inetien12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Εχει αγορασει κανεις την Inno3D GeForce RTX 4070 12GB Twin X2 την βλεπω στον τσιγκούνη 556,41€ αξιζει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solowing Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 24 minutes ago, just_a_dude said: Ε αυτό είναι το θέμα. Ότι καταρρέει στην κίνηση. Σε γενικές γραμμές το DLSS τα πάει καλύτερα με την κίνηση αλλά έχει και αυτό θέματα σε αυτό τον τομέα. Εκεί που το FSR χάνει πανηγυρικά είναι στη διαχείριση ιδικών καταστάσεων όπως είναι τα depth of field, noise η ακόμα και τα πρόσωπα χαρακτήρων. Μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες σου, πως ενώ κοντά στο εστιακό πεδίο το FSR κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάκτηση λεπτομέρειας στις υφές (καλύτερη απο το DLSS), όσο απομακρύνεσαι από αυτό τόσο χειρότερα τα πάει. Το DLSS τα πάει πάντα πολύ καλύτερα όπου υπάρχει διαφάνεια. Δες τις αντανακλάσεις στα τζάμια και στο νερό. Και αν είχες και πρόσωπα στα δείγματα, θα έβλεπες πως εκεί το FSR το παρακάνει με το sharpening και οι χαρακτήρες πολλές φορές μοιάζουν με μακιγιαρισμένες γιαγιάδες το Πάσχα στον επιτάφιο. Γενικά νομίζω πως η αδυναμία του FSR είναι πως δε φαίνεται να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα επιμέρους κομμάτια της εικόνας που χρειάζονται διαφορετική στρατηγική στο upscaling για να έχουν καλά αποτελέσματα, κάτι που είναι και λογικό καθώς το FSR δε χρησιμοποιεί ΑΙ. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις για πιο ιδικές καταστάσεις, όπως είναι τα reactive masks, και η AMD θα μπορούσε να προσθέσει και άλλες στο μέλλον, αλλά αυτές οι λύσεις απαιτούν αρκετή επιπλέον δουλειά απο το developer. Για τους περιορισμούς μέσα στους οποίους πρέπει να δουλέψει είναι καλό το FSR, αλλά το DLSS έχει εγγενή πλεονεκτήματα που θα του επιτρέπουν πάντα να είναι απο λίγο εως πολύ καλύτερο ανάλογα με το παιχνίδι και την ανάλυση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, inetien12 είπε Εχει αγορασει κανεις την Inno3D GeForce RTX 4070 12GB Twin X2 την βλεπω στον τσιγκούνη 556,41€ αξιζει ? Εγώ. Μια χαρά είναι. Δεν έχει rgb και τα σχετικά αλλά έτσι και αλλιώς αυτά δεν είναι απαραίτητα. Από θερμοκρασία μέχρι 68 έχω δει σε πυρήνα και μνήμες, μέχρι 84 σε hotspot σε 25 βαθμούς εσωτερική. Τα fans μέχρι 55% πάνε με αυτές τις θερμοκρασίες by default, ακούγονται αλλά όχι σαν ελικόπτερο, απλά έναν φυσιολογικό ήχο ανεμιστήρων. Έχει zero fan, δεν έχει όμως αυξημένο power limit. Μέχρι 100% πάει, οπότε για OC δεν έχει και πολύ περιθώριο, αν και πλέον σχεδόν τίποτα δεν δίνει το OC έτσι και αλλιώς. Ναι αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solowing Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, inetien12 said: Εχει αγορασει κανεις την Inno3D GeForce RTX 4070 12GB Twin X2 την βλεπω στον τσιγκούνη 556,41€ αξιζει ? Δεν ξέρω αν είναι καλή η υλοποίηση αλλά μιλάμε για κάρτα που τραβάει λιγότερα απο 200 watt. Δε νομίζω να έχει θέμα. Η τιμή πάντως για τις τωρινές συνθήκες μου φαίνεται πολύ καλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) @Solowing Επειδή έχω δοκιμάσει και τα 2, το πρόβλημα με το FSR και αυτό που κατά τη γνώμη μου το κάνει δώρο άδωρο είναι ότι στις δύσκολες καταστάσεις είναι κακό. Ναι σε στατική εικόνα όλα καλά είναι, ακόμη και το performance. Αλλά αν κουνηθείς ή αν υπάρχουν particles (που πολλά games έχουν πλέον) εκεί είναι unusable. Ναι δίνει boost σε παλιές κάρτες αλλά μέχρι πότε; Σιγά σιγά ουτε με FSR δεν θα μπορούν να κρατήσουν 60αρι έτσι και αλλιώς. Και μεγάλο θέμα έχει το FSR στο vegetation. Πολύ shimmering. Όντως και το DLSS έχει κάποια θέματα αλλά πιστεύω είναι πιο πιθανό η NVIDIA να βελτιώσει περισσότερο το DLSS στο μέλλον απ' ότι η AMD θα βελτιώσει το FSR. Φυσικά το open source είναι πολύ θετικό αλλά θέλουμε και αποτελέσματα. Κάτι παίρνεις, κάτι χάνεις με το open source. Και ο πέτσινος αν έκανε το DLSS να δουλεύει παντού θα είχε χειρότερη ποιότητα εικόνας, δεν θα ήταν το DLSS που ξέρουμε. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inetien12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Εγώ. Μια χαρά είναι. Δεν έχει rgb και τα σχετικά αλλά έτσι και αλλιώς αυτά δεν είναι απαραίτητα. Από θερμοκρασία μέχρι 68 έχω δει σε πυρήνα και μνήμες, μέχρι 84 σε hotspot σε 25 βαθμούς εσωτερική. Τα fans μέχρι 55% πάνε με αυτές τις θερμοκρασίες by default, ακούγονται αλλά όχι σαν ελικόπτερο, απλά έναν φυσιολογικό ήχο ανεμιστήρων. Έχει zero fan, δεν έχει όμως αυξημένο power limit. Μέχρι 100% πάει, οπότε για OC δεν έχει και πολύ περιθώριο, αν και πλέον σχεδόν τίποτα δεν δίνει το OC έτσι και αλλιώς. Ναι αξίζει. Ακουγεται πολυ ? Εχεις και την Noctua αν τα συγκρινεις ? 5 λεπτά πριν, Solowing είπε Δεν ξέρω αν είναι καλή η υλοποίηση αλλά μιλάμε για κάρτα που τραβάει λιγότερα απο 200 watt. Δε νομίζω να έχει θέμα. Η τιμή πάντως για τις τωρινές συνθήκες μου φαίνεται πολύ καλή. Ε ναι η τιμη ειναι σχεδον MSRP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, inetien12 είπε Ακουγεται πολυ ? Εχεις και την Noctua αν τα συγκρινεις ? Ακούγεται αλλά όχι πολύ. Όταν φοράς ακουστικά δεν ακούγεται καθόλου. Και άλλωστε εγώ είμαι στο worst case scenario. Κουτί κλειστό από μπροστά και καλοκαίρι. Το Χειμώνα θα είμαι 5 βαθμούς κάτω, και αν έχεις και καλύτερο κουτί να παίρνει αέρα από μπροστά θα είναι πιο κάτω η θερμοκρασία και ο θόρυβος. Και σε κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις μέχρι που είσαι οκ με τον θόρυβο (ας πούμε στο 45% τα fans), βάζεις ένα temp limit στους 75 (που είναι 100% safe αφού το throttle είναι στους 88) και βάζεις τα fans στο 45% στους 75 βαθμούς και τέλος. Η κάρτα με το ζόρι φτάνει 200w σε time spy, σε games σπάνια πάει 190w. Είναι πολύ εύκολο να την ψύξεις χωρίς θόρυβο. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 20 minutes ago, Solowing said: Και αν είχες και πρόσωπα στα δείγματα, θα έβλεπες πως εκεί το FSR το παρακάνει με το sharpening και οι χαρακτήρες πολλές φορές μοιάζουν με μακιγιαρισμένες γιαγιάδες το Πάσχα στον επιτάφιο. 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, inetien12 είπε την βλεπω στον τσιγκούνη 556,41€ αξιζει ? που την βρήκες αυτή την τιμή; 624.6 βλεπω για την φθηνότερη υλοποίηση και 643.95 για την Inno3D Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inetien12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε που την βρήκες αυτή την τιμή; 624.6 βλεπω για την φθηνότερη υλοποίηση και 643.95 για την Inno3D https://www.jmctech.gr/product/inno3d-geforce-rtx-4070-twin-x2-nvidia-12-gb-gddr6x-dlss-3/?ref=bestprice.gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, inetien12 είπε https://www.jmctech.gr/product/inno3d-geforce-rtx-4070-twin-x2-nvidia-12-gb-gddr6x-dlss-3/?ref=bestprice.gr μια χαρα. απλά να ξέρεις μπορεί να περιμένεις και μήνα από αυτό το μαγαζί. αν δεν σε πειράζει προχώρα, είναι πολύ καλή τιμή και η κάρτα δεν είναι και τέρμα basic υλοποίηση όπως κάτι palit ghost κτλ. είναι ένα βήμα πάνω. σκέψου κιόλας ότι έχει 5 heat pipes ενώ άλλες αντίστοιχες φθηνές έχουν 3 ή 4. έχει μεταλλικό backplate και μέταλλο μπροστά. Εγώ την πήρα 620 αλλά ήρθε σε 2 μέρες από το golden byte. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inetien12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 47 λεπτά πριν, just_a_dude είπε μια χαρα. απλά να ξέρεις μπορεί να περιμένεις και μήνα από αυτό το μαγαζί. αν δεν σε πειράζει προχώρα, είναι πολύ καλή τιμή και η κάρτα δεν είναι και τέρμα basic υλοποίηση όπως κάτι palit ghost κτλ. είναι ένα βήμα πάνω. σκέψου κιόλας ότι έχει 5 heat pipes ενώ άλλες αντίστοιχες φθηνές έχουν 3 ή 4. έχει μεταλλικό backplate και μέταλλο μπροστά. Εγώ την πήρα 620 αλλά ήρθε σε 2 μέρες από το golden byte. Ας πούμε ότι την παραλαμβάνω Σεπτέμβρη. Τον Σεπτέμβρη θα έχουν πέσει τόσο οι τιμές ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, inetien12 είπε Ας πούμε ότι την παραλαμβάνω Σεπτέμβρη. Τον Σεπτέμβρη θα έχουν πέσει τόσο οι τιμές ? Ε και να πέσουν πόσο πιο κάτω να πάει; 540; Ε κλαιν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inetien12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Ε και να πέσουν πόσο πιο κάτω να πάει; 540; Ε κλαιν Δε λέω για τη συγκεκριμένη άλλα μήπως πέσουν και οι άλλες Μάρκες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, inetien12 είπε Δε λέω για τη συγκεκριμένη άλλα μήπως πέσουν και οι άλλες Μάρκες ααα ε ναι μπορεί να πέσουν. αλλά με αυτή τη λογική δεν αγοράζεις ποτέ γιατί πάντα στο μέλλον πιθανόν να πέσουν οι τιμές. αν θες την κάρτα τώρα και σου αρέσει η τιμή την παίρνεις και τελος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα