just getting started Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Εγώ πάντως που δοκίμασα FG από 4090 φίλου για καμιά ώρα, και πηγαίνοντας από ~70 fps στα ~110 (νομίζω RT ultra/psycho οι ρυθμίσεις αλλά δεν θυμάμαι το dlss σε ποια ρύθμιση ήταν), ο τρόπος που θα μπορούσα να το περιγράψω είναι σαν να έχεις πχ 120 κανονικά frames σε smoothness, αλλά με input lag σαν να έχεις vsync on στα ίδια frames. Θεωρώ δλδ θα το καταλάβαινε ο καθένας συγκριτικά με πραγματικά καρέ αν τα είχε πλάι πλάι. Παρόλα αυτά σαν εικόνα ήταν απλά άριστο, δεν κατάλαβα artifacts ή κάτι τέτοιο. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο όμως ήταν το reflex. Δλδ πώς κατάφεραν να μειώσουν έτσι το latency? Έχει κάποιο drawback αν το ανοίξεις; Υπάρχουν περιπτώσεις που θα το ήθελες off? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, just getting started said: Εγώ πάντως που δοκίμασα FG από 4090 φίλου για καμιά ώρα, και πηγαίνοντας από ~70 fps στα ~110 (νομίζω RT ultra/psycho οι ρυθμίσεις αλλά δεν θυμάμαι το dlss σε ποια ρύθμιση ήταν), ο τρόπος που θα μπορούσα να το περιγράψω είναι σαν να έχεις πχ 120 κανονικά frames σε smoothness, αλλά με input lag σαν να έχεις vsync on στα ίδια frames. Θεωρώ δλδ θα το καταλάβαινε ο καθένας συγκριτικά με πραγματικά καρέ αν τα είχε πλάι πλάι. Παρόλα αυτά σαν εικόνα ήταν απλά άριστο, δεν κατάλαβα artifacts ή κάτι τέτοιο. Aυτή είναι και η δικιά μου εμπειρία. Προτιμώ το 70-80 στο cyberpunk που βγάζω χωρίς FG παρά τα 110 με FG. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just getting started Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Πρέπει να είναι επειδή το cyberpunk είναι first person. Γιατί παρόμοια και στο CSGO είμαι ακραία ευαίσθητος στο παραμικρό input lag. Δώσε μου όμως 50 καρέ σε οποιαδήποτε third person δεν θα πάρω χαμπάρι καθόλου, όλα τέλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Κυρίως για cpu bound σενάρια και για όταν έχεις 40-50 fps είναι χρήσιμο το fg. Αν έχεις 80 rendered εννοείται δεν το ανοίγεις, δεν χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Herald είπε Aυτή είναι και η δικιά μου εμπειρία. Προτιμώ το 70-80 στο cyberpunk που βγάζω χωρίς FG παρά τα 110 με FG. έλα ξεχείλισε το ποτήρι... έφυγες!! 3 ώρες πριν, Herald είπε Από Νοέμβρη αμά θες στο δίνω το CPU τώρα πρέπει να το πάρεις να κανεις μερικά test μέχρι τότε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, Tambas91 said: τώρα πρέπει να το πάρεις να κανεις μερικά test μέχρι τότε Tι να το κάνω το παλτό καλοκαιριάτικα ρε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 ΛΟΛ και ξανά ΛΟΛ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 hour ago, Herald said: Tι να το κάνω το παλτό καλοκαιριάτικα ρε? LOL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 30 λεπτά πριν, _Theo_ είπε ΛΟΛ και ξανά ΛΟΛ καλά για την τιμή το περίμενα αν και θα πέσει λογικά σιγά σιγά. Αλλά το perf πως γίνεται; Μήπως είναι λάθος τα νούμερα τους ή δεν έχουν τον πιο καινούργιο driver; Κανονικά θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον στα ίδια με την 8αρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, just_a_dude said: καλά για την τιμή το περίμενα αν και θα πέσει λογικά σιγά σιγά. Αλλά το perf πως γίνεται; Μήπως είναι λάθος τα νούμερα τους ή δεν έχουν τον πιο καινούργιο driver; Κανονικά θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον στα ίδια με την 8αρα. 128bit memory bus... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από Havik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Havik είπε 128bit memory bus... μα και η 8αρα 128bit εχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 ''The performance variance between the two models was minimal, under 0.5%'' Δηλαδή δεν έχουν καμία διαφορά, ακριβώς ίδιο performance απλά διαφορετικά runs. Προφανώς στα σημεία που δεν φτάνουν τα 8GB η 16άρα θα βγαίνει αρκετά μπροστά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε ''The performance variance between the two models was minimal, under 0.5%'' Δηλαδή δεν έχουν καμία διαφορά, ακριβώς ίδιο performance απλά διαφορετικά runs. Προφανώς στα σημεία που δεν φτάνουν τα 8GB η 16άρα θα βγαίνει αρκετά μπροστά. Για το "αρκετά" μην είσαι και τόσο σίγουρος. Δεν έγινε ξαφνικά ο δίαυλος π.χ. 256-bit. Ναι, θα είναι μπροστά αλλά όχι αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Θα είναι λογικά και game dependant. Το θέμα είναι ότι σε 1440p που εκεί το πιο πιθανό να χρειαστούν τα extra GB αν μπορεί να ανταπεξέλθει το bus ή θα είναι δώρον άδωρον τα 16; Θέλω να δω last of us ultra 1440p χωρίς DLSS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Θα είναι λογικά και game dependant. Το θέμα είναι ότι σε 1440p που εκεί το πιο πιθανό να χρειαστούν τα extra GB αν μπορεί να ανταπεξέλθει το bus ή θα είναι δώρον άδωρον τα 16; Θέλω να δω last of us ultra 1440p χωρίς DLSS. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι δώρο-άδωρο λόγω 128-bit διαύλου. Ναι, θα υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις αλλά θα είναι μικρή. Ίδωμεν... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα