Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Ενδιαφερομαι να αγορασω καλωδια φορτισης usb-A σε usb-C, αλλα δεν υπάρχει καμία χρήσιμη πληροφορία εκει εξω (συγκριτικά, τεχνικά χαρακτηριστικά, review κλπ).
Παραδοξος απο type-c σε type-c μια χαρα βρίσκω τα παντα (αυστηρά specs), ελα ομως που οι φορτιστές εχουν usb-Α.

Θελω να παρω κατι που καλύπτει πολλα standards (quick charge 4+, huawei super charge, fast charge, power delivery η εστω εναν συνδιασμο αυτών).

Θελω διαστάσεις 6 feet (1.8m) η 2m (το ενα μετρο τι να σου κανει).

Εχω σαρωσει το ιντερνετ και ουτε συγκριτικά βρισκω ουτε τιποτα.

Σχεδον κανενας δεν αναφερει παχος χαλκου (το καλύτερο π βρήκα ειναι ενα blitzwolf 19AWG, 5A αλλα 1m), τα ποιο πολλα ειναι στα 22-24AWG, κοινός σκουπιδακια.

Οι λιγες πληροφοριες π βρισκω ειναι οτι τα quick charge καλωδια υποστηρίζουν μόνο qc.
Τα super charge μονο sc.
Κλπ κλπ (Power delivery δεν βρήκα).

Εχω κοιταξει ugreen, aukey, anker, tronsmart, baseus. Μου διαφεύγει κατι?

Το μονο που ιιιισως μου κανει ειναι αυτο:

http://www.baseus.com/product-792?lang=en-us

Αλλα δεν βρισκω χρήσιμες τεχνικες πληροφορίες η κριτικές.

Το εχει ψαξει - εμβαθύνει κανενας το θεμα?

Help!

Επεξ/σία από iakoboss7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν καταλαβα θες κατι τετοιο?

https://www.amazon.com/Juiced-Systems-USB-C-Power-Cable/dp/B07ZPRFSL8

αλλα με ολα τα χαρακτηριστικα που ανεφερες και να σηκωνει 5 Α ρευμα

Βρηκα 25W (5V/5Α) καλωδια αλλα λεγανε για data transfer 480Mbps δηλ. USB 2.0

Βρηκα ενα που λεει μεχρι 100W (20V/5A) https://tokinito.gr/usb-data-cable-x-one-usb-a-to-usb-type-c-black-5a-max-100w.html

Τωρα τι ισχυει, ΕΘΞ :D

Δεν ψαχνεις κατι σε φορτιστη 100W π.χ.

HYPER GaN 100W USB Type-C & USB Type-A Charger

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1536598-REG/hyper_hj_gan100_gan_100w_usb_type_c.html

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

το data transfer δεν με νοιαζει καθολου, μονο η φορτιση με νοιαζει!
και ο φορτιστης χωρις το καταλληλο καλωδιο και δεν φορτιζει με μεγιστη δυναμηκαι μπορει να βλαψει την συσκευη.

παμε στα καλωδια.
το X-ONE ειναι 1μετρο οποτε δυστυχως δεν μας κανει!

το Juiced φτανει μεχρι 3Α οπως τα περισσοτερα στην αγορα.

συνεχίζω την ερευνα

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα κ απο εμενα , για να μην ανοιξω καινουργιο τοπικ , μου χαλασε το καλωδιο φορτισης του Xiaomi note 9pro το οποιο υποστηριζει turbo charge στα 27-30 watts , το baseus καλωδιο που λεει οτι ειναι για μεχρι 40 watt δεν μου ανοιγει το turbo charge ( Πιο γρηγορο απο το fast charge ) , εχετε να μου προτεινεται κατι ? η πως 8α βρω γνησιο το καλωδιο του , εχω στειλει ηδη email στην xiaomi αλλα δεν βλεπω να απαντουν, ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από sadu
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδια, 'υποτιθεται' οτι καλωδια, συσκευες κλπ, με usb-c, ειναι reversible στο connection. Δηλαδη, επιτελους, το συνδεεις οπως θελεις, δεν εχει 'καλη' και 'αναποδη' πλευρα!

Και ομως.

Πηρα ανταπτορακι απο usb-c σε usb-a, και 'μαρκα' οχι εντελως απο τον σωρο, και συνδεεται στη θυρα του υπολογιστη μονο αν το βαλεις απο τη μια του πλευρα! Προσπαθουσα απο την αλλη, οταν το πρωτοπηρα, και ασκουσα πιεση να μπει, και να μην μπαινει με την καμια!!!! Με την αλλη πλευρα, μπηκε αμεσως. Ελπιζω μονο να μην εκανα καμια ζημια στη θυρα του υπολογιστη.

Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο;

:(

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα usb-c καλωδια, αν το υποστηριζουν, μπορουν ταυτοχρονα να κανουν file transfer και charging;

Με τα micro-usb, γινονταν μονο το ένα ή το αλλο νομιζω, οχι και οι δυο λειτουργιες μαζι.

Δημοσ.
Στις 7/11/2022 στις 7:53 ΜΜ, mindreader είπε

Με τα micro-usb, γινονταν μονο το ένα ή το αλλο νομιζω, οχι και οι δυο λειτουργιες μαζι.

Κι όμως όσες φορές σύνδεσα το κινητό (microUSB) στον υπολογιστή (USB A) το κινητό φόρτιζε όση ώρα έκανα μεταφορά αρχείων.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, TopCLR είπε

Κι όμως όσες φορές σύνδεσα το κινητό (microUSB) στον υπολογιστή (USB A) το κινητό φόρτιζε όση ώρα έκανα μεταφορά αρχείων.

Εγω σε micro-usb, ειχα καλωδιο, που οταν επελεγα transfer files, μονο μετεφερε αρχεια, δεν φορτιζε.

Ισως τελικα να ειναι καθαρα θεμα καλωδιου, ειτε usb-c ειτε micro-usb, αν μπορει να τα κανει και τα δυο ταυτοχρονα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Εγω σε micro-usb, ειχα καλωδιο, που οταν επελεγα transfer files, μονο μετεφερε αρχεια, δεν φορτιζε.

Ισως τελικα να ειναι καθαρα θεμα καλωδιου, ειτε usb-c ειτε micro-usb, αν μπορει να τα κανει και τα δυο ταυτοχρονα.

Κάποιο κινέζικο καλώδιο εκτός προτύπου φαντάζομαι, γιατί κανονικά τα pins για το ρεύμα και τα δεδομένα είναι διαφορετικά, δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που έγραψε ο Badboy. Το καλώδιο μπορεί να παίζει ρόλο.

Έχω τύχει (σε microUSB πάντα) καλώδιο μόνο data και όχι φόρτισης όπως και το αντίστροφο (μόνο φόρτιση, όχι data). Άλλο καλώδιο που ενώ φόρτιζε κρατούσε υπερβολικά πολλή ώρα για πλήρη φόρτιση του κινητού, σε σημείο να σκεφτώ να πετάξω τον υποτιθέμενο καλό φορτιστή (2Α) που μόλις αγόρασα (χωρίς καλώδιο). Εννοείται ότι στον κάδο πήγε το καλώδιο όταν δοκίμασα άλλο καλώδιο!

Δημοσ.

Μια διευκρινηση.

Υπαρχουν καλωδια που ειναι μονο για φορτιση.

Και αυτα που ειναι και για data και για charging.

Για τα δευτερα ειναι που λεω, το κατα ποσο μπορουν να τα κανουν ταυτοχρονα. Μπορει να υποστηριζει και data και charge, αλλα σε εμενα, μεχρι προτινος, εκανε ή το ενα ή το αλλο, με micro usb. Δοκιμασα τωρα με καλωδιο usb-c, και μετεφερα δεδομενα και φορτιζε και το κινητο κιολας. Εκει ειναι που μπερδευτηκα λιγο. Νομιζα οτι η επιλογη στο κινητο, για file transfer, θα ηταν με το usb-c, οπως μου συνεβαινε με το micro usb. Δηλαδη, οταν μεταφερεις, δεν φορτιζεις. Με usb-c ομως, επελεξα file transfer, αλλα εβλεπα οτι φορτιζε και η μπαταρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...