PanosDanis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους. Εχω το plus σε brigde mode και το PPPoE & routing το κανει ενα mikrotik. Μπορω με καποιον τροπο να χρησιμοποιησω το wifi του plus για να κανει repeat τα wifi που εχω δημιουργησει στο mikrotik και να παιρνουν οι συσκευες IP απο DHCP pool που εχω φτιαξει απο το mikrotik; Σαν σεναριο δε μου στεκει, αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Αν και με παρομοια router ZTE των παροχων το χω καταφερει, με αυτο οσο και να προσπαθω δε μπορω.. Αν και αυτα δεν τα ειχα στην WAN θυρα του mikrotik Επισης, το plus αντικατασταθηκε προσφατα και ειχα στην θεση του το entry 2i σαν modem μονο. Ομως μπορουσα να μπω στο web interface του για να δω τα στατιστικα. Στο plus δε μπορω και δε ξερω γιατι. Μπορω μονο αν μπω με ethernet ή με wifi στο plus και βαλω καρφωτη IP του ιδιου υποδικτυου. Αυτο δε χρειαζοταν στο entry. Στο mikrotik με τις ρυθμισεις που ειχα, ειχα το 88.0 για τις συσκευες και το 10.0 για την συνδεση μεταξυ entry και mikrotik και μια χαρα εμπαινα απο 88.χ στο 10.χ Ευχαριστω! Edit: Καταφερα να το κανω repeater το speedport. Συνεχιζω ομως να μην μπορω να μπω στην web του εκτος και αν καρφωσω ethernet σε θυρα που δεν ανηκει στο bridge Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από PanosDanis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logvphys Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Σε bridge οχι αλλα σε pppoe passthrough μπορεις να το κανεις, Μπορεις ακομη να το εχεις κανονικα σα ρουτερ με dmz στο ΜΤ. Αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τα εχεις ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosDanis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση! Το σκεφτηκα και αυτό, αλλά θέλω να με βοηθήσεις σε κάτι. Υπάρχει αισθητή διαφορά να κάνει PPPoE το mikrotik αντί για το speedport; Προσπαθώ βασικά να κάνει όλη την δουλειά το mikrotik, από DHCP μέχρι NAΤ. Αν δεν υπάρχει λόγος για λιγότερη καθυστερηση και να κάνει PPPoE και routing το speedport, τότε νομίζω τζάμπα μπλέκω τα μπούτια μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logvphys Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 καμια διαφορα δε θα κανει, μιλαμε για καποια bits. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 το μονο που μπορω να σκεφτω για να παι9ξει το αρχικο σου σχεδιο. lan1 speedport πηγαινει στην wan του mikrotik και το Mikrotik κανει κληση pppoe. από το Mikrotik γυρνας στην Lan 2 του speedport η οποια ομως μαζι με το wireless δεν θα πρεπει να ειναι στο ιδιο group που ειναι το Port 1.σαν να εχεις κοψει vlan στο speedport.Δεν ξερω αν μπορει να γινει. θεωρητικα και χωρις vlan αμα το κανεις υπαρχει μια περιπτωση να παιξει αρκει να κλεισεις Dhcp για να μην κανει τα δικα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logvphys Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Mε αυτα που γραφεις δειχνεις οτι τα mikrotik δε τα εχεις δει ουτε σε βιτρινα. Ποσο μαλλον να δινεις συμβουλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 5 minutes ago, logvphys said: Mε αυτα που γραφεις δειχνεις οτι τα mikrotik δε τα εχεις δει ουτε σε βιτρινα. Ποσο μαλλον να δινεις συμβουλες. οπως θα δεις στο παραπανω ποστ οι πληροφοριες δεν πανε για το Mikrotik αλλα για το speedport. δεν ανεφερα κατι στο config του mikrotik.η ερωτηση ηταν αν μπορει να χρησιμοποιησει το wifi του modem router που εχει ή τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα. και ανεφερα ενα τροπο να ξαναγυρισει το internet πισω στο speedport για να το χρησιμοποιησει ως access point περα απο την λυση του pppoe passthrough που θα εχουν και τα δυο internet αν και εφοσον μπορει να γινει αφου δεν αφηνουν ολοι οι παροχοι να κανει Login το ιδιο Username δυο φορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosDanis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να λειτουργησω το wifi του speedport οντας bridge εκανα τα παρακατω: Στο Speedport: Bridgαρα την Lan1 & τα wireless που ηθελα. Στα wireless εβαλα τα ιδια στοιχεια με τα wireless του mikrotik. DHCP relay στην IP του mikrotik (αχρειαστο βεβαια αφου ειναι bridge) Στο mikrotik: Εκανα extend το DHCP pool να αποδιδεται και στην eth1 (wan) και στα wireless, εφτιαξα ενα bridge μεταξυ του eth1 και του wireless, το bridge αυτο το ορισα ως LAN στα interfaces. Αλλα επειδη η eth1 ειναι και ταυτοχρονα WAN, στο firewall στον κανονα drop all not incoming from lan, εβαλα σαν whitelist το subnet που μοιραζω ip στην eth1. Οποτε ετσι επαιξε κανονικα. Δυστυχως δεν εχει τα restrictions σε bps μιας και η φαση γινεται με ethernet αλλα δε πειραζει. 1 ώρα πριν, poulinos είπε το μονο που μπορω να σκεφτω για να παι9ξει το αρχικο σου σχεδιο. lan1 speedport πηγαινει στην wan του mikrotik και το Mikrotik κανει κληση pppoe. από το Mikrotik γυρνας στην Lan 2 του speedport η οποια ομως μαζι με το wireless δεν θα πρεπει να ειναι στο ιδιο group που ειναι το Port 1.σαν να εχεις κοψει vlan στο speedport.Δεν ξερω αν μπορει να γινει. θεωρητικα και χωρις vlan αμα το κανεις υπαρχει μια περιπτωση να παιξει αρκει να κλεισεις Dhcp για να μην κανει τα δικα του. Οποτε υποθετω καπως ετσι θα επαιζε αν τραβαγα και 2ο καλωδιο, αλλα δυστυχως οι συσκευες ειναι σε διαφορετικα δωματια και εχουν γινει τρυπες και καρφωματα για την συνδεση τους. 57 λεπτά πριν, poulinos είπε οπως θα δεις στο παραπανω ποστ οι πληροφοριες δεν πανε για το Mikrotik αλλα για το speedport. δεν ανεφερα κατι στο config του mikrotik.η ερωτηση ηταν αν μπορει να χρησιμοποιησει το wifi του modem router που εχει ή τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα. και ανεφερα ενα τροπο να ξαναγυρισει το internet πισω στο speedport για να το χρησιμοποιησει ως access point περα απο την λυση του pppoe passthrough που θα εχουν και τα δυο internet αν και εφοσον μπορει να γινει αφου δεν αφηνουν ολοι οι παροχοι να κανει Login το ιδιο Username δυο φορες. Προσπαθησα να κανω PPoE με credentials τα default τυπου [email protected] και στο mikrotik να κανει κανονικα, αλλα δεν εκανε authentication, ισως και να μη το εκανα σωστα δε ξερω. Γενικοτερα με προβληματισε γιατι στο entry 2i αλλα και σε ολα τα αλλα modem/router των παροχων, οταν τα bridgαρα ειχα παντα προσβαση στο GUI τους.. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από PanosDanis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 12 minutes ago, PanosDanis said: Για να λειτουργησω το wifi του speedport οντας bridge εκανα τα παρακατω: Στο Speedport: Bridgαρα την Lan1 & τα wireless που ηθελα. Στα wireless εβαλα τα ιδια στοιχεια με τα wireless του mikrotik. DHCP relay στην IP του mikrotik (αχρειαστο βεβαια αφου ειναι bridge) Στο mikrotik: Εκανα extend το DHCP pool να αποδιδεται και στην eth1 (wan) και στα wireless, εφτιαξα ενα bridge μεταξυ του eth1 και του wireless, το bridge αυτο το ορισα ως LAN στα interfaces. Αλλα επειδη η eth1 ειναι και ταυτοχρονα WAN, στο firewall στον κανονα drop all not incoming from lan, εβαλα σαν whitelist το subnet που μοιραζω ip στην eth1. Οποτε ετσι επαιξε κανονικα. Δυστυχως δεν εχει τα restrictions σε bps μιας και η φαση γινεται με ethernet αλλα δε πειραζει. Οποτε υποθετω καπως ετσι θα επαιζε αν τραβαγα και 2ο καλωδιο, αλλα δυστυχως οι συσκευες ειναι σε διαφορετικα δωματια και εχουν γινει τρυπες και καρφωματα για την συνδεση τους. Προσπαθησα να κανω PPoE με credentials τα default τυπου [email protected] και στο mikrotik να κανει κανονικα, αλλα δεν εκανε authentication, ισως και να μη το εκανα σωστα δε ξερω. Γενικοτερα με προβληματισε γιατι στο entry 2i αλλα και σε ολα τα αλλα modem/router των παροχων, οταν τα bridgαρα ειχα παντα προσβαση στο GUI τους.. η otenet /cosmote κανονικα αφηνει pppoe passthrough χωρις προβλημα.δεν εχω cosmote αλλα το εχουν κανει αρκετα ατομα μεσα στο forum. θεωρητικα ομως δεν θα βαλεις τα [email protected] αφου θελεις αν καταλαβα σωστα να παιζουν και τα δυο.αν βαλεις [email protected] τοτε δεν θα βγει στο ιντερνετ.απλα θα παρει μια Ip για συγκεκριμενα πραγματα.οποτε θα πρεπει να βαλεις τα κανονικα Username/password που εχεις. εγω το σκεφτομουν οπως το εγραψα παραπανω αρκει το speedport να μπορει να χωρισει τα interfaces του(δεν ξερω αν μπορει να το κανει).εχει καποιες επιλογες αλλα δεν θυμαμαι απεξω τι δυνατοτητες σου δινει. για το mikrotik δεν μπορω να πω αποψη. δηλαδη εγω σκεφτομουν το παρακατω(το ξαναγραφω) το οποιο ομως δεν ξερω αν ειναι αυτο που θες. bridge to entry.απο την lan 1 στην Wan του mikrotik που θα κανει οτι το εχεις βαλει πχ κληση pppoe και να δινει καi wireless.απο μια Lan του mikrotik να γυρισεις ξανα στο entry στην ethernet 2 η οποια ομως θα πρεπει να ειναι mazi με τοwireless.στην Lan του Mikrotik εχεις ιντερνετ απο το Mikrotik και Dhcp του mikrotik>οποτε αυτο το γυρνας στο entry το οποιο απλα παιζει σαν ενα dummy access point χωρις να μπορει να κανει κατι αλλο. θα ηταν δηλαδη σαν να σου ελεγα οτι απο το Mikrotik πηγαινε σε ενα access point. για το web interface δεν ξερω αν με καποια αλλαγη στο route μπορει να το δεις.ας πει καποιος που το εχει καλυτερα. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ακομα και να παραλειψεις το κομματι του να χωρισεις στο entry τα ethernet ports υπάρχει περιπτωση να παιξει κανονικα .αν δεν εχεις θεμα να το κανεις δοκιμη αν σε καλυπτει αυτο μια που ανεφερες το παρακατω Quote Οποτε υποθετω καπως ετσι θα επαιζε αν τραβαγα και 2ο καλωδιο, αλλα δυστυχως οι συσκευες ειναι σε διαφορετικα δωματια και εχουν γινει τρυπες και καρφωματα για την συνδεση τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantosqwerty Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αρχικά δεν χρειάζεσαι να δηλώσεις κάποιο dns relay.Ωστόσο κάθε φορά που δηλώνεις ως bridge το Modem σου χάνεις και την πρόσβαση στην συγκεκριμένη port για το web interface. Όπως πολυ σωστά είπαν οι συνάδελφοι πιο πάνω δεν χρειάζεται να κάνεις το Pppoe από το mikrotik απλά παίρνεις ip στην eth1 στο Mikrotik από τον dhcp του Modem στο subnet 192.168.1.0/24 και φτιάχνεις έναν dhcp server από την eth2 του Mikrotik σε διαφορετικό subnet για το lan.Έτσι έχεις το internet στο modem σου αλλά και την πλήρη διαχείριση από το Mikrotik.Επίσης έχεις 2 ασύρματα δίκτυα (ενα του modem και ένα του router) αλλά και την πρόσβαση στο web interface του modem. Προσοχή να μην βάλεις στο bridge που ενδεχομένως θες την eth1 του MT. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από pantosqwerty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosDanis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Γνωριζω οτι χανεις το web interface, απλα με παραξενευσε οτι το entry 2i με αφηνε να μπαινω κανονικα και ειπα μηπως υπαρχει πιθανοτητα να τα καταφερω και στο plus. Η πρωτη κινηση που θα εκανα ηταν οντως να βγαλω το PPPoE απο το mikrotik και στην ουσια να εχω το plus σαν ap κανονικα και το mikrotik για το LAN. Ομως ηθελα να αρχισω να μαθαινω το mikrotik οποτε εχω φτιαξει καπως περιεργα το lan του σπιτιου. Ξεχωριστο subnet για WLAN(5GHz, 2.4GHz και Guest WLAN) και LAN(καθε πορτα του) , vlans κλπ. Κανενας ουστιαστικος λογος απλα ηθελα να μαθω πως λειτουργει το routerOS και να εχω ελεγχο με το mikrotik πχ οτι βλεπω οτι εχω δωσει την ταδε ip σε αυτην την συσκευη, που ανηκει στο ταδε subnet και του εχω δωσει τα ταδε restrictions + τα port forwardings που εχω φτιαξει. Οποτε αν κανω το plus ενα εξτρα ap τοτε του δινει αυτο IP(Σε ξεχωριστο subnet / range κιολας για να μην εχει conflicts με τα WLAN του mikrotik) και κανει τα δικα του χωρις κανενα απ αυτα που προανεφερα. Αρα απ οτι καταλαβαινω ο μονος τροπος για να εχω μονιμη συνδεση με το GUI του plus ειναι να του συνδεσω 2ο καλωδιο στην LAN3 πχ οπου εκει εχει κανονικα IP. Θα μεινω προς το παρον με το να συνδεω το laptop πανω του και να βλεπω 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Πολλοι παιζουν με 2ο καλωδιο ενω αλλοι απλα οταν θελουν να μπουν συνδεονται στο Wifi ή σε μια ethernet κατευθειαν πανω στο modem router(καρφωτα ip αμα εχεις κλεισει dhcp) και κανουν οτι αλλαγη θελουν. 22 hours ago, PanosDanis said: Γνωριζω οτι χανεις το web interface, απλα με παραξενευσε οτι το entry 2i με αφηνε να μπαινω κανονικα και ειπα μηπως υπαρχει πιθανοτητα να τα καταφερω και στο plus. Η πρωτη κινηση που θα εκανα ηταν οντως να βγαλω το PPPoE απο το mikrotik και στην ουσια να εχω το plus σαν ap κανονικα και το mikrotik για το LAN. Ομως ηθελα να αρχισω να μαθαινω το mikrotik οποτε εχω φτιαξει καπως περιεργα το lan του σπιτιου. Ξεχωριστο subnet για WLAN(5GHz, 2.4GHz και Guest WLAN) και LAN(καθε πορτα του) , vlans κλπ. Κανενας ουστιαστικος λογος απλα ηθελα να μαθω πως λειτουργει το routerOS και να εχω ελεγχο με το mikrotik πχ οτι βλεπω οτι εχω δωσει την ταδε ip σε αυτην την συσκευη, που ανηκει στο ταδε subnet και του εχω δωσει τα ταδε restrictions + τα port forwardings που εχω φτιαξει. Οποτε αν κανω το plus ενα εξτρα ap τοτε του δινει αυτο IP(Σε ξεχωριστο subnet / range κιολας για να μην εχει conflicts με τα WLAN του mikrotik) και κανει τα δικα του χωρις κανενα απ αυτα που προανεφερα. Αρα απ οτι καταλαβαινω ο μονος τροπος για να εχω μονιμη συνδεση με το GUI του plus ειναι να του συνδεσω 2ο καλωδιο στην LAN3 πχ οπου εκει εχει κανονικα IP. Θα μεινω προς το παρον με το να συνδεω το laptop πανω του και να βλεπω 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosDanis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Αυτο εκανα χθες, ανοιξα wifi & dhcp για να μην εχω καρφωτες και βλεπω απο κει οτι θελω. Αν και απ οτι φαινεται με την αλλαγη απο entry σε plus, το κλειδωμα στην ταχυτητα ειναι σταθερο, τα crc μηδενικα μετα απο 2 βδομαδες, το SNR ειναι 31db σταθερα(up/down), και attenuation κατω απο 10db(up/down). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 On 08/01/2021 at 17:19, PanosDanis said: Αυτο εκανα χθες, ανοιξα wifi & dhcp για να μην εχω καρφωτες και βλεπω απο κει οτι θελω. Αν και απ οτι φαινεται με την αλλαγη απο entry σε plus, το κλειδωμα στην ταχυτητα ειναι σταθερο, τα crc μηδενικα μετα απο 2 βδομαδες, το SNR ειναι 31db σταθερα(up/down), και attenuation κατω απο 10db(up/down). με snr 31 ναι πρεπει να μην εχεις κανενα απολυτως προβλημα.πολυ μεγαλο snr.επισης δες οτι δεν εχεις παραλληλα (bridge taps). https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pascuale14 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα , Ξερετε αν μπορω τελικα να χρησιμοποιησω το speedport plus σαν wifi repeater? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα