QuantumWanderer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Ξεκινώ ένα θέμα συζήτησης για το πώς αξιολογούμε την ποιότητα των σταθερών συνδέσεων μέσα στην πανδημία. Άσχετα από το θέμα των συγχρονισμών, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για χαμηλές πραγματικές ταχύτητες (speedtest κλπ) σε σχέση με τις ονομαστικές.
kallonos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ πάντως με ftth δεν έχει πέσει κάτω από τα 200 ούτε δευτερόλεπτο.
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, kallonos είπε Εγώ πάντως με ftth δεν έχει πέσει κάτω από τα 200 ούτε δευτερόλεπτο. Και σε πραγματικές μετρήσεις;
Avent Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Και σε πραγματικές μετρήσεις; Προφανως σε πραγματικες μετρησεις εννοει. Δεν υπαρχει συγχρονισμος σε ftth 6 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Ξεκινώ ένα θέμα συζήτησης για το πώς αξιολογούμε την ποιότητα των σταθερών συνδέσεων μέσα στην πανδημία. Άσχετα από το θέμα των συγχρονισμών, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για χαμηλές πραγματικές ταχύτητες (speedtest κλπ) σε σχέση με τις ονομαστικές. Η ονομαστικη ειναι εως 24/50/100και ο συγχρονισμος στο ρουτερ ειναι η πραγματικη. Τωρα για το speedtest δεν το θεωρω αξιοπιστο μεσο ιδιως μεσω wi-fi (για πολλους παραγοντες) για να δεις αν εχεις προβλημα με τη γραμμη σου. Εγω σε 2 σταθερες γραμμες σε διαφορετικες εταιριες δεν ειχα προβλημα σε κανενα απο τα 2 lockdown 1
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Avent είπε Προφανως σε πραγματικες μετρησεις εννοει. Δεν υπαρχει συγχρονισμος σε ftth Δεν είναι προφανές, γιατί θα μπορούσε σε κάποιο backbone κόμβο να μη μπορούν να περάσουν όλοι με τις μέγιστες ονομαστικές ταυτόχρονα στις ώρες αιχμής.
Avent Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, kostasgr78 είπε Δεν είναι προφανές, γιατί θα μπορούσε σε κάποιο backbone κόμβο να μη μπορούν να περάσουν όλοι με τις μέγιστες ονομαστικές ταυτόχρονα στις ώρες αιχμής. Οταν λεει οτι δεν εχει πεσει απο 200 ουτε δευτερολεπτο εννοει μαλλον οτι οσες φορες χρειαστηκε να κατεβασει/ανεβασει κατι δεν ειχε θεμα με χαμηλοτερη ταχυτητα. Και οχι το πιο συνηθες σε ωρες αιχμης και το λεω απο συγγενικα/φιλικα παραδειγματα ειναι να μπαινουν ολοι μαζι και να μπουκωνει η γραμμη. Στη μια γραμμη που ειναι cosmote και συγχρονιζει στα 27 και στην αλλη που ειναι nova και συγχρονιζει στα 16 δεν ειχα καθολου θεμα σε ολες τις ωρες.
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Το αρχικό ερώτημα αφορά το πώς αξιολογούμε τη σύνδεσή μας συνολικά σε καιρό πανδημίας. Αυτό σημαίνει και σε ώρες αιχμής και όχι μόνο στις 4 τα ξημερώματα. Υπάρχουν πολλές αναφορές για πραγματικές ταχύτητες κάτω από το μισό της ονομαστικής (συγχρονισμού) σε ώρες αιχμής, κάτι που δεν συνέβαινε προ πανδημίας.
Avent Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Το αρχικό ερώτημα αφορά το πώς αξιολογούμε τη σύνδεσή μας συνολικά σε καιρό πανδημίας. Αυτό σημαίνει και σε ώρες αιχμής και όχι μόνο στις 4 τα ξημερώματα. Υπάρχουν πολλές αναφορές για πραγματικές ταχύτητες κάτω από το μισό της ονομαστικής (συγχρονισμού) σε ώρες αιχμής, κάτι που δεν συνέβαινε προ πανδημίας. Βαζεις και κατεβαζεις ενα αρχειο απο ftp/steam κτλ και βλεπεις. Το πολλες αναφορες για ταχυτητες κατω απο το μισο του συγχρονισμου εξαρταται και με τι συνθηκες εγιναν τα speedtest. Γι αυτο ειπα πιο πανω οτι δεν τα θεωρω αξιοπιστα. Επισης αν ανατρεξεις τις σελιδες του φορουμ θα δεις οτι υπηρχαν και φυσικα και θα υπαρχουν ακομα και οταν δε θα εχουμε πανδημια. Απλα τωρα με την πανδημια απο τη στιγμη που ειναι ολοι σπιτι ειναι πολυ πιο ευκολο να μπουκωσει μια 24αρα γραμμη με 2-4 ατομα σε κινητα/ταμπλετ/υπολογιστες. Αν ανοιξεις να κανεις ενα speedtest πχ ενω η κοπελα σου βλεπει FHD video στο youtube και εσυ κανεις κανενα update στο pc σου μη σου φανει περιεργο αν δεις χαμηλες ταχυτητες ή μεγαλο latency. Αυτο εννοω οταν λεω εξαρταται και απο τις συνθηκες που κανεις το speedtest. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από Avent
dedalos91 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εγω εχω μια υποψια οτι οι περισσοτεροι που αντιμετωπιζουν προβληματα ειναι με adsl και χαλκο. Δεν ξερω αλλα τελευταια κι εγω που εχω προβληματακια στην γραμμη μου συνέπεσε με τον ερχομο οπτικης ινας στην γειτονια μου, σαν νε με σπρωχνει κατι να αναβαθμισω την υπηρεσια ιντερνετ και το κοστος της φυσικα... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από dedalos91
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Ελπίζω να μην μπουκώνουν όλοι τις γραμμες με τεστ για να βλέπουν πως πάνε..........
idkjustidoit Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Και στην πρώτη καραντίνα και στην δεύτερη κανένα θέμα με wind
thetiesthatbind Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Ξεκινώ ένα θέμα συζήτησης για το πώς αξιολογούμε την ποιότητα των σταθερών συνδέσεων μέσα στην πανδημία. Άσχετα από το θέμα των συγχρονισμών, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για χαμηλές πραγματικές ταχύτητες (speedtest κλπ) σε σχέση με τις ονομαστικές. Τα Speedtest δεν αντιπροσωπεύουνε την πραγματική ταχύτητα. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Τα Speedtest δεν αντιπροσωπεύουνε την πραγματική ταχύτητα. Συμφωνώ, απλά είναι ο πιο μαζικός γρήγορος τρόπος για την ευρεία μάζα των ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν πιο εξειδικευμένα πειράματα ταχύτητας και σίγουρα αποτελεί ισχυρό μέτρο στατιστικής σύγκρισης με την πρότερη κατάσταση (για τον ίδιο speedtest server).
Kozanitis1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, με τα Speedtests δε μπορείς να έχεις αντιπροσωπευτική εικόνα της σύνδεσης σου Ίσως δοκιμές σε FTP server να έδειχναν αν υπάρχουν "μπουκώματα" στη σύνδεση σου, αλλά το κυριότερο πιστεύω είναι η χρήση που κάνεις.. Εγώ πχ με 24αρα Adsl2+ AnnexM στη Vodafone (συγχρονίζει 22.5/2), κάνα δυο φορές σε FTP και μόνο δοκιμή κατέβαζε με 100KB/s, ενώ youtube, netflix, nvidia drivers, steam κατέβαζε με 2.2MB/s (μέσω Wifi) σταθερά, οπότε δε με απασχόλησε.. Συχνότερα βέβαια βλέπουμε για "μπουκώματα" και μειώσεις κυρίως στη Wind/Nova, ελάχιστα με Vodafone και κανένα με ΟΤΕ, λογικά λόγω διασυνδέσεων με εξωτερικό Τώρα αν πχ είσαι απαιτητικός gamer και θέλεις τα χαμηλότερα δυνατά ping, τότε ίσως ο ΟΤΕ (+ fastpath) να είναι η καλύτερη (αλλά ακριβότερη) επιλογή Τέλος, θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια σημεία αναφοράς, όπως πχ ping, sync speed vs actual speed κλπ ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε την κουβέντα προς τα εκεί, κάθε γνώμη βέβαια σεβαστή
kallonos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Και σε πραγματικές μετρήσεις; Ναι δεν υπήρχε κανένα θέμα. Δεν το δοκιμάζω και κάθε μέρα Αλλά σε γενικά πλαίσια όσες φορές έγινε τσεκαρισμα δούλευε κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις