Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά..Πριν απο λίγες μέρες προχώρησα σε ανανέωση συμβολαίου με την Cosmote από 24αρα σύνδεση ιντερνετ και το παλιο ευρυζωνικο Cosmote tv σε 50αρα με το νέο android cosmote tv. Δεν υπήρχε κάνενα πρόβλημα με την σταθερότητα της γραμμής μέχρι να συνδέσω το TV στη τηλεόραση προχθές..Έκτοτε το Online gaming ειναι αδύνατο αν το TV λειτουργεί.Τρώω συνεχόμενα lag spikes και το Ping ανεβοκατεβαίνει λες και παίζω με WiFi κακής ποιότητας.Όταν το απενεργοποιώ τελείως η σύνδεση επανέρχεται στα φυσιολογικά της.Σε τηλεφώνημα που τους έκανα μου είπαν ότι αυτό δεν είναι λογικό και με παρέπεμψαν στον Γερμανο για αλλαγή ρούτερ δωρεάν..Να σημειώσω ότι δοκίμασα να συνδέσω το TV και με WiFi(είναι δίπλα στο ρουτερ) μήπως και μου "ετρωγε" από την σύνδεση όταν το είχα με καλώδιο αλλά εκανε την κατάσταση χειρότερη 😛
Θα δω μήπως το φτιάξει η αλλαγή ρουτερ αλλά θα ήθελα να δω αν κάποιος απο εσάς είχε αντίστοιχο πρόβλημα και τι έκανε για να το φτιάξει..Πέρασε από το μυαλό μου ότι μπορεί να φταίει η τηλεόραση και για όλο αυτό. Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Speedport Plus εχει συγκεκριμένη θύρα Ethernet που πρέπει να κουμπώσει το Android Box(την 4η). Φαντάζομαι όλα είναι συνδεδεμένα με Ethernet. Η τηλεόραση θεωρητικά πρέπει να τραβάει κάπου στα 5-6Mbps? Θεωρητικά ένα QoS θα έλυνε το πρόβλημα.

Δεν είναι τεχνικό-θέμα γραμμής το ζήτημα

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστω για την απαντηση.Το android TV συνδέεται μόνο με θυρες ethernet 1 έως 3..έτσι τουλάχιστον γραφει στις οδηγίες και δοκίμασα να το τοποθετήσω στην τέταρτη αλλά δεν το διαβάζει καν.
Ως update να πω ότι σήμερα σύνδεσα και το καινούριο ρουτερ με τις ταχύτητες να είναι ελαφρώς αυξημένες αλλά το πρόβλημα άλυτο.Με το που ανοίξω το Cosmote TV το συνδεδεμένο με Ethernet PC μου έχει πολύ unstable ping σε όλα τα games και γενικά αντιμετωπίζω lag spikes..Με το που το κλείσω επιστρέφει σε σταθερή πολύ καλη απόδοση. 

Επίσης το speedtest θα μου δείξει μαξιμου ανοδο του ping απο 15 σε 16 και μικρή πτώση του Download όταν θα ανοιχτει το Οτε τβ..Παρ'ολα αυτα In Game το σταθερο 52-54 που έχω ανεβοκατεβαινει και αγκιζει και τα 110 με συνεχεις αλλαγες πραγμα που κανει unplayble τα παιχνιδια.

Δημοσ.

Λάθος μου τότε, νόμιζα ήταν ανάλογη περίπτωση με το δορυφορικό δέκτη. Ωραία, τότε το βάζεις στις θύρες LAN που ορίζουν οι οδηγίες, κλείσαμε με αυτό. 

Κάνε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών θα σε βοηθήσουν από εκεί. Ωστόσο, έτσι όπως τα περιγράφεις χρειάζεσαι QoS άρα και διαφορετικό router. Πρώτα όμως δες το με την τεχνική υποστήριξη. 

Κανονικά δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Λάθος μου τότε, νόμιζα ήταν ανάλογη περίπτωση με το δορυφορικό δέκτη. Ωραία, τότε το βάζεις στις θύρες LAN που ορίζουν οι οδηγίες, κλείσαμε με αυτό. 

Κάνε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών θα σε βοηθήσουν από εκεί. Ωστόσο, έτσι όπως τα περιγράφεις χρειάζεσαι QoS άρα και διαφορετικό router. Πρώτα όμως δες το με την τεχνική υποστήριξη. 

Κανονικά δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. 

Η θυρα 4 είναι για τον αποκωδικοποιητή ευρυζωνικής σύνδεσης, όχι το box. 

Εγώ θα πρότεινα στο φίλο να τσεκάρει Μήπως κάνει τίποτα update εφαρμογές και τα σχετικά το box.

• Like 1
Δημοσ.

Το παιδί που με εξυπηρέτησε από τον ΟΤΕ το μόνο που μου είπε ήταν ότι το προφιλ της γραμμης δεν ενδείκνυται για gaming και ότι μπορούμε να το αλλάξουμε..Δεν εστίασε καθόλου στο γιατί ενώ δεν φαίνεται καν στο speedtest το Cosmote TV μου ξεζουμίζει την σύνδεση από το pc..έγινε η αλλαγή και η μόνη διαφορά in game είναι ότι από 50 σε 110 ανεβοκατεβαίνει από 40 σε 85 😛 Χαμήλωσε δηλαδή το ping της γραμμης αλλά η σταθερότητα με το Cosmote tv ανοιχτό δεν αποκαταστάθηκε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tsoyk19 είπε

Το παιδί που με εξυπηρέτησε από τον ΟΤΕ το μόνο που μου είπε ήταν ότι το προφιλ της γραμμης δεν ενδείκνυται για gaming και ότι μπορούμε να το αλλάξουμε..Δεν εστίασε καθόλου στο γιατί ενώ δεν φαίνεται καν στο speedtest το Cosmote TV μου ξεζουμίζει την σύνδεση από το pc..έγινε η αλλαγή και η μόνη διαφορά in game είναι ότι από 50 σε 110 ανεβοκατεβαίνει από 40 σε 85 😛 Χαμήλωσε δηλαδή το ping της γραμμης αλλά η σταθερότητα με το Cosmote tv ανοιχτό δεν αποκαταστάθηκε.

Λογικά σε άλλαξε σε fastpath.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tsoyk19 είπε

Ρωτά ποια ρουτερ υποστηρίζουν και αν μπορείς να πάρεις το Speedport Entry 2i. Αν δε μπορούν να στο δώσουν πάρε το Speedport Smart που δίνει δίνει τη δυνατότητα να σεταρεις QOS και θα λυθεί το πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα σού στο δημιουργεί το android tvbox .

Ζήτα αλλαγή .

Δοκίμασε και κανένα άλλο καλώδιο ethernet αν έχεις. 

Παίξε και λίγο με της θύρες που το συνδέεις στο modem,  δοκίμασε όλους τους συνδυασμούς. 

Δοκίμασε όταν το έχεις ανοιχτό και σου παρουσιάζει το πρόβλημα να ξεκουμπωσεις μόνο το καλώδιο ethernet από το tvbox να δεις τη σου κάνει. 

Αν είναι από το tvbox μόλις το βγάλεις θα στρώση το internet και μόλις το ξανά βάλεις θα επανέλθει το πρόβλημα 

Παλιότερα μόλις άνοιγα το pc σέρνονταν τα πάντα στο σπίτι, μόλις τον έκλεινα η έβγαζα το καλώδιο ethernet από την θύρα επανέρχονταν όλα στο φυσιολογικό. 

Είχε αρπάξει η μητρική και δημιουργούσε το πρόβλημα. 

Άλλαξα μητρική και ησύχασα. 

Επεξ/σία από nik187
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nik187 είπε

Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα σού στο δημιουργεί το android tvbox .

Ζήτα αλλαγή .

Δοκίμασε και κανένα άλλο καλώδιο ethernet αν έχεις. 

Παίξε και λίγο με της θύρες που το συνδέεις στο modem,  δοκίμασε όλους τους συνδυασμούς. 

Δοκίμασε όταν το έχεις ανοιχτό και σου παρουσιάζει το πρόβλημα να ξεκουμπωσεις μόνο το καλώδιο ethernet από το tvbox να δεις τη σου κάνει. 

Αν είναι από το tvbox μόλις το βγάλεις θα στρώση το internet και μόλις το ξανά βάλεις θα επανέλθει το πρόβλημα 

Παλιότερα μόλις άνοιγα το pc σέρνονταν τα πάντα στο σπίτι, μόλις τον έκλεινα η έβγαζα το καλώδιο ethernet από την θύρα επανέρχονταν όλα στο φυσιολογικό. 

Είχε αρπάξει η μητρική και δημιουργούσε το πρόβλημα. 

Άλλαξα μητρική και ησύχασα. 

Νομίζω έχει πει μόλις κλείσει το TVBox που ουσιαστικά είναι σα να το κλείνει και το ιντερνετ στρώνει η ταχύτητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Απλά είναι ποιό εύκολο να βαζεις , βγάζεις το καλώδιο από το να ανοιγοκλείνει το tvbox , ψάχνοντας για να βρεις το πρόβλημα σού.

Το παράδειγμα που έγραψα ποιό πάνω για μένα με το pc μου μου το έκανε και αφού έβαλα pci ethernet  , και USB wifi .

Γιατί δεν γνωρίζω,  Απλά επειδή την είχα ( motherboard )και χρόνια την άλλαξα και ησύχασα. 

Βέβαια μέχρι να βρώ το πρόβλημα άλλαξα πρώτα modem νομίζοντας ότι είναι αυτό,  μετά άλλαξα powerline χωρίς πάλι αποτέλεσμα,  και στο τέλος βρήκα ότι ήταν το pc

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου, το ελυσες το θεμα σου;
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και εχω φρικαρει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...