Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τα σεβαστά μέλη του σεβαστού forum, της σεβαστής κοινότητας των καμμένων με τα μηχανήματα του "Διαβόλου"😃😃. Μετα από χρόνους και καιρούς ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το καμάρι μου το οποίο με τις απαραίτητες προσθήκες μου έχει κρατήσει παρέα από το 2010.

Τρέχων configuration

CPU: Q9550 oced 3,2GHZ

RAM: 6GB DDR2 (Μη γελάτε αμαρτία χρονιαρες μερες)

M/B: Asus maximus formula (to 1!!!!.xaxa)

GPU: Asus GTX 1060 3GB oced 1810 clock, 8210 mem (παραμένει)

HDD: 3 SSD (120gb  500gb και 1TB) 2 HDD (2ΤΒ και 2ΤΒ) (παραμενουν ολοι εκτος απο τον μικρο ssd)  

CASE: CoolerMaster HAF 932 

PSU: Chieftec 750W (παραμενει?????)

το BUILD που εχω καταλήξει ως τώρα

CPU:  i5 10600k

RAM: 32GB Corsair Dominator Platinum RGB 3200MHZ

M/B: MSI Z490 A PRO

COOLER: Arctic Freeezer 34 esports duo

GPU: το πασχα 😉😉

HDD: 1ssd 970 nvme M2, και 1 hdd WD 4TB (έχω ένα σκασμό ταινίες σειρές κινούμενα σχέδια και φωτογραφίες. μόνο οι ταινίες μου είναι 2 τερα)

CASE: Ήθελα το Lian LI Lancool 2 mesh αλλά μάλλον καταλήγω στο Phantecs P400A DRGB

K/B: Razer Blackwidow Chroma Elite

PSU????

BUDGET γύρω στα 950 εουρος

Οθόνη υπάρχει μια 23 ιντσών LG

Σημειώσεις. Δεν θέλω να παω AMD (διάολε είμαι 35 χρονών INTEL fanboy και είμαι περήφανος για αυτό). Το PC είναι κυρίως για gaming 1080 και κλασική δουλειά γραφείου. Τα RGB είναι για ένα παλιμπαιδισμό που με έχει πιάσει το τελευταίο καιρό και για να μπει επιτέλους πάνω στο γραφείο το PC και να μην κάθεται στο πάτωμα. 

ΟΙ κύριες ερωτήσεις μου είναι αν χωράει το Ρ400Α όλα αυτά (εννοείται με εξτρά  hdd cage), αν θα χρειαστώ τροφοδοτικό και αν έχω κάνει κάποιο χτυπητο λάθος το οποίο πιστεύετε οτι πρέπει να αλλάξω. 

Σας ευχαριστώ θερμά και συγνώμη για το σεντόνι. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους

Δημοσ.

Το κουτάκι έχει 4 θέσεις για δίσκους ( 2 χ 2,5 ιντσες , 2 χ 3,5 ιντσες ) , εσύ θα χρησιμοποιήσεις 5 αν κατάλαβα σωστά + τον nvme που μπαίνει στην μητρικη. Οπότε εκεί ίσως έχεις θέμα. Επίσης για απλή δουλειά γραφείου και gaming μου φαίνονται υπερβολή τα 32gb , καλύτερα πήγαινε σε 16 και δώσε την διαφορά και κάτι ακόμα για i7 , με την λογική ότι πιο ευκολα προσθετεις μνήμες σε δευτερο χρόνο παρά αλλάζεις επεξεργαστή.

Το τροφοδοτικό σου πότε το πήρες; Το έχεις από το 2010;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το τροφοδοτικό είναι αρχαίο. Είχε φουσκώσει και ένας πυκνωτής κάποια στιγμή πριν 5 χρόνια και τον αντικατεστησα ο ίδιος. Για τους σκληρούς θα βάλω έξτρα bracket. Ευτυχώς υπάρχει Ελλάδα 

https://www.mgmanager.gr/αξεσουαρ-cases/87883-phanteks-modular-hdd-bracket-35-inch-ph-hddkt_02.html?skr_prm=WyI5MDhkNGRkNC0xMDM2LTQ4MWYtYjYwNS0zZGM3NWIzMGY0YzUiLDE2MDg4ODg5MDU5ODUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, hawkmd είπε

Ναι το τροφοδοτικό είναι αρχαίο. Είχε φουσκώσει και ένας πυκνωτής κάποια στιγμή πριν 5 χρόνια και τον αντικατεστησα ο ίδιος. Για τους σκληρούς θα βάλω έξτρα bracket. Ευτυχώς υπάρχει Ελλάδα 

https://www.mgmanager.gr/αξεσουαρ-cases/87883-phanteks-modular-hdd-bracket-35-inch-ph-hddkt_02.html?skr_prm=WyI5MDhkNGRkNC0xMDM2LTQ4MWYtYjYwNS0zZGM3NWIzMGY0YzUiLDE2MDg4ODg5MDU5ODUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

To case θα χωρέσει τους δίσκους σου δεν έχει θέμα 

Τροφοδοτικό παίρνεις άλλο πχ corsair tx650m 80+ gold γύρω στα 85-90 παίζει αλλά είναι εγγύηση πολύ καλό με 7! χρόνια εγγύηση

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, hawkmd είπε

Όπως είπε και ο @Nik1239 οπωσδήποτε αλλαγή το τροφοδοτικό , πας σε καινούριο και ακριβό σύστημα , κρίμα να μπεις σε περιπέτειες... Κοίταξε κάποιο με πιστοποίηση 80+ gold στα 550-650 watt όπως το corsair που είπε ο νικ , και αν θες δες να είναι και modular για καλύτερο cable management αφού θα παίξεις με rgb φωτισμό

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, hatzimanolisan είπε

Όπως είπε και ο @Nik1239 οπωσδήποτε αλλαγή το τροφοδοτικό , πας σε καινούριο και ακριβό σύστημα , κρίμα να μπεις σε περιπέτειες... Κοίταξε κάποιο με πιστοποίηση 80+ gold στα 550-650 watt όπως το corsair που είπε ο νικ , και αν θες δες να είναι και modular για καλύτερο cable management αφού θα παίξεις με rgb φωτισμό

* Είναι και semi modular ξέχασα να το αναφέρω

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...