Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, ekrepali said:

1) Αν είχες υπογράψει το παλιό benefit στις 6/11/2022 για 2 χρόνια με τιμή προμήθειας (ΤΤF+0.04) - 30%... θα έπρεπε να έχεις 30% έκτπωση στη προμήθεια, όχι μόνο σ'αυτό το λογαριασμό αλλά και σε όλους τους προηγούμενους.

ή

2) Αν είχες άλλη σύμβαση και έληξε στις 5/11/23, τότε θα έπρεπε να πας αυτόματα στο βασικό τιμολόγιο, δηλαδή το καινούργιο benefit για 1 χρόνο (αορίστου) με τιμή προμήθειας (1x03 * TTF) + 0.004...

Reveal hidden contents

3.jpg.b37d2be9dd1c9f71cd6e3525fc83c06a.jpg

Αρχικά ψάξε βρες τι συμβάσεις έχεις υπογράψει και πότε... ίσως μπορείς να το διαπιστώσεις και από τις ημερομηνίες των παλιών λογαριασμών. Αλλιώς πάρε τηλέφωνο αύριο τη ΔΕΗ να σου πούνε πότε τελείωσε η παλιά σύμβαση / πότε ξεκίνησε η νέα, αν έχεις υπογράφεις / ή αν έχει γίνει αυτόματη ανανέωση αορίστου.

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν ένα απ'τα δυο ενδεχόμενα που ανέφερα πάνω και θα πρέπει να κάνεις αμφισβήτηση χρεώσεων.

24/10/2022 γράφει πανω η σύμβαση, αρα έχουν περάσει οι 24 μηνες. Αρα θα έπρεπε να έχω παει αυτόματα στο καινουριο?

Εν τω μεταξύ έκπτωση 30% δεν βλέπω σε κανένα προηγούμενο λογαριασμό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sotthes είπε

24/10/2022 γράφει πανω η σύμβαση, αρα έχουν περάσει οι 24 μηνες. Αρα θα έπρεπε να έχω παει αυτόματα στο καινουριο?

Δεν έχουν περάσει ακόμη οι 24 μηνες!!! 24/10/2024 θα λήξει!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, sotthes said:

Υπέγραψες 24/10/2022... η παροχή ενεργοποιήθηκε στις 6/11/2022, εφόσον έχει λήξη στις 6/11/2024.

Στις 31/10/2022 καταργήθηκε το πρόγραμμα που υπέγραψες, οπότε όταν ενεργοποιήθηκε σε σένα στις 6/11/2022 δεν ενεργοποιήθηκε (κακώς) συστεμικά η έκπτωση 30%. Ανεξαρτήτως πότε ενεργοποείται το πρόγραμμα, έχει ισχύ 2 χρόνια με τους όρους που έχεις υπογράψει.

Συνεπώς θα πρέπει να ζητήσεις να σου βάλουν έκπτωση 30% αναδρομικά σε όλους τους λογαριασμούς. Μιλάμε για χοντρά λεφτά, όχι αστεία! Ειδικά πέρυσι που οι αρχικές τιμές είχαν φτάσει κοντά στο 0.20.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sotthes είπε

για αρχή κάνε αίτηση για το καινούριο

υπόψιν η ρήτρα αποχώρησης δεν υφίσταται στα προγράμματα φυσικού αερίου , το καλό είναι η ΔΕΗ μέχρι στιγμής δεν έχει χρεώσει σε εσωτερική αλλαγή

10 λεπτά πριν, sotthes είπε

πάρε ένα τηλ τη ΔΕΗ και αγνόησε τι θα σου πούνε απλά να υπάρχει τυπικά μια επικοινωνία

άνοιξε απευθείας αίτημα myrae αλλά και ΣτΚ

αγνοείς τι θα σου απαντήσουν στο myrae και συνεχίζεις μέσω ΣτΚ

αν δεν έχουν μπει ήδη τα χρωστούμενα , επισυνάπτεις το πόρισμα του ΣτΚ στο myrae και στέλνεις και στο info της ΡΑΕ υπόψιν τμήματος καταναλωτών

Επειδή τα λεφτά μάλλον θα είναι αρκετά θα πρότεινα ανάλογα το ποσό , αν δε βγει άκρη να βάλεις δικηγόρο

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

24/10/2022 γράφει πανω η σύμβαση, αρα έχουν περάσει οι 24 μηνες

Δεν εχουν περάσει ακόμη οι 24...14 εχουν περασει, μενουν ακομη 10

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ioadim76 είπε

Δεν εχουν περάσει ακόμη οι 24...14 εχουν περασει, μενουν ακομη 10

με έκαψες λίγο , δεν έγραψα το "24/10/2022 γράφει πανω η σύμβαση, αρα έχουν περάσει οι 24 μηνες"

κατα τα άλλα η απάντησή μου παραμένει ως έχει :)

• Like 1
Δημοσ.

@sothes Για να έχεις ένα μπούσουλα τι να γράψεις στην αμφισβήτηση:

Oνοματεπώνυμο:

ΑΦΜ:

ΗΚΑΣΠ:

Υπέγραψα στις 24/10/2022 το πρόγραμμα Gas Benefit διάρκειας 24μηνών, με τιμή προμήθειας (ΤΤF+0,04) -30%. To πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε στις 6/11/2022 και θα έπρεπε να ισχύουν οι όροι που είχα υπογράψει στη σύμβαση. Μέχρι και τώρα όλοι οι λογαριασμοί που έχετε εκδώσει από την ενεργοποίηση της σύμβασης δεν είχαν έκτπωση 30% στη τιμή προμήθειας. Ζητώ αναδρομική πίστωση της έκπτωσης, από την αρχή της σύμβασης. Σας υπενθυμίζω ότι το Άρθρο 38 του Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου αναφέρει ότι:

"1. Ο Προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει άμεσα στη διόρθωση Λογαριασμών Κατανάλωσης παρελθούσης χρονικής περιόδου, στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι επιβλήθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο, λανθασμένες χρεώσεις σε Πελάτη του. Εφόσον πρόκειται για λογαριασμούς που έχουν εξοφληθεί, ο Προμηθευτής οφείλει να προβαίνει σε διορθωτική χρέωση ή πίστωση, εκδίδοντας διορθωτικό λογαριασμό ή συμψηφίζοντας το σχετικό ποσό στον επόμενο τακτικό λογαριασμό.

2. Σε περίπτωση υπαιτιότητας του Προμηθευτή, όπως, ενδεικτικά, λόγω λαθών στην τιμολόγηση ή την έκδοση λογαριασμών, ο Προμηθευτής υποχρεούται να προβαί− νει σε διόρθωση λογαριασμών παρελθούσης περιόδου, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας και για χρονική περίοδο δύο (2) ετών μετά τη λύση της. Τα ποσά των διορθωτικών χρεώσεων και πιστώσεων καταβάλλονται ατόκως."

Στείλτο και στο [email protected] και στο [email protected]. Ταυτόχρονα ενοχλείς και τηλεφωνικά.

Aν δε πάρεις απάντησε εντός 10 ημερών, μετά όπως είπε ο korakios ... ανοίγεις αίτημα στο myrae, και μετά αν δεν ανταποκριθούν, στον Συνήγορο του καταναλωτή.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Στείλτο και στο [email protected] και στο [email protected]. Ταυτόχρονα ενοχλείς και τηλεφωνικά.

Aν δε πάρεις απάντησε εντός 10 ημερών, μετά όπως είπε ο korakios ... ανοίγεις αίτημα στο myrae, και μετά αν δεν ανταποκριθούν, στον Συνήγορο του καταναλωτή.

και στο "χρειάζεστε βοήθεια" κάτω χαμηλά , αλλά δε θα ασχολούμουν με email και αναμονές

ένα τηλ και καπάκια myrae και ΣτΚ παράλληλα

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Μέχρι και δωρεάν 9μηνο Ant1+ δίνουν... επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά πως είναι ο καλύτερος πάροχος στο γαλαξία. 😅

τώρα είδαμε απο που πήραν τα λεφτά 😂

αναρωτιέμαι αν είναι η μοναδική περίπτωση

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sothes Επίσης πάρε όλους τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί... κάνε πρόσθεση όλα τα ποσά της κατανάλωσης. Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα * 0.3 (έκπτωση) * 1.06 (ΦΠΑ) για να δεις πόσα ακριβώς σου χρωστάνε.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.

Στο benefit γιατί έχει δέσμευση 0 στο excel ενώ έχει 24 μήνες στους ειδικούς όρους;

Έβαλα σταθερό ρεύμα power direct οπότε στο αέριο λέω να το τζογάρω με benefit και αν ΟΛΑ πάνε στραβά να δουλέψω με aircondition/ηλιακό. Αλλα αυτό το 24μηνο με προβληματίζει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, klainmaingr είπε

Στο benefit γιατί έχει δέσμευση 0 στο excel ενώ έχει 24 μήνες στους ειδικούς όρους;

Έβαλα σταθερό ρεύμα power direct οπότε στο αέριο λέω να το τζογάρω με benefit και αν ΟΛΑ πάνε στραβά να δουλέψω με aircondition/ηλιακό. Αλλα αυτό το 24μηνο με προβληματίζει.

άλλο διάρκεια , άλλο δέσμευση , στο excel έχω δέσμευση

δεν ισχύει η ρήτρα αποχώρησης απο το 2011 (ούτε στα σταθερά) , αλλά πέρα του οτι η ΡΑΕ μας τα έφαγε με τους πάροχους , έχουν αλλάξει πρόσφατα οι (παράνομοι) ειδικοί όροι που είχαν  και πλέον είναι αυτοί που ανέβασες , χωρίς δέσμευση (ρήτρα αποχώρησης)

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλά τελείως κάψιμο, 12 μηνες σκεφτόμουν ακόμη και όταν έγραφα 24 και λεω έληξε.... Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας! Θα τα ξαναδώ αυριο για να κανω τις απαραίτητες ενέργειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioio είπε

Άλλαξα τελικά πρόγραμμα σε benefit (αιτηση την περασμένη Παρασκευή). Μου έστειλαν τη σύμβαση. Οι ειδικοί όροι είναι με ρήτρα. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να μου στείλουν τους νέους που έχουν αναρτηθεί στο site. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αλλάζουν το template που στέλνουν σε όλους που κάνουν την αλλαγή. Παιδεύουν πελάτες και customer service. Ελπίζω μόνο να βγάλω άκρη τηλεφωνικά.

Και σε εμένα με ρήτρα μου έστειλαν.Υπαρχει λόγος να ασχοληθούμε!Αφού δεν ισχύει τελικά,αν βγάλεις άκρη τηλ πες μας αν είναι να προσπαθήσω και εγω

Επεξ/σία από georgexx
Δημοσ.

η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης δεν ισχύει ούτε για τα παλιά συμβόλαια ΔΕΗ; Είμαι στο benefit από 15-03-2023, οι όροι που έχω αναφέρουν 24μηνη δέσμευση και ρήτρα. Έλεγα μόλις κόψουν τα κρύα να την κάνω για Ελπέντισον, αν ισχύουν ακόμα τα δώρα τους...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...