Solowing Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 48 minutes ago, Arkin said: 1440p. Παρτε vram λεμε αφου δεν φτανουν τα 8. Απο αυτά τα παιχνίδια, το TLOU, το RE4 και το Hogwarts είναι παιχνίδια με απαιτήσεις για περισσότερη μνήμη. Και τα 3 όταν γεμίζει η μνήμη δεν κλατάρουν πλέον, απλά κάνουν swap σε πολύ χαμηλής ανάλυσης υφές. H διαδικασία αυτή μπορεί να επηρεάσει το performance όταν προκαλεί stutters (πχ δες τα minimum στο TLOU). To θέμα γενικά με τα παιχνίδια αυτά δεν είναι τόσο το framerate, είναι αν με την παραπάνω μνήμη μπορεί να αποφευχθεί το texture swapping. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Να πω ότι κάποιοι δεν ξέρετε από "τεχνικά", να πω εντάξει. Έχει σημασία η δεξαμενή μόνο, ε? Ο σωλήνας καθόλου? Να πεις ότι δεν έχουν προβλεφθεί αυτά μήνες τώρα, μόλις ανακοινωθηκαν τα specs? Δεν πειράζει, ότι κάνει κανείς πως (δεν) καταλαβαίνει. In recon we trust. Εσύ ακόμα να κάνεις εκείνη τη μεγάλη αγορά. Ευγενική υπενθύμιση.:D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Στις 19/7/2023 στις 5:11 ΜΜ, just getting started είπε Εγώ πάντως που δοκίμασα FG από 4090 φίλου για καμιά ώρα, και πηγαίνοντας από ~70 fps στα ~110 (νομίζω RT ultra/psycho οι ρυθμίσεις αλλά δεν θυμάμαι το dlss σε ποια ρύθμιση ήταν), ο τρόπος που θα μπορούσα να το περιγράψω είναι σαν να έχεις πχ 120 κανονικά frames σε smoothness, αλλά με input lag σαν να έχεις vsync on στα ίδια frames. Θεωρώ δλδ θα το καταλάβαινε ο καθένας συγκριτικά με πραγματικά καρέ αν τα είχε πλάι πλάι. Παρόλα αυτά σαν εικόνα ήταν απλά άριστο, δεν κατάλαβα artifacts ή κάτι τέτοιο. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο όμως ήταν το reflex. Δλδ πώς κατάφεραν να μειώσουν έτσι το latency? Έχει κάποιο drawback αν το ανοίξεις; Υπάρχουν περιπτώσεις που θα το ήθελες off? Παραβλέποντας το tearing, με ~50fps χωρίς Vsync έχεις απόκριση παρόμοια με 60fps και Vsync on. Πάντοτε αυξάνει το lag το Vsync για δεδομένα καρέ. Οπότε με τη μείωση του lag που φέρνει επιπρόσθετα το Reflex με πραγματικά ~40fps και FG είσαι περίπου το ίδιο σε αίσθηση απόκρισης με 60fps και Vsync on. Προτιμώ το FG, εφόσον με βγάζει πάνω από τα 90fps. Ειδικά το CP2077 και το PT Requiem υποστηρίζουν άτυπα Fast Sync οπότε λύνεται και το θέμα του tearing. Δυστυχώς, δεν ισχύει παντού. Γι αυτό με βλέπω κάποια στιγμή για gsync. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solowing Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, sjtak said: Ευχαριστώ, βελτιώθηκε αισθητά, μάλλον αυτό χρειαζόταν. Στο βάθος χρώματος με έχει μόνο 8bpc για επιλογή. Αυτό εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της οθόνης; Τα χαρακτηριστικά της οθόνης, το refresh rate και το καλώδιο. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Solowing 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, Armoral είπε Εσύ ακόμα να κάνεις εκείνη τη μεγάλη αγορά. Ευγενική υπενθύμιση.:D Ναι, δεν ξέρω σε ποιον από τους 2 να πρωτοπετάξω τα χρήματά μου, έτσι που τα έχουν κάνει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, δεν ξέρω σε ποιον από τους 2 να πρωτοπετάξω τα χρήματά μου, έτσι που τα έχουν κάνει. καλύτερα στον πέτσινο σε αυτήν την γενιά. μαντάρα τα έκανε η AMD πραγματικά. και είχα προσδοκίες μετά τις 6000 series. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, δεν ξέρω σε ποιον από τους 2 να πρωτοπετάξω τα χρήματά μου, έτσι που τα έχουν κάνει. Έλα μη γκρινιάζεις ότι και να πάρεις καλά θα είσαι. Spoiler Με πράσινη καλύτερα φυσικά.:D 3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε καλύτερα στον πέτσινο σε αυτήν την γενιά. μαντάρα τα έκανε η AMD πραγματικά. και είχα προσδοκίες μετά τις 6000 series. Σωστός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Armoral είπε Σωστός. δεν σε τραβάει κάτι βρε παιδί μου στην AMD. Μόνο καμιά 6600 για παράδειγμα αν θέλεις 1080p medium ή online είναι τέλεια, και μια χαρα τιμή. αλλά πολύ βαρεμάρα. Εγώ απ' την 2060 με 1080p/75 σε 1440p/165 ποια AMD να έπαιρνα; Την 6900ΧΤ που είναι στα ίδια χρήματα με την 4070; 10% πάνω σε raster, 4GB επιπλέον, αλλά πολύ παραπάνω κατανάλωση και λείπουν ένα σωρό (DLSS 2, 3, το RT είναι πολύ χειρότερο). Γενικά το πρόβλημα της AMD είναι το innovation και οτι κάνει 200 χρόνια να βγάλει features. Τώρα έχασε και το χαρτί του efficiency. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, just_a_dude είπε καλύτερα στον πέτσινο σε αυτήν την γενιά. μαντάρα τα έκανε η AMD πραγματικά. και είχα προσδοκίες μετά τις 6000 series. Δεν αλλάζω κάρτες κάθε γενιά, ούτε κάθε 2η καν, δεν πολυμπαίνω στη διαδικασία να "τρέχω" συνέχεια. Για 1440/144 ακόμα και η 4070τι είναι λίγη με το καλημέρα. Επαρκής τώρα που γράφω, αλλά σε 6 μήνες φοβάμαι θα χωλαίνει. Μία 4080 σίγουρα θα κρατήσει, αλλά δεν τα δίνω αυτά τα χρήματα, δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στον εαυτό μου, με τη χρήση που (δεν) κάνω. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Δεν αλλάζω κάρτες κάθε γενιά, ούτε κάθε 2η καν, δεν πολυμπαίνω στη διαδικασία να "τρέχω" συνέχεια. Για 1440/144 ακόμα και η 4070τι είναι λίγη με το καλημέρα. Επαρκής τώρα που γράφω, αλλά σε 6 μήνες φοβάμαι θα χωλαίνει. Μία 4080 σίγουρα θα κρατήσει, αλλά δεν τα δίνω αυτά τα χρήματα, δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στον εαυτό μου, με τη χρήση που (δεν) κάνω. γιατί τι θα αλλάξει σε 6 μήνες; οι κονσόλες δεν σηκώνουν και φοβερά γραφικά, μόνο όπου pushαρει o πέτσινος για visuals θα βγαίνουν games που γονατίζουν τις κάρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε γιατί τι θα αλλάξει σε 6 μήνες; οι κονσόλες δεν σηκώνουν και φοβερά γραφικά, μόνο όπου pushαρει o πέτσινος για visuals θα βγαίνουν games που γονατίζουν τις κάρτες. Δεν μιλάω για πυρήνα τόσο. Θεωρώ αστείο το 12γιγα σήμερα σε κάρτα τέτοιας κατηγορίας/τιμής , πόσο μάλλον για κάτι που θα κρατήσω. Αρνούμαι να μπω στην κατάντια 3080->τι->3090->τι για να παίρνω 5-10% (ίσως να λέω και πολύ) μέχρι να πετύχω ολοκληρωμένο προϊόν. Ξέρω, in recon we trust. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Δεν μιλάω για πυρήνα τόσο. Θεωρώ αστείο το 12γιγα σήμερα σε κάρτα τέτοιας κατηγορίας/τιμής , πόσο μάλλον για κάτι που θα κρατήσω. Αρνούμαι να μπω στην κατάντια 3080->τι->3090->τι για να παίρνω 5-10% (ίσως να λέω και πολύ) μέχρι να πετύχω ολοκληρωμένο προϊόν. Ξέρω, in recon we trust. fair enough. βέβαια βλέπω ότι στο CP77 με RT Phycho και όλα τέρμα θέλει λίγο πανω από 9GB με DLLS. Χωρίς DLSS άντε να θέλει 1GB εππλέον. Ε στα επόμενα 3-4 χρόνια πόσα games με visuals ισάξια ή καλύτερα του CP77 θα βγούνε; 3; 4; 5 στην καλύτερη; Εεε οκ. Τώρα το να βγει game με χειρότερα visuals και να θέλει παραπάνω μνήμη χωρίς λόγο ε αντε και γαμ... devs. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν αλλάζω κάρτες κάθε γενιά, ούτε κάθε 2η καν, δεν πολυμπαίνω στη διαδικασία να "τρέχω" συνέχεια. Για 1440/144 ακόμα και η 4070τι είναι λίγη με το καλημέρα. Επαρκής τώρα που γράφω, αλλά σε 6 μήνες φοβάμαι θα χωλαίνει. Μία 4080 σίγουρα θα κρατήσει, αλλά δεν τα δίνω αυτά τα χρήματα, δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στον εαυτό μου, με τη χρήση που (δεν) κάνω. Δεν πειράζει τα δικαιολογώ εγώ. Προχώρα λέμε.:D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Για 1440p/144fps όλα δεξιά χωρις dlss(και χωρις RT), ούτε η 4090 δεν μπορεί σε όλα τα φετινα παιχνίδια(jedi survivor,forspoken,Hogwarts κλπ). Επίσης, όταν μιλάμε για gaming, ένας από τους κύριους λόγους της αναβάθμισης είναι ότι αξιοποιείς την κάρτα/παίζεις παιχνίδια., γιαυτό θέλεις να πάρεις κάτι καλύτερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Arkin είπε 1440p. Παρτε vram λεμε αφου δεν φτανουν τα 8. Φυσικα και υπαρχει ακομη αρκετος χωρος για τα 8Gb.. Εδω λανσαρουν φορητους των 2k με 4070mobile οχι 4060 ή 4050 με 8Gb (και μιλαμε για μια αρκετη σημαντικη gaming αγορα και αυτη), δεν ειναι μονο τα desktop για gamers.. Θα υπαρξουν βεβαια σταδιακα και καποιες περιπτωσεις οπως σε κατι τιτλους τυπου FC6 που ειναι AMD sponsored και προσπαθουν να ανεβασουν τις απαιτησεις σε vram με αποκλειστικο σκοπο φυσικα το αυτονοητο μιας και η Nvidia ειναι γνωστο οτι δεν δινει ουτε για αστειο οσο θα επρεπε στις καρτες της, ποσο μαλλον λιγο παραπανω..Αλλα και εκει μιλαμε για 4k και αυτες οι καρτες δεν ειναι για 4k.. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από d4ydr33m3r 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα