Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, donnarumma είπε

Το 2022 αρκετοί. Πέρυσι, κάποιοι την ονόμασαν επιδότηση "όνομα παρόχου" και την έδωσαν ολόκληρη και άλλοι κουτσορεμένη. Δεν έχουν υπογράψει όλοι οι πάροχοι σύμβαση προμήθειας με ΔΕΠΑ. Ορισμένοι προμηθεύονται εκτός ΔΕΠΑ.

το αρκετοί δεν είναι απάντηση , συγκεκριμένα ρωτάω γιατί δεν αναφέρθηκε κάτι (πλην ετεροχρονισμένης απόδοσης απο Ζενίθ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, korakios είπε

το αρκετοί δεν είναι απάντηση , συγκεκριμένα ρωτάω γιατί δεν αναφέρθηκε κάτι (πλην ετεροχρονισμένης απόδοσης απο Ζενίθ)

Το 2022 Protergia & efa. To 2023 Protergia(ολόκληρη) & efa (ένα μέρος). Η Ζενιθ αναγκάστηκε να την δώσει μετά από πίεση των καταναλωτών. Και πάλι δεν ήταν ολόκληρη.

10 λεπτά πριν, donnarumma είπε

Το 2022 Protergia & efa. To 2023 Protergia(ολόκληρη) & efa (ένα μέρος). Η Ζενιθ αναγκάστηκε να την δώσει μετά από πίεση των καταναλωτών. Και πάλι δεν ήταν ολόκληρη.

efa δε νομίζω να ήταν ποτέ κανένας εδώ

προτέργια πάντως δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο

για τη μισή της Ζενίθ έχει αναφερθεί αλλά έδωσε αργότερα

Μόλις έλαβα το συμβόλαιο για το benefit. Έχει κανονικά μέσα την ρήτρα αποχώρησης ενώ στο site τους φαίνεται οτι δεν υφίσταται. Να επιμείνω να μου στείλουν συμβόλαιο χωρίς τη ρήτρα ή δεν έχει νόημα;

Μόλις εκανα και εγώ την μετάβαση από Control σε benefit τηλεφωνικώς,ενα παλικάρι ήταν

Ολη η διαδικασία εγινε πολύ γρηγορά,το ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει ρήτρα μεταξύ εναλλαγής προγραμμάτων απο control σε benefit και το αντίστροφο εάν θελήσω τον άλλο μηνά δηλαδή από beneft σε control  οσες φορες και να το κανω,οπως εχει αναφερθεί ήδη από αλλους χρήστες και ότι αυτό είναι η επίσημη ενημέρωση που έχουν 

Βεβαια μου είπε απο μονος του ένα  σενάριο οτι εαν στον μελλον ειμαι στο control και βγάλουν ένα πρόγραμμα που θα εχει την ιδια ονομασία δηλαδή control αλλά με διαφορετικούς ορους από το υφιστάμενο εκεί εχει πέναλτι εάν θελήσω να παω στο νέο,αντίστοιχα και απο benefit σε benefit 

Αυτά και βλέπουμε πως θα πάει 

21 λεπτά πριν, t54g05 είπε

Μόλις έλαβα το συμβόλαιο για το benefit. Έχει κανονικά μέσα την ρήτρα αποχώρησης ενώ στο site τους φαίνεται οτι δεν υφίσταται. Να επιμείνω να μου στείλουν συμβόλαιο χωρίς τη ρήτρα ή δεν έχει νόημα;

καλύτερα επέμενε μιας και η ρήτρα στα κυμαινόμενα έχει καταργηθεί (και στο αέριο)

2 λεπτά πριν, korakios είπε

καλύτερα επέμενε μιας και η ρήτρα στα κυμαινόμενα έχει καταργηθεί (και στο αέριο)

Αποχώρηση όμως δεν κάνει από κυμαινόμενο πρόγραμμα,κάνει από σταθερό ,άρα δεν ισχύει βάση αυτού σωστά ?

Μόλις τώρα, scarface5323 είπε

Αποχώρηση όμως δεν κάνει από κυμαινόμενο πρόγραμμα,κάνει από σταθερό ,άρα δεν ισχύει βάση αυτού σωστά ?

καταρχάς δε ρώτησε αυτό , μιλά για το benefit

τώρα στο ερώτημα για ρήτρα αποχώρησης σε σταθερό , το ΦΕΚ αναφέρει γενικά οτι δεν υφίσταται , έχει μια παράγραφο που πολύ συγκεκριμένα αναφέρει ειδικά για τα σταθερά προγράμματα ρεύματος υφίσταται ρήτρα , επομένως

όχι δεν προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης για κανένα πρόγραμμα αερίου (απο το 2011 η οδηγία παρεμπιπτόντως )

τώρα καλή επιτυχία με ΣτΚ που δε μπορεί να επιβάλλει και την άχρηστη ΡΑΕ

Να γράψω και εδώ όσοι κάνανε παλιότερα καταγγελία στη πλατφόρμα της ΡΑΕ να κοιτάξουν απο Φεβρουάριο πως θα υλοποιηθεί ο "Ενεργειακός Επιθεωρητής" της ΡΑΕ ωστε να ξανακάνουν καταγγελία , αν και 99,99% διακοσμητικός θα είναι όπως το myrae , φίλος της παρέας και απλά θα τρώνε τα λεφτά μας

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, korakios είπε

Τους πήρα τηλέφωνο......ο τύπος τα έχασε όταν του είπα ότι οι όροι στο συμβόλαιο είναι διαφορετικοί από του site. Στην αρχή είπε το πολύ λογικό "οκ, σας πειράζει που οι όροι είναι διαφορετικοί;¨, όταν του είπα ναι, το γύρισε στο ότι οι όροι του site δεν αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ρήτρα......άρα μπορεί να υπάρχει :). Του είπα ότι στους όρους δεν λέει ότι δεν μου προσφέρουν ένα ταξίδι στο Μπαλί......άρα μπορεί να υπάρχει. Καταλήξαμε ότι θα μιλήσει με το αρμόδιο τμήμα και θα με πάρει.

• Like 1
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, t54g05 είπε

όταν του είπα ναι, το γύρισε στο ότι οι όροι του site δεν αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ρήτρα......άρα μπορεί να υπάρχει :). Του είπα ότι στους όρους δεν λέει ότι δεν μου προσφέρουν ένα ταξίδι στο Μπαλί......άρα μπορεί να υπάρχει

τα σέβη μου

• Like 3

Μόλις με πήραν ξανά. Με παρέπεμψαν στους όρυος του site αλλά όχι τους πιο πρόσφατους.....τους προηγούμενους. Δεν υπάρχει νομοθεσία για τα κυμαινόμενα να τα εξαιρεί από τη ρήτρα. Έκανα αίτημα απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας μας......και ότι θα δω αν θα υπογράψω.

• Like 1

Μόλις έκανα και εγώ την αλλαγή σε μία παροχή από Control σε Benefit , έτσι για το κοντεντ ρώτησα αν χρεωθώ κάποια ρήτρα αποχώρησης και μου είπε όχι. 
Άρα το πολύ πολύ να περιμένω να δω και -50€ από το συμβόλαιο του benefit :P

Να ρωτήσω λίγο.

Για να κάνω αίτηση στην ΔΕΗ πρέπει να πάω σε κατάστημα ή μπορώ και μέσω web?

Στην σελίδα τους δεν βρήκα κάτι εκτός από τηλέφωνα και κατάστημα.

54 minutes ago, t54g05 said:

Μόλις με πήραν ξανά. Με παρέπεμψαν στους όρυος του site αλλά όχι τους πιο πρόσφατους.....τους προηγούμενους. Δεν υπάρχει νομοθεσία για τα κυμαινόμενα να τα εξαιρεί από τη ρήτρα. Έκανα αίτημα απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας μας......και ότι θα δω αν θα υπογράψω.

Kράτα σκονάκι σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις αμφισβήτηση:

Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4001  ΦΕΚ Α 179/22.8.2011, στην ΕΝΟΤΗΤΑ Α΄ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ [ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ (ΕΕ) 2019/944, 2009/73/ΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ], όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 3 ΝΟΜΟΣ 4986/2022 με ισχύ την 28/10/2022, αναγράφει στο Άρθρο 47, παρ1 ότι "Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση για τους οικιακούς πελάτες και τις μικρές επιχειρήσεις".

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...