PedroG Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, EchiDNA είπε Τους μήνες που δεν έχεις θέρμανση η κατανάλωση για ζεστό νερό χρήσης είναι αστεία. Στη θέρμανση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Για να το κάνεις kWh πολλαπλασιάζεις τα m3 επί 11,6 περίπου. Η χρέωση γίνεται σε kWh. Οικονομία κάνεις αν το έχεις συνέχεια αναμμένο σε μία σταθερή θερμοκρασία. Φυσικά να είναι καλά ρυθμισμένος ο λέβητας (αντιστάθμιση κλπ) συγνωμη για να καταλαβετε ποσο πρωταρης ειμαι 5 m3 στα 68 KW Σεπτ-Οκτ με ελαχιστη ως καθολου καυση μονο για να γινει η συνδεση ισως! και μια-δυο φορες. Δεν το χρησιμοποιω παρα μονο για θερμανση εδω περα στη ΘΡακη εχει και κρυο και υγρασια αρκετη! για Ζεστο νερο μονο Ηλιακο! Απο τιμες Σταθερου Ογκου χρεωσης KW ποιες εταιρειες αλλες δινουν κατι αξιολογο? Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από PedroG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, PedroG είπε συγνωμη για να καταλαβετε ποσο πρωταρης ειμαι 5 m3 στα 68 KW Σεπτ-Οκτ με ελαχιστη ως καθολου καυση μονο για να γινει η συνδεση ισως! και μια-δυο φορες. Δεν το χρησιμοποιω παρα μονο για θερμανση εδω περα στη ΘΡακη εχει και κρυο και υγρασια αρκετη! για Ζεστο νερο μονο Ηλιακο! Τώρα το χειμώνα μόνο με ηλιακό; Είσαι σίγουρος; Μήπως έχει συνδέσει και το λεβητάκι για ζεστό νερό όταν ο ηλιακός δεν έχει αρκετή θερμοκρασία; Τα 5μ3 μου φαίνονται σαν κατανάλωση ζεστού νερού πάντως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Mη βγείτε off topic 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PedroG είπε επειδη ειμαι πρωταρης σε ΦΑ τα 80 Μ3 Πως μπορω να τα μεταφρασω σε χρονο καυσης ωρες λειτουργιας καθημερινα η καποιο αλλο μετρο συγκρισης? Μου ηρθε 68 μ3 πρωτος λογαριασμος χωρις να καψω καθολου τον Σεπτ και Οκτ αλλα δεν κατλαβα καν τι σημαινει Νοεμβριο και Δεκεμβριο διπλασιασα μην πω Χ 3 την χρηση! 80m3 χονδρικά και με βάση απάντηση που μου έχουν δώσει πριν μερικές ημέρες έχουμε μια χρέωση στο gas control μαζί με πάγια, φπα, διανομές κτλ, 0,08euro/kwh. 1m3 είναι περίπου 11,7kwh. Συνεπώς είμαι περίπου 80m3*11,7kwh/m3*0,08euro/kwh= 74,88 euro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, EchiDNA είπε Τώρα το χειμώνα μόνο με ηλιακό; Είσαι σίγουρος; Μήπως έχει συνδέσει και το λεβητάκι για ζεστό νερό όταν ο ηλιακός δεν έχει αρκετή θερμοκρασία; Τα 5μ3 μου φαίνονται σαν κατανάλωση ζεστού νερού πάντως δεν το εχω συνδεδεμενο για να δινει ζεστο νερο παρα μονο οταν καιω καλοριφερ και μονο! Εχω τον ηλιακο και μεχρι τωρα παει αρκετα καλα με ελαχιστες εξαιρεσεις. Πεστε , μου σας παρακαλω εκτος απο το GAS Control με 0.051 την KW τι αλλες επιλογες εχω στην ΔΕΗ ή αλλου της οποιας ειναι ανταγωνιστικα τα πακετα ? μιλαω σε τιμες με Μ.Ο το 0.051 που δινει η εν λογω εταιρεια! Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από PedroG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, PedroG said: Πεστε , μου σας παρακαλω εκτος απο το GAS Control με 0.051 την KW τι αλλες επιλογες εχω στην ΔΕΗ ή αλλου της οποιας ειναι ανταγωνιστικα τα πακετα ? μιλαω σε τιμες με Μ.Ο το 0.051 που δινει η εν λογω εταιρεια! Σταθερά δεν έχει κανένας άλλος, πλην elpedison που είναι ακριβότερο. Για κυμαινόμενα Κατέβασε το excel, βάλε TTF 40 (ας πούμε ότι τόσο βγαίνει ο μέσος όρος του Γενάρη) και κοίτα τη στήλη "Πραγματικές τιμές" για τα προγράμματα που βασίζονται στο TTF. Eλίν Relax χωρίς δέσμευση, ΕFA my Gas home (έχει 100 ευρώ συνδρομή προκαταβολικά), ΔΕΗ Benefit με 24 μήνες δέσμευσης (άτυπα μπορείς να κάνεις πήγαινε-έλα στο control). Εξαρτάται κι απ'τη κατανάλωση ποιο από αυτά τα 3 συμφέρει. Υπάρχει κι η επιλογή να μπλέξεις με ΗΡΩΝ Gas Pass, με άγνωστη τιμή (τιμολογούν όσο τους καπνίσει). Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCEXPERT2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Μπορείς.δεσμευση έχεις σε όλα.οτσν είναι όμως να κάνεις αλλαγή μέσα στην ίδια εταιρία μπορείς.εγω άλλαξα 3 φορές στο 23.εκανα σύμβαση benefit μετά σταθερό και τώρα πάλι benefit.και αν θέλω ξανααλαζω πάλι.δεσμευση έχεις μόνο αν φύγεις απτή ΔΕΗ πχ και πας ζενίθ elpedison κλπ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos121 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Αιτηση σε ΗΡΩΝ μεσω econtract οπου το 50αρι το κανανε γαργαρα. 1ος λογαριασμος 10€ εναντι 2ος λογαριασμος 63€ εκκαθαριστικος με την εγγυηση μεσα των 60€ 3ος λογαριασμος -57€ τελικος με πιστωση της εγγυησης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Παιδιά να παραμείνουμε gas control η να πάμε benefit? Βλέπω εχει πέσει αρκετά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, johnnyman είπε Παιδιά να παραμείνουμε gas control η να πάμε benefit? Βλέπω εχει πέσει αρκετά... αυτό που βλέπεις είναι τρέχουσες τιμές πας εκεί https://www.investing.com/commodities/dutch-ttf-gas-c1-futures-historical-data και βάζεις απο 1/12 να δεις το μέσο όρο που κλείνει μέχρι στιγμής ο επόμενος μήνας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 50 λεπτά πριν, johnnyman είπε Παιδιά να παραμείνουμε gas control η να πάμε benefit? Βλέπω εχει πέσει αρκετά... Έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι τέλος του μήνα για να δούμε πόσο θα κλείσει κι αν συμφέρει. Σημασία έχει να πάρουμε γραπτώς οτι μπορούμε να αλλάζουμε πρόγραμμα χωρίς να κινδυνεύουμε να φάμε ρήτρα αποχώρησης.Σε προηγούμενα post έχει αναφέρει ενα παλικάρι ότι μπορούμε ν'αλλαζουμε χωρίς να πληρώσουμε τίποτα. Αν το πάρει κάποιος γραπτώς θα είμαστε ακόμη πιο σίγουροι έως έναν βαθμό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, HERTHAN said: Σημασία έχει να πάρουμε γραπτώς οτι μπορούμε να αλλάζουμε πρόγραμμα χωρίς να κινδυνεύουμε να φάμε ρήτρα αποχώρησης. Mήπως να μη το σκαλισουμε και τους βάλουμε ιδέες; 😋 Αφού ο άλλος άλλαξε 3 φορές και δεν έφαγε ρητρα, ε δε πιστεύω να είμαστε τόσο γκαντεμηδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 11 hours ago, HERTHAN said: Έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι τέλος του μήνα για να δούμε πόσο θα κλείσει κι αν συμφέρει. Από την άλλη, μέτρηση πχ σε μένα θα πάρουν στις 22/12, οπότε μέχρι τις 21/12 έχω διορία, για να αλλάξω άμεσα σε αυτό ώστε να μην μοιραστεί η χρέωση μέχρι να ξαναγίνει καταμέτρηση... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Mήπως να μη το σκαλισουμε και τους βάλουμε ιδέες; 😋 Αφού ο άλλος άλλαξε 3 φορές και δεν έφαγε ρητρα, ε δε πιστεύω να είμαστε τόσο γκαντεμηδες. Τι γκαντεμηδες.....εδω κινδυνεύουμε να μας το κόψουν κιόλας.😝 Δεν ξέρω αν πρέπει η δεν πρέπει αλλά είδες οτι ακόμη και στην αλλαγή σε κάποιους έβαλαν το 50αρι και σε άλλους όχι.Κι εδώ μπορεί να κάνουν το ίδιο. Αν όμως το έχουμε γραπτώς κάτι γίνεται.Βεβαια αν το σκαλίσουμε όπως λες μπορεί και να το αλλάξουν στην πορεία.Δεν ξέρω δίκοπο μαχαίρι είναι. Πέρα από αυτό το θέμα είναι κι αυτό που γράφει κι ο Thresh παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Τι γκαντεμηδες.....εδω κινδυνεύουμε να μας το κόψουν κιόλας.😝 Δεν ξέρω αν πρέπει η δεν πρέπει αλλά είδες οτι ακόμη και στην αλλαγή σε κάποιους έβαλαν το 50αρι και σε άλλους όχι.Κι εδώ μπορεί να κάνουν το ίδιο. Αν όμως το έχουμε γραπτώς κάτι γίνεται.Βεβαια αν το σκαλίσουμε όπως λες μπορεί και να το αλλάξουν στην πορεία.Δεν ξέρω δίκοπο μαχαίρι είναι. Πέρα από αυτό το θέμα είναι κι αυτό που γράφει κι ο Thresh παραπάνω. μέχρι στιγμής , οτιδήποτε έχει σκαλιστεί , σε κακό βγήκε , θα πρότεινα ένα email γενικό "μπορώ να αλλάξω πρόγραμμα στο τάδε ?" έτσι αν σας πουν "μπορείτε" και φορέσουν ρήτρα να υπάρχει ένα πάτημα "μα δε μου είπαν για ρήτρα" βέβαια προϋποθέτει ΡΑΕ (ακόμα κυνηγάω τα προηγούμενα απο τη ΔΕΗ 😁) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις