Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Εγώ δεν έχω καταλάβει, τελικά είναι αρκετά τα 8GB VRAM την σήμερον ημέρα ή προσπερνάμε οποιαδήποτε GPU που έχει τόσα;;

Είναι σωστό κριτήριο παιχνίδια τύπου The Lust of Ass, Gollum κλπ ή θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πιο "σοβαρά" παιχνίδια π.χ. CP 2077, Dead Space Remake κοκ;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει, τελικά είναι αρκετά τα 8GB VRAM την σήμερον ημέρα ή προσπερνάμε οποιαδήποτε GPU που έχει τόσα;;

Είναι σωστό κριτήριο παιχνίδια τύπου The Lust of Ass, Gollum κλπ ή θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πιο "σοβαρά" παιχνίδια π.χ. CP 2077, Dead Space Remake κοκ;; 

Για 1080p gaming είναι αρκετά. Για 1440p όχι και τόσο καθώς φαίνεται ορισμένα παιχνίδια να ζητάνε περισσότερο, για παράδειγμα δες το τσίρκο της rtx 3070 (8gb) με τα crashes στο Resident Evil 4 Remake. Σε ποια ανάλυση σκοπεύεις να παίζεις; 

• Like 1

1 λεπτό πριν, DestinyGR είπε

Για 1080p gaming είναι αρκετά. Για 1440p όχι και τόσο καθώς φαίνεται ορισμένα παιχνίδια να ζητάνε περισσότερο, για παράδειγμα δες το τσίρκο της rtx 3070 (8gb) με τα crashes στο Resident Evil 4 Remake. Σε ποια ανάλυση σκοπεύεις να παίζεις; 

Έχω οθόνη 1440p/165 Hz και μια ταπεινή RTX 2060 12 GB. Σε native δεν τη παλεύει, μόνο αν υπάρχει DLSS/FSR. 

Έλεγα να πάρω RTX 4060 Ti 8 GB γιατί αυτή με τα 16 GB θα κάνει 550 € ++ και δεν γουστάρω. Μάλλον με βλέπω με καμιά RX 6700XT αλλά μετά...άντε γεια DLSS και RT.

Το πολύ να σκάσω 500 ευρά παραπάνω ούτε με σφαίρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίρνουμε παραπάνω ( ή πολύ παραπάνω) από αυτό που χρειαζόμαστε όχι γιατί δεν είναι αρκετή η ιπποδύναμη της καρτας ή η vram της.

Απλως μια ζωή έχουμε σαπακια games που ρουφάνε πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Και τα visuals μόνο εντυπωσιακά δεν τα λες.

Μια 4060ti με 8gb στα 1080p σε σωστά δομημένα games θα έπρεπε να τρέχει νεράκι. Δεν βάζω στην εξίσωση καθόλου το RΤ ή τα FG/DLSS.  Χωρίς αυτά θα έπρεπε να ήταν ανετα ο μέσος χρήστης σε αυτη την ανάλυση χωρίς πολλά "κόψε" στα n game settings.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1

6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Έχω οθόνη 1440p/165 Hz και μια ταπεινή RTX 2060 12 GB. Σε native δεν τη παλεύει, μόνο αν υπάρχει DLSS/FSR. 

Έλεγα να πάρω RTX 4060 Ti 8 GB γιατί αυτή με τα 16 GB θα κάνει 550 € ++ και δεν γουστάρω. Μάλλον με βλέπω με καμιά RX 6700XT αλλά μετά...άντε γεια DLSS και RT.

Εγώ αυτή την στιγμή μέχρι 500€ θα έπαιρνα 6800 non xt και θα ζουσα χωρίς rt. 

Ουτως ή άλλως οι κάρτες αυτές τις κατηγορίας δεν την παλευουν με rt σε 1440p.Μονο όπου υπάρχει dlss. 

Αν έχεις υπομονή κάποιους μήνες να πεσει η τιμή της,η 16gb 4060ti είναι ολοκληρωμένη κάρτα και με όλα τα features. 

Αυτό σκέφτομαι να κάνω κι εγώ.Υπομονη μέχρι να πεσει. 

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αν δεν έχεις πρόβλημαμ με το να βάλεις τα textures στο high άντι στο ultra σε 1-2 game (τόσα είναι νομίζω αυτή τη στιγμή) τότε μια χαρά είναι τα 8GB. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

2 λεπτά πριν, bonorov είπε

Εγώ αυτή την στιγμή μέχρι 500€ θα έπαιρνα 6800 non xt και θα ζουσα χωρίς rt. 

Ουτως ή άλλως οι κάρτες αυτές τις κατηγορίας δεν την παλευουν με rt σε 1440p.Μονο όπου υπάρχει dlss. 

Αν έχεις υπομονή κάποιους μήνες να πεσει η τιμή της,η 16gb 4060ti είναι ολοκληρωμένη κάρτα και με όλα τα features. 

Αυτό σκέφτομαι να κάνω κι εγώ.Υπομονη μέχρι να πεσει. 

Δυστυχώς από Ελλάδα, η RX 6800 κάνει από 600+ και πάνω σε γνωστά σκρουτζομάγαζα. Έχω και την "ιδιορρυθμία" να μην αγοράζω από όπου να είναι. Μόνο από γνωστά καταστήματα (Msystems, e-gate, you κλπ)  Η RX 6750 XT φαίνεται πιο συμφέρουσα αγορά.

Μέχρι να πέσει η τιμή όμως της RTX 4060 Ti θα έχει κυκλοφορήσει η...RTX 5060/Ti κοκ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν δεν έχεις πρόβλημαμ με το να βάλεις τα textures στο high άντι στο ultra σε 1-2 game (τόσα είναι νομίζω αυτή τη στιγμή) τότε μια χαρά είναι τα 8GB. 

Τώρα και θα κάνει υποχωρήσεις ενώ θα έχει σκάσει 500€ τουλάχιστον. Σε ένα δύο χρόνια τι κάνει; Τα ρίχνει στο Medium; ή παλεύει με High και λόξυγκα;

Επεξ/σία από liakinen

18 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Για μένα κάνε υπομονή να βγει η 16αρα που λογικά θα παίξει σε νορμάλ τιμή μόλις βγει διότι έφαγαν τα μούτρα τους με την τιμή της 8αρας .

• Like 1

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Δεν έχω τέτοιο θέμα, προτιμώ γραφικά στα High και πολλά Hz, παρά στα Ultra και 60 καρέ ξέρω γώ. Πλέον οι διαφορές High και Ultra είναι μικρές. 

Αν βάλεις RT όμως αυτό τρώει παραπάνω VRAM ή κάνω λάθος;;

Μόλις τώρα, liakinen είπε

Τώρα και θα κάνει υποχωρήσεις ενώ θα έχει σκάσει 500€ τουλάχιστον. Σε ένα δύο χρόνια τι κάνει;

Δεν υπάρχει κάρτα με την οποία να μην κάνει υποχωρήσεις ούτε καν σε 1080p σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Τα 500€ από που προέκυψαν? Ούτε 500€ έχει η 4060ti ούτε είναι η μόνη κάρτα με 8gb vram. Εγώ απλά εξηγώ ποιές είναι οι τραγικές ομολογουμένως συνέπειες του να πάρεις κάρτα με 8gb vram, ότι δηλαδή θα ρίξεις τα textures σε 2 παιχνίδια από το ultra στο high. 

• Like 1

Μόλις τώρα, _Theo_ είπε

Δεν έχω τέτοιο θέμα, προτιμώ γραφικά στα High και πολλά Hz, παρά στα Ultra και 60 καρέ ξέρω γώ. Πλέον οι διαφορές High και Ultra είναι μικρές. 

Αν βάλεις RT όμως αυτό τρώει παραπάνω VRAM ή κάνω λάθος;;

Aν σε ενδιαφέρει το RT ξεχνάς τις amd, και αν σε ενδιαφέρει το high framerate θες ada λόγω του FG. Για να παίζεις RT καλύτερα να περιμένεις την 16αρα 60ti ή να πας σε 4070 - αν πέσει 500 και κάτω δεν είναι κακή επιλογή

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...