Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostas75 είπε

Μπορώ να αποφύγω format??  Γιατί πραγματικά δεν έχω χρόνο για εγκατάσταση όλων από την αρχή...  (οικογένεια με μικρά παιδιά γαρ.. :(   )

Το έχω κάνει, όλα μια χαρά μου τα έβγαλε, κανένα πρόβλημα.

Οταν στα διαβαζει ολα και ειναι ο.κ εισαι ενταξει , αν ξαναδεις blue screen ειναι απο τα windows, ειδα την φωτο που εχεις και το timing στις μνημες το εχεις manual , νομιζω οι μνημες που εχεις εχουν διαφορετικο voltage , ψαξτο λιγο λογικα εχεις επιλογη auto asus μητρικη φορας , οι ρυθμισεις της ειναι απειρες της συγκεκριμενης.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μνημες λειτουργουν στην ιδια τάση? Δηλ εκτος απο την διαφορα στα timings μηπως διαφερουν και στην ταση λειτουργιας?

Γιατι δεν τις χρονιζεις πιο χαμηλα?

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Οι μνημες λειτουργουν στην ιδια τάση? Δηλ εκτος απο την διαφορα στα timings μηπως διαφερουν και στην ταση λειτουργιας?

Αυτο λεω και γω , οι συγκεκριμενες αποκλειεται να ειναι ιδιες , απ'οτι θυμαμαι στα 775 οι ocz  ειχαν θεματα , οποτε με ρυθμιση θα διορθωθουν και θα δουλεψει

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Οταν στα διαβαζει ολα και ειναι ο.κ εισαι ενταξει , αν ξαναδεις blue screen ειναι απο τα windows, ειδα την φωτο που εχεις και το timing στις μνημες το εχεις manual , νομιζω οι μνημες που εχεις εχουν διαφορετικο voltage , ψαξτο λιγο λογικα εχεις επιλογη auto asus μητρικη φορας , οι ρυθμισεις της ειναι απειρες της συγκεκριμενης.

Οι GEIL λένε 2.0 V και οι OCZ 1.8V.  Είχα την εντύπωση ότι οι τάσεις κτλ. ρυθμίζονται αυτόματα από την μητρική όταν τα έχεις όλα στο Auto.  Παρόλα αυτά, έχεις να προτείνεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για αυτό το λόγο;; 

17 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Δηλαδή;;  Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση;  Για αυτό ρώτησα εδώ, γιατί δεν γνωρίζω πως να το κάνω αυτό (αν χρειάζεται).  Ευχαριστώ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Kostas75 είπε

Οι GEIL λένε 2.0 V και οι OCZ 1.8V.  Είχα την εντύπωση ότι οι τάσεις κτλ. ρυθμίζονται αυτόματα από την μητρική όταν τα έχεις όλα στο Auto.  Παρόλα αυτά, έχεις να προτείνεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για αυτό το λόγο;; 

Δηλαδή;;  Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση;  Για αυτό ρώτησα εδώ, γιατί δεν γνωρίζω πως να το κάνω αυτό (αν χρειάζεται).  Ευχαριστώ.

Θα αφησεις τα timing στο manual και τις κανεις να ειναι ιδιες 5-5-5-18

1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Και το ιδιο voltage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, triplex1 είπε

Και το ιδιο voltage

Δεν νομίζω ότι μπορώ να σετάρω ξεχωριστά για την κάθε μνήμη, θα το κοιτάξω πάλι όμως για να είμαι σίγουρος.

Update: Όπως το θυμόμουν, ΔΕΝ γίνεται να σετάρω για την κάθε μνήμη ξεχωριστά, είναι γενική η ρύθμιση για όλες τις μνήμες που έχω πάνω. Οπότε τι κάνουμε;;...

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ.

Αν δεν σου καθονται ολα στο auto διχως μπλε μετα, τοτε δοκιμασε να βαλεις τα πιο χαλαρα
settings στις ram, ενω στα volt λογω 4 Χ 2 (θα ζοριζεται ο controller) θελεις ρευματα -> 2.0v

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2020 στις 5:00 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Αν δεν σου καθονται ολα στο auto διχως μπλε μετα, τοτε δοκιμασε να βαλεις τα πιο χαλαρα
settings στις ram, ενω στα volt λογω 4 Χ 2 (θα ζοριζεται ο controller) θελεις ρευματα -> 2.0v

Έχω αλλάξει την σειρά στις μνήμες, βάζοντας στα DIMM slots 1 και 3 τις GEIL (4-4-4-12) και στα 2 και 4 τις OCZ (5-5-5-18) και έχω κάνει και τις χειροκίνητες ρυθμίσεις ήδη για τους χρονισμούς (όπως φαίνεται σε παραπάνω screenshot που έχω παραθέσει) και έχω δει βελτίωση, αισθητά πιο αραιά blue screens.

Όσο αφορά το voltage, ευχαριστώ για την ιδέα και θα ήθελα να το εφαρμόσω να τις βάλω να λειτουργούν στα 2.0 V, αλλά δεν έχω βρει ρύθμιση voltage στις μνήμες, μόνο στο CPU (και νομίζω και στο FSB, χωρίς να είμαι σίγουρος) μέχρι στιγμής.  Θα κοιτάξω εκ νέου και αν βρω τελικά ρύθμιση και το εφαρμόσω, θα επανέλθω να ενημερώσω εδώ.

Εντωμεταξύ, οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!  :)

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kostas75 είπε

Όσο αφορά το voltage, ευχαριστώ για την ιδέα και θα ήθελα να το εφαρμόσω να τις βάλω να λειτουργούν στα 2.0 V, αλλά δεν έχω βρει ρύθμιση voltage στις μνήμες

Ευχαριστώ!  :)

Χμ, μηπως googlαρωντας την, βρισκω...καποια αλλη?
BIOS3.jpg

https://www.anandtech.com/show/2374/11

Μου φαινεται δυσκολο -καθως ηταν απο τις ακριβες μητρικες, και γι' αυτο μου...
ειχε ξεφυγει!- να μην εχει ρυθμισεις για τα ρευματα επισης/και στις μνημες της!
😉

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
και γι' αυτο μου... ειχε ξεφυγει!
Δημοσ.

Λοιπόν, το κοίταξα και βρήκα τρόπο να αλλάξω το voltage, αλλάζοντας αρχικά το Ai Overclock tuner από Auto σε Manual, οπότε μου έβγαλε επιπλέον επιλογές παρακάτω, συμπεριλαμβανομένου του DRAM Voltage:

BIOS_DRAM_Voltage.jpg.d38e345cbcc9578836fc55d85438e417.jpg

Παρόλα αυτά, όταν φορτώνουν τα Windows 10, χρησιμοποιώντας πάλι το CPU-Z, βλέπω στο SPD section πάλι να λέει 1.8V για το Voltage σε όλες τις μνήμες!

Γνωρίζεις αν πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο στο BIOS για να βλέπω 2.0 V και στα Windows??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορει να ειναι λαθος ενδειξη -η να εχεις και vdroop: δεν ειχαμε μονο στον επεξεργαστη!
Θυμαμαι οτι διναμε, στις εποχες του o/c: 1.9 για 1.8 και στις ram (οταν βαζαμε 4 sticks), η
και > 2.10: για να "καθησουν σωστα" οι ram! Ακομη και αν δεν ειχαν ανεβει εκεινες, καθως
παντα τα 4 stick ζητουσαν το κατι / ενα κλικ παραπανω, απο τις ονομαστικες τιμες τους 🙃

Δημοσ.

Στην καρτελα SPD του CPU-Z δεν βλεπεις την τρεχουσα ταση / timmings, αλλα τα χαρακτηριστικα που δινει ο κατασκευαστης και ειναι αποθηκευμενα στην flash rom που εχουν οι μνημες.

Βαλε αλλο προγραμμα, π.χ. το HWmonitor ή το AIDA64 κλπ. να δεις την ταση της μνημης

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχεις και 4 Dimm δοκίμασε να δώσεις λίγο παραπάνω τάση στον Memory Controller. Νομίζω το Χ38 έχει 1.3V MCH (Northbridge Voltage) τέσταρε το με 1.35V~1.4V και δες αμα στρώνει. Άμα είναι στόκ η CPU (8x333) βάλε το divider 2X στις μνήμες να πάνε DDR2-667, έχω την εντύπωση ο 2X ήταν ο πιο γρήγορος divider τότε, δες πάλι αν βγάζει BSOD. Trial and error που λέμε με δοκιμή μια αλλαγή την φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spoiler

Ψήθηκα μ' αυτά που βλέπω και άρχισα χθες το λιώσιμο (Ο.C.) στη δικιά μου Maximus ή Rampage, αφού εκείνο το BIOS τρέχω.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...