Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

ανάλογα τα κέφια της εταιρίας αλλά δες

Σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης για αόριστο χρόνο, θα εφαρμόζεται το εκάστοτε ισχύον δημοσιευμένο τιμολόγιο της εταιρείας για την κατηγορία στην οποία υπάγεται ο πελάτης, εκτός αντίθετης προβλέψεως στους ειδικούς όρους της σύμβασης.

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dim_04 είπε

Σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης για αόριστο χρόνο, θα εφαρμόζεται το εκάστοτε ισχύον δημοσιευμένο τιμολόγιο της εταιρείας για την κατηγορία στην οποία υπάγεται ο πελάτης, εκτός αντίθετης προβλέψεως στους ειδικούς όρους της σύμβασης.

για να μην το μπερδεύουμε μιας και το ζητούμενο είναι αν σου κρατήσει σταθερή τιμή (υποθέτω έχεις καλή και θες να την κρατήσεις) ο κάθε προμηθευτής έχει δικαίωμα να αλλάξει τις τιμές μετά τους 6 μήνες του συμβολαίου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

για να μην το μπερδεύουμε μιας και το ζητούμενο είναι αν σου κρατήσει σταθερή τιμή (υποθέτω έχεις καλή και θες να την κρατήσεις) ο κάθε προμηθευτής έχει δικαίωμα να αλλάξει τις τιμές μετά τους 6 μήνες του συμβολαίου

Ωραία σε ευχαριστώ ιδιαίτερα. Θα πάω και αύριο από κοντά να ρωτήσω. Έαν και κάποιος άλλος έχει πρόσφατη εμπειρία ας ενημερώσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι απο εμένα.Σας διαβάζω πολυ καιρό τωρα και το μόνο που εχω να πω είναι ένα μπράβο  σε όλους για τις πολύτιμες συμβουλές.

Σε ότι με αφορά ,πρόκειται να προβώ τις επόμενες μέρες σε νεα σύμβαση με κάποια απο τις εταιρείες (ακόμα δεν ξερω με ποια...) για νεα παροχή ,σε ένα καινούριο διαμέρισμα με αυτόνομη παροχή.Η εγκατάσταση είναι ήδη έτοιμη και έχει γίνει και η σύμβαση με την ΕΔΑ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν παίζει ρόλο για τον χρόνο σύνδεσης, με ποια εταιρεία θα συνεργαστώ ή αυτό έχει να κάνει μόνο με την ΕΔΑ (πχ η φυσικο αεριο Ελλάδας μήπως ανταποκρίνεται γρηγορότερα όντας θυγατρική της ΔΕΠΑ)Τελος του μήνα -μεσα Νοέμβρη το διαμέρισμα θα είναι έτοιμο,όποτε δεν θελουμε δυσάρεστες εκπλήξεις ,με καθυστερήσεις κτλ.

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dim_04 είπε

Ωραία σε ευχαριστώ ιδιαίτερα. Θα πάω και αύριο από κοντά να ρωτήσω. Έαν και κάποιος άλλος έχει πρόσφατη εμπειρία ας ενημερώσει.

Ενημέρωσε μας για την εξελιξη και εαν σου απαντησουν προσπαθησε να ειναι γραπτως!

ΥΓ: Το myzenith δουλευει σε καποιον;

Επεξ/σία από VirusX2gr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VirusX2gr είπε

Ενημέρωσε μας για την εξελιξη και εαν σου απαντησουν προσπαθησε να ειναι γραπτως!

ΥΓ: Το myzenith δουλευει σε καποιον;

Καλημέρα καμιά ενημέρωση δεν έχουν για το τι θα ισχύσει από 17-10 που λήγει η σύμβαση συγκεκριμένα μου είπε δεν μας έχει τύχει ακόμη . Θεωρητικά λέει πάτε με αυτά που έχετε υπογράψει και θα σας καλέσουμε για εκ νέου υπογραφή ή αποχώρηση προφανώς με τον νέο τιμοκατάλογο της εταιρείας. Ουσιαστικά μου μίλησε για σιωπηρή αποδοχή .Σε ερώτηση μου ποτέ θα γίνει αυτό και εάν οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 18-10 ή για κπ διάστημα θα πάω με τις τρέχουσες με κοιτούσε σαν εξωγήινο. Δεν ξέρω τι να κάνω κάπου προφανώς υπάρχει η κάλυψη τους.ΟΧΙ Δεν δουλεύει το myzenith.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dim_04 είπε

Καλημέρα καμιά ενημέρωση δεν έχουν για το τι θα ισχύσει από 17-10 που λήγει η σύμβαση συγκεκριμένα μου είπε δεν μας έχει τύχει ακόμη . Θεωρητικά λέει πάτε με αυτά που έχετε υπογράψει και θα σας καλέσουμε για εκ νέου υπογραφή ή αποχώρηση προφανώς με τον νέο τιμοκατάλογο της εταιρείας. Ουσιαστικά μου μίλησε για σιωπηρή αποδοχή .Σε ερώτηση μου ποτέ θα γίνει αυτό και εάν οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 18-10 ή για κπ διάστημα θα πάω με τις τρέχουσες με κοιτούσε σαν εξωγήινο. Δεν ξέρω τι να κάνω κάπου προφανώς υπάρχει η κάλυψη τους.ΟΧΙ Δεν δουλεύει το myzenith.

Το άφησες πολύ... θα μπορούσες να δώσεις 50 ευρώ να φύγεις και να εξασφαλίσεις το 0.02 της ΔΕΗ τον Σεπτέμβρη. Ή να τους έλεγες τη πρόθεση σου ότι πας ΔΕΗ και σου ανανέωναν με 0.026 για 2 χρόνια. Τώρα που έφυγε ο Σεπτέμβρης άστα βράστα

Κατ'αρχάς κοίτα τι λέει η σύμβαση σου. Λέει για αυτόματη ανανέωση μετά τη 2ετία ή μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου;  Tι θεωρίες και κουραφέξαλα σου λένε.  Για μένα είναι προφανές πως αν πας αορίστου θα χρεώνεσαι 0,06655 ενώ αν ανανεώσεις θα σου δώσουν τη τιμή που ισχύει τώρα δηλαδή 0,04991. Να σου δώσουν 0.026 για άλλα 2 χρόνια το θεωρώ δύσκολο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Να σου δώσουν 0.026 για άλλα 2 χρόνια το θεωρώ δύσκολο.

μα θα του ορκιστούν στην προσκοπική τους τιμή 😁

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το άφησες πολύ... θα μπορούσες να δώσεις 50 ευρώ να φύγεις και να εξασφαλίσεις το 0.02 της ΔΕΗ τον Σεπτέμβρη. Ή να τους έλεγες τη πρόθεση σου ότι πας ΔΕΗ και σου ανανέωναν με 0.026 για 2 χρόνια. Τώρα που έφυγε ο Σεπτέμβρης άστα βράστα

Κατ'αρχάς κοίτα τι λέει η σύμβαση σου. Λέει για αυτόματη ανανέωση μετά τη 2ετία ή μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου;  Tι θεωρίες και κουραφέξαλα σου λένε.  Για μένα είναι προφανές πως αν πας αορίστου θα χρεώνεσαι 0,06655 ενώ αν ανανεώσεις θα σου δώσουν τη τιμή που ισχύει τώρα δηλαδή 0,04991. Να σου δώσουν 0.026 για άλλα 2 χρόνια το θεωρώ δύσκολο.

Ναι όντως το άφησα. Με βάση τον τελευταιο λογαριασμό με ενημερώνουν οτι στις 17/10/2021 λήγει η σύμβαση μου η οποια θα ανανεωθεί αυτομάτως για ίσο χρόνο. Στους γενικούς όρους σύμβασης προμήθειας αερίου ορίζεται 12 μήνη σύμβαση(ενώ οι ειδικοί όροι αφορούν 24μήνη δέσμευση) και στο σημείο δ αναφέρει οτι για το χρονικό διάστημα από τη λήξη ή λύση της συμβασης προμήθειας μέχρι την συντέση της παύσης εκπροσώπησης του μετρητή,οφείλω αντάλλαγμα για τις ποσότητες αεριου που θα καταναλώσω βάσει της κατηγορίας τιμολόγησης στην οποια εχω ενταχθεί και συμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση προμήθειας.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dim_04 είπε

Ναι όντως το άφησα. Με βάση τον τελευταιο λογαριασμό με ενημερώνουν οτι στις 17/10/2021 λήγει η σύμβαση μου η οποια θα ανανεωθεί αυτομάτως για ίσο χρόνο. Στους γενικούς όρους σύμβασης προμήθειας αερίου ορίζεται 12 μήνη σύμβαση(ενώ οι ειδικοί όροι αφορούν 24μήνη δέσμευση) και στο σημείο δ αναφέρει οτι για το χρονικό διάστημα από τη λήξη ή λύση της συμβασης προμήθειας μέχρι την συντέση της παύσης εκπροσώπησης του μετρητή,οφείλω αντάλλαγμα για τις ποσότητες αεριου που θα καταναλώσω βάσει της κατηγορίας τιμολόγησης στην οποια εχω ενταχθεί και συμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση προμήθειας.  

Ωραία... ισχύει αυτό που σου είπα και έχεις τις εξής επιλογές:

1) Δεν ενημερώνεις για τις προθέσεις σου και η σύμβαση σου ανανεώνεται αυτόματα για 2 χρόνια στη βασική χρέωση Fix που τώρα είναι 0,06655.

2) Ανανεώνεις τη σύμβαση σου σε ό,τι εμπορικό πρόγραμμα σου δώσουνε... κατά πάσα πιθανότητα 2 χρόνια με 0,04991. Σε περίπτωση που θες να φύγεις μελλοντικά θα πρέπει να δώσεις πέναλτυ 100ευρώ για το 1ο χρόνο ή 50ευρώ αν φύγεις το 2ο χρόνο.

3) Κάνεις αίτηση είτε στο σταθερό της ΔΕΗ (gas control) με 0.05 για 1 χρόνο (100 ευρώ πέναλτυ το 1ο εξάμηνο, 50 ευρώ πέναλτυ) το 2ο εξάμηνο. Ή κάνεις αίτηση στο Gas Home Flex (κυμαινόμενο) του ΗΡΩΝ https://www.heron.gr/prosfores/e-contract/ Ασχέτως της ημερομηνίας υπογραφής της σύμβασης, η αλλαγή παρόχου γίνεται την ημερομηνία που θα έρθει η ΕΔΑ για καταμέτρηση. Αν κάνεις σε νέο πάροχο, στέλνεις αμέσως email στη Ζενίθ ότι " Σας ενημερώνω ότι έχω αιτηθεί αλλαγή παρόχου. Η σύμβαση μας θα λυθεί αυτοδικαίως τη προηγούμενη της ημέρας εκπροσώπησης απ'το νέο πάροχο, ημερομηνία για την οποία θα σας ενημερώσει η ΕΔΑ". Αν δε στείλεις αυτό το mail για να ενημερώσεις για την πρόθεση αποχώρησης, θα ανανεώσει η Ζενίθ τη σύμβαση σου για 2 χρόνια. Προσοχή δεν υπογράφεις πουθενά χαρτί για καταγγελία σύμβασης γιατί μπορεί να βρεθείς με κομμένη παροχή. Είπαμε... στην αλλαγή παρόχου η σύμβαση με το προηγούμενο πάροχο λύνεται αυτοδικαίως. Για τις μέρες που θα διαρκέσει η αλλαγή παρόχου και θα βρίσκεται στη Ζενίθ αορίστου χρόνου εκτός προγράμματος, θα χρεώνεσαι 0,06655.

4) Παίρνεις τηλέφωνο να τους πιέσεις να σου ανανεώσουν με 0.026. Πες ότι φεύγεις σε άλλο πάροχο πχ ΗΡΩΝ Fix με 0.02 (δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, έχει ρήτρα αναπροσαρμογής). Απλά πες το για να τους πιέσεις. Κανένας εκπρόσωπος δε νομίζω να έχει τη δυνατότητα να σου δώσει 0.026... αλλά αν αφήσουν κάποια υποσημείωση στο σύστημα ίσως σε καλέσει κάποιος εκπρόσωπος με μεγαλύτερες αρμοδιότητες. Όπως στη τηλεφωνία... οι απλοί εκπρόσωποι δε μπορούν, μόλις απειλήσεις ότι φεύγεις αρχίζουν οι προσφορές.

Και στον ΗΡΩΝ αναφέρθηκε περίπτωση το Σεπτέμβρη για το ρεύμα... όπου έκαναν προσφορά για παραμονή το ΗΡΩΝ Only Ηome με τις παλιές τιμές (το οποίο είχε καταργηθεί).

Πρέπει να βρεις τρόπο να επικοινωνήσεις με κάποιον αρμόδιο άμεσα.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι από εδώ.

Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:

Έχω φυσικό αέριο αττικής, με ετήσια κατανάλωση περίπου 5.500-6.000kWh.

Όπως με ενημέρωσαν είμαι σε ένα πακέτο με 0 πάγιο και 0 έκπτωση. Υπάρχει λένε ένα ακόμα με 4,5€ πάγιο και -20% έκπτωση. Επίσης με ενημέρωσαν ότι η τιμή της kWh από 0,054 ανέβηκε σε 0,078 αυτό το μήνα!!

Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία που να με συμφέρει καλύτερα, δεδομένου ότι έχω πληρώσει και 109 ευρώ εγγύηση σε αυτούς?

Η ΔΕΗ με ενημέρωσε για σταθερό 0,05€/kWh με 5€ πάγιο και -30% έκπτωση στο κυμαινόμενο πάλι με 5€ πάγιο, και τα δυο με 12μηνη δέσμευση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Επεξ/σία από DxL
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dim_04 είπε

Πες τους οτι φεύγεις και να σου κάνουν μια γραπτή προσφορά

Αν σου πούνε τα ίδια με της ΔΕΗ πες όχι μιας και έχει 12μηνη δέσμευση και γενικότερα δεν ξέρω αν συμφέρει ~0,05 για 2 χρόνια

6 λεπτά πριν, DxL είπε

Η ΔΕΗ με ενημέρωσε για σταθερό 0,05€/kWh με 5€ πάγιο και -30% έκπτωση στο κυμαινόμενο πάλι με 5€ πάγιο.

αν θες σταθερό ΔΕΗ , αν θες ακριβό πλέον κυμαινόμενο χωρίς όμως δέσμευση ΗΡΩΝ flex

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

Πες τους οτι φεύγεις και να σου κάνουν μια γραπτή προσφορά

Αν σου πούνε τα ίδια με της ΔΕΗ πες όχι μιας και έχει 12μηνη δέσμευση και γενικότερα δεν ξέρω αν συμφέρει ~0,05 για 2 χρόνια

αν θες σταθερό ΔΕΗ , αν θες ακριβό πλέον κυμαινόμενο χωρίς όμως δέσμευση ΗΡΩΝ flex

Το ΗΡΩΝ flex έχει κάποια έκπτωση στο κυμαινόμενο, όπως έχει η φυσικό αέριο και η ΔΕΗ?

Με ρήτρα αναπροσαρμογής τι παίζει? Μόνο η ΔΕΗ δεν έχει?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...