Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια πολλά! Το σύστημα μου είναι το εξής:

Asus prime x470 pro with 5603 bios

Ryzen 5 2600X με Corsair υδροψυξη

Corsair vengeance RGB Pro 3200mhz 16GB

EVGA RTX 2070 Super XC Ultra

Samsung m2 ssd 970evo

Corsair RM750X 750watt

Η χρήση είναι games και photoshop, αλλά θα μ'αρεσε να ξεκινήσω και ερασιτεχνικα καμία επεξεργασία σε βιντεάκια πχ με Sony Vegas κλπ.

Λογικά αν κάτι θα αλλάζατε στο παραπάνω σύστημα θα ήταν η cpu σωστά; Σκέφτομαι για 8cores αλλά ο 5800x είναι πανάκριβος και ακόμα δεν έχω δει πολλά x470 με zen3 να ακούσω ότι είναι stable δοκιμασμένα κλπ κ το φοβάμαι λίγο. Από την άλλη υπάρχουν οι 3700x και 3800x σαν πιο δοκιμασμένες λύσεις.. Αλλά πάλι κάτι με κρατάει να δώσω χρήματα σε "προηγούμενη" τεχνολογία εφόσον έχει βγήκε κάτι πιο καινούριο... 

Οπότε κοιτάζουμε κ την περίπτωση 5600x όπου ισχυρίζονται για 6cores φτάνει απόδοση ενός 3700x αλλά είναι πιο ακριβος κ γενικά αρκετά υπερτιμημένος. + Το αν θα δουλεύει σωστά σε x470 όπως ανέφερα πιο πάνω... 

Και τέλος οι μνήμες... Αν με οποιοδήποτε παραπάνω cpu επιλέξω, αξίζει κ η διαφορά θα ναι αισθητή να πάω σε 3600mhz... Ίσως και σε 32GB λόγω προγραμμάτων βίντεο...

Κάθε γνώμη δεκτή! Ευχαριστώ πολύ!!

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα πηγαινε σε ryzen 5000, μιας και υπάρχει Bios επίσημα για τη μητρικη σου για ryzen 5000 και απλά δοκίμασε να πας τις ραμ στα 3400 mhz με ενα ελαφρυ OC, αν φυσικα είσαι εξοικειωμένος με τη διαδικασία. Η διαφορά στον επεξεργαστή είναι τεράστια (5600x vs 2600x). Τωρα ram δε βρίσκω λόγο να αλλάξεις.. Το θεωρώ τρομερά δύσκολο να μη σου φτάσουν 16gb ram. Κατά τα άλλα, δεν αξίζει για κανέναν λόγο να πας στα 3600mhz.. Δε θα δεις καμία διαφορά, εκτός απο κάποια παιχνίδια, όπως cyberpunk Που φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα μια πιο γρήγορη ram. 

• Like 1
Δημοσ.

κουταμαρες, μεινε οπως εισαι σιγα τη διαφορα που θα δεις,

τζαμπα λεφτα θα δωσεις,εκτος αν ειναι για επαγγελματικη χρηση το μηχανημα κ μετρανε οι χρονοι

οπότε εκει τα δινεις για παραπανω πυρηνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...