Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gaggia Gaggia Deluxe Red vs

Krups XP3208 Opio 
Παιδια τα φωτα σας παρακαλω σε κριτικες που διαβαζω η gaggia κανει καλο καφε και μάλιστα καλυτερο αφρογαλο που μ αρεσει ομως η krups ειναι 1140 watt και gaggia 950 που θα χασω σε αυτο;;;;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες μηχανή για να πίνεις καφέ της προκοπής , να υπάρχουν ανταλλακτικά , και να σου κρατήσει 10-15 χρόνια , θα πρέπει να πας τουλάχιστον σε gaggia classic. Με επαγγελματικό διάμετρο καλαθάκια , με στιβαρή κατασκευή, με σωστές θερμοκρασίες , με τριοδη βαλβίδα εκτόνωσης κλπ  . + 100€ μύλο 

Δλδ ένα budget 450€ χοντρικά . Το κόστος ίσως σου φαίνεται μεγάλο , αλλά αν σκεφτείς ότι αν αγοράζεις απ' έξω   2 καφέδες την μέρα από 1.5€(πολύ ελαστικός στην τιμή του καφέ )  είναι 90€ τον μήνα . Στο εξάμηνο είσαι 540€. (Με 1.80€ ο καφές , στο εξάμηνο βγαίνει 650€)

Ενώ αν δώσεις 450(370η μηχανή +100ο μύλος) για αξιόλογη μηχανή όπως η gaggia classic 2018/2019 και  για έναν μύλο, + 20€ 1 κιλό καφέ κάθε μήνα για 6 μήνες  , πας στα 120€+450 χοντρικά η αγορά  570 στο εξάμηνο . Θεωρητικά δλδ δλδ είσαι στα λεφτά σου όπως αν αγόραζες καφέδες από έξω , συν ότι έχεις μηχανή και μύλο αξιόλογο .

Οτιδήποτε κατώτερο θα πίνεις νερό. Ειδικά αν προσπαθήσεις να κάνεις Φρέντο. 

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/1/2021 στις 12:15 ΠΜ, dimitrisdim14 είπε

Αν θες μηχανή για να πίνεις καφέ της προκοπής , να υπάρχουν ανταλλακτικά , και να σου κρατήσει 10-15 χρόνια , θα πρέπει να πας τουλάχιστον σε gaggia classic. Με επαγγελματικό διάμετρο καλαθάκια , με στιβαρή κατασκευή, με σωστές θερμοκρασίες , με τριοδη βαλβίδα εκτόνωσης κλπ  . + 100€ μύλο 

Δλδ ένα budget 450€ χοντρικά . Το κόστος ίσως σου φαίνεται μεγάλο , αλλά αν σκεφτείς ότι αν αγοράζεις απ' έξω   2 καφέδες την μέρα από 1.5€(πολύ ελαστικός στην τιμή του καφέ )  είναι 90€ τον μήνα . Στο εξάμηνο είσαι 540€. (Με 1.80€ ο καφές , στο εξάμηνο βγαίνει 650€)

Ενώ αν δώσεις 450(370η μηχανή +100ο μύλος) για αξιόλογη μηχανή όπως η gaggia classic 2018/2019 και  για έναν μύλο, + 20€ 1 κιλό καφέ κάθε μήνα για 6 μήνες  , πας στα 120€+450 χοντρικά η αγορά  570 στο εξάμηνο . Θεωρητικά δλδ δλδ είσαι στα λεφτά σου όπως αν αγόραζες καφέδες από έξω , συν ότι έχεις μηχανή και μύλο αξιόλογο .

Οτιδήποτε κατώτερο θα πίνεις νερό. Ειδικά αν προσπαθήσεις να κάνεις Φρέντο. 

Χαχαχα θεος!!! Φοβερη απάντηση και εγω κάτι τέτοια κανω σε υπολογισμους οταν θελω να αγοράσω κατι.

Εγω αυτή τη στιγμή είμαι με Delonghi Dedica και πήρα καλαθάκι non pressurized, με εναν απλό μηλο που είχα ήταν όλα χαλια. Ευτυχώς με καβατζωσε ενας φίλος με ημιεπαγγελματικο μυλο και ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ!!!! Όλα υπολογισμένα με μετρήσεις σε γραμμάρια και χρόνους (δεν μπορώ να ανεβάσω θερμοκρασία στους 93, ούτε να μετρήσω τα bar).

Είμαι σε διαδικασια αλλης μηχανης για να παρω καλυτερη ποιοτητα καφε. Είμαι ανάμεσα σε δύο

1. https://www.skroutz.gr/s/16969329/Gaggia-Classic-2018-19-SB-SS.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/25772467/Corrima-CRM3605.html (αυτη μου την εχει προτείνει ενας φίλος που του την πηγαν για δοκιμη. Ειναι πολυ ευχαριστημένος, βεβαια είναι μηχανη aliexpress αλλα απο το skroutz εχεις τις εγγυήσεις και τα service απο Ελλάδα)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100 ευρώ μύλος είναι για να αλέθει μπαχαρικά. κάτι πορδές τύπου graef είναι σκουπίδια. για να πιεις εσπρέσο θες λελιτ και niche zero. οτιδήποτε πιο κάτω δεν κάνει. παρτε απέξω. 

delonghi dedica και graef είναι ότι χειρότερο έχω αγοράσει. καλύτερα να αγόραζα τίποτα άλλο. καλά ειδικά το να βάλεις non pressurized basket σε αυτή είναι σαν να βάλεις 20" ζάντες σε φιατ

πεταμένα λεφτά 

Επεξ/σία από johnyboy
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, johnyboy είπε

100 ευρώ μύλος είναι για να αλέθει μπαχαρικά. κάτι πορδές τύπου graef είναι σκουπίδια. για να πιεις εσπρέσο θες λελιτ και niche zero. οτιδήποτε πιο κάτω δεν κάνει. παρτε απέξω. 

delonghi dedica και graef είναι ότι χειρότερο έχω αγοράσει. καλύτερα να αγόραζα τίποτα άλλο. καλά ειδικά το να βάλεις non pressurized basket σε αυτή είναι σαν να βάλεις 20" ζάντες σε φιατ

πεταμένα λεφτά 

Υπερβάλεις . Ο Νίτσε μόνο έχει 700€... και η λελιτ που λες γιατί σίγουρα θα λες την 58αρα με το pid έχει αλλα 650-700

Δλδ με 1350€ μόνο πίνεις εσπρέσο εσυ ? Τα μισά μαγαζιά απ έξω έχουν  μπαριστά  που δεν έχουν ιδέα , και χρησιμοποιούν καφέδες χώμα . 
Η μαγαζάτορα σε καφετέρια σε κόβω , η τυπά με εξοπλισμό 2000€. Χαχα 

περα από την πλάκα Ελλάδα ζούμε , το 90% πίνει φρεντο . Με εξοπλισμό 500-600€ είσαι μια χαρά για φρεντακι .

Πέρα από την πλάκα τώρα τι εξοπλισμό έχεις ?

15 λεπτά πριν, johnyboy είπε

καλά ειδικά το να βάλεις non pressurized basket σε αυτή είναι σαν να βάλεις 20" ζάντες σε φιατ

πεταμένα λεφτά 

Καλά 3€ έχει το non pressurized ...δεν έχει και μια περιουσία ... επίσης κάνει δραματική διαφορά αυτή η αναβάθμιση των 3ων ευρώ ... ξανά υπερβάλεις ..

Δημοσ.

dedica με σαπιογκραεφ και 5 6 unpresurized basket. δεν έχει σωστές οπές το κινέζικο μπάσκετ για να πάρεις σωστή ροή και σε συνδυασμό με το θερμομπλοκ είναι άστε να πάνε. για πέταμα λύσεις είναι αυτές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, johnyboy είπε

dedica με σαπιογκραεφ και 5 6 unpresurized basket. δεν έχει σωστές οπές το κινέζικο μπάσκετ για να πάρεις σωστή ροή και σε συνδυασμό με το θερμομπλοκ είναι άστε να πάνε. για πέταμα λύσεις είναι αυτές. 

Τι εξοπλισμό έχεις ? Και οι μισές λελιτ δεν έχουν ims και vts καλαθάκια , λόγο 57αριου portafilter ... 

για τον μέσο άνθρωπο που πίνει καφέ και δεν κοιτάει ποικιλίες , απλα παίρνει ένα καφέ από όπου να ναι και πίνει , όλα αυτά που λες δεν έχουν καμία σημασία.

Καλα τα λεγόμενα του Greek espresso forum  κ εσυ καλά τα λες , και εν μέρη συμφωνώ , αλλα σ ξαναλέω , δεν θέλουν όλοι αυτό που περιγράφεις ... άλλος θέλει να πίνει ένα καφεδάκι . Πίστευες ότι έχουν όλοι όρεξη για leveling , ειδικά καλαθάκια , opv, pid και μπόιλερ ? Άλλος θέλει να ανοίγει την μηχανή και να φτιάχνει καφέ αμέσως , δεν έχει την υπομονή να περιμένει μισή ώρα να ζεσταθεί το ορυχαλκεινο μπόιλερ της λελιτ...

Ετω είμαι μαζί σου , kκαι ‘σύμφωνω για τον niche . Λελιτ όχι τόσο , θα προτιμούσα Silvia pro που ταιριάζει περισσότερο στο budget μου. Γιατί με τα λεγόμενα σου λογικά εννοείς leλίτρ Bianca εσυ . Χαχα 

Δημοσ.

καφέ πίνεις, εσπρέσο όχι. τα λεφτά που έδωσα για αυτές τις απάτες, συν οι πεταμένοι καφέδες, συν ότι κατέληξαν πεταμένα, έπαιρνα κάτι καλύτερο. όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί ας πάρει έτοιμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnyboy είπε

καφέ πίνεις, εσπρέσο όχι. τα λεφτά που έδωσα για αυτές τις απάτες, συν οι πεταμένοι καφέδες, συν ότι κατέληξαν πεταμένα, έπαιρνα κάτι καλύτερο. όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί ας πάρει έτοιμο 

Προσωπικά έπινα μια χαρά εσπρεσο με την dedica παλαιότερα ... Αλλά εντάξει ο καθένας έχει αλλά στάνταρ.  

Screenshot_20191128-183337.jpg

IMG_20191128_181636.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...