Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Πως σας φαίνεται το παρακάτω build για 1080p 144Hz Gaming;

Budget αυστηρά έως 600 euro εκτός της κάρτας γραφικών η οποία θα αγοραστεί αργότερα όταν με το καλό πέσουν οι τιμές.

Motherboard: MSI MAG B460M MORTAR (~107)

CPU: i5 10600 (~220)

NVME: Kingston A2000 - 500GB (~60)

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) (~75)

PSU: CORSAIR TX-M SERIES TX550M (~80)

CASE: ????

Σύνολο ~542. Η επιλογή τους έγινε έτσι ώστε να αγοραστούν από μάξιμουμ δύο καταστήματα στα βόρεια προάστεια Αττικής.

Επιπλέον απορίες:

1. Το PSU είναι εντάξει αν αγοραστεί μελλοντικά μια RTX 3060 TI;
  2. Με την maximum shared memory των motherboard τι παίζει; Στις Gigabyte βλέπω στα specs ότι είναι 512mb, στην συγκεκριμένη MSI αλλάζει αυτό; Θα σηκώνει η UHD 630 κανένα lol, football manager κλπ μέχρι να αγοραστεί κάρτα;
  3. Έχετε να προτείνετε κάποιο οικονομικό case με καλό airflow από cosmodata ή dotpower;
  4. O i5 10400 θα έχει αισθητή διαφορά στην απόδοση; Γιατί είναι και 50 ευρώ κάτω...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από mhxmhx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 - Από ένα γρήγορο search στο net διάβασα οτι η Nvidia προτείνει 600w, καλύτερα θα ήταν να ανέβεις λίγο μάλλον

2-  Η UHD σίγουρα θα παίζει footbal manager.... στον i8300 που έχω εγώ ψιλοπαίζει fortnite σε low - medium

3 - εγώ από cosmodata είχα πάρει aerocool mid στο 35αρι, αν και όχι πανέμορφο το θεωρώ τρομερό vfm.  Έχει σίτες πάνω - κάτω - μπρός, 5 θέσεις για 120αρια fan (2front - 2up - 1 back ) και συμπεριλάμβανε 1x120mm. Cable management μέτριο, θέσεις αρκετές. Είναι και να σου κάτσει στο μάτι και στην τιμή (το έχει αυτή τη στιγμή η cosmodata στα 40+). Πάντως το κουτί είναι πολύ προσωπική υπόθεση...

2029.jpg

4 - Αισθητή διαφορά δεν ξέρω...αν αξίζει τα 50 ευρώ(;;;) δεν ξέρω...σίγουρα πάντως έχει διαφορά... ας απαντήσεις κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-10600-vs-Intel-Core-i5-10400/4069vs4073

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά λέω να πάω στο παρακάτω, αλλάζοντας CPU & PSU και βάζοντας το case που μου πρότεινες.

Motherboard: MSI MAG B460M MORTAR (~107)

CPU: i5 10400 (~170)

NVME: Kingston A2000 - 500GB (~60)

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) (~75)

PSU: CORSAIR TX-M SERIES TX650M (~95)

CASE: AEROCOOL (~40)

Σύνολο: 547 ευρώ

Η διαφορά στο PSU δεν είναι μεγάλη αλλά δεν ήθελα να αλλάξω για να μην μπλέκω και με τρίτο κατάστημα λόγω της περιόδου.

Έχει νόημα να πάω σε Z490 αντί για B460 Motherboard για να δουλεύουν οι ram στα 3200MHz αντί τα 2666MHz ή δεν αξίζει την διαφορά των 50 ευρώ πάνω που θα προκύψει;

Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη αλλαγή;

Ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από mhxmhx
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mhxmhx είπε

Η διαφορά στο PSU δεν είναι μεγάλη αλλά δεν ήθελα να αλλάξω για να μην μπλέκω και με τρίτο κατάστημα λόγω της περιόδου.

Έχει νόημα να πάω σε Z490 αντί για B460 Motherboard για να δουλεύουν οι ram στα 3200MHz αντί τα 2666MHz ή δεν αξίζει την διαφορά των 50 ευρώ πάνω που θα προκύψει;

Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη αλλαγή;

Ευχαριστώ και πάλι.

Μια χαρά είναι και το 550W που έβαλες αρχικά. Η 3060 Ti καταναλώνει 200W + 65W ο 10400F, μιλάμε για συνολική κατανάλωση συστήματος κάτω από 300W.

Έχει νόημα το Ζ490 μιας που έχεις high refresh monitor σε συνδυασμό με 3060 Ti, οι μνήμες στα 3200 θα σου δώσουν μια αισθητή διαφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, LaMereda είπε

Μια χαρά είναι και το 550W που έβαλες αρχικά. Η 3060 Ti καταναλώνει 200W + 65W ο 10400F, μιλάμε για συνολική κατανάλωση συστήματος κάτω από 300W.

Έχει νόημα το Ζ490 μιας που έχεις high refresh monitor σε συνδυασμό με 3060 Ti, οι μνήμες στα 3200 θα σου δώσουν μια αισθητή διαφορά.

Εννοείται και το τροφοδοτικό 550watt σηκώνει το σύστημα. Πάντως τη στιγμή που η nvidia προτείνει 600watt γιατί να μην είσαι πιο άνετος αφού μιλάμε για παρόμοια κατηγορία τιμής; Ο υπολογισμός που κάνεις (>300watt) δεν ισχύει (no offense) καθώς έχει κι άλλα υποσυστήματα ο υπολογιστής. Το σύστημα που φτιάχνει ο φίλος μπορεί να πλησιάζει και τα 400 watt, αναλόγως της μητρικής που θα επιλέξει και των επιμέρους υποσυστημάτων (αν κάνω λάθος διορθώστε με). 

Ερώτηση :

Αλήθεια επωφελεί να αγοράσει μητρική με chipset z490 μόνο για να υπερχρονίσει τις μνήμες; Θα ήθελα κάποιο μέλος που έχει πράξει ανάλογα να μας διαφωτίσει. Με το δικό μου σκεπτικό, ένας κλειδωμένος επεξεργαστής(10400), που είναι φτιαγμένος να δουλεύει με μνήμες 2666mhz, δε θα μπορούσε να επωφεληθεί από κάτι τέτοιο. Σοβαρά αν κάποιος γνωρίζει (οχι υποθετικά όπως εγώ) ας μας πει μήπως βοηθήσει και τον mhxmhx.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Εννοείται και το τροφοδοτικό 550watt σηκώνει το σύστημα. Πάντως τη στιγμή που η nvidia προτείνει 600watt γιατί να μην είσαι πιο άνετος αφού μιλάμε για παρόμοια κατηγορία τιμής; Ο υπολογισμός που κάνεις (>300watt) δεν ισχύει (no offense) καθώς έχει κι άλλα υποσυστήματα ο υπολογιστής. Το σύστημα που φτιάχνει ο φίλος μπορεί να πλησιάζει και τα 400 watt, αναλόγως της μητρικής που θα επιλέξει και των επιμέρους υποσυστημάτων (αν κάνω λάθος διορθώστε με). 

Ερώτηση :

Αλήθεια επωφελεί να αγοράσει μητρική με chipset z490 μόνο για να υπερχρονίσει τις μνήμες; Θα ήθελα κάποιο μέλος που έχει πράξει ανάλογα να μας διαφωτίσει. Με το δικό μου σκεπτικό, ένας κλειδωμένος επεξεργαστής(10400), που είναι φτιαγμένος να δουλεύει με μνήμες 2666mhz, δε θα μπορούσε να επωφεληθεί από κάτι τέτοιο. Σοβαρά αν κάποιος γνωρίζει (οχι υποθετικά όπως εγώ) ας μας πει μήπως βοηθήσει και τον mhxmhx.

Τα υπόλοιπα parts έχουν πολύ μικρή κατανάλωση, η ram έχει 2-3W και 4-5W ο ssd, βάλε και 4-5W για case cooler. Ότι καίει το καίει ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών σε ένα gaming build, αυτά κοιτάς και βγάζεις συμπέρασμα. Επίσης το recommended psu wattage που δίνουν οι εταιρίες είναι πάντα φουσκωμένο γιατί θέλουν να καλύψουν τις περιπτώσεις σάπιων τροφοδοτικών που πωλούνται για 600W ενώ στην πραγματικότητα δίνουν 400W ή και λιγότερο.

Ορίστε και ένα παράδειγμα συνολικής κατανάλωσης συστήματος με 10400F + 2080 Ti (που είναι πιο ενεργοβόρα από την 3060 Ti):

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i5-10400f/18.html

Για το Ζ490 δες κάποιες συγκρίσεις από αξιόπιστα κανάλια σε youtube.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mhxmhx είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Για τη Ζ490 αυτή https://www.skroutz.gr/s/23763229/Gigabyte-Z490-UD.html είναι οκ; Γιατί οι υπόλοιπες ξεφεύγουν λίγο σε τιμή.

Ευχαριστώ και πάλι.

Για κλειδωμένο είναι οκ. 

Καλύτερα αυτή. Σκέψου θα βάλεις πάνω της άλλη μια γενιά cpu οπότε μη τσιγκουνευτεις ένα εικοσαρικο

https://www.skroutz.gr/s/23438472/MSI-Z490-A-Pro.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...