Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να στήσω ένα πύργο ο οποίος θέλω να κρατήσει αρκετά χρόνια χωρίς κάποιο upgrade, αλλά παράλληλα θέλω να τρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνει 3D rendering. Αυτό είναι της Infowood το 1992 Enterprice. Πάνε σίγουρα 2 χρόνια γεμάτα που έχω να ασχοληθώ με το άθλημα άρα δε γνωρίζω τι παίζει με νέες κάρτες γραφικών κλπ και επίσης διαπιστώνω αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν θέματα με την διαθεσιμότητα ειδικά σε κάρτες γραφικών! 

Ποσό περίπου στα 700. Θα ήθελα να είναι διαθέσιμα σχετικά άμεσα, δεν με πειράζει να είναι από διαφορετικά μαγαζιά, αλλά μην μου κολλήσει η διαδικασία για ένα κομμάτι που παίζει να αργήσει 1 μήνα... 

Οπότε σκέφτηκα τα εξής επειδή είναι και διαθέσιμα όλα από Cosmodata:

CPU 184€: i5 10400 

mobo 75€: GIGABYTE H410M Pro (όμως με ξενίζει λίγο που έχει μόνο 2 υποδοχές RAM)

ram 68€: HYPERX HX426C16FB3K2/16 (2X8GB)

ssd 35: Crucial MX500 - 250GB

psu 59: BeQuite System Power 9 - 600W

case 48€: Corsair 100R

Και μία RX580 από σκρουτζ όπου υπάρχει διαθέσιμη περίπου στα 250€. 

Όμως για κάποιο λόγο θέλω συνήθως να πηγαίνω στον "καλύτερο" επεξεργαστή της κατηγορίας του οπότε μήπως να πάω σε 10600 και μάλιστα τον Κ παρόλο που νιωθω ότι θα είναι εντελώς overkill? Άρα μετά να ανέβω και σε μητρική, αν ναι σε ποια; 

Επίσης τι κάνουμε για κάρτα γραφικών; 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε

Προσπαθώ να στήσω ένα πύργο ο οποίος θέλω να κρατήσει αρκετά χρόνια χωρίς κάποιο upgrade, αλλά παράλληλα θέλω να τρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνει 3D rendering. Αυτό είναι της Infowood το 1992 Enterprice. Πάνε σίγουρα 2 χρόνια γεμάτα που έχω να ασχοληθώ με το άθλημα άρα δε γνωρίζω τι παίζει με νέες κάρτες γραφικών κλπ και επίσης διαπιστώνω αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν θέματα με την διαθεσιμότητα ειδικά σε κάρτες γραφικών! 

Ποσό περίπου στα 700. Θα ήθελα να είναι διαθέσιμα σχετικά άμεσα, δεν με πειράζει να είναι από διαφορετικά μαγαζιά, αλλά μην μου κολλήσει η διαδικασία για ένα κομμάτι που παίζει να αργήσει 1 μήνα... 

Οπότε σκέφτηκα τα εξής επειδή είναι και διαθέσιμα όλα από Cosmodata:

CPU 184€: i5 10400 

mobo 75€: GIGABYTE H410M Pro (όμως με ξενίζει λίγο που έχει μόνο 2 υποδοχές RAM)

ram 68€: HYPERX HX426C16FB3K2/16 (2X8GB)

ssd 35: Crucial MX500 - 250GB

psu 59: BeQuite System Power 9 - 600W

case 48€: Corsair 100R

Και μία RX580 από σκρουτζ όπου υπάρχει διαθέσιμη περίπου στα 250€. 

Όμως για κάποιο λόγο θέλω συνήθως να πηγαίνω στον "καλύτερο" επεξεργαστή της κατηγορίας του οπότε μήπως να πάω σε 10600 και μάλιστα τον Κ παρόλο που νιωθω ότι θα είναι εντελώς overkill? Άρα μετά να ανέβω και σε μητρική, αν ναι σε ποια; 

Επίσης τι κάνουμε για κάρτα γραφικών; 

Ευχαριστώ!

RX580 250 ευρώ; Sweet mother of God no! Μην το κάνεις.

https://www.skroutz.gr/s/21128342/Asus-GeForce-GTX-1650-Super-4GB-OC-90VY0E42-M0NA00.html

ή αν θες παραπάνω μνήμη/AMD αυτη. https://www.skroutz.gr/s/23828583/PowerColor-Radeon-RX-5500-XT-8GB-AXRX-5500XT-8GBD6-DH-OC.html

Έχουν ανέβει +70-100 ευρώ τα μπουρδέλα.

Θα έκοβα λίγο απο τροφοδοτικό, δεν θες 600 watt.

• Like 5
Δημοσ.

Μα το ξέρω ότι η RX580 είναι αρχαία, αλλά αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακόμη διαθέσιμη και μάλιστα πιο άνετα από νεότερες κάρτες και στην ίδια τιμή με τις πιο καινούριες σειρές της AMD. Ναι ίσως προτιμούσα την 5500. Βέβαια είχα φάει να σου πω την αλήθεια μία απογοήτευση από την RX480 και τα τρελά bugs στους drivers (βεβαια ακόμη αυτήν έχω...) Αλλά έστω ότι το ρισκάρω, PowerColor? 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε

Μα το ξέρω ότι η RX580 είναι αρχαία, αλλά αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακόμη διαθέσιμη και μάλιστα πιο άνετα από νεότερες κάρτες και στην ίδια τιμή με τις πιο καινούριες σειρές της AMD. Ναι ίσως προτιμούσα την 5500. Βέβαια είχα φάει να σου πω την αλήθεια μία απογοήτευση από την RX480 και τα τρελά bugs στους drivers (βεβαια ακόμη αυτήν έχω...) Αλλά έστω ότι το ρισκάρω, PowerColor? 

Έχεις 480 και θα πήγαινες σε 580; Ίδια κάρτα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα από πολλούς προβληματισμούς αλλα και αρκετή ταλαιπωρία στην αναζήτηση κάρτας, αλλά και άλλων κομματιών ώστε να έρθουν άμεσα, πέτυχα μάλλον το τελευταίο κομμάτι από αυτήν σε αυτό το κατάστημα. http://www.cosmodata.gr/product/351495/ipologistes-anavathmisi/pc-hardware/kartes-grafikon/karta-grafikon-msi-radeon-rx-5500-xt-mech-8gb-912-v382-011

Θεωρώ πως με βάση τα τωρινά δεδομένα, είναι καλή. 

Εν τέλη πήρα τα εξής. Βέβαια τι να λέμε τώρα αφού τα πήρα, αλλά δε πειράζει έτσι να περνάει η ώρα.

i5 10400

Gigabyte B460 HD3

HyperX 2x8GB - 2666mhz

BeQuite 500W

Crucial MX500 - 250GB

MSI RX5500xt 8GB

Corsair 100r

Αυτά γύρω στα 750€ κάποιες επιλογές έγιναν με βάση την διαθεσιμότητα.

Επεξ/σία από .::NikoS::.
  • Like 1
Δημοσ.

Σε επεξεργαστή μπορούσες να πας σε 10400F αφου θα βάλεις εξωτερική κάρτα γραφικών, ώστε να  κερδίσεις κάποια χρήματα και να βάλεις μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ssd. Επίσης μητρική δε ξέρω πόσο την πήρες αλλα υπάρχει στα 79.9  αυτη που είναι με 4 slot μνήμες  αλλά δεν υποστηρίζει 7.1 ήχο. https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-b460m-ds3h-b460-1200-ddr4-_3503747

23 ώρες πριν, .::NikoS::. είπε

Ύστερα από πολλούς προβληματισμούς αλλα και αρκετή ταλαιπωρία στην αναζήτηση κάρτας, αλλά και άλλων κομματιών ώστε να έρθουν άμεσα, πέτυχα μάλλον το τελευταίο κομμάτι από αυτήν σε αυτό το κατάστημα. http://www.cosmodata.gr/product/351495/ipologistes-anavathmisi/pc-hardware/kartes-grafikon/karta-grafikon-msi-radeon-rx-5500-xt-mech-8gb-912-v382-011

Θεωρώ πως με βάση τα τωρινά δεδομένα, είναι καλή. 

Εν τέλη πήρα τα εξής. Βέβαια τι να λέμε τώρα αφού τα πήρα, αλλά δε πειράζει έτσι να περνάει η ώρα.

i5 10400

Gigabyte B460 HD3

HyperX 2x8GB - 2666mhz

BeQuite 500W

Crucial MX500 - 250GB

MSI RX5500xt 8GB

Corsair 100r

Αυτά γύρω στα 750€ κάποιες επιλογές έγιναν με βάση την διαθεσιμότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/1/2021 στις 7:53 ΜΜ, dimitris1090t είπε

Σε επεξεργαστή μπορούσες να πας σε 10400F αφου θα βάλεις εξωτερική κάρτα γραφικών, ώστε να  κερδίσεις κάποια χρήματα και να βάλεις μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ssd. Επίσης μητρική δε ξέρω πόσο την πήρες αλλα υπάρχει στα 79.9  αυτη που είναι με 4 slot μνήμες  αλλά δεν υποστηρίζει 7.1 ήχο. https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-b460m-ds3h-b460-1200-ddr4-_3503747

Σε ευχαριστώ. Ναι προφανώς, αλλά προτιμώ να υπάρχει εναλλακτική σε κάρτα γραφικών για περίπτωση ανάγκης. Για την μητρική, δε θα με ενδιέφερε ο 7.1 ήχος, αλλά δεν την είχα δει καν αυτή (εφόσον έβρισκα το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών διαθέσιμα άμεσα σε 1 κατάστημα, έκανα συμβιβασμούς και λίγο στην τιμή αφού πήγα πχ σε αυτή τη μητρική που κόστισε 100). Για SSD δεν χρειαζόταν κάτι επιπλέον, δεν ήταν ότι έψαχνα να γλιτώσω 15-20€. Εξάλλου οι δίσκοι αυτή τη στιγμή ίσως είναι και το μοναδικό hw σε αρκετά χαμηλές τιμές ώστε να θέλω να ξοδέψω πάνω του εφόσον θεωρώ ότι ανταποκρίνεται η τιμή σε αυτή που αξίζει το εξάρτημα. Τέλος, η κάρτα ήταν η MSI 5500xt Mech 8GB στα 250 ευρώ η οποία μετά εξαφανίστηκε και από εκεί.  

Εντάξει σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με την διαθεσιμότητα και τις τιμές των καρτών, όλα τα άλλα όσον αφορά Ιntel CPU, RAM, Modo, PSU, SSD ακόμη και κουτιά θεωρώ πως είναι σε καλές τιμές. 

Επεξ/σία από .::NikoS::.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...