Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, vasilhsstr είπε

Καλησπέρα, πήγα στο Ήρων Pass στις 10-12-23 (από Flex) και σήμερα την έκανα για Max (έτσι όπως το πάει ο χειμώνας δε το βλέπω για 4500kwh) οπότε καλύτερα τώρα που είναι νωρίς...

Εν τω μεταξύ η κοπέλα στο τηλέφωνο όταν τη ρώτησα γιατί δεν αναρτήθηκε η τιμή του Ιανουαρίου μου είπε ότι το αέριο δεν είναι ρεύμα να αλλάζει κάθε μήνα... μας θεωρούν ιθαγενείς δεν εξηγείται αλλιώς 

κάτι άλλο μας θεωρούν αλλά δεν μπορώ να το γράψω ....

στείλε ΡΑΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, dumakos είπε

Καλησπέρα σε όλους 

Μια μικρή βοήθεια γιατί έχω χαθεί στην μετάφραση.

Είμαι στην Ζενιθ με ρεύμα και αέριο. 

Έφυγα από το ρεύμα γιατί πήγα σε σταθερό της Ελιν που είναι πιο φθηνό και η κατανάλωση που έχω είναι περίπου στις 220 κιλοβατώρες και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

Τώρα είναι η σειρά του αερίου. 

Σας επισυνάπτω τους περσινους λογαριασμούς με τις υψηλές καταναλώσεις για να μου πείτε και σεις τι είναι συμφέρον. 

Το πρόγραμμα που είχα ήταν σταθερό 

Με συμφέρει να μεταφέρω και το αέριο στην Ελίν (gas on!home easy)για να επωφεληθώ από το dual energy?

Ευχαριστώ 

Οι κλασσικές κοτοπονηριές της Ζενιθ. Σταθερό με χρέωση αναπροσαρμογής TTF(κάθε άλλο παρά σταθερό είναι). Τώρα προωθεί σταθερό με τιμή 0,058(0,049 μετά την έκπτωση 15% συνέπειας και dual energy).

Αν θες σταθερό, υπάρχουν πιο συμφέρουσες επιλογές. Με το TTF σε αυτά τα επίπεδα, το κυμαινόμενο(και αν βρεις χωρίς δέσμευση πάροχο) συμφέρει καλύτερα.

• Like 1

Στις 6/1/2024 στις 4:13 ΜΜ, donnarumma είπε

Με την θέσπιση του τέλους πρόωρης αποχώρησης για τα σταθερά τιμολόγια, το ΥΠΕΝ, εφαρμόζοντας κοινοτική οδηγία, αποφάνθηκε ότι τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, μπορούν να αλλάζουν προμηθευτή για ρεύμα και αέριο αζημίως.

αν μπορείς δώσε πληροφορίες για τη "θέσπιση του τέλους πρόωρης αποχώρησης για τα σταθερά τιμολόγια"

εννοείς απο τους πάροχους ή υπάρχει κάποιο ΦΕΚ ειδικά για τα σταθερά ? (το ΦΕΚ ψάχνω αν υπάρχει)

1 ώρα πριν, korakios είπε

αν μπορείς δώσε πληροφορίες για τη "θέσπιση του τέλους πρόωρης αποχώρησης για τα σταθερά τιμολόγια"

εννοείς απο τους πάροχους ή υπάρχει κάποιο ΦΕΚ ειδικά για τα σταθερά ? (το ΦΕΚ ψάχνω αν υπάρχει)

ΦΕΚ για το ΦΑ δεν υπάρχει(αυτό ψάχνω κι εγώ). Ακολουθεί όμως την λογική του ρεύματος: στα κυμαινόμενα αποχώρηση αζημίως, στα σταθερά penalty. 

Στις προτάσεις για διαβούλευση, του ΥΠΕΝ, υπάρχει αναφορά. Κάποιοι πάροχοι έχουν ευθυγραμμιστεί πάντως. 

2 λεπτά πριν, donnarumma είπε

ΦΕΚ για το ΦΑ δεν υπάρχει(αυτό ψάχνω κι εγώ). Ακολουθεί όμως την λογική του ρεύματος: στα κυμαινόμενα αποχώρηση αζημίως, στα σταθερά penalty. 

Στις προτάσεις για διαβούλευση, του ΥΠΕΝ, υπάρχει αναφορά. Κάποιοι πάροχοι έχουν ευθυγραμμιστεί πάντως. 

η μόνη αμφιβολία είναι τα σταθερά σε φυσικό αέριο (για ρεύμα αναφέρεται σε σταθερά)

σε κυμαινόμενα ΔΕΗ, Ζενίθ , volton/efa , είναι τελείως παράνομη η ρήτρα αποχώρησης πάντως , τώρα το κατάλαβα αν και άργησα

Λοιπόν έχει χαθεί η μπάλα στη ΔΕΗ.

Έκανα μέσα στο 2023 Μάρτιο περιπου αλλαγή από control σε benefit τον Οκτώβριο αλλαγή σε κοντρόλ και μετα Δεκεμβριο αλλαγή πάλι σε benefit.ηρθε λογαριασμός σήμερα.σε κανέναν λογαριασμό δεν ήρθε ρήτρα αποχώρησης γιατί όπως είπαν αλλαγές μέσα στον ίδιο πάροχο δεν έχει ρήτρα.δεν πήρα σε καμία από τις προηγούμενες φορές το πενηνταρικο βέβαια.σημερα στον καινούριο λογαριασμό ήρθε και το πενηνταρικο κουπόνι...άρα όπως τους πιάσεις ειναι

• Like 2

27 minutes ago, korakios said:

η μόνη αμφιβολία είναι τα σταθερά σε φυσικό αέριο (για ρεύμα αναφέρεται σε σταθερά)

σε κυμαινόμενα ΔΕΗ, Ζενίθ , volton/efa , είναι τελείως παράνομη η ρήτρα αποχώρησης πάντως , τώρα το κατάλαβα αν και άργησα

H ΔΕΗ την έβγαλε τη ρήτρα (από 1/11 και μετά) https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gasbenefit/

Εμένα βέβαια έστειλαν το παλιό pdf... οπότε ποιος ξέρει τι θα γίνει αν φύγω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, ekrepali said:

H ΔΕΗ την έβγαλε τη ρήτρα (από 1/11 και μετά) https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gasbenefit/

Εμένα βέβαια έστειλαν το παλιό pdf... οπότε ποιος ξέρει τι θα γίνει αν φύγω.

όσοι έκαναν τις τελευταίες ημέρες (και είναι αρκετοί) αλλαγή απο control σε benefit ας κάνουν έναν κόπο να δουν το pdf που τους έστειλαν για το benefit και ας ενημερώσουν. Έχει ρήτρα ή όχι; Στο site της ΔΕΗ απο 01/11 δεν έχει όπως λέει και ο @ekrepali

Επεξ/σία από tempo

9 λεπτά πριν, tempo είπε

όσοι έκαναν τις τελευταίες ημέρες (και είναι αρκετοί) αλλαγή απο control σε benefit ας κάνουν έναν κόπο να δουν το pdf που τους έστειλαν για το benefit και ας ενημερώσουν. Έχει ρήτρα ή όχι; Στο site της ΔΕΗ απο 01/11 δεν έχει όπως λέει και ο @ekrepali

αν έχει είναι παράνομη πλέον , καλή τύχη βέβαια με την άχρηστη ΡΑΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν , τελικά τα μόνα κυμαινόμενα* που έχουν ρήτρα αποχώρησης είναι της efaenergy που πιστεύω απλά δεν έχουν ανανεώσει το pdf. Της volton είναι με ερωτηματικό μιας και δεν αναφέρεται κάτι

Απίστευτο το πόσα λεφτά αφήσαν να φάνε και απο τις παράνομες δεσμεύσεις

Βέβαια παραμένει το παραθυράκι της "συνδρομής" ανα Χ έτη ....

*edit : ακόμα και το έξτρα της Φυσικό Αέριο , γραμμή δεν πήραμε οτι άλλαξε εφαρμόστηκε η νομοθεσία

Επεξ/σία από korakios

18 λεπτά πριν, skantsos είπε

Οπότε ξεκινάμε τουρισμό και στο αέριο?😂 Ηρων -Δεη 50αρικα να πεφτουν

Ήρων καλοκαίρι ,δεν είναι να παίζεις με τέτοιες τιμές χειμωνιάτικα , 

τώρα για ΔΕΗ πολύ το ψήνω να τους τσιμπήσω κανα 200ρι τουλάχιστον 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Grdas είπε

Διπλό πρόγραμμα ( αέριο - ρεύμα) για πολυκατοικία, τρέχει τίποτα το ενδιαφέρον ?

δε συμφέρουν τα διπλά , όπου κερδίζεις στο ένα χάνεις στο άλλο

για αέριο δυστυχώς δεν έχω επαγγελματικά αλλά υποθέτω αν είναι ανταγωνιστικό κάποιο πρόγραμμα σε οικιακό θα είναι αντίστοιχα και για επαγγελματικό

κατέβασε το excel της καρφιτσωμένης ανάρτησης , βάλε τιμή TTF που νομίζεις οτι θα είναι το χειμώνα καθώς και την κατανάλωση σε kw (όχι κυβικά)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...