Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Ρε ακόμα και με στοκ όλο το σύστημα και τη κάρτα φυσικά ,πάλι ίδιες μαλακίες.

Χτες έκλεισα 3 ώρες Spiderman 2 με τους 566.36 με oc όλο το σύστημα και δεν έκανε κιχ.

Τελικά το έκανε και σε μένα ξανά, έπαιζε ο μικρός Spiderman 2 . Γυρίζω και εγώ σε παλιούς για την ώρα και βλέπουμε. Ούτε εγώ έβαλα app. . Αλλά dlss swapper μόνο.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Τελικά το έκανε και σε μένα ξανά, έπαιζε ο μικρός Spiderman 2 . Γυρίζω και εγώ σε παλιούς για την ώρα και βλέπουμε. Ούτε εγώ έβαλα app. . Αλλά dlss swapper μόνο.

Με τους παλιούς δεν θα έχει κανένα θέμα . Τίποτα με τους τελευταίους την τρώει καλά η κάρτα .Εγώ ούτε dlss swapper έχω.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα με τους τελευταίους οδηγούς μου κάνει το άλλο κουλό (πέρα από το +10/15mv core που ανέφερα πριν λίγες σελίδες).

Αν κλείσω/ανοίξω την οθόνη με το PC ανοιχτό, παίζει τον ήχο σύνδεσης/αποσύνδεσης νέας συσκευής.

Α ρε Nvidia που έχεις και ανώτερους drivers μη χέσω 🤣

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, just getting started είπε

Αν κλείσω/ανοίξω την οθόνη με το PC ανοιχτό, παίζει τον ήχο σύνδεσης/αποσύνδεσης νέας συσκευής.

Μήπως έχει usb hub απάνω η οθόνη?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, just getting started είπε

Όχι όχι, τίποτα.

Φαντάζομαι αν είχα θα το έκανε ανέκαθεν όμως, έτσι?

Καλά, ναι. Είσαι σίγουρος ότι δεν το είχες ακούσει ξανά παλιότερα?

Είσαι με HDMI ή DP? Εμένα με DP το κάνει αυτό που λες, αλλά έχει επιπλέον και hub η οθόνη, κανονικά συνδεδεμένο.

Δημοσ.

Σε μένα έστρωσε με τους τελευταίους, οι δύο προηγούμενοι πολλά θέματα. 

6 λεπτά πριν, just getting started είπε

Η αλήθεια είναι ότι γύρισα σε DP πριν 4-5 μήνες. Αλλά τι διάολο? Να το πρόσεξα τις τελευταίες 2 βδομάδες αφού άλλαξα drivers?

Ok, δεν το αποκλείω. Θα βάλω και παλιότερους το σκ όμως για δοκιμή.

Εγώ με hdmi σε tv, με εξαίρεση το τελευταίο driver που έστρωσαν τα πάντα, οι δύο προηγούμενοι μου έκαναν το ίδιο. Ακουγόταν ο ήχος αποσύνδεσης συσκευής όταν έκλεινε η tv.

Επίσης στον τελευταίο update των driver έλεγε ότι δεν υπήρχε  προηγούμενη έκδοση driver ήχου στο pc...

Ενώ είχε φάει κόλλημα και έστελνε τον ήχο μόνο από τη κάρτα γραφικών 🤣.

Υπόψη έχω και οπτική από motherboard, usd σε dac, ακουστικά, ότι και να επέλεγα αυτό έστελνε ήχο από το hdmi της κάρτας, που στο τέλος έλεγε ότι δεν υπήρχε καν εγκατεστημένος driver ήχου nvidia.... 

Ο πετσας με τον τελευταίο driver, που έλεγε ότι δε διορθώνει τίποτα από αυτά 🤣 έκανε τα μαγικά του και διορθώθηκαν όλα. Πως να μη τον στηρίζεις αυτό τον άνθρωπο 🤣

Σίγουρα όλα τα θέματα είναι από windows μεριά. 

• Like 1
Δημοσ.

@Arkin ή κάποιος άλλος έχετε βρει καμία πατέντα για enable Dolby Digital live (ιδανικά Dolby Digital Plus Live) για NVIDIA HDMI έξοδο ήχου; για τα games δηλαδή να παίζουν πολυκάναλο ήχο απο hdmi. Atmos θα θελα, αλλα χλωμό το κόβω (αν και θεωρητικά παίζει με compressed DD+ οπως τα streaming apps)

Δημοσ.
1 minute ago, Agent_Orange said:

@Arkin ή κάποιος άλλος έχετε βρει καμία πατέντα για enable Dolby Digital live (ιδανικά Dolby Digital Plus Live) για NVIDIA HDMI έξοδο ήχου; για τα games δηλαδή να παίζουν πολυκάναλο ήχο απο hdmi. Atmos θα θελα, αλλα χλωμό το κόβω (αν και θεωρητικά παίζει με compressed DD+ οπως τα streaming apps)

Τι εννοείς; 

Κατεβάζεις το Dolby atmos από το windows store και το βαζεις on από εκεί.  

Στην συνέχεια  οποία παιχνίδια υποστηρίζουν atmos και εφόσον το υποστηρίζει το ηχοσυστημα σου , θα παίζει κανονικά atmos

• Like 1
Δημοσ.

@noFEARgr ωραία θα ήταν αλλα δεν παίζει.

εχω το pc σε samsung tv με hdmi, (η tv έχει hdmi 2.0b και σκέτο arc) και μετά απο το arc σε ηχομπάρα (η οποία είναι 2.1, φουλ υποστηρίζει τα πάντα όλα). με αυτήν την σύνδεση δεν ανάβει το dolby atmos for home theatre :( αν και θεωρητικά θα μπορούσε, αφού atmos παίζει και με DD+. επίσης κάτι atmos samples (dd+) που έχω κατεβάσει παίζουν κανονικά με τον μαμα player των 11 με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης, 

Τώρα έχω κάνει enable την igpu του ryzen, install drivers (amd + nvidia ταυτόχρονα) και έβαλα καλώδιο απο αυτήν κατευθείαν πάνω στην ηχομπάρα (έχει 1 είσοδο) , επιλέγω στα sound devices έξοδο την amd, και έτσι παίζει το atmos for ht.

επίσης έχω δοκιμάσει dp->hdmi->tv, και 2ο hdmi απο την nvidia στην ηχομπάρα κατευθείαν, πάλι γίνεται enable το atmos αλλα με περισσοτερα προβλήματα πχ 1 στις 2 δεν ακούγεται τπτ.

αλλά είναι λίγο μαλακισμένο workaround αυτό και θα ήθελα να μη το χω. μου πηδάει τις διαθέσιμες αναλύσεις/hz, games δεν με αφήνουν να αλλάξω, σε άλλα για να παίξω 1440p/120 πρέπει να βάλω το desktop έτσι πρώτα, το hdr μαλακίζεται λέει το game enabled ενώ δεν είναι, άλλες φορές παίζω 1440/120 και η tv λέει 4k active signal στο info και διάφορα τέτοια κουλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Agent_Orange said:

@noFEARgr ωραία θα ήταν αλλα δεν παίζει.

εχω το pc σε samsung tv με hdmi, (η tv έχει hdmi 2.0b και σκέτο arc) και μετά απο το arc σε ηχομπάρα (η οποία είναι 2.1, φουλ υποστηρίζει τα πάντα όλα). με αυτήν την σύνδεση δεν ανάβει το dolby atmos for home theatre :( αν και θεωρητικά θα μπορούσε, αφού atmos παίζει και με DD+. επίσης κάτι atmos samples (dd+) που έχω κατεβάσει παίζουν κανονικά με τον μαμα player των 11 με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης, 

Τώρα έχω κάνει enable την igpu του ryzen, install drivers (amd + nvidia ταυτόχρονα) και έβαλα καλώδιο απο αυτήν κατευθείαν πάνω στην ηχομπάρα (έχει 1 είσοδο) , επιλέγω στα sound devices έξοδο την amd, και έτσι παίζει το atmos for ht.

επίσης έχω δοκιμάσει dp->hdmi->tv, και 2ο hdmi απο την nvidia στην ηχομπάρα κατευθείαν, πάλι γίνεται enable το atmos αλλα με περισσοτερα προβλήματα πχ 1 στις 2 δεν ακούγεται τπτ.

αλλά είναι λίγο μαλακισμένο workaround αυτό και θα ήθελα να μη το χω. μου πηδάει τις διαθέσιμες αναλύσεις/hz, games δεν με αφήνουν να αλλάξω, σε άλλα για να παίξω 1440p/120 πρέπει να βάλω το desktop έτσι πρώτα, το hdr μαλακίζεται λέει το game enabled ενώ δεν είναι, άλλες φορές παίζω 1440/120 και η tv λέει 4k active signal στο info και διάφορα τέτοια κουλά.

Eφοσον η tv σου δεν εχει eARC ο μονος τροπος ειναι να συνδεσεις το pc κατευθειαν στην ηχομπαρα ( εφοσον εχει hdmi 2.1 φανταζομαι υποστηριζει και vrr ) και μετα την ηχομπαρα στην τηλεοραση . Ο μονος τροπος για να μην εχεις προβληματα ειναι αυτος . Δεν ξερω αν η gpu σου εχει 2 hdmi εξοδος μηπως γινεται κατι εκει . Δηλαδη η μια να πηγαινει στην τηλεοραση και η αλλη στην ηχομπαρα. 

Ωστοσο φανταζομαι η τηλεοραση για να μην εχει eARC υποστηριζει μονο hdmi 2.0 σωστα ;

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, noFEARgr said:

για να μην εχει eARC υποστηριζει μονο hdmi 2.0 σωστα ;

yep

10 minutes ago, noFEARgr said:

κατευθειαν στην ηχομπαρα ( εφοσον εχει hdmi 2.1 φανταζομαι υποστηριζει και vrr ) και μετα την ηχομπαρα στην τηλεοραση

ναι αυτό δουλεύει, και κάνει και passthrough vrr. Αλλά μετά δεν θα έχω ήχο μέσω της μπάρας από τα άλλα input της tv. ούτε απο τα apps της, πχ netflix το οποίο παίζει atmos μέσω arc (αφού streamάρει DD+ έτσι και αλλιώς. το οποίο χωράει στο bw του 2.0 (arc)) . και δυστυχώς στο pc είναι broken το app του netflix εδώ και καιρό και παίζει μόνο stereo, για να τα έβαζα όλα να παίζουν απο το pc.

Δημοσ.
2 minutes ago, Agent_Orange said:

yep

ναι αυτό δουλεύει, και κάνει και passthrough vrr. Αλλά μετά δεν θα έχω ήχο μέσω της μπάρας από τα άλλα input της tv. ούτε απο τα apps της, πχ netflix το οποίο παίζει atmos μέσω arc (αφού streamάρει DD+ έτσι και αλλιώς. το οποίο χωράει στο bw του 2.0 (arc)) . και δυστυχώς στο pc είναι broken το app του netflix εδώ και καιρό και παίζει μόνο stereo, για να τα έβαζα όλα να παίζουν απο το pc.

Μονο με αλλαγη της tv μπορεις να κανεις τοτε κατι δυστυχως. Ειτε παιρνεις αλλο ηχοσυστημα μονο για το pc. Aλλα για να εχει arc πρεπει να ειναι αρκετων χρονων η tv , η καλυτερη επενδυση εκει θα ηταν 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...