Παντάξενος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος γι' αυτό το ποστ αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο πιο ταιριαστό. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που κοντεύει να με τρελάνει από χτες. Ξαφνικά απ' το πουθενά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο Redmi Note 8 Pro μου, που έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο. Το κινητό έχει 64GB εσωτερική μνήμη. Χτες προσπαθώντας να κάνω ένα βιντεάκι, έκανα με την κάμερα περίπου 120 λήψεις βίντεο (από 1 έως 3 λεπτά), τις οποίες και έσβηνα κατευθείαν αφού είχαν κάποιο λάθος, μέχρι να φτάσω στην μία που κράτησα. Το βίντεο που κράτησα έχει μέγεθος 581MB. Το θέμα είναι ότι από χτες που έγινε αυτό, μου εμφανίζεται διαρκώς η ειδοποίηση "Ο αποθηκευτικός χώρος εξαντλείται", που πατώντας το με οδηγεί στην Εκκαθάριση. Έχω κάνει εκκαθάριση της cache δεκάδες φορές, έχω διαγράψει άλλα παλιότερα βίντεο, εφαρμογές, άπειρα πράγματα, και ακόμα το μήνυμα συνεχίζει και εμφανίζεται. Δεν μπορώ να πάρω ούτε τηλέφωνο γιατί μου βγαίνει ότι δεν επαρκεί ο αποθηκευτικός χώρος. Ανοίγω την αναλυτική κατάσταση του αποθηκευτικού χώρου απ' τις Ρυθμίσεις και μου βγάζει αυτό που βλέπετε στην επισυνημμένη εικόνα. Εφαρμογές/δεδομένα 11,3 GB, εικόνες 149MB, βίντεο 4,7GB και ούτω καθεξής, και πάνω πάνω ένα 40άρι gigabyte με την επιγραφή "Άλλο" το οποίο δεν γράφει πουθενά τι είναι. Πατώντας «Ελευθερώστε χώρο» με παραπέμπει σε μια διαγραφή "σκουπιδιών" (cache) που είναι μαξ 500 MB, συν κάτι επιλογές για Εκκαθάριση Facebook, WhatsApp (που δεν χρησιμοποιώ), "Βαθιά εκκαθάριση" (η οποία λέει να διαγράψω "μεγάλα αρχεία" και "διπλότυπες φωτογραφίες", δηλαδή ό,τι φωτογραφία δει και μοιάζει με κάποια άλλη μού λέει να τη διαγράψω, συν ό,τι βίντεο είναι πχ πάνω από 2 λεπτά). Ό,τι νάναι. Συνδέω το κινητό με το λάπτοπ και δεν βρίσκω τίποτα μέσα που να έχει τόσο μεγάλο μέγεθος. Προφανώς είναι άλλο ένα απ' τα εκατομμύρια bugs αυτού του σάπιου κινητού, αλλά πραγματικά είναι ό,τι πιο εκνευριστικό υπάρχει να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε μία εφαρμογή ενώ έχεις χώρο και γράφει ότι δεν έχεις. Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει γιατί τα έχω παίξει; Ευχαριστώ πολύ
chios Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοίταξε είτε στην συλλογή φωτογραφιών ή στην διαχείριση αρχείων μήπως έχει κάδο ανακύκλωσης και βρίσκονται εκεί. Δες εδώ. https://youtu.be/XpueJnJmeP4 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από chios 1
Παντάξενος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δεν βρίσκω κάδο ανακύκλωσης πουθενά. Έκανα μόλις αναζήτηση "κάδος" στις Ρυθμίσεις και μου έβγαλε μια επιλογή "Κάδος σκουπιδιών". Για να το ανοίξω μου ζήτησε να φτιάξω λογαριασμό στο Xiaomi Cloud, και μετά από 5 (!) επαληθεύσεις λογαριασμού, κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό, έχει να κάνει μάλλον με επαναφορά αρχείων. Συν ότι ανοίγοντας τον "Κάδο" απ' το cloud μου γράφει ότι είναι κενός.
christos4 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Χρησιμοποιείς Google photos? Αν ναι πήγαινε library από το κάτω μέρος και μετά έχει κάδο ανακύκλωσης, που αδειάζει κάθε 60 μέρες
Παντάξενος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα φίλε. Δεν χρησιμοποιώ/δεν ήξερα καν τι είναι οι Google photos. Άνοιξα πάντως την εφαρμογή και πήγα εκεί που μου λες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα, μου γράφει Nothing in Trash.
Παντάξενος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, chios είπε Κοίταξε είτε στην συλλογή φωτογραφιών ή στην διαχείριση αρχείων μήπως έχει κάδο ανακύκλωσης και βρίσκονται εκεί. Δες εδώ. https://youtu.be/XpueJnJmeP4 Τώρα είδα ότι πόσταρες και βιντεάκι. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε -και πού- αυτό το πράγμα. Βρήκα όλα τα διεγραμμένα εκεί και τα έσβησα. Σε υπερευχαριστώ! Καλή χρονιά να έχεις 1
Grsister Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Μπήκα και εγώ εδώ επειδή αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν μπεις στη συλλογή σου πάνω δεξιά έχει τρεις κουκίδες τις πατάς και σου λέει ρυθμίσεις κάτω κάτω στις ρυθμίσεις το προ προτελευταίο λέει κάδο σκουπιδιών εγώ και το βρήκα το δικό μου και εκεί θα σου δείξει τις φωτογραφίες που έχεις διαγράψει υποτίθεται και να ελευθερώσεις χώρο από το κινητό σου. Υποτιθέμενα διαγραμμένες φωτογραφίες μένουν εκεί για 30 μέρες εγώ έκανα κάθαρση και μου άδειασε πάρα πολύς χώρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα