Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια,

από περίπου ένα χρόνο τώρα, πάντα ξύπνησα ότι αισθάνομαι στερημένος του ύπνου και συχνά με έναν αόριστο πονοκέφαλο που σταδιακά εξαφανίζεται μετά από μερικές ώρες. η ποιότητα του ύπνου μου δεν είναι φυσιολογική. το αίσθημα υπνηλίας πριν κοιμηθώ είναι πολύ ελαφρύ, σε αντίθεση με τη βαριά αίσθηση υπνηλίας που συνήθιζα να παίρνω όταν ο ύπνος μου ήταν φυσιολογικός (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς). νιώθω υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν μπορώ ποτέ να κοιμηθώ - μπορώ να κοιμηθώ μόνο τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

κοιμάμαι όλη τη νύχτα χωρίς να ξυπνάω, συχνά για 10-12 ώρες, αλλά όταν ξυπνάω δεν νιώθω καθόλου ξεκούραστη. πάντα νιώθω ότι είχα μόνο πολύ ελαφρύ ύπνο. ονειρεύομαι επίσης πολλά. μήπως δεν επιτυγχάνω τον ύπνο nrem που υποτίθεται ότι είναι βαθύς ύπνος;

εάν έχει σημασία, έχω διαγνωστεί κατάθλιψη και έχω αναπτύξει επίσης προβλήματα δυσκοιλιότητας πρόσφατα άρχισα να παίρνω escitalopram (lexapro), η οποία ανακουφίζει τα προβλήματα δυσκοιλιότητας, αλλά δεν βοήθησε στο πρόβλημα του ύπνου μου. ωστόσο, έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που άρχισα να παίρνω το φάρμακο.

επίσης, δεν νομίζω ότι έχω άπνοια ύπνου γιατί δεν ροχαλίζω κατά τη διάρκεια της νύχτας ούτε ξυπνάω πνιγμό που νομίζω ότι είναι από τα κύρια συμπτώματα αυτής.

θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε βοήθεια

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για συμβουλές σχετικά με θέματα υγείας, απευθυνθείτε στους αρμόδιους γιατρούς & επιστήμονες μιας και οι συμβουλές από αγνώστους (και άσχετους πολλές φορές), μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα...

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...