Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Προερχόμενος από γραμμή ΟΤΕ 50mb (έπιανα 20) επειδή έληξε το συμβόλαιο μου και πλήρωνα πολλά, μετά από λίγο ψάξιμο αποφάσισα να βάλω 100mb της Vodafone με τα ίδια ακριβώς λεφτά.

Οι ταχύτητες που πιάνω είναι πολύ καλές και σταθερές, αλλά επειδή παίζω gaming (σε επαγγελματικό επίπεδο) το ping είναι ανεβασμένο σε σχέση με του ΟΤΕ.

Με τον ΟΤΕ το ping ήταν γύρω στα 35, με την Vodafone ανεβαίνει στα 70. (Πάντα με καλώδιο όχι WiFi)

Τότε με τον ΟΤΕ ήμουν σε fastpath, στην Vodafone είμαι με interleaved και δεν μπορούν να με αλλάξουν, έχουν κλειδώσει την επιλογή αυτή και είπαν πως από τον επόμενο χρόνο ίσως να το ξεκλειδώσουν και να μπορούν να αλλάζουν οι χρήστες. Τους έχω πάρει 2-3 τηλέφωνα τους εξηγώ την κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν βοηθάνε καθόλου και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.

Ο κολλητός μου που έχει βάλει ιδιωτική εταιρία 100mb, του πέρασαν την οπτική ίνα μέχρι το ρουτερ του και σε ίδιους σερβερς που ήμαστε μαζί πιάνει 15-20 ping max.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει κάτι δυνατόν που μπορώ να κάνω για να καλυτερέψω λίγο την κατάσταση ?

Γενικά στα τόσα χρόνια πηδούσα από εταίρες σε εταίρες ote forthnet Vodafone wind και κάποιες φορές είχα θέματα με την ταχύτητα και από τους τεχνικούς μετά από διαφορά τεστ καταλήξαμε πως έχει θέματα η καλωδίωση του σπιτιού μου. Τώρα δεν ξέρω γενικά κατά ποσό ισχύει αυτό τώρα που πιάνω 98 στα 100.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Lioner
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου,
αρχικά όπως έχει αναφερθεί σε περιοχές που η Vodafone χρησιμοποιεί καμπίνες ΟΤΕ για να δίνει
Vdsl δεν παρέχει το Fastpath λόγω του ότι υπάρχει χρέωση για την βλάβη και την μετάβαση τεχνικού.
Σε δεύτερο χρόνο εφόσον παίζεις το ίδιο παιχνίδι με τον ίδιο Server φταίει πιθανώς η διασύνδεση της
Vodafone με το εξωτερικό.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Καλησπέρα φίλε μου,
αρχικά όπως έχει αναφερθεί σε περιοχές που η Vodafone χρησιμοποιεί καμπίνες ΟΤΕ για να δίνει
Vdsl δεν παρέχει το Fastpath λόγω του ότι υπάρχει χρέωση για την βλάβη και την μετάβαση τεχνικού.
Σε δεύτερο χρόνο εφόσον παίζεις το ίδιο παιχνίδι με τον ίδιο Server φταίει πιθανώς η διασύνδεση της
Vodafone με το εξωτερικό.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση .

Να ρωτησω, κατά ποσό είναι εφικτό να αλλάξω την καλωδίωση του σπιτιού και να βάλω οπτική ίνα μέχρι επάνω? Όπως κάνανε στον φίλο μου δηλαδή που πέρασαν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποψιαζομαι οτι εβαλες 100αρα με χαλκο και οχι με οπτικη ινα που φτανει στην πριζα σου.Εαν ισχυει το δευτερο πρεπει να το υποστηριζει η περιοχη που εισαι.

Επεξ/σία από thleorasakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.sfbb.gr/

Έλεγξε την διεύθυνση σου αν δικαιούσαι επιδότηση.

Αν αρνούνται να σε βάλλουν σε fastpath δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις  πέρα από το να φύγεις αλλά θα  έχει πρόστιμο, ίσως αν μιλήσεις με Εεττ να σου πουν κάποια λύση λόγο υψηλού πινκ που αμφιβάλω, δεν χάνεις κάτι όμως να δοκιμάσεις.

Για την εγκατάσταση αφού δεν είχες πρόβλημα με οτε δεν  βλέπω το λόγο να έχεις τώρα, να έχει διαφορά  πινκ ανάμεσα σε vdsl  50 και 100? αμφιβάλω.

Αν δεν σου φέρουν οπτική μέχρι την πόρτα σου δεν έχει νόημα να βάλεις εσύ οπτική σπίτι.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thleorasakias είπε

Υποψιαζομαι οτι εβαλες 100αρα με χαλκο και οχι με οπτικη ινα που φτανει στην πριζα σου.Εαν ισχυει το δευτερο πρεπει να το υποστηριζει η περιοχη που εισαι.

Ναι, λογικά είναι από χαλκό γιατί θα ήξερα αν άλλαζαν κάτι τέτοιο...

1 ώρα πριν, Havik είπε

https://www.sfbb.gr/

Έλεγξε την διεύθυνση σου αν δικαιούσαι επιδότηση.

Αν αρνούνται να σε βάλλουν σε fastpath δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις  πέρα από το να φύγεις αλλά θα  έχει πρόστιμο, ίσως αν μιλήσεις με Εεττ να σου πουν κάποια λύση λόγο υψηλού πινκ που αμφιβάλω, δεν χάνεις κάτι όμως να δοκιμάσεις.

Για την εγκατάσταση αφού δεν είχες πρόβλημα με οτε δεν  βλέπω το λόγο να έχεις τώρα, να έχει διαφορά  πινκ ανάμεσα σε vdsl  50 και 100? αμφιβάλω.

Αν δεν σου φέρουν οπτική μέχρι την πόρτα σου δεν έχει νόημα να βάλεις εσύ οπτική σπίτι.

Δεν δικαιούμαι επιδότηση απ ότι φαίνεται 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Havik είπε

Άρα δεν υπάρχει και FTTH στην γειτονιά σου.

Άρα κάθομαι στα αυγά μου 😋

Δημοσ.

Ξανά πάρε τηλέφωνο στη Vodafone και ζήτα ξανά Fast Path όλο και κάποιος υπάλληλος θα βρεθεί να στο κάνει. Είναι λαχείο. Απορώ ενώ είσαι στη Θες/νικη γιατι δεν κοίταξες για Inlan/HCN αφού παίζεις "επαγγελματικα" υποτίθεται. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Ξανά πάρε τηλέφωνο στη Vodafone και ζήτα ξανά Fast Path όλο και κάποιος υπάλληλος θα βρεθεί να στο κάνει. Είναι λαχείο. Απορώ ενώ είσαι στη Θες/νικη γιατι δεν κοίταξες για Inlan/HCN αφού παίζεις "επαγγελματικα" υποτίθεται. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάλυψη από καμία απ αυτές τις εταιρίες. Θα έβαζα χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμα κι αν χρειαζόταν να φύγω απ την Vodafone και να πληρώσω το πρόστιμο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...