tvkal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το καλοριφέρ μου (μονοκατοικία) και έβαλα έναν ψηφιακό προγραμματιζόμενο θερμοστάτη. Μέχρι στιγμή ειμαι ικανοποιημένος και έχω επιλέξει να ανεβαίνει η θερμοκρασία προοδευτικά κατά 1 βαθμό απο το απόγευμα μέχρι το βράδυ και τη νύχτα να μειώνεται και μετά τις 2 να κλείνει. Τα παλιότερα χρόνια είχαμε συνηθίσει να τα ανάβουμε το βράδυ να τα μπουμπουνίζουμε για 2 ώρες για να ζεσταθούμε αλλά τώρα το επίπεδο άνεσης έχει ανέβει και ειναι ζεστότερα για περισσότερες ώρες ! Πιστεύω απο την κατανάλωση του πετρελαίου που βλέπω οτι ήταν καλή αγορά αλλά και ο καιρός βοηθάει φέτος. Δεν ξέρω.... θα δείξει. Επίσης άλλαξα 3 σώματα με φέτες και έβαλα 3 λιγο μεγαλύτερα με πάνελ γιατι διαπιστώθηκε έλλειμα 1200 θερμίδων στο καιθστικό ! Εκείνο που έχω απορία είναι το εξής. Παρατηρώ οτι ο καυστήρας λειτουργεί για 5-10 λεπτά, σταματάει 5, ξαναξεκινάει για 5 κ.ο.κ. Ειναι σωστό αυτό ? Ο προβληματισμός μου ειναι επειδή στο άναμα π.χ. ενώ κάποια σώματα δεν έχουν ζεστάνει, αυτό κόβει. Ξαναξεκινάει βέβαια και κάποια στιγμή τα έχει ζεστάνει όλα τα σώματα και έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αλλά δεν ξέρω αν ειναι ετσι το σωστό. Φοβάμαι μήπως με αυτά τα κενά "ξαναπαγώνουν" τα νερά και τα σώματα. Και σε σχέση με τη αποδοση των σωμάτων με προβλημάτισε που κάποια απο αυτά στην αρχή παραμένουν κρύα ενώ άλλα έχουν πιάσει μεγάλη θερμοκρασία. Καταλαβαίνω οτι ειναι θέμα σειράς στο δίκτυο και μεγέθους τους αλλά για να σιγουρευτώ αποφάσισα να μετρήσω την θερμοκρασία ολων των σωμάτων. Δεν έχω θερμόμετρο υπερύθρων και έτσι μέτρησα τη θερμοκρασία του αέρα ακριβώς πάνω απο τα σώματα με ένα θερμόμετρο χώρου και πήρα στιγμιαία και ενώ είχαν ολα ζεστανει αρκετά τις παρακάτω θερμοκρασίες. Βλέπετε κάτι λάθος ? Ευχαριστώ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΥΠΝ1 ΥΠΝ2 ΥΠΝ3 ΘΕΡΜ. ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 33-600-600 33-900-700 33-900-600 11-900-400 22-900-400 22-900-400 22-600-600 Μ.Ο. ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡ. 11,0 21,5 32,5 32,2 30,7 32,4 31,6 31,9 30,1 31,6 58,0 68,0 42,0 ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ Μ.Ο. >>>> 0,9 0,6 -0,9 0,8 0,0 0,3 -1,5
bjj-p Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 δεν εχεις θεμα με τα αναψε σβησε του καυστηρα. Με τις θερμοκρασιες αερα δεν μπορεις να συμπερανεις τιποτα. Αν θελεις ομοιομορφη κατανομη της θερμοτητας, κλεισε λιγο τις βανες στα σωματα που καινε, σιγουρεψου οτι εχεις ανοιξει ολες τις βανες σε ολα τα σωματα πρωτα. Βεβαιωσου και για εξαερωση, μηπως οφειλεται σε εγκλωβισμενο αερα. Παρε μετρησεις με θερμομετρο υπερυθρων και προσπαθησε με τα ανοιξε κλεισε στις βανες να φερεις στα ισα τις θερμοκρασιες. Αλλος τροπος να επιτυχεις το ιδιο ειναι οι θερμοστατικες κεφαλες σε καθε σωμα οπου ρυθμιζεις την θερμοκρασια εξοδου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα