unre@l Δημοσ. 13 Μαΐου 2004 Δημοσ. 13 Μαΐου 2004 hello!! Loipon.. exo ta windows server 2003 Sto event viewer stin katigoria "system" polles fores mou vgazei ena eikonidiaki proidopiiseis (auto to kitrino me to 8avmastiko) kai san titlo stin katigoria "source" exei tin leksi "disk" ama diplopatiso mou leei auto: An error was detected on device \Device\Harddisk0 during a paging operation. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. kamia idea ti einai auto? Oi diskoi mou einai 2 x Maxtor 120GB 8MB cache PATA->SATA me Abit Serillel se RAID0 (stripping) lete na fteei to RAID?
jpan Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 φίλε μου ποια μητρική έχεις? και ποιον SATA controller?
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 exo tin ASUS A7N8X Deluxe me ton Silicon Image..
jpan Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη Giga Byte 7Ν400 Pro2 Rev. 2 η οποία φοράει τον Sil 3512A. Αυτό το Event που βλέπεις φαντάζομαι πως είναι το EventID 51 και σου λέει ότι έχεις pre-corruption στο δίσκο σου, επειδή ο Memory Controller δε συνεργάζεται σωστά με τον PCI Bus Controller. Τα αίτια του προβλήματος πολλά όπως, BIOS μητρικής, BIOS SATA controller, drivers, καλωδιοταινία δίσκου, molex τροφοδοσίας, PCI Bus Controller, Memory Controller, προβληματικός δίσκος, Windows XP, nForce chipset……. Επί ένα μήνα προσπαθούσα να βρω λύση στο πρόβλημα. Έστειλα διάφορα mails σε Giga Byte και Silicon Image και ο καθένας από αυτούς μου έλεγε ότι σαχλαμάρα μπορείς να φανταστείς. Αφού πια δεν άντεχα άλλο να αλλάζω μνήμες, τροφοδοτικά, ΒΙΟS, drivers και να κάνω αμέτρητες εγκαταστάσεις στα Windows, μου έρχεται ένα νέο mail από την Giga Byte που έλεγε ότι αν δε λυθεί το πρόβλημα με το τελευταίο BIOS που μου στέλνουν πρέπει να επιστρέψω τη μητρική στον τοπικό προμηθευτή για έλεγχο-επισκευή. Έτσι λοιπόν σούταρα τη μητρική συνοδευόμενη με την επιστολή της Giga Byte και πήρα μια Abit NF7-S 2.0 και βρήκα την ησυχία μου.
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 den leei pou8ena gia data precoruption kai teteia pou les.. pados paratirisa kati.. oti kai na kano den to vgazei auto to provlima. to vgazei mono otan pezo Rainbow six. Kai malista otan fortonei tis pistes mallon. dioti ama pekso treis fores mia pista tote to minima auto emfanizetai treis fores! koufo e?
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 telika to kanei kai allou.. sto C&C Generals... ti na kano? na "luso" to RAID h na to afiso?
jpan Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Kαι βέβαια δεν σου λέει ξεκάθαρα ότι είσαι ένα βήμα πριν το corruption. Σου λέει όμως ότι κατά το paging operation δηλαδή κατά την ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στη μνήμη και το page file, ανιχνεύεται ένα πρόβλημα. Δηλαδή ο Memory Controller δε συνεργάζεται σωστά με τον PCI Bus Controller. Το γιατί δεν συνεργάζονται σωστά αυτά τα δυο υποσυστήματα, αυτό θα το βρες μόνος σου. Ξεκίνα από τα εύκολα: drivers, καλωδιοταινία δίσκου, molex τροφοδοσίας. Μετά πήγαινε λίγο πιο βαθιά: BIOS μητρικής, BIOS SATA controller, έλεγχος δίσκων, επανεγκατάσταση Windows. Τέλος αν δε λύσεις το πρόβλημα, άλλαξε μητρική να βρεις την υγειά σου
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 afou afora epikinonia metaksi memory kai controller den uparxei periptosi na xaso dedomena pou einai idi mesa sto disko sosta? to gegonos pou me paraksenevei einai oti mono se 2 games kai logika kai se alla kanei to provlima. eno ama katso kai ripparo,kano compile,akouso mousiki,grapso/sviso ston disko , serfaro sto internet klp.. den to kanei to provlima... palia den eixa paratirisei teteio provlima me to idio akrivos hardware? mipos exoun faei flashia ta windows? kai auto koulo mou akogetai... pos ginetai na evgale auto to minima etsi ksafnika xoris na pirakso to hardware? dokimasa na allakso bios (neo BIOS mobo mazi me neo BIOS controller) alla ta idia.. 8a katevaso kai ta kainouria tou nforce an kai den nomizo na ftiaksei.. tespa... eidomen... vasika auto pou me keei pio polu einia min xasota dedomena mou. pou exo idi ston disko
javanidhs Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Ελα παμε αρρωστια ολε...και ειχα απογοητευτει νομιζα οτι ειμαι ο πιο γκαντεμης του κοσμου..παμε ξανα αρρωστια ολεεεεεεεεεεεεε Τέλος αν δε λύσεις το πρόβλημα' date=' άλλαξε μητρική να βρεις την υγειά σου[/quote'] φιλε καλα τα λες...αλλα τις 90 λιρες μου και αλλες 30 που εδωσα για επιστροφη της πρωτης που ηταν χαλασμενη...δεν εχω κουραγιο να τις κλαψω ακομα! λοιπον εχουμε και λεμε ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΣΩΝΑ : ASUS A7N8X Deluxe Windows 2003 : Τα θελω για τον IIS αλλιως θα ειχαν παρει ποδι 2 maxtor 40αρης και 60αρης 133 ATA τα checkdisk λενε οτι ειναι υγιεστατοι Λοιπον...μπλε οθονες σε paging operations ολεεεεεεεεεεεεεε μπλε οθονες σε Ntfs.sys Και κατι περιεργα address. Εγω επαιζα λιγο το rise of Nations...το δικο μου το μηχανημα ειναι ισως σε χειροτερη κατασταση...restart με την μια (μην ρωτησει κανεις...αν εχω επιλεξει το setting στα windows...το εχω κανει.....) εχω καταντησει ο Βασιλιας της μπλε οθονης! Λοιπον δεν ξερω τι να κανω..σκεφτομαι οπως ειναι να το πεταξω ειλικρινα 1.επαιξα με διαφορους nforce drivers...τα ιδια 2. Κατεβασα την ταχυτητα των δισκων σε quite Mode μηπως και δεν αντεχανε (θερμοκρασιες..errors....κτλ κτλ) 3. πολλα μα παρα πολλα format ....win 2000 - 2003 - XP ....σε λιγο θα βαλω και 98. 4. Ισως ειναι η μνημη...δεν εχω ουτε τα λεφτα ουτε την ωρα να παιζω με τις παραξενιες της ASUS.... γιαυτο σκεφτομαι να την στειλω αγυριστη....και να καψω μαζι της και τις 90 λιρες που εδωσα για να την παρω., Παροξυσμος..ειναι ισως η πρωτη φορα που θελω να το πεταξω οπως ειναι..και να παρω καινουργιο..αχχααχαχααχαχ!
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 mpa.. ego den exo teteia provlimata... mono auto to minima... apo tin asus dne exo parapono pados... ama den vro kamia lusi 8a "luso" to raid opos imoun prin kai den nomizo na exo provlima tote...
unre@l Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 kati allo... jpan: ti windows exeis? epidi auto to provlima exo dei mono atoma me win2003 na to exoun..
jpan Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 σε ότι αφορά την έκδοση Windows, έχω τα ΧΡ pro με SP1. Τώρα για το πρόβλημα του javanidhs, τα συμπτώματα δείχνουν ότι υπάρχει αστάθεια στη μνήμη. Αρχικά κάνε ένα clear CMOS μετά Load Optimized Defaults και τέσταρε τη σταθερότητα του συστήματος. Αν υπάρχει και πάλι αστάθεια έλεγξε τις τάσεις στα 12, 3.3 και 5 Volt. Αν υπάρχει πτώση τάσης σε αυτά τα Volt τότε έχεις ασθενές τροφοδοτικό που δεν μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα Ampere. Επίσης έλεγξε και τις θερμοκρασίες του συστήματός σου, μήπως είναι υπερβολικά υψηλές (>70-80 oC). Αν το τροφοδοτικό σου είναι εντάξει, δοκίμασε να ανεβάσεις (ή να κατεβάσεις??) τα volt της μνήμης κατά 0.1-0.2 volt. Χαλάρωσε τα timings σε 2.5-3-3-11 ή 3-3-3-11 ή 3-4-4-11. Δοκίμασε αρχικά να δουλέψεις με το ένα από τα δύο DIMMs. Δοκίμασε όλα τα memory slots της μητρικής σου. Αν έχεις δυο DIMMs βάλε τα αρχικά να δουλέψουν σε single channel. Αν το σύστημα είναι σταθερό βάλε τα σε dual channel. Γενικά σας λέω ότι το HARDWARE στο 99.9999% των περιπτώσεων δεν είναι ελαττωματικό. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Λόγω του ανταγωνισμού, για να πέσει το κόστος στο Hardware οι καλές εταιρίες κάνουν τρομακτική οικονομία στην ΕΡΕΥΝΑ. Και οι κακές εταιρίες τρομακτική οικονομία σε ΕΡΕΥΝΑ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Δεν είναι τυχαίο που την κοπάνισε ο αρχιμηχανικός της Giga Byte και μαζί με μερικά άλλα στελέχη της εταιρίας έφτιαξαν την Albatron. Δεν είναι τυχαίο ότι η Asus έχει ως θυγατρική την Asrock. Δεν είναι τυχαίο που η Abit θεωρείται σήμερα μια από τις καλλίτερες εταιρίες στον τομέα των μητρικών. Ξέρετε ότι έχει τις ακριβότερες μητρικές συγκριτικά με Asus και Giga Byte? Και ότι δίνει τα λιγότερα αξεσουάρ για να συγκρατήσει τις τιμές?
unre@l Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 as min to gurisoume stin abit tora... autin eixa kai 8eoro oti einai to xeirotero mobo pou uparxei! as min to sizitisoume auto se parakalo
javanidhs Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 jpan ευχαριστω για την απαντηση σου. Παραθετω μερικα στοιχεια. καταρχην εχω παρει ηδη την αποφαση (πιστεψε δεν εχω καμια διαθεση αλλα δεν γινεται) η μητρικη να παει πισω..αγυριστη.. 1.Θεμα τροφοδοτικου, πραγματικα το προσεξα...και μεσα απο το Asus probe εβλεπα τα στατιστικα οπου δεν παρατηρησα μεγαλες αυξομοιωσεις οι τιμες που εδινε και στις 3 περιπτωσεις ηταν λογικες...και δεν ειχε σκαμπανευασματα. 2. δοκιμασα τα παραπανω setting και ανεβασα λιγο πιο πολυ την ταση +0.1 δυστηχως και παλι κατω απο το ιδιο τεστ το μηχανακι...εκανε restart μονο του. 3. ΟΙ θερμοκρασια του ATHLON (1800+) ειναι σε πολυ normal επιπεδα...45-50 και οταν τεσταρω το PC για οσα λεπτα αντεξει ανεβαινει μεχρι και 55. Θεωρω οτι δεν ειναι προβλημα οι τιμες αυτες. 4. Ελενξα την μνημη και χθεσ και σημερα για περιπου κανενα διωρο με το γνωστο memtest, Μπορειτε να το βρειτε εδω http://hcidesign.com/memtest/ και τις 2 φορες...ειχα 0 errors 5. Για να αναπαραγω το προβλημα των restart και μπλε οθονης ...διαβαζοντας και μερικα αρθρα http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=40849&highlight=paging+operation χρησιμοποιω (το γνωστο ισως σε πολλους) Prime95 test συμφωνα με πολλους αν το μηχανηνα μπορει να αντεξει τον τον αδιακοπο υπολογισμο του primeTest τοτε ειναι ενα σημαδι σταθεροτητας. το δικο μου μηχανημα μετα απο 6-7 κυκους τεστ κανει restart Μονο του με την θερμοκρασια να φταει στους 54 ...ε δεν νομιζω να τα παιζει απο τους 54 o ATHLON μου. Μπορει να το βρειτε εδω http://www.computerbase.de/downloads/software/systemueberwachung/prime95/ Να σημειωσω οτι σε dual channel mode το μηχανημα ειναι εξαιρετικα ασταθες.μπορει να πεταξει μπλε οθονη ακομα και κατα το format.. Οι μνημες μου ειναι KingStone 266 Που δουλευανε αψογα για 2χρονια στην παλια μου μητρικη μια Gigabyte 7vrx. Πραγματικα ειμαι 100% απογοητευμενος εδωσα τοσα λεφτα και το μονο που βλεπω ειναι restart. και τι να το κανω αν δουλεψει με 256 Mono εχω διαθεσιμα 512 μνημης και τα θελω ολα..γιατι εχω να κανω δουλεια... ελπιζω να δεχτουν το RMA μου να τη παρουν πισω και να παρω τουλαχιστον τα λεφτα μου..πισω...μετα θα το σκεφτω τι αλλονα παρω..το σιγουρο ειναι οτι δεν θα προτιμησω ASUS....ειχα παραγειλει το ιδιο μοντελο ...revision 1.0. ερχεται πεθαμενο δεν εκανε ουτε POST την στελνω πισω...μου λενε συγνωμη χαλασμενη..λεω ας παρω το revision 2.0 και εδω και 5 μερες εχω τρελλαθει με ρυθμισεις..και format και ιστοριες..απλα και μονο για να εχω ενα σταθερο μηχανημα. ελεος δηλαδη....απο τις πιο ακριβες μητρικες στην αγορα..και να ειναι τοσο παραξενη ...και απ'οτι βλεπω δεν ειμαι ο μονος..και το προβλημα μου δεν ειναι μοναδικο...υπαρχουν παρα πολλοι με τα random ρεσταρτ
jpan Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 φίλε javanidhs, κάνε και κάτι τελευταίο πριν σουτάρεις τη μητρική. Έλεγξε τις παραμέτρους του επεξεργαστή σου, μήπως εκεί είναι τελικά το πρόβλημα. Το Vcore πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.75 Volt. Το FSB 133MHz, η CPU στα 11.5x133, η μνήμη στα 266MHz. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις τα δυο DIMMs της μνήμης σου να δουλεύουν σε Single Channel (SC). Δες στο manual σε πoια slot πρέπει να μπουν για να παίζουν σε SC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.