Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, just_a_dude είπε 1080p DLSS Το θεωρώ ελεεινό να πέσεις κάτω από 1080P render resolution. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Το θεωρώ ελεεινό να πέσεις κάτω από 1080P render resolution. Κατά 90% είναι. Είναι κάποια games με καλή υλοποίηση DLSS που δείχνουν εντάξει σε 1080p 24αρι. Όχι τέλεια αλλά είναι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Βλέπω τώρα τα render resolutions από το Control και το 1440P DLSS Q δεν είναι καν 1080P. 4k: Quality: 2560x1440p Balance: 2227x1253p Performance: 1920x1080p Ultra Perf: 1280x720p 1440p: Quality: 1707x960p Balance: 1485x835p Performance: 1280x720p Ultra Perf: 853x480p 1080p: Quality: 1280x720p Balance: 1114x626p Performance: 960x540p Ultra Perf: 640x360p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gotheron2 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας έχω κάποιες ερωτήσεις να σας κάνω και σίγουρα θα ήθελα την συμβουλή σας ,έχω ένα pc 7ετιας με specs : CPU:RYZEN 5 1600X GPU: GTX 1070 PSU: 750w RAM: 16GB Monitor :1080 60hz MOTHERBOARD : GIGABYTE AX 370 K5 v1 Και σκέφτομαι να αναβαθμισω για αρχή την οθόνη η οποία θα είναι η Dell AW3423DWF Και γενικά η χρήση μου θα είναι gaming και εργασία. Αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω να κάνω τρομερές αλλαγές στο σύστημα , ξέρω ότι για να πιάσω το έπακρο τις οθόνης θέλω μια καλή κάρτα,σκεφτόμουν ωστόσο για 4080 αλλά θα ήθελα να μαθω ποια υλοποίηση είναι καλή μέχρι τα 1300 γιατί βλέπω και κάτι περίεργες εταιρίες . Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα πιστεύετε ότι χρειάζεται αλλαγή και ο επεξεργαστής ;; Και αν ναι ;; Ποιον ;; Σκεφτόμουν για ίδιο socket RYZEN 7 5800x 3d . Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Quality - 66.6% (2/3) per axis, 45% resolution. Balanced - 58% per axis, 33% resolution Performance - 50% per axis, 25% resolution. Ultra Performance - 33% (1/3) per axis, 11% resolution. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Θα υπάρχουν και μητρικές στα requirements πλέον; Στο τέλος θα βάλουν και τα κουτιά.. καλά τα specs που βγάζουν συνήθως είναι να χαμε να λέγαμε... άσε που αυτά είναι τις amd official δεν έχουν βγει ακόμα btw στην αρχή νόμιζα ότι είναι troll η εικόνα 9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Βλέπω τώρα τα render resolutions από το Control και το 1440P DLSS Q δεν είναι καν 1080P. το ίδιο είναι και στο tlou αν το βάλεις 1440p με dlssq rendered resolution βγάζει 1712x960 Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από Tambas91 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Ναι αυτά είναι τα render resolutions σε όλα τα παιχνίδια. Του FSR είναι πιο κάτω νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Starfield requirements από AMD: Το παιχνίδι θα τρέχει σε συγκεκριμένες μητρικές, damn 🤣, επόμενο βήμα στα requirements πάστα επεξεργαστή και κάρτας 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 NVIDIA is now shipping GeForce RTX 4090 Founders Edition with updated power connector Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 13 hours ago, pirmen56 said: Από τα σχόλια. Τι θα ΄πρεπε να κάνει καθένας που σέβεται τον εαυτό του. Σκεφτείτε τώρα να είχε η κάθε εταιρεία ένα δικό της Proprietary ML Upscaler που να δουλεύει μόνο στις κάρτες της και οι καταναλωτές να αγόραζαν μόνο παιχνίδια που θα υποστήριζε τον upscaler η κάρτα τους. Μπάχαλο, οι κονσόλες και οι AMD Discrete κάρτες θα έχουν άλλο upscaler η NVIDIA άλλο upscaler και η Intel άλλο upscaler. Όσο κλειδώνεστε σε proprietary τεχνολογίες όπως το DLSS , προς τα εκεί θα πάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Είναι καλύτερο το DLSS γι' αυτό, αν το FSR ήταν στα ίδια δεν θα γκρίνιαζε κανείς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Aten-Ra said: Σκεφτείτε τώρα να είχε η κάθε εταιρεία ένα δικό της Proprietary ML Upscaler που να δουλεύει μόνο στις κάρτες της και οι καταναλωτές να αγόραζαν μόνο παιχνίδια που θα υποστήριζε τον upscaler η κάρτα τους. Μπάχαλο, οι κονσόλες και οι AMD Discrete κάρτες θα έχουν άλλο upscaler η NVIDIA άλλο upscaler και η Intel άλλο upscaler. Όσο κλειδώνεστε σε proprietary τεχνολογίες όπως το DLSS , προς τα εκεί θα πάμε. Φρίκη, παίζει να παίρνει και 13 λεπτά στο developer να ενσωματώσει και τους 3 upscaler 😁 Εδω φτιάχνουν παιχνίδια για 5-6 διαφορετικές πλατφόρμες, ο upscaler μας μάρανε. ΥΓ1. Οσο κράτησε το cross gen είχαμε 4 διαφορετικές κονσόλες Xbox, 3 κονσόλες Playstation, switch και PC. Lmao Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από Herald 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ερώτημα είναι proprietary με specialized hardware και καλό quality ή open source, hardware agnostic με παραχωρήσεις στο quality; Εγώ για να είμαι 100% ειλικρινής, αν και δεν μου αρέσει που το λέω, αν θέλουμε να είμαστε πλήρως ρεαλιστές, ο πέτσινος έχει τεράστιο marketshare και αυτό δεν προκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, οπότε ας βγάζει αυτός proprietary που όμως είναι πολύ καλές οπτικά και δίνουν και τρελό boost (π.χ. DLSS3) και θα αγοράζω NVIDIA. Αφού ο ανταγωνισμός δεν έχει κάτι αντίστοιχο και από τιμές σιγά την διαφορά. Σίγουρα δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης και το ξέρω, αλλά στην τελική θέλω να παίζω 1-2 ώρες τη μέρα με όσο καλύτερα visuals και perf μπορώ στο δεδομένο budget και αυτή τη στιγμή ο πέτσινος το δίνει αυτό. Αν στην επόμενη γενιά το δίνει η AMD μπορεί να πάω σε αυτούς. Δεν έχω θέμα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, just_a_dude said: Το ερώτημα είναι proprietary με specialized hardware και καλό quality ή open source, hardware agnostic με παραχωρήσεις στο quality; Εγώ για να είμαι 100% ειλικρινής, αν και δεν μου αρέσει που το λέω, αν θέλουμε να είμαστε πλήρως ρεαλιστές, ο πέτσινος έχει τεράστιο marketshare και αυτό δεν προκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, οπότε ας βγάζει αυτός proprietary που όμως είναι πολύ καλές οπτικά και δίνουν και τρελό boost (π.χ. DLSS3) και θα αγοράζω NVIDIA. Αφού ο ανταγωνισμός δεν έχει κάτι αντίστοιχο και από τιμές σιγά την διαφορά, εντάξει τώρα. Σίγουρα δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης και το ξέρω, αλλά στην τελική θέλω να παίζω 1-2 ώρες τη μέρα με όσο καλύτερα visuals και perf μπορώ στο δεδομένο budget και αυτή τη στιγμή ο πέτσινος το δίνει αυτό. Αν στην επόμενη γενιά το δίνει η AMD μπορεί να πάω σε αυτούς. Δεν έχω θέμα. Η amd είχε μια πολύ, πάρα πολύ απλή δουλειά να κάνει. Αντί να ασχολείται με upscalers και αηδίες που δεν τα καταφέρνει, δώσε 30% παραπάνω raster performance στο ίδιο price point και gg, υπερκερνας τα gains από το dlss. Αντί για αυτό πάει και βγάζει κάρτες με χειρότερo raster per dollar... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δεν είναι μόνο το χειρότερο raster per dollar ειναι και η χειρότερη κατανάλωση για τις επιδόσεις. Η 7600 καιει stock όσο έχω την 4070ti σε undervolt και βγάζει 2 φορές λιγότερα fps. Πιθανώς να σηκώνει undervolt αλλά πόσο να πέσει θα πέσει από τα 150 στα 70 ώστε να είναι 1:1 κατανάλωση:fps? Δύσκολα. Δυστυχώς οι παράμετροι ειναι πολλοί. Η nvidia από την άλλη γυφτισα στη vram το οποίο αν δεν είχαμε τα sponsored παιχνίδια της AMD δεν θα μας απασχολούσε καθόλου. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά δεν βάζουν και dlss που ρίχνει το vram usage πάρα πολύ. 3 4 παιχνίδια όλα και όλα αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε να γίνετε τζερτζελο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα