energy52 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 34 λεπτά πριν, korakios είπε δεν έχει δέσμευση το (ακριβό) σταθερό της ελπέ έχει Ναι δεν εχει δεσμευση αλλα το εχουν ξεκαθαρισει οταν στειλουν συμβολαιο;ή θα πρεπει να παμε μεσω καταγγελιας.. Συμφωνω, της Ελπε το σταθερο ειναι ακριβο με τις σημερινες τιμες αλλα πόσο, η διαφορα με το control της Δεη πχ ειναι 24 ευρω το χρονο βασει πινακα για 8000kw οποτε αμελητεο..αν το διαβαζω σωστα.. Φυσικα και τα κυμενομενα ειναι πιο φτηνα (για την ωρα!) αλλα με την προυποθεση πως θα εισαι απο πανω και θα κανεις τραμπες σε παροχους αν χρειαστει κατι που θελω να αποφυγω..(Εχω το ρευμα, να μην εχω και το Φ. αεριο στο κεφαλι μου) Σου λεω το σκεπτικο μου και το συζηταμε (υπαρχει κι η υπαναχωρηση) Εγω αυτο που θελω να ρωτησω αν γνωριζετε ειναι το εξης..Εκτος απο την χρεωση στο κυβικο, οι αλλες χρεωσεις (μεταφορα-διανομη) ειναι σχεδον ιδιες σε ολους; πχ Δεη κ Ελπε χρεωνουν το ιδιο;
korakios Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, energy52 είπε Ναι δεν εχει δεσμευση αλλα το εχουν ξεκαθαρισει οταν στειλουν συμβολαιο;ή θα πρεπει να παμε μεσω καταγγελιας.. ήδη στο site οι ειδικοί όροι έχουν αλλάξει αν στείλουν τους παλιούς απλά ζητάς τους καινούριους 2 λεπτά πριν, energy52 είπε Εγω αυτο που θελω να ρωτησω αν γνωριζετε ειναι το εξης..Εκτος απο την χρεωση στο κυβικο, οι αλλες χρεωσεις (μεταφορα-διανομη) ειναι σχεδον ιδιες σε ολους; πχ Δεη κ Ελπε χρεωνουν το ιδιο; η χρέωση μεταφοράς αλλάζει ανα πάροχο ανάλογα τη συμφωνία με τη ΔΕΔΑ 1
mitsakos.NRG Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα στην παρέα. Νέος στο άθλημα της αυτόνομης θέρμανσης αφού η σύνδεση ενεργοποιηθηκε πριν 10 ημέρες. Έχω κάνει συμβόλαιο ΔΕΗ gas control μιας και δεν ήξερα τι καταναλώσεις θα έχω. Σε αυτές τις 10 ημέρες, έχω κατανάλωση, γύρω στα 75 κυβικά εκ των οποίων τα 24 την πρώτη μέρα. Άρα υπολογίζω γύρω στα 6 την ημέρα. Με συμφέρει να μείνω στο gas control ή μήπως να μεταπηδησω στο benefit? Βέβαια αεριο θα έχω για όσο διαρκέσει το κρύο καθότι υπάρχει ηλιακό, οπότε η χρήση ζεστού από Μάρτιο και μετά πιστεύω θα καλύπτεται από εκεί. Άρα μήπως για 2 σκαρτους μήνες ακόμα να μην ασχοληθώ?
tzitzikas2 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, mitsakos.NRG είπε Καλησπέρα στην παρέα. Νέος στο άθλημα της αυτόνομης θέρμανσης αφού η σύνδεση ενεργοποιηθηκε πριν 10 ημέρες. Έχω κάνει συμβόλαιο ΔΕΗ gas control μιας και δεν ήξερα τι καταναλώσεις θα έχω. Σε αυτές τις 10 ημέρες, έχω κατανάλωση, γύρω στα 75 κυβικά εκ των οποίων τα 24 την πρώτη μέρα. Άρα υπολογίζω γύρω στα 6 την ημέρα. Με συμφέρει να μείνω στο gas control ή μήπως να μεταπηδησω στο benefit? Βέβαια αεριο θα έχω για όσο διαρκέσει το κρύο καθότι υπάρχει ηλιακό, οπότε η χρήση ζεστού από Μάρτιο και μετά πιστεύω θα καλύπτεται από εκεί. Άρα μήπως για 2 σκαρτους μήνες ακόμα να μην ασχοληθώ? Benefit. Καλά 24 κυβικά μέτρα πως τα κατάφερες σε μια ημέρα. Άνοιξες τα παράθυρα και έβαλες τον θερμοστάτη στο 28?
ekrepali Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 @mitsakos.NRG Mέγα λάθος που υπέγραψες control ενώ τα κυμαινόμενα έχουν πιάσει πάτο. Σε επικοινωνία που είχα με πολλούς υπαλλήλους ΔΕΗ για αλλαγή προγράμματος πριν 1 μήνα, ένας μου είχε πει δε γίνεται αλλαγή από control σε benefit το 1ο δίμηνο δίχως να χρεωθεί ρήτρα αποχώρησης. Κι εσύ άμα πάρεις τηλέφωνο και μιλήσεις με 10 διαφορετικούς εκπροσώπους, θα το διαπιστώσεις ότι θα σου πούνε 10 διαφορετικά πράγματα... το πώς και αν θα βγάλεις άκρη δε ξέρω.
EchiDNA Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Λογαριασμό με αλλαγή Benefit σε Control πήρε κανένας;
mitsakos.NRG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Benefit. Καλά 24 κυβικά μέτρα πως τα κατάφερες σε μια ημέρα. Άνοιξες τα παράθυρα και έβαλες τον θερμοστάτη στο 28? Πρώτη μέρα το δούλεψα να δω ότι λειτουργούν όλα ορθά. Δεν το έσβησα καθόλου και το είχα στους 24. Ήθελα να δω πως αποδίδουν τα σώματα και γενικά την λειτουργία. Το διαμέρισμα είναι ανακαινισμενο εκ βάθρων οπότε δεν είχα εικόνα. 24 λεπτά πριν, ekrepali είπε @mitsakos.NRG Mέγα λάθος που υπέγραψες control ενώ τα κυμαινόμενα έχουν πιάσει πάτο. Σε επικοινωνία που είχα με πολλούς υπαλλήλους ΔΕΗ για αλλαγή προγράμματος πριν 1 μήνα, ένας μου είχε πει δε γίνεται αλλαγή από control σε benefit το 1ο δίμηνο δίχως να χρεωθεί ρήτρα αποχώρησης. Κι εσύ άμα πάρεις τηλέφωνο και μιλήσεις με 10 διαφορετικούς εκπροσώπους, θα το διαπιστώσεις ότι θα σου πούνε 10 διαφορετικά πράγματα... το πώς και αν θα βγάλεις άκρη δε ξέρω. Υπέγραψα τον Οκτώβριο, δεν ήξερα πως θα κινηθεί το αέριο και επειδή όπως προείπα πρώτη φορά με αυτόνομη δεν μπορώ να έχω και εικόνα από καταναλώσεις. Ευτυχώς που δεν έχει κάνει πολλά κρύα. Υπολογίζω ότι οι καταναλώσεις μου θα είναι γύρω στα 100 με 120, τον μήνα, οπότε είναι κάτι που είχα προβλέψει. Αν δεν μπορώ να αλλάξω τουλάχιστον θα έχω πάρει ιδέα για του χρόνου.
vagos789 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 10 ώρες πριν, mitsakos.NRG είπε Με συμφέρει να μείνω στο gas control ή μήπως να μεταπηδησω στο benefit? Προφανως συμφερει το benefit πλεον Με αυτο το τον ρυθμο που πεφτει η τιμη σε λιγο θα ειναι τα μισα λεφτα 1
PedroG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 εκανα το λαθος φετος και επηρεαστικα απο συνενοικους που ολοι θαψανε τα κυμαινομενα προγραμματα της ΔΕΗ δειχνονςα σαφη προτιμηση στα σταθερα και αλλαξα εν μεσω Χειμωνα στο 0.051/ kW Το σοβαροτερο ολων ειναι οτι δεν εχω ενημερωση τι καιω.... εχω κενο..... Η Δεη με ενημερωσε 5/12 με εκδοση λογαριασμου μεχρι 31.11 και δε ξερω τι μου γινεται...Δεν εχω καποιον ασφαλη τροπο να μαθω τι κιλοβατωρες εχω καψει?
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, PedroG είπε εκανα το λαθος φετος και επηρεαστικα απο συνενοικους που ολοι θαψανε τα κυμαινομενα προγραμματα της ΔΕΗ δειχνονςα σαφη προτιμηση στα σταθερα και αλλαξα εν μεσω Χειμωνα στο 0.051/ kW Το σοβαροτερο ολων ειναι οτι δεν εχω ενημερωση τι καιω.... εχω κενο..... Η Δεη με ενημερωσε 5/12 με εκδοση λογαριασμου μεχρι 31.11 και δε ξερω τι μου γινεται...Δεν εχω καποιον ασφαλη τροπο να μαθω τι κιλοβατωρες εχω καψει? πας στο μετρητή ,βλέπεις πόσο κυβικά έκαψες και κάνεις επί 11,7 για μετατροπή σε kw 1 1
PedroG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 ο μετρητης μου ειναι κλειδωμενος ανοιγει με ασφαλη τροπο με οποιοδηποτε τροπο? ευχαριστω θερμα!
The_Judas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Προφανως συμφερει το benefit πλεον Με αυτο το τον ρυθμο που πεφτει η τιμη σε λιγο θα ειναι τα μισα λεφτα Δεν είναι τα μισά λεφτά. Μην μπερδεύετε το ttf με την τιμή kwh. Για καταναλωση Δεκεμβρίου που βλέπω τώρα το benefit ήρθε στα 0.0412, το control είναι στα 0.051. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2024 από The_Judas 1 1
ekrepali Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 2 minutes ago, PedroG said: ο μετρητης μου ειναι κλειδωμενος ανοιγει με ασφαλη τροπο με οποιοδηποτε τροπο? ευχαριστω θερμα! Πάρε την ΕΔΑ, ρώτα αν έγινε πρόσφατα κάποια επιτόπια καταμέτρηση. Και ζητα να σου φέρουν αντικλειδι για το ποτάμι (προσοχή του παλαιού τύπου ανοίγουν δεξιόστροφα) 1
PedroG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πάρε την ΕΔΑ, ρώτα αν έγινε πρόσφατα κάποια επιτόπια καταμέτρηση. Και ζητα να σου φέρουν αντικλειδι για το ποτάμι (προσοχή του παλαιού τύπου ανοίγουν δεξιόστροφα) για το ποταμι???
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 13 λεπτά πριν, PedroG είπε για το ποταμι??? ναι, αυτό που δε γυρίζει πίσω για το πορτάκι .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις