Προς το περιεχόμενο

iPhone 12 Pro Max για 5G ή iPhone 11 Pro Max;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα προσωπικό κυρίως "δίλλημα" και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να αποφασίσω:  Μου αρέσει τρελά περισσότερο το design του iPhone 11 Pro Max σε σχέση με το iPhone 12 Pro Max με την επιστροφή στο απαίσιο έλασμα γύρω γύρω τύπου iPhone 4, και φυσικά θα το προτιμούσα να το αγοράσω ασυζητητί, αλλά σκέφτομαι αν αξίζει να παραβλέψω το απαίσιο αυτό περίβλημα-έλασμα στο design του iPhone 12 Pro Max λόγω 5G.  Πιστεύετε ότι αξίζει να το προτιμήσω για αυτό το λόγο (5G) και με δεδομένο ότι θα κρατήσω το νέο τηλ. τουλάχιστον 3-4 χρόνια, ίσως και 5, εκτός μεγάλου απροόπτου;;  Ή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο το 5G και ακόμη και σε 3-4 χρόνια δεν πιστεύετε ότι θα δούμε κάτι πολύ αξιόλογο και χρήσιμο για να επενδύσω σε αυτό;;

Ευχαριστώ!!  :)

Επεξ/σία από Kostas75
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Anyone???

Πιστεύετε αξίζει το 12 κυρίως λόγω του 5G, αλλά ίσως και λόγω LiDAR, επιπροσθέτως των νέων CPU/GPU, κτλ.;;

Ευχαριστώ!  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5nm VS 7nm εχω και τα 2 αλλα οχι σε Pro εκδοση, το 12 ειναι ποιο κρυο ακομα και σε 3dmark να τρεξει. Καμερες ειναι σχεδον το ιδιο διαφορα δεν ειδα, οπωτε αμελητεο σε αυτο το κομματι. Σιγουρα το 12 με LiDAR θα ειναι καλητερο στο βαθος σχηματων.

Βαρος ποιο ελαφρυ το 12 με αισθητη διαφορα στο χερι.

Edit.....

Οθονες , και τα 2 ειναι OLED.

Για το 5G με Cosmote που εχω 500+ Μbps σε speedtest OK..., αλλα πες μου κατι τι θα το κανεις ? 

Θα κατεβασεις παιχνιδι στον δρομο, γιατι πρεπει να εχεις και ενα data plan 20+ Gb αλλιως σε βλεπω να μην το καταλαβαινεις ποτε τα εφαγες.

Οπωτε εγω θα διαλεγα το 12 αν εχεις τα χρηματα να το παρεις.

Επεξ/σία από PeggyV
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimitrisM. είπε

Ρωταει για τα Pro μοντελα που εχουν και τα δυο oled.

σωστα, απο την ταχυτητα ειχα στο μυαλο μου τα δικα μου.

Δημοσ.

Δεδομένα δεν έχω θέμα, έχω unlimited.  :)

Παιχνίδια δεν πολυ-παίζω στο κινητό να είμαι ειλικρινής, αλλά κάνω πραγματικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, δηλ. το χρησιμοποιώ σαν GPS με αυτοκίνητο και πεζός, organizer/alarm, βλέπω mail προσωπικά και της δουλειάς μου, μιλάω messengers προσωπικά και της δουλειάς μου (Teams), έχω περασμένη πολύ μουσική που ακούω και στο αυτοκίνητο μέσω BT, το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά σαν φωτογραφική μηχανή και ενίοτε σαν video camera και φυσικά ψάχνω Google, βλέπω FB, Google news, Weather, Φαρμακεία, Gazzetta, IMDB, Αθηνόραμα, Euroleague/NBA/Premier League news/results/schedule, βλέπω τραπεζικούς λογαριασμούς, Paypal, Ticket Restaurant, το χρησιμοποιώ για YouTube cast στην smart tv, παίρνω Beat taxi, e-Food, για να δω skroutz, eBay, Amazon, θέλεις και άλλα;;.....  :P

Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω τα κάνω άνετα και πολύ καλά φυσικά και με το 11 Pro Max που μου αρέσει σαφώς περισσότερο σαν design.  Είναι υπέρ του 12 αν όντως είναι πιο ελαφρύ και θερμαίνεται σημαντικά λιγότερο, αλλά όχι και decision factors. 

Οπότε η σκέψη μου είναι καθαρά αν αξίζει να πάω στο 12 Pro Max λόγω κυρίως 5G future proof (καθώς δεν θέλω να αλλάζω κάθε 1-2 χρόνια κινητό, θα ήθελα να το κρατήσω τουλάχιστον 3-4 χρόνια), αλλά και (δευτερευόντως) λόγω τελευταίων τεχνολογιών CPU/GPU/κάμερας, κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Kostas75 είπε

Δεδομένα δεν έχω θέμα, έχω unlimited.  :)

Παιχνίδια δεν πολυ-παίζω στο κινητό να είμαι ειλικρινής, αλλά κάνω πραγματικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, δηλ. το χρησιμοποιώ σαν GPS με αυτοκίνητο και πεζός, organizer/alarm, βλέπω mail προσωπικά και της δουλειάς μου, μιλάω messengers προσωπικά και της δουλειάς μου (Teams), έχω περασμένη πολύ μουσική που ακούω και στο αυτοκίνητο μέσω BT, το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά σαν φωτογραφική μηχανή και ενίοτε σαν video camera και φυσικά ψάχνω Google, βλέπω FB, Google news, Weather, Φαρμακεία, Gazzetta, IMDB, Αθηνόραμα, Euroleague/NBA/Premier League news/results/schedule, βλέπω τραπεζικούς λογαριασμούς, Paypal, Ticket Restaurant, το χρησιμοποιώ για YouTube cast στην smart tv, παίρνω Beat taxi, e-Food, για να δω skroutz, eBay, Amazon, θέλεις και άλλα;;.....  :P

Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω τα κάνω άνετα και πολύ καλά φυσικά και με το 11 Pro Max που μου αρέσει σαφώς περισσότερο σαν design.  Είναι υπέρ του 12 αν όντως είναι πιο ελαφρύ και θερμαίνεται σημαντικά λιγότερο, αλλά όχι και decision factors. 

Οπότε η σκέψη μου είναι καθαρά αν αξίζει να πάω στο 12 Pro Max λόγω κυρίως 5G future proof (καθώς δεν θέλω να αλλάζω κάθε 1-2 χρόνια κινητό, θα ήθελα να το κρατήσω τουλάχιστον 3-4 χρόνια), αλλά και (δευτερευόντως) λόγω τελευταίων τεχνολογιών CPU/GPU/κάμερας, κτλ.

Παντως πιο ελαφρυ δεν ειναι.

Το 11 pro max ειναι 226 γρ και το 12 pro max 228 γρ. Πρακτικα το ιδιο δηλαδη.

Οσο για το 5G, εχω κινητο 5G αλλά ηταν πραγματικα το τελευταιο πραγμα που με ενοιαξε. Θεωρω οτι δεν πρεπει να ειναι βασικος παραγοντας επιλογης απ τη στιγμη που ειναι σε αγουρο σταδιο ακομη.

Δεν θελω να επηρεασω (βασικα τι λεω, για να μας ρωτας, μαλλον να σε επηρεασουμε θες 😁) αλλά εγω θα εδινα μεγαλυτερη βαση στο τι γουσταρω πιο πολυ να κραταω στα χερια μου. 

Και ετσι κι αλλιως το 11 pro max θα σε παει αερα 3-4 χρονια, δεν τιθεται θεμα γι αυτο.

Επεξ/σία από paris_chav
Δημοσ.

Για τις θερμοκρασίες 101% υπέρ του 12, δεν ανάβει καθόλου. Όχι ότι το 11 είχε θέμα σοβαρό, αλλά άμα έπαιζες κάνα παιχνίδι είχε κάποια θερμοκρασία. 

Τωρα ποια δεν το νιώθεις στο χέρι. 
παμε στα Versus

αφού το θες για φωτογραφική 12 

για design 11 

επεξεργαστή 12 (5nm vs 7nm,θερμοκρασία , ισχύ , καληητερος)

σκληρότητα οθόνης σε περίπτωση πτώσης 12 

μνήμη ram 12 (6 vs 4) όποτε στο μέλλον ποιο πολλές αναβαθμίσεις λόγο επάρκειας 

Χώρος 12 (ξεκινάει από τα 128Gb) 

οθόνη με σχεδόν 0.5% διαφορά 1/2-1/2 

internet 12 (5G) , με Cosmote πετάει 

μπαταρια σε νούμερα το 11 έχει μεγαλύτερη από το 12, αλλά το 12 είναι 5nm όποτε... λιγότερη κατανάλωση. 12 

GPU το 12 με διαφορά 

Όλα δείχνουν το 12, στο μόνο που κερδίζει το 11 είναι το design, και αν το βρίσκεις με αισθητή διαφορά στα χρήματα. 

Δημοσ.
Στις 26/12/2020 στις 10:08 ΜΜ, Kostas75 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα προσωπικό κυρίως "δίλλημα" και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να αποφασίσω:  Μου αρέσει τρελά περισσότερο το design του iPhone 11 Pro Max σε σχέση με το iPhone 12 Pro Max με την επιστροφή στο απαίσιο έλασμα γύρω γύρω τύπου iPhone 4, και φυσικά θα το προτιμούσα να το αγοράσω ασυζητητί, αλλά σκέφτομαι αν αξίζει να παραβλέψω το απαίσιο αυτό περίβλημα-έλασμα στο design του iPhone 12 Pro Max λόγω 5G.  Πιστεύετε ότι αξίζει να το προτιμήσω για αυτό το λόγο (5G) και με δεδομένο ότι θα κρατήσω το νέο τηλ. τουλάχιστον 3-4 χρόνια, ίσως και 5, εκτός μεγάλου απροόπτου;;  Ή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο το 5G και ακόμη και σε 3-4 χρόνια δεν πιστεύετε ότι θα δούμε κάτι πολύ αξιόλογο και χρήσιμο για να επενδύσω σε αυτό;;

Ευχαριστώ!!  :)

Πρακτικα σε καθημερινη χρηση τα 5G (οταν το εχεις διαθεσιμο, εδω δεν εχουν σημα 4G !!!!) δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω απο το 4G!!!!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, PeggyV είπε

Επειδή έχω το 11 pro και το έχω ψαξει αρκετα, πάνω στης φίλης μας το ποστ θα σου πω τί λένε σε ξένα reviews και τι έχω εντοπισει εγώ:

αφού το θες για φωτογραφική 12 

Θα δεις διαφορά μόνο σε low light καταστάσεις

επεξεργαστή 12 (5nm vs 7nm,θερμοκρασία , ισχύ , καληητερος)

στην πράξη ΚΑΜΙΑ διαφορά

σκληρότητα οθόνης σε περίπτωση πτώσης 12 

Κλαιν γιατί δε θα τσιγκουνευτείς ένα τζαμάκι οπότε ...

μνήμη ram 12 (6 vs 4) όποτε στο μέλλον ποιο πολλές αναβαθμίσεις λόγο επάρκειας 

Η μόνη διαφορά που δε θα την καταλάβεις εκτός εάν εντιτάρεις πολύυυυυ βαρύ υλικό 

οθόνη με σχεδόν 0.5% διαφορά 1/2-1/2 

ήτοι 5,8" για 11 pro και 6.1" για 12 pro με λίγο μικρότερα bezels

internet 12 (5G) , με Cosmote πετάει 

για εμένα νωρίς

μπαταρια σε νούμερα το 11 έχει μεγαλύτερη από το 12, αλλά το 12 είναι 5nm όποτε... λιγότερη κατανάλωση. 12 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ. εαν ενεργοποιησεις 5g γίνεται σαν iphone 7 εν ετει 2020. θα κλαις. Σε γενικές γραμμές του 11 pro ειναι μεγαλυτερη και εάν σε ενδιαφέρει η μπαταρία, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του 11pro

GPU το 12 με διαφορά 

πολυυυυυ μικρή διαφορά που δε νομίζω πως θα δεις

Όλα δείχνουν το 12, στο μόνο που κερδίζει το 11 είναι το design, και αν το βρίσκεις με αισθητή διαφορά στα χρήματα. 

μεταξύ μας, σε αυτο το budget, 130 ευρω είναι αμελητέα.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις παραπάνω απαντήσεις και αναλύσεις και προσωπικές γνώμες.   :)

Όπως έχετε καταλάβει, αν είχαν το ίδιο design, δεν θα το συζητούσαμε καν, βασικά δεν θα έκανα καν το post με την ερώτηση, θα πήγαινα από μόνος μου στο 12.  Αλλά αυτό το απαίσιο έλασμα γύρω γύρω, α λα iPhone 4/5, με χαλάει πάρα πολύ, ειλικρινά ήλπιζα ότι μετά τα 4/5 θα πήγαινε από εκεί που ήρθε και δεν θα το ξανάβλεπα!!

Όσο αφορά την χωρητικότητα, εννοείται ότι και στο 11 prο max θα πάω στα 256 GB που είναι το ελάχιστο, καθώς τα 64 GB δεν μου φτάνουν σίγουρα με τίποτα.  Αλλιώς, αν πάρω το 12 θα πάω στα 128 GB, μου φτάνουν.  Αν υπήρχαν 128 GB και στο 11, θα μου έφταναν, αλλά δεν..

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει οριστικά ακόμη.  Αλλά βλέποντας και την διαθεσιμότητα του 12 pro max (Silver) στα καταστήματα, που στην βέλτιστη τιμή βγάζουν 30(!!) μέρες, αν είναι να πάω για το 12 τελικά, σίγουρα δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, καθότι φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το στοκ συσκευών.  Για αυτό και άλλα καταστήματα, που έχουν λίγο παραπάνω στοκ, το εκμεταλλεύονται και έχουν αισθητά παραπάνω τιμή  (για τους πορωμένους που έχουν χρήματα για πέταμα μάλλον).  Και στα καταστήματα με την βέλτιστη τιμή είναι άγνωστο πότε θα παραλάβουν νέα μεγάλη παρτίδα για να μπορέσουν να πουλήσουν και πάλι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostas75 είπε

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις παραπάνω απαντήσεις και αναλύσεις και προσωπικές γνώμες.   :)

Όπως έχετε καταλάβει, αν είχαν το ίδιο design, δεν θα το συζητούσαμε καν, βασικά δεν θα έκανα καν το post με την ερώτηση, θα πήγαινα από μόνος μου στο 12.  Αλλά αυτό το απαίσιο έλασμα γύρω γύρω, α λα iPhone 4/5, με χαλάει πάρα πολύ, ειλικρινά ήλπιζα ότι μετά τα 4/5 θα πήγαινε από εκεί που ήρθε και δεν θα το ξανάβλεπα!!

Όσο αφορά την χωρητικότητα, εννοείται ότι και στο 11 prο max θα πάω στα 256 GB που είναι το ελάχιστο, καθώς τα 64 GB δεν μου φτάνουν σίγουρα με τίποτα.  Αλλιώς, αν πάρω το 12 θα πάω στα 128 GB, μου φτάνουν.  Αν υπήρχαν 128 GB και στο 11, θα μου έφταναν, αλλά δεν..

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει οριστικά ακόμη.  Αλλά βλέποντας και την διαθεσιμότητα του 12 pro max (Silver) στα καταστήματα, που στην βέλτιστη τιμή βγάζουν 30(!!) μέρες, αν είναι να πάω για το 12 τελικά, σίγουρα δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, καθότι φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το στοκ συσκευών.  Για αυτό και άλλα καταστήματα, που έχουν λίγο παραπάνω στοκ, το εκμεταλλεύονται και έχουν αισθητά παραπάνω τιμή  (για τους πορωμένους που έχουν χρήματα για πέταμα μάλλον).  Και στα καταστήματα με την βέλτιστη τιμή είναι άγνωστο πότε θα παραλάβουν νέα μεγάλη παρτίδα για να μπορέσουν να πουλήσουν και πάλι.

Μάλλον δεν ξέρεις τι θέλεις ο ίδιος, στην θέση σου θα περίμενα για το 13 με 120hz οθόνη στην σειρά Pro και Pro Max. 

άμα δώσεις τώρα 1200€ + τον Σεπτέμβριο και μετά θα έχει έρθει το 13, και  είναι κρίμα μια επένδυση τέτοιου ποσού αυτή την στιγμή. 

Δημοσ.

Το 11 pro max αυτη την στιγμη παιζει κατω απο τα 1090ευρω σε skroutz.

Το 12pro max παιζει στα 1340ευρω. Αρα μιλαμε για μια χρηματικη διαφορα των 250+ευρω μεταξυ τους.

Την δικαιολογει την διαφορα αυτη μονο το 5G για να το χρυσοπληρωσεις τωρα?Η απαντηση ειναι οχι.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Fulgore είπε

Το 11 pro max αυτη την στιγμη παιζει κατω απο τα 1090ευρω σε skroutz.

Το 12pro max παιζει στα 1340ευρω. Αρα μιλαμε για μια χρηματικη διαφορα των 250+ευρω μεταξυ τους.

Την δικαιολογει την διαφορα αυτη μονο το 5G για να το χρυσοπληρωσεις τωρα?Η απαντηση ειναι οχι.

Αν πάρω το 11 pro max, όπως έγραψα και παραπάνω, θα πάω στα 256 GB, καθώς τα 64 GB δεν μου φτάνουν, οπότε η διαφορά ανάμεσα σε 12 pro max (128 GB) με 11 pro max (256 GB) είναι κάτω από 100 €, σε αυτό το επίπεδο τιμών δεν είναι μεγάλη.

Όσο αφορά το 12 pro max, οι μόνοι λόγοι που το σκέφτομαι είναι το 5G (για πιο "future proof"), η κάμερα με το LiDAR (αν και διαβάζω ότι η μόνη ορατή διαφορά είναι σε νυχτερινές πανοραμικές) και φυσικά τα νέo processor και η λίγο περισσότερη ram.  Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σιχαίνομαι το design με το έλασμα γύρω γύρω.

Όσο για το να περιμένω το 13 που προτείνει η φίλη μας PeggyV, απ'ότι λέγεται θα έχει το ίδιο design με το 12, ενώ τα 120 Hz είναι χρήσιμα κυρίως για παιχνίδια, που δεν παίζω σε κινητό.

Δημοσ.

To 12άρι προ μαξ έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα.

Το 5G ας μην είναι σημαντικός παράγοντας. Εδώ και με το 3g μια χαρά browsing κάνεις, δεν είναι απαραίτητο καν το 4g.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...