Bitbit Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Το έχουν αναφέρει μερικοί, το έχω αναφέρει κι εγώ πολλές φορές και εδώ και σε συζητήσεις έξω. Μερικοί δυσανασχετούν με κάποιες χρεώσεις στις τράπεζες. πχ ανανέωσης χρεωστικής και πάντα έλεγα ότι αυτό δεν είναι τίποτα, σε λίγο μας έρχονται κι άλλα... Είναι απλά θέμα χρόνου. Έχουμε 3 στάδια. σου δίνεται κάτι δωρεάν ή με κάποιο bonus για να το χρησιμοποιήσεις συνηθίζεις και επιπλέον καθίσταται υποχρεωτικό κόβεται το δωρεαν ή το bonus και έρχεται η χρέωση έτσι λοιπόν αφού στην αρχή δίνανε δωράκια ώστε να συνηθίσει ο κόσμος στο ηλεκτρονικό χρήμα, στην εποχή μας έχει γίνει υποχρεωτικό και φτάνουμε στο 3ο στάδιο όπου το τζάμπα κόβεται και αρχίζει η χρέωση. Σε χώρες του εξωτερικού πληρώνεις για να έχεις λογαριασμό. Και μη νομίζετε ότι αυτό γίνεται μόνο σε χώρες τυπου Ελβετία. Ισχύει πχ και στη γειτονική μας Βουλγαρία. Είχα λογαριασμό και ξέρω. Εκεί το πλασάρανε ως χρήση της χρεωστικής. Εκεί που γκρινιάζαμε για την πτώση των επιτοκίων καταθέσεων, πλέον όχι μόνο δε θα παίρνουμε, αλλά θα δίνουμε κιολας. που να το έλεγες αυτό σε κάποιον τη δεκαετία του 90. Θα σε περνούσε για τρελό Και το χειρότερο είναι ότι δε μπορείς να το γλιτώσεις. Εγώ μπορεί να μη θέλω να έχω σχέση με τις τράπεζες. Ε δε μπορώ. Ο μισθός μου αναγκαστικά πρέπει να μπαίνει σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και να μην έμπαινε πρέπει να χρησιμοποιώ κάρτα για το αφορολόγητο. Με λίγα λόγια και θα σε βιάσουν και θα πληρώσεις και τη βαζελίνη Αυτά περισσότερο τα γράφω γι αυτούς που χαιρόντουσαν με την εξέλιξη. Θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, για το καλό μας. Που να φτάσουμε και σε σημείο να έχουμε μόνο ηλεκτρονικό χρήμα. Θα κλάψουν μανούλες τότε. Φαντάζομαι η μπάλα θα πάρει και τις online τραπεζες, N26, revolut Και τα σχετικά. Όπως είχα γράψει σε άλλο θέμα, η monese έχει κόψει το δωρεάν πακέτο σε κάποιες χώρες (και η ελλάδα μέσα). άρθρο 3
NikosKallithea Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μπορεί να ισχύουν αυτά που λες, αλλα απο την αλλη εχει τσάμπα δόσεις με τις πιστωτικές Επιπλέον καθε τοσο συλλέγεις πόντους οι οποιοι εξαργυρώνονται στο ταμείο του sm και δεν είναι και λιγα μέσα στον χρόνο, και τέλος δεν εχεις το άγχος να κουβαλάς μαζι σου πχ χιλια δυο χιλιάδες ευρω για να αγοράσεις κατι Περαν των παραπανω το χρημα παγκοσμίως θα παψει να υπάρχει, οπότε ειναι μονόδρομος. Μόνη εξαίρεση αν κυκλοφορείς με μαύρα εκει ζορίζουν τα πράγματα.
Bitbit Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 πιστωτική δεν έχουν όλοι. Οι δόσεις οκ καλό είναι. αλλά εμένα δε με απασχολούν. ό,τι μπορώ το βάζω σε άτοκες δόσεις αλλά ποτέ χρήματα που δεν εχω. Δηλαδή και εφαπαξ να πλήρωνα δε θα άλλαζε κάτι. τώρα για τους πόντους αυτό είναι γελοιότητα, σαν τα μικρά παιδιά που μαζεύαμε θυμάμαι τα χαρτάκια πανινι με τους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή σου λένε φέρε μας το ζεστό σου χρήμα κι εμείς θα σε βάζουμε να μαζεύεις πόντους σαν το καραγκιόζη για να κάνεις απόσβεση. Εμένα μου δίνουν πόντους-χρήματα λόγω της πιστωτικής για αποκλειστικά σε ένα μαρκετ της κακιας ώρας (μην αναφέρω και το όνομα, καταλάβατε όσοι ξέρετε ποιο εννοώ), που ποτέ δε πατούσα ούτε απ έξω. και πηγάινω μόνο και μόνο να κάνω εξαργύρωση Επίσης αυτό με τα μαύρα το αναφέρουν πολλοί, έχει γίνει καραμέλα. όποιος είναι αντίθετος σε όλα αυτά αμέσως του ανεφέρουν τα μαύρα. Είναι η νούμερο 1 δικαιολογία, θα εξαφανιστούν τα μαύρα. Σε όλα αυτά που περιέγραψα, είτε έχω μαύρα είτε όχι δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τις χρεώσεις. Και το θέμα μου έχει να κάνει με τις χρεώσεις. είτε έχω νόμιμα χρήματα είτε μαύρα, από τη στιγμή που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ τραπεζικό λογαριασμό-κάρτα είναι το ίδιο. 7
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Φαντάζομαι η μπάλα θα πάρει και τις online τραπεζες, N26, revolut Και τα σχετικά. Όπως είχα γράψει σε άλλο θέμα, η monese έχει κόψει το δωρεάν πακέτο σε κάποιες χώρες (και η ελλάδα μέσα). άρθρο Τι έχει κόψει η monese?Σοβαρα ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει.(εκτος αν εννοείς το simple plan που δεν το έχω ούτως ή άλλως,έχω αγοράσει για ένα χρόνο το classic)
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Σε εμάς δεν μας έχουν χρεωσει ποτέ για κάρτες χρεωστικές είτε νέες είτε ανανέωση, τώρα αν το κάνουν μελλοντικά..... μια φορά στα 5 έτη οκ. Το άλλο πάλι να πληρώνεις για να έχεις λογαριασμό, μου το έχει πει και τραπεζικός υπάλληλος και αρκετοί ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει, ελπίζω να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, οτιδήποτε και να κάνεις, να κρατάς λεφτά σε θυρίδες η σεντουκια, να τα μεταφέρεις στο εξωτερικό, πρέπει να έχεις έστω έναν τραπεζικό λογαριασμό οπότε θα πέφτει από εκεί η χρέωση. Για να την βγάζεις 100% με μαύρα εξαιρετικά δύσκολο, μόνο αν εισαι άστεγος που ακόμα και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτους εισπραττουν επίδομα από πρόνοια και άλλους κρατικούς φορείς. 1
Bitbit Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 @@Ukforthemoment σε μερικές χώρες (και η ελλάδα μέσα) έχει κοπεί το simple που ανέφερες. Όσοι το έχουν, εξακολουθούν να το έχουν όμως. Το θέμα δεν είναι τόσο ότι κόπηκε το δωρεάν. Είναι ότι γίνεται η αρχή και πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλοι-α. Ποιος σου λέει ότι μετά δε θα ακολουθήσει το κόψιμο του simple σε όλες τις χώρες, ότι πχ η curve δε θα κόψει και αυτή το δωρεάν ή ότι δε θα κάνει το ίδιο η revolut. Καταρχήν για να μη γελιόμαστε, χρεώσεις υπάρχουν ήδη στις ελληνικές τράπεζες. Πληρώνουμε για ανανέωση της χρεωστικής. έχω αναφέρει και σε άλλο μου ποστ τι άλλο έχει κοπεί. Όποιος θέλει να τα γράψω παλι γιατί δε μπορώ να το βρω. Επειδή κάνω συχνή χρήση τραπεζικών υπηρεσιών απ όλες τις τράπεζες (και εξωτερικού) προσπαθώ να ενημερώνομαι συχνά. το σίγουρο είναι ένα. ότι η διατήρηση τραπεζικού λογαριασμού θα αποτελεί πλέον έξοδο. Και όπως είπα το γράφω περισσότερο γι αυτούς που γκρινιάζουν επειδή τους χρεώνουν κάτι παραπάνω για συναλλαγες στο γκισέ και κάτι τέτοια. αν μπορούσαμε να κάνουμε χρήση μη ελληνικής τράπεζας θα ήταν πολύ καλύτερα. βέβαια δε ξέρουμε και αυτές πως θα αντιδράσουν και αν θα αρχίσουν να χρεώνουν
miucce Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να πω την αληθεια, οι δικες μας συστημικες τραπεζες δεν λειτουργουν σαν καρτελ(οπως οι τηλεπικοινωνιες μας),αλλα εχουν πολλες διαφορετικες χρεωσεις για διαφορετικα προιοντα(δεν μιλαω φυσικα για επιτοκια).Οποτε μεχρι να αρχισουν να λειτουργουν ετσι το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να επιλεγει τραπεζα βασει χρεωσεων στα προιοντα της.. 3 ώρες πριν, Bitbit είπε το σίγουρο είναι ένα. ότι η διατήρηση τραπεζικού λογαριασμού θα αποτελεί πλέον έξοδο. Και όπως είπα το γράφω περισσότερο γι αυτούς που γκρινιάζουν επειδή τους χρεώνουν κάτι παραπάνω για συναλλαγες στο γκισέ και κάτι τέτοια. Η διατηρηση χρηματων σε ρευστο,ειτε ειναι μετρητα,ειτε καταθεσεις στην τραπεζα ειναι ΜΟΝΙΜΑ εξοδο λογω πληθωρισμου. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από miucce 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Bitbit είπε @@Ukforthemoment σε μερικές χώρες (και η ελλάδα μέσα) έχει κοπεί το simple που ανέφερες. Όσοι το έχουν, εξακολουθούν να το έχουν όμως. Το θέμα δεν είναι τόσο ότι κόπηκε το δωρεάν. Είναι ότι γίνεται η αρχή και πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλοι-α. Ποιος σου λέει ότι μετά δε θα ακολουθήσει το κόψιμο του simple σε όλες τις χώρες, ότι πχ η curve δε θα κόψει και αυτή το δωρεάν ή ότι δε θα κάνει το ίδιο η revolut. Ok ευχαριστώ,δεν με επηρεάζει γιατί έχω το classic plan επειδή οι δοσοληψίες που κάνω τον μήνα είναι κοντα στα 900€ της κάρτας σε € .Curve δεν έχω,Revolut Monzo Transferwise τις έχω στο απλό πρόγραμμα,η transferwise ενημέρωσε ότι χαμήλωσε κάποιες χρεώσεις που είχε.Σε φίλη που άνοιξε monese λίγες μερες μετά απο εμένα επισης με αγγλική διευθυνση της έστειλαν νέα €καρτα γιατί αυτή που είχε θα έπαυε να ισχύει απο τις 15-01-2021.Εμένα δεν με ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο.Ελπίζω να μην βρεθεί προ απροόπτου η σύζυγος που την χρησιμοποιεί Ελλάδα.
DimosthenisG Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Να σου φταίει ότι δεν βγάζεις αρκετά λεφτά, και όχι τα 2 ευρώ το μήνα για να έχεις λογαριασμό, e banking, τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 κλπ Αλλά έτσι είναι όταν οι περισσότεροι βγάζετε 600 με 800 ευρώ , σας πειράζει το 2ευρω στη τράπεζα.... 6 1
miucce Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Να σου φταίει ότι δεν βγάζεις αρκετά λεφτά, και όχι τα 2 ευρώ το μήνα για να έχεις λογαριασμό, e banking, τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 κλπ Αλλά έτσι είναι όταν οι περισσότεροι βγάζετε 600 με 800 ευρώ , σας πειράζει το 2ευρω στη τράπεζα.... Εκτιθεσαι κυριολεκτικα με καθε ποστ που κανεις. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε Να σου φταίει ότι δεν βγάζεις αρκετά λεφτά, και όχι τα 2 ευρώ το μήνα για να έχεις λογαριασμό, e banking, τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 κλπ Αλλά έτσι είναι όταν οι περισσότεροι βγάζετε 600 με 800 ευρώ , σας πειράζει το 2ευρω στη τράπεζα.... άλλα επίπεδα πρόσφυσης!!! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Να σου φταίει ότι δεν βγάζεις αρκετά λεφτά, και όχι τα 2 ευρώ το μήνα για να έχεις λογαριασμό, e banking, τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 κλπ Αλλά έτσι είναι όταν οι περισσότεροι βγάζετε 600 με 800 ευρώ , σας πειράζει το 2ευρω στη τράπεζα.... Ότι του φανεί του Λολοστεφανη.
kon1to Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Bitbit είπε Επίσης αυτό με τα μαύρα το αναφέρουν πολλοί, έχει γίνει καραμέλα. όποιος είναι αντίθετος σε όλα αυτά αμέσως του ανεφέρουν τα μαύρα. Είναι η νούμερο 1 δικαιολογία, θα εξαφανιστούν τα μαύρα. Σε όλα αυτά που περιέγραψα, είτε έχω μαύρα είτε όχι δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τις χρεώσεις. Και το θέμα μου έχει να κάνει με τις χρεώσεις. είτε έχω νόμιμα χρήματα είτε μαύρα, από τη στιγμή που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ τραπεζικό λογαριασμό-κάρτα είναι το ίδιο. νομίζω οτι το πρόβλημα σου είναι ιδεολογικό και όχι πρακτικό... δεν πιστεύω κανείς να πανηγυρίζει την επιβολή νέων χρεώσεων από τις τράπεζες, αλλά αν το πρόβλημα σου δεν είναι τα "μαύρα", τότε δεν νομίζω οι αλλαγές αυτές σε επηρεάζουν κάπως....
Vasileios-gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μην ανυσυχείς καθόλου. Θα προσαρμοστούμε στο νέο καθεστός. Σήμερα έχω λογαριασμό και στις 5 Ελληνικές τράπεζες. Αν αρχίσουν τις χρεώσεις θα επιλέξω την μία με την οποία θα συνεχίσω. Από την άλλη την στιγμή που όλες οι τράπεζες είναι ζημιογόνες είναι απολύτως σίγουρο ότι θα ψάξουν τρόπο να αυξήσουν τα έσοδα τους. Αν η τράπεζα σου προσφέρει υπηρεσίες δεν είναι καθόλου παράλογο να χρεώνει για αυτές. Αν θεωρείς ότι δεν σου προσφέρει μπορεις να κλείσεις όλες τις κάρτες και όλους τους λογαριασμούς και να κρατάς τα χρήματα σου στο σεντούκι. Η έκφραση "με υποχρεώνουν να έχω λογαριασμό και χρεωστική για να γλυτώνω φόρους " αυτό ακριβώς δείχνει. Ότι η τράπεζα σου παρέχει υπηρεσίες για τις οποίες πρέπει να πληρωθεί από κάπου. Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι η τράπεζα που σε υποχρεώνει. Τα παράπονα στην κυβέρνηση. 1
vs_skg Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά με Revolut και με λογαριασμό στην Bitwala που είναι γερμανική e-τράπεζα με δωρεάν χρεωστική, wallet για bitcoin και δωρεάν εισερχόμενα εξερχόμενα εμβάσματα (τη στιγμή που η εθνική ζητάει 3 ευρώ για εισερχόμενο έμβασμα), δεν βρίσκω λόγο να διατηρώ ελληνικό λογαριασμό. Την οποία Bitwala την άνοιξα μόνο και μόνο για το bonus εγγραφής 15 Ευρώ που δίνει, αλλά τελικά την έχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ που παρήγγειλα και την δωρεάν κάρτα για να την καθιερώσω. Χώρια που ήταν εύκολο και φτηνό να αγοράσω bitcoin και έβγαλα ένα κατοσταρικο απο το πουθενά απο εκεί (Αν ήταν να μπλέξω με coinbase κλπ δεν θα χα αγοράσει btc, αυτό εννοώ) Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από vs_skg
Προτεινόμενες αναρτήσεις