pirmen56 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Χάλασε το πληκτρολόγιό μου και ανέσυρα ένα αχρησιμοποίητο Coοlermaster Devastator το οποίο "δένει"(ο Θεός ξέρει γιατί δεν αφαίρεσαν τουλάχιστον εντελώς την screen lock λειτουργία) το πλήκτρο του φωτισμού με το scroll lock. Και δεν είναι το μοναδικό gaming πληκτρολόγιο δυστυχώς. Αν τα windows σε επίπεδο software δείχνουν ότι το scroll lock είναι κλειστό(π.χ. αλλάζοντας από το on-screen πληκτρολόγιο) τότε δεν υπάρχει καθόλου ο αναγκαίος φωτισμός. Πρακτικά ο φωτισμός όλου του πληκτρολογίου είναι το φωτάκι-ένδειξη του scroll lock πλήκτρου. Ούτε με key remapping διορθώνεται, ούτε με τίποτα. Το πρόβλημα είναι στο excel και η ερώτησή μου είναι αν γίνεται έστω και με γενικής εφαρμογής VBA κώδικα να αγνοείται πλήρως η κατάσταση του scroll lock πλήκτρου από το excel. Το να ξεγελάσεις τους drivers για το πληκτρολόγιο(πρακτικά οι generic drivers της MS) το θεωρώ πολύ δύσκολο. Για να μην πάω σε hw mode μιας και δεν δουλεύω κολλητήρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kormos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Χάλασε το πληκτρολόγιό μου και ανέσυρα ένα αχρησιμοποίητο Coοlermaster Devastator το οποίο "δένει"(ο Θεός ξέρει γιατί δεν αφαίρεσαν τουλάχιστον εντελώς την screen lock λειτουργία) το πλήκτρο του φωτισμού με το scroll lock. Και δεν είναι το μοναδικό gaming πληκτρολόγιο δυστυχώς. Αν τα windows σε επίπεδο software δείχνουν ότι το scroll lock είναι κλειστό(π.χ. αλλάζοντας από το on-screen πληκτρολόγιο) τότε δεν υπάρχει καθόλου ο αναγκαίος φωτισμός. Πρακτικά ο φωτισμός όλου του πληκτρολογίου είναι το φωτάκι-ένδειξη του scroll lock πλήκτρου. Ούτε με key remapping διορθώνεται, ούτε με τίποτα. Το πρόβλημα είναι στο excel και η ερώτησή μου είναι αν γίνεται έστω και με γενικής εφαρμογής VBA κώδικα να αγνοείται πλήρως η κατάσταση του scroll lock πλήκτρου από το excel. Το να ξεγελάσεις τους drivers για το πληκτρολόγιο(πρακτικά οι generic drivers της MS) το θεωρώ πολύ δύσκολο. Για να μην πάω σε hw mode μιας και δεν δουλεύω κολλητήρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τη λύση στο δικό μου την έχω δώσει με την γνωστή μέθοδο της πατέντας... Δεν είναι τίποτα πάντως, μια απλή γέφυρα κάνεις και δύο κολλήσεις. Απλά μένει μόνιμα ο φωτισμός μετά αναμμένος αν δεν σε ενοχλεί. 🙂 Μφχ 1
pirmen56 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, kormos είπε Τη λύση στο δικό μου την έχω δώσει με την γνωστή μέθοδο της πατέντας... Δεν είναι τίποτα πάντως, μια απλή γέφυρα κάνεις και δύο κολλήσεις. Απλά μένει μόνιμα ο φωτισμός μετά αναμμένος αν δεν σε ενοχλεί. 🙂 Μφχ Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τελικά βρήκα software system-wide λύση την οποία αφήνω εδώ γιατί βλέπω ότι είναι σύνηθες πρόβλημα με τις gaming εταιρείες. Απαράδεκτο το ότι κανείς από την εταιρεία δεν ασχολήθηκε για να την μετατρέψει σε επίσημο driver. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και με HP εκτυπωτή που δεν έβγαζε έγχρωμες εκτυπώσεις σε wireless ό,τι και να έκανες και τη λύση τελικά την έδωσε πελάτης τους. Η "αριστεία" των ιδιωτών όταν ο εξαπατημένος πελάτης έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. https://gist.github.com/haroldhues/e9190c0259a7b96a7a7a Για να λειτουργήσει χρειάζεται εγκατάσταση του προγράμματος-scripting language AutoHotKey(AHK). Πατάς windows key+R και τρέχεις shell:startup ή με admin rights shell:common(για εφαρμογή σε όλους τους χρήστες). Στον φάκελο των startup προγραμμάτων που ανοίγει ρίχνεις το .ahk αρχείο και κάνεις restart. Όσο είναι ανοικτό στο tray το autohotkey έχεις reversed φωτισμό. Με κλειστό scroll lock φωτίζεται το πληκτρολόγιο. edit: Επί τη ευκαιρία, ξέρεις κανένας έμπειρος τι υλικό(βιβλία π.χ.) πρέπει να διαβάσεις για να γράφεις κώδικά που να μιλάει στο hardware όπως το παραπάνω; Ή είναι θέμα επαγγελματικής εμπειρίας καθαρά; 1
kormos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τελικά βρήκα software system-wide λύση την οποία αφήνω εδώ γιατί βλέπω ότι είναι σύνηθες πρόβλημα με τις gaming εταιρείες. Απαράδεκτο το ότι κανείς από την εταιρεία δεν ασχολήθηκε για να την μετατρέψει σε επίσημο driver. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και με HP εκτυπωτή που δεν έβγαζε έγχρωμες εκτυπώσεις σε wireless ό,τι και να έκανες και τη λύση τελικά την έδωσε πελάτης τους. Η "αριστεία" των ιδιωτών όταν ο εξαπατημένος πελάτης έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. https://gist.github.com/haroldhues/e9190c0259a7b96a7a7a Για να λειτουργήσει χρειάζεται εγκατάσταση του προγράμματος-scripting language AutoHotKey(AHK). Πατάς windows key+R και τρέχεις shell:startup ή με admin rights shell:common(για εφαρμογή σε όλους τους χρήστες). Στον φάκελο των startup προγραμμάτων που ανοίγει ρίχνεις το .ahk αρχείο και κάνεις restart. Όσο είναι ανοικτό στο tray το autohotkey έχεις reversed φωτισμό. Με κλειστό scroll lock φωτίζεται το πληκτρολόγιο. edit: Επί τη ευκαιρία, ξέρεις κανένας έμπειρος τι υλικό(βιβλία π.χ.) πρέπει να διαβάσεις για να γράφεις κώδικά που να μιλάει στο hardware όπως το παραπάνω; Ή είναι θέμα επαγγελματικής εμπειρίας καθαρά; Χρήσιμο θα έλεγα, πριν 2-3 χρόνια που το χρειάστηκα απλά μπήκα στη μέθοδο της "επέμβασης" αφού δεν με ενοχλούσε ο μόνιμος φωτισμός όσο μου δημιουργούσε πρόβλημα στα Excel-όφυλλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα