Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Herald said:

Έχω 2 nvme αλλά γιατί να τρέχει κάρτα σε x8? Σε x16 τρέχει 

μαλλον εννοει στην περιπτωση που η μητρικη εχει περιορισμενα συνολικα pcie lanes και ενδεχομενως παει να κοψει απο το pci express για να μοιρασει στους nvme

παντως στις μητρικες που παρεθεσα μπορει να δει τα specs και να κανει τη συγκριση με τη δικη του

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 minutes ago, Herald said:

Έχω 2 nvme αλλά γιατί να τρέχει κάρτα σε x8? Σε x16 τρέχει 

γιατι καθε nvme τρεχει σε 4 lanes, αν εχεις 2 nvme, 8 lanes.. μενουν αλλα 12 lanes για την GPU που αναγκαστικά θα τρεχει σε 8.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, prefuse είπε

γιατι καθε nvme τρεχει σε 4 lanes, αν εχεις 2 nvme, 8 lanes.. μενουν αλλα 12 lanes για την GPU που αναγκαστικά θα τρεχει σε 8.

z790-diagram.png

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, prefuse said:

Ναι ρε ψηλέ αλλά έχει και η μητρική αλλά 4  lanes. Εσυ Θες να βάλεις 2 στο cpu? 

Επεξ/σία από Herald

1 minute ago, Herald said:

Ναι ρε ψηλέ αλλά έχει και η μητρική αλλά 4  lanes. Εσυ Θες να βάλεις 2 στο cpu? 

οχι νταξ, 

αρα GPU (16 lanes) και nvme (4 lanes) ειναι 20 lanes σε cpu

και οι αλλοι 2 nvme (8 lanes) ειναι στο chipset.. συν 2 κάρτες βιντεο, (PCI Express 4 lane generation 2) αλλα 8 lanes παμε στα 16 lanes στο chipset..

θα δουλέψ;

8 minutes ago, prefuse said:

οχι νταξ, 

αρα GPU (16 lanes) και nvme (4 lanes) ειναι 20 lanes σε cpu

και οι αλλοι 2 nvme (8 lanes) ειναι στο chipset.. συν 2 κάρτες βιντεο, (PCI Express 4 lane generation 2) αλλα 8 lanes παμε στα 16 lanes στο chipset..

θα δουλέψ;

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις σε bandwidth έχουν οι κάρτες βίντεο, αλλά σε Z690 υποτίθεται το DMI 4 = PCIE 4 σε bandwidth, οπότε στη θεωρία αν υποθέσουμε ότι η κάρτα βίντεο maxari το X4 bandwidth της τότε σε full ταχύτητα θα μπορείς να δουλεύεις μόνο 2 συσκευές καθε φορά (μιλάω για αυτές που είναι συνδεδεμένες στο chipset). Αν πας να τρέξεις και τις 4 μαζί και κάνουν saturate όλα τα lanes τότε θα χάνεις σε ταχύτητα αφού θα τρώς bottleneck από το DMI. 

1 hour ago, _Theo_ said:

Παιδιά ποιες είναι οι ανώτερες θερμοκρασίες για να μην έχει μια κάρτα degrade και throttling ; 

Ρωτάω επειδή η υλοποίηση της MSI που αγόρασα ( RTX 4060 Ti Ventus 2X Black OC) δεν έχει πολύ καλό σύστημα ψύξης και αν και έχω καλό airflow και κλιματισμό ανεβάζει πολύ θερμοκρασία. Έκανα ένα custom fan curve αλλά τα ανεμιστηράκια μετά το 75% ακούγονται αρκετά και είναι σπαστικό. Γενικά πρέπει να ανησυχώ ;; Μήπως να την επιστρέψω αν και δε νομίζω να την δεχτούνε ;;

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-07-25 222816.png

Άμα φτιάξεις το φαν κερβ από χαμηλά δλδ να δουλεύουν και στους 32c idle x στροφές δεν νομίζω να ανέβει μετά τόσο όσο βλέπουμε ινφο.Πιστευω θα είσαι 5-8c κατω

• Like 2

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Άμα φτιάξεις το φαν κερβ από χαμηλά δλδ να δουλεύουν και στους 32c idle x στροφές δεν νομίζω να ανέβει μετά τόσο όσο βλέπουμε ινφο.Πιστευω θα είσαι 5-8c κατω

Έκανα ένα curve, το καλύτερο που μπορώ στο όριο για να μην ακούγεται. Κάπως καλύτερα τώρα, είναι σε μάλλον ανεκτά επίπεδα.

image.png.356ae0bf3e2fd054f15b699405e9cc89.png

• Like 1

In a statement responding to users reporting "WTF? Performance?", the developer stated "we designed the game with upscaling in mind (DLSS/FSR/XeSS).

Με λίγα λόγια ξύναμε τα τέτοια μας σχεδιάζοντας το παιχνίδι.Κακός προάγγελος για τα upcoming games ειδικά με UE5,τη βρήκαν τη δικαιολογία από δω και πέρα όταν θα βλέπουμε χάλια γραφικά άνευ Path/RT και τα fps στο χώμα.
https://www.techpowerup.com/review/remnant-2-benchmark-test-performance-analysis/

• Like 2

3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Σιγά σιγά θα λέμε και no RT no buy. Εννοώ για full price φυσικά. Αν πέσει στα 10 κλαιν, ας έχει και γραφικά του 2016

45 καρέ η RTX 4070, ώρα για αναβάθμιση;🤔 😝Πλάκα κάνω, για τέτοια μουφοπαιχνιδα ούτε 1 € δεν δίνω. Να μάθουν να τα προγραμματίζουν καλύτερα. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

45 καρέ η RTX 4070, ώρα για αναβάθμιση;🤔 😝Πλάκα κάνω, για τέτοια μουφοπαιχνιδα ούτε 1 € δεν δίνω. Να μάθουν να τα προγραμματίζουν καλύτερα. 

χαχαχα όχι και 45. 47,6 παρακαλώ χαχαχα. Ξεφτιλίκια πράγματα πάντως. Χωρίς RT και τρέχει έτσι. Ας το βάλουν εκεί που ξέρουν, και όταν πάει 5 ευρώ ίσως το σκεφτώ. Θα μου πεις βάζεις 1-2 settings πιο κάτω ή ανοίγεις DLSS που στην τελική μπορεί να δείχνει και λίγο καλύτερο. Αλλά τώρα δεν είναι λογική αυτή απ' τα studio. Το upscaling έχει τη λογική του "φτιάχνω ένα game που έχει γραφικάρες αλλά δεν φτάνει ούτε η 4090" οπότε βάζεις DLSS αλλά αξίζει τον κόπο. Τώρα game που δείχνει σαν οποιοδήποτε unreal engine game που έχουμε εδώ και τόσα χρόνια γιατί να τρέχει έτσι; Α ναι ξέχασα έχει και UE5...

• Like 1

1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

χαχαχα όχι και 45. 47,6 παρακαλώ χαχαχα. Ξεφτιλίκια πράγματα πάντως. Χωρίς RT και τρέχει έτσι. Ας το βάλουν εκεί που ξέρουν, και όταν πάει 5 ευρώ ίσως το σκεφτώ. Θα μου πεις βάζεις 1-2 settings πιο κάτω ή ανοίγεις DLSS που στην τελική μπορεί να δείχνει και λίγο καλύτερο. Αλλά τώρα δεν είναι λογική αυτή απ' τα studio. Το upscaling έχει τη λογική του "φτιάχνω ένα game που έχει γραφικάρες αλλά δεν φτάνει ούτε η 4090" οπότε βάζεις DLSS αλλά αξίζει τον κόπο. Τώρα game που δείχνει σαν οποιοδήποτε unreal engine game που έχουμε εδώ και τόσα χρόνια γιατί να τρέχει έτσι; Α ναι ξέχασα έχει και UE5...

Σχετικά με το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν το έχουν κάνει επίτηδες να τρέχει έτσι, είναι άμπαλοι ή τεμπέληδες. Μάλλον και τα τρία. Αγορά μόλις πέσει στο 10 ευρώ και πολύ λέω. Θα έχει πάρει και τα patch του. 

• Like 1

Επίτηδες όχι, απλά σίγουρα είναι λιγότερη δουλειά, άρα και λιγότερο κόστος να μην κάνεις optimization αφού υπάρχει το upscaling. Απλά πρέπει να προσπαθήσεις βρε παιδί μου να το κάνεις ώστε ούτε η 4090 να κρατάει 4Κ/60 με τέτοια γραφικά, το τονίζω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...