Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Βελτίωση 5 καρέ κατά M.O. στα min fps και τα παιχνίδια που απαιτούν πολύ VRAM τρέχουν πολύ πιο ομαλά. Αξίζει όμως με βάση τις υπάρχουσες τιμές; 

Με 572 € που κάνει η πιο φτηνή υλοποίηση στην Ελλάδα μάλλον όχι.

Ερώτηση : Σε περιπτώσεις που δεν φτάνει η VRAM απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε όλα τα γραφικά στο τέρμα μαζί με το RT ; Αν κάποιος παίζει ένα σκαλί παρακάτω π.χ. High preset και όχι Ultra θα έχει και πάλι πρόβλημα ;

Αναφέρει όμως και το γεγονός ότι λόγω μεγαλύτερης vram το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο καθώς δεν αναγκάζεται η κάρτα να μην εφαρμόσει textures σε κάποια αντικείμενα του παιχνιδιού λόγω περιορισμλενης vram.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Armoral είπε

Αναφέρει όμως και το γεγονός ότι λόγω μεγαλύτερης vram το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο καθώς δεν αναγκάζεται η κάρτα να μην εφαρμόσει textures σε κάποια αντικείμενα του παιχνιδιού λόγω περιορισμλενης vram.

Ναι σωστά. Π.χ. στο Halo Infinite. Βέβαια αυτά με τα γραφικά τέρμα, λογικά αν τα μειώσεις μια σκάλα οι επιδόσεις θα είναι ίδιες. Αλλά και πάλι να κοστίζει 572 € ; Mehhh

Γενικά απ' τη στιγμή που το Red Dead 2 που είναι και open world και έχει και γραφηκάρες και δεν χρησιμοποιεί 8GB ούτε σε 4Κ, κανένα game χωρίς RT δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί παραπάνω. Έκτος αν ξέρετε κάποιο game χωρίς RT με καλύτερα visuals απ' το RDR2. Εγώ δεν ξέρω. Εντάξει με RT λογικό να πάει πάνω από 8GB με όλα τέρμα.

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ναι σωστά. Π.χ. στο Halo Infinite. Βέβαια αυτά με τα γραφικά τέρμα, λογικά αν τα μειώσεις μια σκάλα οι επιδόσεις θα είναι ίδιες. Αλλά και πάλι να κοστίζει 572 € ; Mehhh

Τι 572; Με 48 παραπάνω πήρα την 4070 χαχα

• Like 1

7 λεπτά πριν, Armoral είπε

σωστό... εκεί είναι που την πατάνε πολλοί... δεν έχει σε όλα τα games stutters, απλά δε φορτώνει textures με αποτέλεσμα να βλέπεις πλαστελίνες :P 

6 ώρες πριν, atheatos είπε

Πάλι δεν κατάλαβες. Έβαλες εσυ μέσο του afterburner το limit. Γιατί πιστεύει ότι θα μείνει για πάντα εκεί , ότι και να γίνει όπως γράφεις? Τι πιθανότητα να κρασαρει ο driver ή  κάτι να πειραχτεί από κάποιο ιο δεν την έχεις σκεφτεί? Πρόσεξε , δεν είπα ότι είναι κακό αυτό που έκανες.Αλλά το να λες για πάντα και ότι και να γίνει κτλ. είναι κάπως απόλυτο.

Υγ. Τα ίδια ισχύουν και για τα cpu σκαλίσματα.

Ρε συ βγαίνω έξω με πατάει λεωφορείο από το πουθενά και γειά σας. Απόλυτο δεν υπάρχει σε τίποτα δεν μπορείς να πεις για τίποτα ότι θα κρατήσει για πάντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, just_a_dude said:

Όταν δεν φτάνει η vram συνήθως κατεβάζεις textures και είσαι οκ. Εγώ στην χειρότερη έχω δει λίγο πάνω από 9GB στο CP77. Ε κατεβάζεις textures και ίσως και ένα κλικ και το RT και είσαι ΟΚ. Γενικά όλα αυτά που λέμε για την vram στις περισσότερες περιπτώσεις είναι για όταν τα βάζεις όλα τέρμα δεξιά. Αλλιώς εντάξει μπορείς να παίξεις λίγο με τα settings. Τώρα αν κάποιο game τρώει επίτηδες vram χωρίς τα visuals να το δικαιολογούν (RE3, Last of Us) εεε 'νταξει τώρα.

Ακριβώς, κατεβάζεις τα textures. Ξέρεις πιο setting έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στο οπτικό αποτέλεσμα και δεν είναι και process intensive; Το texture quality. Δίνοντας περισσότερη vRAM στις κάρτες του ο κατασκευαστής μεγαλώνει τη διάρκεια ζωής τους. Η 4060 ti έπρεπε να έχει 12GB vRAM και η 4070 16GB.

4 hours ago, Armoral said:

Σαφώς, όποιος λέει πως δεν αποτελεί σημαντική βελτίωση μάλλον δεν είδε το review. Το θέμα είναι η τιμή, η οποία είναι κοντά στα επίπεδα των φτηνών 4070. Ποιος άνθρωπος σώας τας φρένας θα προτιμήσει μια 4060 ti απο μια 4070 στην ίδια τιμή ακόμα και αν του δείνει 4 GB πιο πολλή vRAM;

Επεξ/σία από Solowing
  • Like 3

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Παίδες με το ReBar τι παίζει ; Έχει κάποιο όφελος ή το αντίθετο ;

Εχει μεγαλος οφελος ναι. Η nvidia το εχει ενεργο σε λιγα παιχνιδια καμια 30αρια περιπου στα αλλα το προφιλ ειναι κλειστο. Δεν δινει δηλαδη κατι η μπορει να προκαλει θεματα οποτε το εχουν κλεισει. Οπου ειναι ενεργο δινει καλο boost και δουλευει αψογα. 

• Like 1

3 minutes ago, _Theo_ said:

Παίδες με το ReBar τι παίζει ; Έχει κάποιο όφελος ή το αντίθετο ;

3-4 frames παραπάνω (νομίζω). Καλό είναι να το ανοίξεις για να έχεις το full potential. 

• Like 1

Mπορει να μην εχει τα super γραφικα αλλα εγω που το παιζω δεν εχω δει pop in ουτε lods να φορτωνουν σε αποσταση μεχρι τωρα.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα δειχνει οτι χρησιμοποιει nanite για τα textures γιατι δεν εξηγηται διαφορετκα..

Ουτε ενα stutter δεν εχω φαει και εχω γραψει 10 ωρες..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...