Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ενημέρωσε η αμερικανική εταιρία, έχει εντοπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει και θα το διορθώσει.

Σε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, η Apple αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις εξωτερικές ultrawide και super-ultrawide οθόνες όταν αυτές συνδέονται σε υπολογιστή της εταιρίας με M1 chip. Το πρόβλημα αφορά κάποιες αναλύσεις που αν και υποστηρίζονται από την ίδια την οθόνη ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στον χρήστη.

Η Apple λέει ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει ήδη προγραμματίσει μια λύση που θα γίνει διαθέσιμη μέσω μελλοντικής ενημέρωσης στο macOS. Η Apple δεν διευκρινίζει ακριβώς πότε θα είναι διαθέσιμη η επιδιόρθωση, με την beta του macOS 11.2 να έχει κυκλοφορήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε ίσως υπάρχει πιθανότητα να συμπεριλάβει και τη λύση στο πρόβλημα των οθονών.

Ο χρήστης για να δει τις πρόσθετες αναλύσεις της εξωτερικής του οθόνης πρέπει να:

1. Πατήσει στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία
  2. Ανοίξει τις Προτιμήσεις Συστήματος
  3. Κάνει κλικ στο μενού Οθόνη
  4. Πατήσει παρατεταμένα το πλήκτρο Option καθώς έχει ήδη κλικάρει την επιλογή «Scaled»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Για την ακρίβεια είναι θέμα του Big Sur και όχι του hardware πάνω στο οποίο τρέχει αυτό.

Δηλαδή το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το MacBook Pro 16.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, petasis said:

Από ποια ανάλυση και πάνω εμφανίζεται το πρόβλημα;

Δεν έχει να κάνει με τις μεγάλες αναλύσεις αλλά με τα ultra wide monitors. Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται σε ultra wide οθόνες με ανάλυση 5120 by 1440 και όχι σε άλλες με πιο "φυσιολογικό" aspect (4K, 5K, κλπ). Και φαίνεται πως τα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως όταν τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές σε αυτές τις οθόνες μιας και υπάρχουν αναφορές από χρήστες που τις έχουν αλλά δεν αντιμετώπισαν ακόμη κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Δεν έχει να κάνει με τις μεγάλες αναλύσεις αλλά με τα ultra wide monitors. Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται σε ultra wide οθόνες με ανάλυση 5120 by 1440 και όχι σε άλλες με πιο "φυσιολογικό" aspect (4K, 5K, κλπ). Και φαίνεται πως τα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως όταν τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές σε αυτές τις οθόνες μιας και υπάρχουν αναφορές από χρήστες που τις έχουν αλλά δεν αντιμετώπισαν ακόμη κάποιο πρόβλημα.

Εγώ με τα 4K στα 3840x2160 μετά από restart του κατεβάζει την ανάλυση στα τάρταρα του BenQ.

Υπάρχει κολπάκι/workaround βέβαια όπου κλείνεις την οθόνη από τον διακόπτη και την ξανανοίγεις αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, μιας και είναι καθαρά bug του software.

Πιστεύω με τόσο κόσμο να έχει πρόβλημα θα έχουμε supplementary patch νωρίτερα από την 11.2

Δημοσ.

Απλά τραγικό. Σε λίγο μπαίνει το 2021 και διαβάζουμε για προβλήματα αναλογίας και ανάλυσης σε κάτι τόσο απλό όπως είναι η απεικόνιση και μάλιστα σε τόσο ακριβά μηχανήματα.  Τι άλλο θα ακούσουμε. Πραγματικά απορώ. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από την μια μεριά έχεις δίκιο, από την άλλη μιλάμε για λαπτοπς, που η σύνδεση με οθόνη δεν είναι ο βασικός τρόπος λειτουργίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, petasis είπε

Από την μια μεριά έχεις δίκιο, από την άλλη μιλάμε για λαπτοπς, που η σύνδεση με οθόνη δεν είναι ο βασικός τρόπος λειτουργίας.

Δεν ειναι μονο τα MacBook αλλα και το Mac mini που πρεπει να συνδεθει σε οθονη.

Το δικο μου Mac mini προβλεπω να το παραλαβω απο μεσα με τελη γεναρη λογω προβληματων διαθεσιμοτητας στο Γερμανικο καταστημα που μου το παρηγγειλαν, δεν με απασχολει ιδιαιτερα το προβλημα μιας και δεν εχω Ultrawide οθονη ουτε καν 4Κ, αλλα μια πολυ καλη 1080p.

Σε καθε περιπτωση ειναι αναμενομενα καποια προβληματα(υπαρχουν και αλλα) οπως γινεται παντα σε καινουργιο εγχειρημα, και τα οποια θα λυθουν με ενημερωσεις.

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
2 ώρες πριν, petasis είπε

Δεν μπορεί μια εταιρία που αξίζει όσο αξίζει να βγάζει προϊόντα που έχουν προβλήματα σε ΒΑΣΙΚΑ πράγματα. Η ανάλυση της οθόνης δεν πρέπει να έχει καμία σημασία για το αν θα δουλεύει ή όχι.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, skiabox said:

Εγώ με τα 4K στα 3840x2160 μετά από restart του κατεβάζει την ανάλυση στα τάρταρα του BenQ.

Υπάρχει κολπάκι/workaround βέβαια όπου κλείνεις την οθόνη από τον διακόπτη και την ξανανοίγεις αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, μιας και είναι καθαρά bug του software.

Πιστεύω με τόσο κόσμο να έχει πρόβλημα θα έχουμε supplementary patch νωρίτερα από την 11.2

Στη δική μου Dell 4K δεν έχω κανένα θέμα με το macbook pro M1

Δημοσ.

Τα ίδια και χειρότερα κάνει με το ipad os, εκεί θεωρώ ότι δεν θέλει απλά να το κάνει. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν εφαρμογές που σου δίνουν το aspect ratio της οθόνης που συνδέεις και όχι το 4:3 του ipad.

• Super Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, dimoskoutr said:

Τα ίδια και χειρότερα κάνει με το ipad os, εκεί θεωρώ ότι δεν θέλει απλά να το κάνει. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν εφαρμογές που σου δίνουν το aspect ratio της οθόνης που συνδέεις και όχι το 4:3 του ipad.

Αυτό γίνεται γιατί το iPad δεν υποστηρίζει επέκταση οθόνης μέσα από hdmi σύνδεση αλλά κάνει απλά mirroring οπότε σε wide  οθόνες βλέπεις μπάρες δεξιά/αριστερά μιας και το iPad έχει οθόνη 4:3.  Ευτυχώς όμως όταν βλέπεις βιντεο παίζει κανονικά full screen όπως και κάποιες παρουσιάσεις μέσα από διάφορα apps στο iPad. Από την άλλη, το ίδιο το iPad Pro λειτουργεί άψογα σαν επέκταση οθόνης του MacBook Pro μέσα από την επιλογή για Sidecar (και ασύρματα χωρίς καλώδια κλπ)! :) 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Αυτό γίνεται γιατί το iPad δεν υποστηρίζει επέκταση οθόνης μέσα από hdmi σύνδεση αλλά κάνει απλά mirroring οπότε σε wide  οθόνες βλέπεις μπάρες δεξιά/αριστερά μιας και το iPad έχει οθόνη 4:3.  Ευτυχώς όμως όταν βλέπεις βιντεο παίζει κανονικά full screen όπως και κάποιες παρουσιάσεις μέσα από διάφορα apps στο iPad. Από την άλλη, το ίδιο το iPad Pro λειτουργεί άψογα σαν επέκταση οθόνης του MacBook Pro μέσα από την επιλογή για Sidecar (και ασύρματα χωρίς καλώδια κλπ)! :) 

Θα μπορούσαν απλά να γυρίσουν την ανάλυση του ipad σε 16:9 για όταν κάνεις mirroring... Άσε που δεν κατανοώ το να μην κάνει επέκταση οθόνης. Έστω και με 2 εφαρμογές ανοιχτές δεν θα ήταν εξαιρετικό η μία να είναι στο ipad και η άλλη σε μια δεύτερη οθόνη; Ούτως ή άλλως με ένα ποντίκι δουλεύεις μια χαρά σε non touch οθόνη και στο ipad os... Έστω σε μένα ας πούμε που δεν έχω καμία άλλη apple συσκευή αλλά έχω αρχίσει να χάνω την υπομονή μου με τα windows, όμως χρειάζομαι οπωσδήποτε pen και touch οθόνη είμαι σε δίλημμα, μπαίνω στο οικοσύστημα της apple γιατί yolo ή πάω απλά σε ένα πιο ισχυρό surface από το go πρώτης γενιάς που έχω 2 χρόνια τώρα και με έχει εξυπηρετήσει άψογα ώστε με πιο ισχυρό hardware να μην μου φαίνονται τόσο ενοχλητικά τα windows;;; Χάθηκε να βάλουν και μια επέκταση οθόνης στο ipad os;

Δημοσ.

Γενικώς πολλά "θεματάκια" με τις οθόνες στα mac book. Πχ στο δικό μου, όταν το ξυπνάω από sleep (και έχω συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη),  ξυπνάει πάντα με full φωτεινότητα και μετά την επαναφέρει. Επίσης  όταν έμπαινα στο youtube αφού έκανα full screen και εξαφανιζόταν η μπάρα από κάτω, μου ξέβαφε τα χρώματα (σαν να έχω ενεργοποιήσει το Night light στα windows.) To δεύτερο το έλυσα αλλάζοντας το προφίλ χρωμάτων. Το πρώτο δεν ενοχλεί και πολύ, οπότε το αγνοώ. 
Αλλά γενικώς, παιδικά bugs που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Γενικώς πολλά "θεματάκια" με τις οθόνες στα mac book. Πχ στο δικό μου, όταν το ξυπνάω από sleep (και έχω συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη),  ξυπνάει πάντα με full φωτεινότητα και μετά την επαναφέρει. Επίσης  όταν έμπαινα στο youtube αφού έκανα full screen και εξαφανιζόταν η μπάρα από κάτω, μου ξέβαφε τα χρώματα (σαν να έχω ενεργοποιήσει το Night light στα windows.) To δεύτερο το έλυσα αλλάζοντας το προφίλ χρωμάτων. Το πρώτο δεν ενοχλεί και πολύ, οπότε το αγνοώ. 
Αλλά γενικώς, παιδικά bugs που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.  

Η πλάκα είναι ότι μιλάμε για bug που εμφανίστηκε στην 11.1 ενώ στην 11.0 δεν υπήρχε.

Ανέκαθεν πάντως το λειτουργικό έστρωνε στην .3 έκδοση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...