sdikr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 2 hours ago, PedroG said: παιδια δικαιουμε 311 ευρω επιδοτηση Φ.Α. και μου εχουν πιστωθει ηδη τα 260 Με τις τιμες που ισχυοουν και προνομια 50ευρα εκπωτικα κλπ δεν φαινεται να λαμβανω το συνολο και μαλιστα πρεπει να επιστρεψω και πισω χρηματα ετσι οπως παει....το πραγμα... Τι προταση μου δινεται ως καλυτερη....(δεν θελω επιδοτηση σε λογαριασμο γιατι πρεπει να προσκομισω αποδειξεις 600 ευρω θερμανσης και ηδη εχω μολις 100 ευρω). Αυτη τη στιγμη ειμαι στο Benefit με εκπτωση -50 ευρω (και μολις μια αποδειξη 100 ευρω απο τα 600 που πρεπει να ανεβασω στο συστημα του vouchers για επιδοτηση) Αν δεν κάνω λάθος με αέριο δεν δίνεται προκαταβολή, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν έχουν δώσει, εσένα πως και έτσι; ΔΕΗ και ΗΡΩΝ είναι στον λογαριασμό, ίσως Ελπε αν ζητήσεις να σου δώσουν καρτα για σουπερ
doomnx Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 25 λεπτά πριν, sdikr είπε Αν δεν κάνω λάθος με αέριο δεν δίνεται προκαταβολή, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν έχουν δώσει, εσένα πως και έτσι; ΔΕΗ και ΗΡΩΝ είναι στον λογαριασμό, ίσως Ελπε αν ζητήσεις να σου δώσουν καρτα για σουπερ Εγώ με τηλεθέρμανση πήρα προκαταβολή, λογικά δίνουν και στο αέριο αν είχες πάρει πέρυσι. 1
sdikr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, doomnx said: Εγώ με τηλεθέρμανση πήρα προκαταβολή, λογικά δίνουν και στο αέριο αν είχες πάρει πέρυσι. Πήρα πέρυσι επιδότηση χωρίς, φέτος δεν δώσανε προκαταβολή, και το ΦΕΚ δεν λέει για προκαταβολή σε αέριο Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2024 από sdikr
vagos789 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, fotisbasm είπε Να παρακαλαμε να πεσει και να σταθεροποιηθει το TFF στα 0,020 Δυο χρονια πριν, δηλαδη πριν την εισβολη των Ρωσων,πριν ανατιναχθει ο αγωγος στη Γερμανια και βγει μονιμα off,πριν υπαρξει προβλημα με Χουθι κ.ο.κ. η τιμη τον Φλεβαρη '22 ηταν στα 44 εναντι 28 που ειναι σημερα.
korakios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, PedroG είπε παιδια δικαιουμε 311 ευρω επιδοτηση Φ.Α. και μου εχουν πιστωθει ηδη τα 260 και 50 λεπτά πριν, sdikr είπε Αν δεν κάνω λάθος με αέριο δεν δίνεται προκαταβολή, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν έχουν δώσει, εσένα πως και έτσι; ΔΕΗ και ΗΡΩΝ είναι στον λογαριασμό, ίσως Ελπε αν ζητήσεις να σου δώσουν καρτα για σουπερ και 24 λεπτά πριν, doomnx είπε Εγώ με τηλεθέρμανση πήρα προκαταβολή, λογικά δίνουν και στο αέριο αν είχες πάρει πέρυσι.
sdikr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 7 minutes ago, korakios said: και και Ρωτάει όμως πιο πρόγραμμα δεν έχει τα δώρα στον λογαριασμό, όποτε αν το γράφαμε εκεί θα έλεγες πάλι οτι είμαστε off
energy52 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, sdikr είπε Αν δεν κάνω λάθος με αέριο δεν δίνεται προκαταβολή, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν έχουν δώσει, εσένα πως και έτσι; ΔΕΗ και ΗΡΩΝ είναι στον λογαριασμό, ίσως Ελπε αν ζητήσεις να σου δώσουν καρτα για σουπερ Οταν κανεις αιτηση για πρωτη φορα δεν παιρνεις προκαταβολη , νομιζω αυτο ισχυει ας το διασταυρωσουμε κι απο αλλους.. Επισης αν ειχες περισυ προκαταβολη και ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΣ με τα παραστατικα που επρεπε να υποβαλεις τοτε παλι δεν παιρνεις (παθών) Ειμαστε εκτος θεματος ομως
korakios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Ρωτάει όμως πιο πρόγραμμα δεν έχει τα δώρα στον λογαριασμό, όποτε αν το γράφαμε εκεί θα έλεγες πάλι οτι είμαστε off για πρόγραμμα που δεν έχει τα δώρα στον λογαριασμό , εδώ φυσικά οτιδήποτε για επίδομα στο άλλο 1 λεπτό πριν, energy52 είπε Οταν κανεις αιτηση για πρωτη φορα δεν παιρνεις προκαταβολη , νομιζω αυτο ισχυει ας το διασταυρωσουμε κι απο αλλους.. Επισης αν ειχες περισυ προκαταβολη και ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΣ με τα παραστατικα που επρεπε να υποβαλεις τοτε παλι δεν παιρνεις (παθών) Ειμαστε εκτος θεματος ομως εννοείται
petranthe Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Ξέρει κανείς πόσες μέρες κάνει η ΔΕΗ να εκδώσει λογαριασμό, από τη μέρα που παίρνει την μέτρηση από ΕΔΑ;
marios52 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα, δεν έχω θέμα με τα οικιακά πακέτα, αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω στα κοινόχρηστα (είναι δυο μικροί λογαριασμοί και στο ρεύμα και στο αέριο), έχετε κάποιον που σας φαίνεται εύκολο. Τα έχουμε αφήσει στο απλό της ΔΕΗ και του ΦΑΕ. Ευχαριστώ πολύ,
ekrepali Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 32 minutes ago, petranthe said: Ξέρει κανείς πόσες μέρες κάνει η ΔΕΗ να εκδώσει λογαριασμό, από τη μέρα που παίρνει την μέτρηση από ΕΔΑ; Περίπου 10 μέρες μετά τον κύκλο καταμέτρησης. Πχ σε μένα ο κύκλος καταμέτρησης της ΕΔΑ ήταν 1/1 - 15/1 και έβγαλαν τους λογαριασμούς στις 24/1. 4 hours ago, PedroG said: παιδια δικαιουμε 311 ευρω επιδοτηση Φ.Α. και μου εχουν πιστωθει ηδη τα 260 Με τις τιμες που ισχυοουν και προνομια 50ευρα εκπωτικα κλπ δεν φαινεται να λαμβανω το συνολο και μαλιστα πρεπει να επιστρεψω και πισω χρηματα ετσι οπως παει....το πραγμα... Τι προταση μου δινεται ως καλυτερη....(δεν θελω επιδοτηση σε λογαριασμο γιατι πρεπει να προσκομισω αποδειξεις 600 ευρω θερμανσης και ηδη εχω μολις 100 ευρω). Αυτη τη στιγμη ειμαι στο Benefit με εκπτωση -50 ευρω (και μολις μια αποδειξη 100 ευρω απο τα 600 που πρεπει να ανεβασω στο συστημα του vouchers για επιδοτηση) Δύσκολα να κάψεις 500 ευρώ με τέτοιο καιρό. Αν ήταν μικρό το ποσό που έπρεπε να καλύψεις ίσως να πρότεινα ΕFA my Gas Home, ώστε να πληρώσεις 100 ευρώ συνδρομή στο 1ο λογαριασμό και μετά θα είχες κυμαινόμενο για 1 χρόνο με τιμή ΤΤF χωρίς προμήθειες. Αλλά αν δε καταναλώνεις πολύ αέριο, ίσως και να μη συμφέρει να δώσεις το 100άρικο... πρέπει να τσεκάρεις το excel του κοράκιου. Επίσης α) είναι κωλοπάροχος και β) στην αυτόματη ανανέωση πληρώνεις ξανά 100άρικο, οπότε αν θες να φύγεις πρέπει να το πράξεις νωρίτερα. Ελίν δε σου προτείνω... αν και έχει 100 ευρώ εγγύηση που θα μετρούσε στο σύνολο του λογαριασμού για το επίδομα θέρμανσης, η εγγύηση μπαίνει στο 2ο λογαριασμό αν δε πληρώσεις εμπρόθεσμα τον 1ο. Επίσης ο κύκλος τιμολόγησης έχει 1 μήνα καθυστέρη, οπότε μέχρι να εκδωθούν λογαριασμοί θα έχεις χάσει τις προθεσμίες. Η πρόταση μου είναι να κάνεις τράμπες μεταξύ ΗΡΩΝ Gas Max και ΔΕΗ Benefit, να πάρεις τα 50άρικα... κι ας επιστρέψεις πίσω τα χρήματα απ'το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή ντε και καλά με το ζόρι να κάψεις 600 ευρώ με τέτοιο καιρό... Και μια άλλη λύση είναι στο επίδομα θέρμανσης όταν συμπληρώνεις τα ποσά, να αφαιρείς τα ποσά που έχεις πάρει για δώρα. Είχα μια συζήτηση με τον doomnx γι'αυτό το θέμα, και δε ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει και πώς γίνεται η διασταύρωση... παρακολούθα το topic κι ό,τι απορία έχεις για το επίδομα θέρμανσης ρώτα εκεί. Για παρόχους δε μου έρχεται άλλη ιδέα. 1
PedroG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 20 λεπτά πριν, ekrepali είπε Περίπου 10 μέρες μετά τον κύκλο καταμέτρησης. Πχ σε μένα ο κύκλος καταμέτρησης της ΕΔΑ ήταν 1/1 - 15/1 και έβγαλαν τους λογαριασμούς στις 24/1. Δύσκολα να κάψεις 500 ευρώ με τέτοιο καιρό. Αν ήταν μικρό το ποσό που έπρεπε να καλύψεις ίσως να πρότεινα ΕFA my Gas Home, ώστε να πληρώσεις 100 ευρώ συνδρομή στο 1ο λογαριασμό και μετά θα είχες κυμαινόμενο για 1 χρόνο με τιμή ΤΤF χωρίς προμήθειες. Αλλά αν δε καταναλώνεις πολύ αέριο, ίσως και να μη συμφέρει να δώσεις το 100άρικο... πρέπει να τσεκάρεις το excel του κοράκιου. Επίσης α) είναι κωλοπάροχος και β) στην αυτόματη ανανέωση πληρώνεις ξανά 100άρικο, οπότε αν θες να φύγεις πρέπει να το πράξεις νωρίτερα. Ελίν δε σου προτείνω... αν και έχει 100 ευρώ εγγύηση που θα μετρούσε στο σύνολο του λογαριασμού για το επίδομα θέρμανσης, η εγγύηση μπαίνει στο 2ο λογαριασμό αν δε πληρώσεις εμπρόθεσμα τον 1ο. Επίσης ο κύκλος τιμολόγησης έχει 1 μήνα καθυστέρη, οπότε μέχρι να εκδωθούν λογαριασμοί θα έχεις χάσει τις προθεσμίες. Η πρόταση μου είναι να κάνεις τράμπες μεταξύ ΗΡΩΝ Gas Max και ΔΕΗ Benefit, να πάρεις τα 50άρικα... κι ας επιστρέψεις πίσω τα χρήματα απ'το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή ντε και καλά με το ζόρι να κάψεις 600 ευρώ με τέτοιο καιρό... Και μια άλλη λύση είναι στο επίδομα θέρμανσης όταν συμπληρώνεις τα ποσά, να αφαιρείς τα ποσά που έχεις πάρει για δώρα. Είχα μια συζήτηση με τον doomnx γι'αυτό το θέμα, και δε ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει και πώς γίνεται η διασταύρωση... παρακολούθα το topic κι ό,τι απορία έχεις για το επίδομα θέρμανσης ρώτα εκεί. Για παρόχους δε μου έρχεται άλλη ιδέα. το θεωρω Δεδομενο οτι με τις τιμες του Φ.Α. δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να πιασω το συνολο του Επιδοματος που δικαιουμε το θεμα ειναι οτι με το Benefit Που γυρισα και το 50ευρω δωρο δεν θα φτασω ουτε το 1/3 των χρηματων που εδωσα περσι με πετρελαιο!!!!! Ψαχνω λοιπν προγραμμα ΦΑ και οχι πως θα αξιοποιησω το επιδομα που πηρα προκαταβολικα και μαλιστα μερος του (λογω του οτι εκαιγα πετρελαιο περσι).. εντυπωση μου κανει μιας και ειμαι νεος στο Φ.Α. ο νουμερο 76 στην πολη μου που εβαλα παροχο ΦΑ ποσο φτηνο ειναι. Λυπαμαι ειλικρινα οσους δεν ειχαν φετος χρηματα να βαλουν εγκατασταση ΦΑ και εμειναν στο πετρελαιο... Ισως θα επρεπε να δωθει εκει μια επιδοτηση και οχι μονο στις εταιρειες και ασπρα κοκκινα κιτρινα χρωμματα Μεγαλων εταιρειων (αυτο ισχυει μονο για ρευμα).... ολη η συζητηση συνοψιζεται στην προταση που εκανε καποιος ..... με εξης ρεζουμε " Δυο χρονια πριν, δηλαδη πριν την εισβολη των Ρωσων,πριν ανατιναχθει ο αγωγος στη Γερμανια και βγει μονιμα off,πριν υπαρξει προβλημα με Χουθι κ.ο.κ. η τιμη τον Φλεβαρη '22 ηταν στα 44 εναντι 28 που ειναι σημερα."
vassilis211973 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Εκδόθηκαν οι πρώτοι λογαριασμοί elpedison με το κατοσταρικο αλλά γιατί σε ορισμένους γράφει πιστωτικο 89 και σε άλλους 103;Και επίσης κρίμα που ενώ έχω τον πατέρα με 2 παροχές στο ονομά του και με 95% αναπηρία δεν δικαιουται ΚΟΤ λόγω εισοδηματικών λέει κριτηρίων .Έτσι βγάζει το σύστημα τουλάχιστον.
ekrepali Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 9 minutes ago, vassilis211973 said: Εκδόθηκαν οι πρώτοι λογαριασμοί elpedison με το κατοσταρικο αλλά γιατί σε ορισμένους γράφει πιστωτικο 89 και σε άλλους 103; Αέριο; 9 minutes ago, vassilis211973 said: Και επίσης κρίμα που ενώ έχω τον πατέρα με 2 παροχές στο ονομά του και με 95% αναπηρία δεν δικαιουται ΚΟΤ λόγω εισοδηματικών λέει κριτηρίων .Έτσι βγάζει το σύστημα τουλάχιστον. Λάθος topic
marinna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Για πείτε οι γνώστες, έχει νόημα τώρα να αλλάξω παροχή γονιών (αερίου) σε benefit από control ή too late και άρχισε να ανεβαίνει ξανά το αέριο; Ήταν αδύνατον να γίνει μέχρι τώρα, η παροχή τους ήταν "χαμένη" για το σύστημα της ΔΕΗ, αλλά επιτέλους βγήκε πρώτος λογαριασμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις