ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω με το φίλο που λέει τα παράπονα σας στην κυβέρνηση. Τα νομοσχέδια για τη φοροδιαφυγή είναι που έκαναν τις τράπεζες να ξεσαλώσουν στο θέμα των χρεώσεων. Ακόμα και στη βαθιά κρίση, οι χρεώσεις ήταν λιγότερες, ειδικά για ανανέωση καρτών κλπ. Απο τη στιγμή που το κράτος σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς μια εκ των ελληνικών τραπεζών, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν χρεώσεις. Ουσιαστικά το κράτος εκβιαστικά δίνει πάτημα στο καρτέλ των τραπεζών. Εργαζόμουν στην Ολλανδία και πληρωνόμουν σε γερμανικό λογαριασμό και ακόμα και το Ολλανδικό δημόσιο μου μετέφερε χρήματα σε γερμανικό λογαριασμό. Αυτό αν επιτρεπόταν στην Ελλάδα, ένα μεγάλο μέρος ειδικά νέων ανθρώπων θα είχε μεταπηδήσει σε Ν26 κλπ. Αλλά ο καλός πατερούλης δε σε αφήνει, για το καλό σου προφανώς. Κι εκεί ξεκινάει η κουβέντα για τους λογαριασμούς με χρέωση. Ναι υπάρχουν και στο εξωτερικό, και στη Γερμανία ειδικά είναι πάρα πολλοί. Αλλά υπάρχουν και δωρεάν εναλλακτικές, είτε online τράπεζες (συνήθως θυγατρικές μεγάλων ή κρατικών) που δεν έχουν χρεώσεις, είτε κανονικές τράπεζες που σβήνουν τις χρεώσεις αν π.χ. έχεις μισθοδοσία εκεί. Οπότε εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν online τράπεζες. Δεν είμαι κατά του μοντέλου των χρεώσεων. Θεωρώ πιο αλήτικο να χρεώνεις 4€ εισερχόμενο έμβασμα π.χ. Κι υπάρχει κόσμος που εν γνώσει του διαλέγει τράπεζες με χρεώσεις, είτε γιατί γουστάρει να πηγαίνει σε υποκατάστημα να εξυπηρετείται είτε επειδή θέλει να κάνει συναλλαγές σε μηχάνημα κι όχι σε e-banking κλπ. Υπάρχουν όμως επιλογή, αν δε θες να πληρώνεις, ανοίγεις δωρεάν λογαριασμό. Αν θες, χρησιμοποιείς ξένο. Στην Ελλάδα πιστεύω αυτή η επιλογή δε θα υπάρχει. Θα υπάρχουν χρεώσεις και θα υπάρχει κι υποχρέωση να τις χρησιμοποιείς. Εκτός κι αν βελτιωθεί λίγο το τραπεζικό σύστημα και τολμήσει κάποια ξένη τράπεζα να δραστηριοποιηθεί, που το θεωρώ απίθανο. 1
MastroGiannis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, Bitbit είπε σου δίνεται κάτι δωρεάν ή με κάποιο bonus για να το χρησιμοποιήσεις συνηθίζεις και επιπλέον καθίσταται υποχρεωτικό κόβεται το δωρεαν ή το bonus και έρχεται η χρέωση Ένα πρώην junky είχε εύστοχα παρατηρήσει πως όλα πλέον ακολουθούν τους κανόνες της πρέζας. Οι dealers αρχικά σου το κερνάνε και, όταν σου γίνει απαραίτητο, σου ανακοινώνουν πως κι οι ίδιοι δεν το βρίσκουν τζάμπα. Η νομιμοποίηση όμως της ανηθικότητας έχει ηθικοποιήσει την νομιμότητα, και, ισχύει πλέον καθολικά το: [σου] κάνουν ό,τι [σου] κάνουν επειδή απλά μπορούν. Φυσικά, για να γίνει κάτι δελεαστικό και ακαταμάχητο έως απαραίτητο, δε φτάνουν μόνο τα χαρακτηριστικά του, θα πρέπει να φέρει και την αίγλη του ανώτερου πολιτισμικά επιπέδου, στο οποίο και μόνο η κατοχή του θα σε ανεβάσει, είτε πρόκειται για αναψυκτικό είτε για νόμισμα. Ακόμα και η ψευδαίσθηση μιας τέτοιας αναβάθμισης αξίζει κάθε υποδούλωση κι εξανδραποδισμό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι εστιάζουν στο τυράκι και αγνοούν τ’ αγκίστρι ή τη φάκα. Ενώ, εσύ που βλέπεις και τ’ αγκίστρι και τη φάκα, χάνεις πολλές φορές την ευκαιρία ν’ απολαύσεις το τυράκι. Ήτανε νομίζεις λάθος στο Matrix ο προδότης; Το πρόβλημα πάντως με τα εργαλεία, τεχνολογικώς προηγμένα ή μη, δεν έγκειται στα ίδια τα εργαλεία αλλά στο ότι κατέχονται από εκείνους που παρασιτούν απ’ το παραγόμενο προϊόν της εργασίας μας και μετατρέπονται εναντίων μας σε όπλα, ενώ, σήμερα, ακόμη κι ο Προμηθέας δε θα είχε τη δυνατότητα να χτίσει νέο συκώτι. 16 ώρες πριν, Bitbit είπε Με λίγα λόγια και θα σε βιάσουν και θα πληρώσεις και τη βαζελίνη …και θα σ’ αρέσει δικέ μου!... 9 ώρες πριν, kon1to είπε νομίζω οτι το πρόβλημα σου είναι ιδεολογικό και όχι πρακτικό... Αφού λοιπόν το πρόβλημα μας υπερβαίνει, ας ασχοληθούμε με το πρόσωπο που το αναδεικνύει, έτσι; Παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη πρακτική. 1
Alxnks Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μπορεί να ισχύουν αυτά που λες, αλλα απο την αλλη εχει τσάμπα δόσεις με τις πιστωτικές Επιπλέον καθε τοσο συλλέγεις πόντους οι οποιοι εξαργυρώνονται στο ταμείο του sm και δεν είναι και λιγα μέσα στον χρόνο... Έτσι και τα ποντικακια, βλέπουν το τυράκι, από πίσω όμως είναι η φάκα 😉 Και δεν το λέω γιατί είμαι υπέρ φοροδιαφυγής κτλ, το άκρως αντίθετο. Αλλά από την άλλη είμαι και αντίθετος στο να χρεώνουν για κάτι που μας καθιστούν υποχρεωτικό ως χρήση, να χρεώνουν ολοένα και περισσότερο για τις ολοένα και λιγότερες προσωπικές υπηρεσιες που παρέχουν (όλα τείνουν προς το ηλεκτρονικό και ελάχιστα προς το ταμείο), κτλ. Έχω τσακωθεί ουκ ολίγες φορές με το personal banking της eurobank για αυτό το θέμα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από Alxnks
TitanX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Ποτέ θα καταλάβει ο νεοέλληνας νεαντερταλ ότι το τσάμπα πέθανε. Ποτέ θα καταλάβει ότι οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρυματα, και όταν βλέπουν τα κέρδος τους να μειώνονται βρίσκουν ενναλακτικους τρόπους. Είχαν μάθει όλοι επιτόκια 10και 15 % καθόντουσαν και έβγαζαν ένα μισθό το μηνα. Ενώ σε χώρες του εξωτερικού ζήτημα ήταν να βρεις 1 -2% και τωρα κλαίμε διότι τα λεφτακια μας δεν αξίζουν πια το ίδιο. Ελληνική λοιπόν νοοτροπία κάθομαι τα ξύνω και βγάζω λεφτά, μου έγλειφαν και τα @@ οι τράπεζες ενώ τωρα που πληρώνουμε 5 ευρώ τα 5 χρόνια για ανανέωση κάρτας κλαιμε PATHETIC. Ποιος εγώ να πληρώσω γιατί; Βλάκας είμαι; ο φίλος από πάνω είναι στο personal banking της eurobank, να υποθέσω τσάμπα είσαι δεν πληρώνεις τπτ. Για πήγαινε έξω να πεις θέλω personal η private να σου πω τι θα πληρώσεις . Και αν δεν κανείς επενδυτικά κλπ κλπ σε έστειλαν αδιάβαστο, όχι όπως εδώ που ακούνε επένδυση και νομίζουν χρηματιστήριο 99 (ξανά νεαντερταλ). οπως και να έχει όλα μεταλλάσσονται θελουμε η όχι και όπως έχει δείξει η ιστορία πρέπει να εναρμονιζόμαστε με την εποχή. 3 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Συγγνώμη που βγάλαμε και γλώσσα. Δόξα και τιμή στις ελληνικές τράπεζες του καρτέλ και στο ΥΠ.ΟΙΚ.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, miucce είπε Εκτιθεσαι κυριολεκτικα με καθε ποστ που κανεις. Γαμησέτα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
miucce Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, TitanX είπε Ποτέ θα καταλάβει ο νεοέλληνας νεαντερταλ ότι το τσάμπα πέθανε. Ποτέ θα καταλάβει ότι οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρυματα, και όταν βλέπουν τα κέρδος τους να μειώνονται βρίσκουν ενναλακτικους τρόπους. Είχαν μάθει όλοι επιτόκια 10και 15 % καθόντουσαν και έβγαζαν ένα μισθό το μηνα. Ενώ σε χώρες του εξωτερικού ζήτημα ήταν να βρεις 1 -2% και τωρα κλαίμε διότι τα λεφτακια μας δεν αξίζουν πια το ίδιο. Ελληνική λοιπόν νοοτροπία κάθομαι τα ξύνω και βγάζω λεφτά, μου έγλειφαν και τα @@ οι τράπεζες ενώ τωρα που πληρώνουμε 5 ευρώ τα 5 χρόνια για ανανέωση κάρτας κλαιμε PATHETIC. Ποιος εγώ να πληρώσω γιατί; Βλάκας είμαι; ο φίλος από πάνω είναι στο personal banking της eurobank, να υποθέσω τσάμπα είσαι δεν πληρώνεις τπτ. Για πήγαινε έξω να πεις θέλω personal η private να σου πω τι θα πληρώσεις . Και αν δεν κανείς επενδυτικά κλπ κλπ σε έστειλαν αδιάβαστο, όχι όπως εδώ που ακούνε επένδυση και νομίζουν χρηματιστήριο 99 (ξανά νεαντερταλ). οπως και να έχει όλα μεταλλάσσονται θελουμε η όχι και όπως έχει δείξει η ιστορία πρέπει να εναρμονιζόμαστε με την εποχή. η επιτομη του καπιταλισμου αυτο που περιγραφεις. Εαν ακολουθησουμε την λογικη σου,σε κανα 50ρι χρονια,ο διευθυντης θα πρεπει να μας τον φερμαρει μια φορα το μηνα και εμεις θα του λεμε και ευχαριστω που μας αφηνει να χρησιμοποιουμε την τραπεζα.
Vasileios-gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, miucce είπε η επιτομη του καπιταλισμου αυτο που περιγραφεις. Εαν ακολουθησουμε την λογικη σου,σε κανα 50ρι χρονια,ο διευθυντης θα πρεπει να μας τον φερμαρει μια φορα το μηνα και εμεις θα του λεμε και ευχαριστω που μας αφηνει να χρησιμοποιουμε την τραπεζα. Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισότεροι , ζούμε σε καπιταλιστικό καθεστός. Οτιδήποτε άλλο νομίζει κανείς είναι αστικός μύθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις