Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα πινακα δυο στηλων.

Στη μια στηλ  εχω τιμες σε € και στη διπλα περιγραφη.

Θελω να μπορω δηλωνοντας τη περιγραφη να μου βρισκει ολες τις τιμες ή ακομη καλυτερα το αθροισμα αυτων που εχουν τη συγκεκριμενη περιγραφη.

Προσπαθησα  αλλα δεν μπορεσα να τα καταφερω, δεν εχω μεγαλη εμπειρια σε excel.

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.

αν καταλαβαίνω καλά τι θες ένα pivot table κάνει ακριβώς αυτό που θες. 

επιλέγεις τις στήλες σου, πατάς insert-> pivot table, διαλέγεις που θες να πάει ο νέος πίνακας (σε νέο φύλλο ή σε υπάρχον). θα σου ανοίξει μια νέα καρτέλα στο πλάι. θα βάλεις το κατάστημα στο Rows και το ποσό στο Values. όταν προσθέτεις νέα δεδομένα να πηγαίνεις στην καρτέλα DATA και να πατάς refresh all (αλλιώς δε θα ανανεώνεται το pivot table) 

Δεν κάνεις αναζήτηση έτσι, αλλά βλέπεις τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, που φαντάζομαι ότι σου κάνει. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! αν γράψεις σκλαβενίτης και σκλαβενιτης ή sklavenitis θα έχεις προφανώς 3 διαφορετικά αθροίσματα στο pivot table..

example.xlsx

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2020 στις 11:08 ΜΜ, christos4 είπε

αν καταλαβαίνω καλά τι θες ένα pivot table κάνει ακριβώς αυτό που θες. 

επιλέγεις τις στήλες σου, πατάς insert-> pivot table, διαλέγεις που θες να πάει ο νέος πίνακας (σε νέο φύλλο ή σε υπάρχον). θα σου ανοίξει μια νέα καρτέλα στο πλάι. θα βάλεις το κατάστημα στο Rows και το ποσό στο Values. όταν προσθέτεις νέα δεδομένα να πηγαίνεις στην καρτέλα DATA και να πατάς refresh all (αλλιώς δε θα ανανεώνεται το pivot table) 

Δεν κάνεις αναζήτηση έτσι, αλλά βλέπεις τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, που φαντάζομαι ότι σου κάνει. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! αν γράψεις σκλαβενίτης και σκλαβενιτης ή sklavenitis θα έχεις προφανώς 3 διαφορετικά αθροίσματα στο pivot table..

example.xlsx 12 kB · 7 downloads

Ευχαριστω.

το example που παραθετεις δεν μου ανοιγει/κατεβαινει ( βγαζει κωδικα η σελιδα).

τα καταφερα, ευχαριστω! Μου αρκει αυτο

Επεξ/σία από corsakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...