Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα ειναι λογο καρτας 100% ναι διπλασιασμο δεν εχω δει πουθενα σε κανενα παιχνιδι. 50% συνηθως πανω με δινει απο τα fps που εχω native.

Εδω με 3080 στα 1440p

Screenshot-1.png
Screenshot-2.png
Screenshot-3.png

Το κέρδος πέφτει όσο ανεβαίνεις(1224p PT τέρμα). Άρα ναι, υπάρχει περιορισμός από το AI power κάθε κάρτας.

Spoiler

Cyberpunk2077-2023-05-30-21-19-08-153.pn

Spoiler

Cyberpunk2077-2023-05-30-21-19-36-053.pn

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα ειναι λογο καρτας 100% ναι διπλασιασμο δεν εχω δει πουθενα σε κανενα παιχνιδι. 50% συνηθως πανω με δινει απο τα fps που εχω native.

Εδω με 3080 στα 1440p

Screenshot-1.png
Screenshot-2.png

Και εγώ 50% βλέπω περίπου, μόνο όταν είμαι σε πολύ χαμηλά fps βλέπω διπλασιασμό. Δηλαδή τα 35 μπορεί να γίνυον 75, αλλά τα 70 θα γίνουν 100 και όχι 140.

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Και εγώ 50% βλέπω περίπου, μόνο όταν είμαι σε πολύ χαμηλά fps βλέπω διπλασιασμό. Δηλαδή τα 35 μπορεί να γίνυον 75, αλλά τα 70 θα γίνουν 100 και όχι 140.

Όταν είσαι σε 4K ή μεγαλύτερο, λογικό είναι.

1 ώρα πριν, AlexandrosKle είπε

Είπα να κάνω υπομονή με την AMD, να δούμε κανα FSR 3 ή γενικά κάποια απάντηση απέναντι στο reflex και το frame generation, αλλά δεν πάει άλλο. Ααααννν ανακοινώσουν κάτι μέσα στον Ιούνιο και μέεεεχρι να ύλοποιηθεί, καλά Χριστούγεννα. Έχεις από την μία το (ανώτερο για μένα) DLSS, DLDSR, Reflex, Frame-generation και Ray-Tracing, και από την άλλη έχεις μόνο το τίμιο FSR 2, VRAM και περιμένεις "απαντήσεις" απέναντι στα features της nvidia, οι οποίες θα έρθουν του Αγίου Λούτσου ανήμερα.

Διώχνω την τίμια 6800 XT και πάω μάλλον για 4070 Ti.

σε τι ανάλυση είσαι? αν είσαι 4k δεν αξίζει να πας σε 4070ti βάλε κάτι παραπάνω να πας σε 4080 αν είσαι σε 1440 πάρτην χθες... περίμενε να βγει καμια προσφορα τύπου πλαίσιο πουλα την xt κάνα 500αρι και είσαι άρχοντας

• Like 1

24 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το κέρδος πέφτει όσο ανεβαίνεις(1224p PT τέρμα). Άρα ναι, υπάρχει περιορισμός από το AI power κάθε κάρτας.

Απόκρυψη περιεχομένων

Cyberpunk2077-2023-05-30-21-19-08-153.pn

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Cyberpunk2077-2023-05-30-21-19-36-053.pn

19 λεπτά πριν, Herald είπε

18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Όταν είσαι σε 4K ή μεγαλύτερο, λογικό είναι.

Ειναι αυτο που ειπα παιδια αναλογα τα tensors και τι αποδοση εχουν. Δηλαδη ο herald βλεπει 50% πανω σε 4Κ αναλυση με fg αλλα σε 1080p μπορει να δει και 100% αντιστοιχα μια 4060ti θα δει ενα 50% πανω σε 1080p οχι παραπανω. Δηλαδη τα παραπανω FPS που ειχε η εικονα ειναι στα 75-85 σταθερα και πηγαν 110+ δεν ηταν δηλαδη 55 input και πηγαν 110.

Πιστευω η καθε καρτα εχει τα tensors που χρειαζεται για την αναλυση που προοριζετε. Δηλαδη η 4060ti θα δωσει το μεγιστο σε 1080p με fg η 4070ti σε 1440p και η 4090 σε 4Κ. Εχουν δηλαδη τα tensors την αποδοση που χρειαζεται για την αναλυση που προοριζονται οι καρτες. 

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/computex-2023-new-dlss-3-dlss-2-games-announced-released/

• Like 1

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ειναι αυτο που ειπα παιδια αναλογα τα tensors και τι αποδοση εχουν. Δηλαδη ο herald βλεπει 50% πανω σε 4Κ αναλυση με fg αλλα σε 1080p μπορει να δει και 100% αντιστοιχα μια 4060ti θα δει ενα 50% πανω σε 1080p οχι παραπανω. Δηλαδη τα παραπανω FPS που ειχε η εικονα ειναι στα 75-85 σταθερα και πηγαν 110+ δεν ηταν δηλαδη 55 input και πηγαν 110.

Πιστευω η καθε καρτα εχει τα tensors που χρειαζεται για την αναλυση που προοριζετε. Δηλαδη η 4060ti θα δωσει το μεγιστο σε 1080p με fg η 4070ti σε 1440p και η 4090 σε 4Κ. Εχουν δηλαδη τα tensors την αποδοση που χρειαζεται για την αναλυση που προοριζονται οι καρτες. 

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/computex-2023-new-dlss-3-dlss-2-games-announced-released/

Ομορφιές από την πράσινη. Για πάμε.

1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

σε τι ανάλυση είσαι? αν είσαι 4k δεν αξίζει να πας σε 4070ti βάλε κάτι παραπάνω να πας σε 4080 αν είσαι σε 1440 πάρτην χθες... περίμενε να βγει καμια προσφορα τύπου πλαίσιο πουλα την xt κάνα 500αρι και είσαι άρχοντας

Σε 4Κ είμαι, θα το προσπαθήσω για την 4080 αλλά θα πρέπει να ξεχειλώσει πολύ το budget. Κάτι θα κάνουμε όμως.

Την δίνω την 6800 XT στα 480€ αν ενδιαφέρεται κανένας. Έλα να φεύγει παιδιά🤣

Αν έχω καταλάβει καλά διαβάζοντας τα δύο θρεντ τις τελευταίες μέρες, για 1440p το sweetspot απόδοσης/τιμής (αυτή τη στιγμή) είναι μια 4070, εκτός αν βρείς σε προσφορά μια 4070Ti ή 7900xt, σωστά; 

1 λεπτό πριν, Gagaras είπε

Αν έχω καταλάβει καλά διαβάζοντας τα δύο θρεντ τις τελευταίες μέρες, για 1440p το sweetspot απόδοσης/τιμής (αυτή τη στιγμή) είναι μια 4070, εκτός αν βρείς σε προσφορά μια 4070Ti ή 7900xt, σωστά; 

Πάρε την 6800 του από πανω. 

Κάνε του και λίγα παζαρια να πεσει στα 450 και είσαι μπόμπα 😂

• Like 1

5 hours ago, Arkin said:

Άψογα όλα τα καλά και nixxes εγγύηση. Αντε μετά να πιάσει και το tsushima η nixxes. 

Το έπιασε το νόημα η sony. 

2-3 χρόνια μετά η κυκλοφορία των ps5 Exl. Άντε σειρά να έχουν τα Tsushima, TLOU p2 Jιμάκο

6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

2-3 χρόνια μετά η κυκλοφορία των ps5 Exl. Άντε σειρά να έχουν τα Tsushima, TLOU p2 Jιμάκο

Ναι 2 χρόνια είναι άψογα έχουν ήδη βγει τα οποια dlc των παιχνιδιών και έρχονται PC μόνο η complete εκδόσεις. Έχει τόσα παιχνίδια η Sony που πιστεύω κάθε 2 χρόνια νέες κυκλοφορίες είναι καλός χρόνος για να μην λένε και όσοι έχουν κονσόλα ότι δεν έχουν exclusives. Time exclusive ειναι δηλαδή σαν αυτό που κάνει το Epic store με τους πληγωμένους developers. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Load balancing σημαίνει ότι τα CPU cores δουλεύουν εναλλάξ. Έτσι αντί να βλέπεις 100% usage σε π.χ. 1 core, βλέπεις 25% σε 4. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν αναξιοποίητοι πόροι. Η ταχύτητα εκτέλεσης του κώδικα μποτιλιάρει από την ταχύτητα εκτέλεσης του βαρύτερου θρεντ.

Έτσι στο CP2077 σε RT Psycho το βαρύτερο θρεντ δεν είναι σημαντικά βαρύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Έτσι βλέπεις υψηλό CPU utilization και καλά fps. Όμως με PT ένα ή έστω ελάχιστα θρεντς επιβαρύνονται τόσο πολύ που τα υπόλοιπα τα περιμένουν και το συνολικό CPU utilization πέφτει.

Επειδή έκατσα και το έψαξα λίγο για το lb, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ποτέ δεν αποτυπώνεται αυτό που περιγράφεις (έστω και για λίγο να τερματίζουν 1-2 νήματα κάποιους πυρήνες).

Καταλαβαίνω πως όντως το πιο αργό νήμα είναι αυτό που θα κρατήσει πίσω όλη την υπόλοιπη διαδικασία (αφού κάποιες άλλες εντολές δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν ολοκληρωθεί η επόμενη), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν φαίνεται στη χρήση ενός πυρήνα, να πάει αυτός που παλεύει με το "θηρίο" στο 85+%.

Αν χρησιμοποιείται μέρος μόνο του συγκεκριμένου πυρήνα από το νήμα αυτό που θέλει παραπάνω χρόνο, σε τέτοιο βαθμό που μια 3070 να μην μπορεί να αξιοποιηθεί από έναν 78003δ που γράφτηκε παραπίσω (και ήταν η ένστασή μου), sorry αλλά δεν σώζει ούτε ο 14χχχ, ούτε ο 88003δ (με 12 πυρήνες στο ccd αυτός), ούτε τίποτα που να μην έχει τουλάχιστον υπερδιπλάσιο STP από ότι κυκλοφορεί σήμερα.

Μάλλον κακός κώδικας είναι αυτό, κάτι που θέλει δουλειά για βελτίωση, παρά για πραγματική απαίτηση που βγάζει off τους σημερινούς επεξεργαστές.

Επεξ/σία από Πέτρος

Ένας χρήστης στο reddit (https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/13wepgx/gpu_shares_by_series_data_source_steam_hardware/) οπτικοποίησε τα δεδομένα για τις κάρτες γραφικών ανά σειρά, βλέπω δυνατή την 4000 καθώς προχωρά προς το 1,5%. Δυνατή και η AMD 7000 που ανεβαίνει από το 0%.

CDN media

12 ώρες πριν, Armoral είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

@Πέτροςβρες τα με τη λογίστρια και κάνε το έξοδο.:D

Και γαμω τις συγκρισεις nvidia....οτι ναναι παλι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...