Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, marinna είπε

Για πείτε οι γνώστες, έχει νόημα τώρα να αλλάξω παροχή γονιών (αερίου) σε benefit από control ή too late και άρχισε να ανεβαίνει ξανά το αέριο; Ήταν αδύνατον να γίνει μέχρι τώρα, η παροχή τους ήταν "χαμένη" για το σύστημα της ΔΕΗ, αλλά επιτέλους βγήκε πρώτος λογαριασμός. 

όσο και να ανέβει (δεν υπάρχει κάποια σοβαρή τάση πάντως) , δεν αφορά το Φεβρουάριο

(τσιμπάνε και ένα 50ρικο δώρου)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marinna είπε

Για πείτε οι γνώστες, έχει νόημα τώρα να αλλάξω παροχή γονιών (αερίου) σε benefit από control ή too late και άρχισε να ανεβαίνει ξανά το αέριο; Ήταν αδύνατον να γίνει μέχρι τώρα, η παροχή τους ήταν "χαμένη" για το σύστημα της ΔΕΗ, αλλά επιτέλους βγήκε πρώτος λογαριασμός. 

κοιτα πως το σκεφτηκα και δες.....

το control εχει διαρκεια ενα ετος αρα εαν το εκανες (οπως το 90% χρηστων) , κοντα στον οκτωβ 2023 εχε ι διαρκεια εως οκτωβ 2024 , ΕΑΝ δεν χρεισιμοοποιεις το αεριο καλοκαιρι (π.χ. εχεις ηλιακο) η καταναλωση θερμανσης ειναι μεχρι απριλιο ,δηλαδη εχουμε Φεβ,Μαρτ,Απριλ , τον Φεβρ. το ξεχνας μια ς και βγηκε η τιμη , οποτε ποσο να ανεβει τους αλλους 2 μηνες (που ο Απρ δεν ειναι και Ιαν στο θεμα κρυο) , οποτε απο μενα ΝΑΙ φευγεις απο control , και οτι κερδισεις , αλλωστε ΕΑΝ βγει κατι για τον επομενο χειμωνα , φευγεις μιας και στα κυμενομενα δεν εχει πλεον ρητρα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

To control με 0.05, όπως επίσης και το fix της Elpedison με 0.055 (παρόλο που έχει δώρα, αλλά έχει και δέσμευση) τα θεωρώ άχρηστα προγράμματα πλέον. Αν τώρα το TTF είναι 28, και το καλοκαίρι πέσει κι άλλο (καλό σενάριο), δε θα βγάλει κάποια η ΔΕΗ νέο control με 0.03 - 0.035; Έτσι για να σπαζοκεφαλιάζουμε πάλι του χρόνου αν θα πάμε control. 😄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

To control με 0.05, όπως επίσης και το fix της Elpedison με 0.055 (παρόλο που έχει δώρα, αλλά έχει και δέσμευση) τα θεωρώ άχρηστα προγράμματα πλέον. Αν τώρα το TTF είναι 28, και το καλοκαίρι πέσει κι άλλο (καλό σενάριο), δε θα βγάλει κάποια η ΔΕΗ νέο control με 0.03 - 0.035; Έτσι για να σπαζοκεφαλιάζουμε πάλι του χρόνου αν θα πάμε control. 😄

Σ αυτη την περιπτωση τα ζυγιζεις και σπας το συμβολαιο πληρωνοντας τη ρητρα (πχ 10ευρω/μηνα της Ελπε) υπαρχει κι αυτη η λυση κ τη χασουρα την παιρνεις πισω με ενα 50ααρι απ την αλλαγη σε νεο παροχο😄

Και να πω κατι αλλο..αν λεμε αν..συνεχιστει ηπιος ο χειμωνας κι εχουμε γελοιες καταναλωσεις τοτε μια χαρα καθεται το fix της ελπε με τα δωρα σε συνδυασμο με το απο πανω σκεπτικο!

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.

Θα με πείσετε να πάω από control σε benefit ρε κερατάδες αλλά είμαι και γνωστός ως «πεταλούδας»: Το φαινόμενο της πεταλούδας το γνωρίζετε; Ε, αν αλλάξω εγώ σε benefit τότε θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα θα πάει στον ουρανό το TTF και αφού φάμε κουτουλιά τους επόμενους μήνες θα βγει η ΔΕΗ με νέο Control στα 0,095€/kWh και θα το λιγουρευόμαστε…

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε στα αυγά σου, ψηλέ. Κερνάω, οτι σου κάνει κέφι, στο κέντρο. Άμαν κάναμε να βγάλουμε άκρη με τους αλγόριθμους του κοράκιου... 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Ε, αν αλλάξω εγώ σε benefit τότε θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα θα πάει στον ουρανό το TTF

Αν διαβασεις προηγουμενα post απο το 2019 θα καταλαβεις οτι ο λογος που ειχαμε σκαμπανεβασματα στο TTF δεν ηταν ο covid δεν ηταν ο πολεμος δεν ηταν τιποτε αλλο παρα μονο εγω που αλλαζα απο σταθερο σε κυμαινομενο στην ΔΕΗ.

Κι οταν αποφασισα να φυγω απο την ΔΕΗ μπας και σταματησει ολη αυτη η ιστορια η ΔΕΗ μου εκοψε το αεριο.Κι οταν μου το ξανασυνδεσαν το αεριο πηγαινοντας στον ΗΡΩΝ μιας και ηταν ο φθηνοτερος με το που πηγα ξεκινησε να ειναι ο ακριβοτερος με το νεο συστημα ΤΤΦΑ που ξεκινησε απο την ημερα που πηγα.

23 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Το φαινόμενο της πεταλούδας το γνωρίζετε;

Και το πιστευα κιολας μια ζωη αλλα μετα απο αναλυσεις που εχω διαβασει που εχω συζητησει που εχω δει με τα ματια ειναι τοσο περιπλοκο που πρεπει να σταματησεις να το πιστευεις γιατι μονο κακο θα σου κανει.

Δημοσ.
Just now, teopanta1 said:

Τελικά κάποιοι που έκαναν αλλαγή από control σε benefit πήραν το 50αρικο; 

Όλοι εκτός από έναν νομίζω.... δε θυμάμαι τι πως γιατί...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το θεωρώ πλέον στάνταρ ότι Οκτώβριο κάθε έτους πάμε οι δεητζιδες σε control και αρχές Γενάρη σε benefit κ ο.κ, μέχρι να κλείσει η στρόφιγγα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, apollo_el είπε

Κάτσε στα αυγά σου, ψηλέ. Κερνάω, οτι σου κάνει κέφι, στο κέντρο. Άμαν κάναμε να βγάλουμε άκρη με τους αλγόριθμους του κοράκιου... 

ο άπλας φαίνεται…

Δημοσ.
18 ώρες πριν, korakios είπε

όσο και να ανέβει (δεν υπάρχει κάποια σοβαρή τάση πάντως) , δεν αφορά το Φεβρουάριο

(τσιμπάνε και ένα 50ρικο δώρου)

Εχω λαβει ηδη ενα 50αρικο αρχικα οταν μπηκα στο Benfit και μου τρωει σιγα σιγα απο το λογαριασμο ΦΑ. Αρχικα εφυγα σε control αλλα ξαναφυρισα χωρις ρητρες κλπ.

Ερωτηση: Στο παραστατικο επιδοματος θερμανσης θα προσθεσω και το ποσο της επιδοτησης δλδ το συνολικο ποσο που χρεωνομαι ή μονο αυτο που θα πληρωσω στο τελος?

• Confused 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, PedroG είπε

.....

Ερωτηση: Στο παραστατικο επιδοματος θερμανσης θα προσθεσω και το ποσο της επιδοτησης δλδ το συνολικο ποσο που χρεωνομαι ή μονο αυτο που θα πληρωσω στο τελος?

το συνολικο ποσο που γραφει η καθε αποδειξη απο 15/10/2023 εως 15/3/2023 

αλλα αυτα στο θεμα επιδοτηση θα ρωτας , γιατι θα βγει ο korakios και θα αρχισει τα καντηλια που ρωτας σε λαθος θεμα 

Δημοσ.
1 hour ago, PedroG said:

Εχω λαβει ηδη ενα 50αρικο αρχικα οταν μπηκα στο Benfit και μου τρωει σιγα σιγα απο το λογαριασμο ΦΑ. Αρχικα εφυγα σε control αλλα ξαναφυρισα χωρις ρητρες κλπ.

Δεν υπάρχει διευκρίνιση, διάβασε τη προηγούμενη σελίδα στο topic του επιδόματος. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...