Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Had9s είπε

Πρώτος λογαριασμός φυσικού αερίου από ΗΡΩΝΑ - 51,01😁. Λογικά είναι μέσα το 50αρι της εγγραφής και τι άλλο όμως...🤔

Για σήκωσε ένα screenshot τις χρεώσεις να δούμε 

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα. Ψάχνω κι εγώ με την σειρά μου να μεταβώ σε κάποιο πρόγραμμα φυσικού αερίου. Έχω καταλήξει στον ΗΡΩΝ στο fix πρόγραμμα με 0,0165. Μου το έδωσαν χωρίς να τους πάω και το ρεύμα που το έχω στη ΔΕΗ. Απλά δεν είμαι σίγουρος γιατί λέτε ότι καλύτερο είναι το flex από το fix του ΗΡΩΝ αφού και τα δύο έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής (παράγραφος Γ6.4) και πρακτικά αν εφαρμοστεί και στα 2 προγράμματα συμφέρει το fix.  

αίτηση-προμήθειας-double-home-flex.pdf αίτηση-προμήθειας-double-home-fix.pdf

Δημοσ.

άσχετο , είναι double , που σημαίνει οτι θέλουν να σε βάλουν και στο ρεύμα (μακρυά)

αν ο @Had9s σηκώσει screenshot με τιμές Σεπτεμβρίου (δεν τις έχει ακόμα ο Ηρών στο site) κάνουμε σύγκριση μεταξύ flex και fix

επίσης η πρώτη διαφορά είναι η δέσμευση προφανώς

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

άσχετο , είναι double , που σημαίνει οτι θέλουν να σε βάλουν και στο ρεύμα (μακρυά)

αν ο @Had9s σηκώσει screenshot με τιμές Σεπτεμβρίου (δεν τις έχει ακόμα ο Ηρών στο site) κάνουμε σύγκριση μεταξύ flex και fix

επίσης η πρώτη διαφορά είναι η δέσμευση προφανώς

Το ξέρω ότι είναι double αλλά μου δώσανε την τιμή του double για το αέριο χωρίς να τους πάω το ρεύμα. Στο ένα σπίτι το  έχω ήδη κάνει, ρεύμα ΔΕΗ-my home enter και αέριο ΗΡΩΝ-fix-0,0165. Και θέλω να δω γιατί συμφέρει περισσότερο το flex όπως γράφεται εδώ.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ektoraskappami είπε

Το ξέρω ότι είναι double αλλά μου δώσανε την τιμή του double για το αέριο χωρίς να τους πάω το ρεύμα.

καλή φάση

12 λεπτά πριν, ektoraskappami είπε

Και θέλω να δω γιατί συμφέρει περισσότερο το flex όπως γράφεται εδώ.

χωρίς τιμές προμήθειας Σεπτεμβρίου δύσκολο .

Υποθετικά αν το ttf είναι 0,045 και το κόστος προμήθειας 0,05 για fix & flex αντίστοιχα

0,0165 + (0,004+0,045-0,015) = 0,0505

0,55*(0,006+0,05)=0,0308

Με μεγαλύτερες χρεώσεις ttf 0,08 και το κόστος προμήθειας 0,085 για fix & flex αντίστοιχα

0,0165 + (0,004+0,08-0,015) =0,085

0,55*(0,006+0,085)=0,0505

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Mια απλή δήλωση έκανε χτες ο Πούτιν κι άρχισαν όλοι να ξεφορτώνουν...50 μονάδες έπεσε το TTF σε μερικές ώρα. Ο άνθρωπος είναι puppet master. 😄

Εχω μια εβδομαδα που τον ειπα: Ειμαι σε flex ρε μλκ κανε κατι.:P

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, korakios είπε

καλή φάση

χωρίς τιμές προμήθειας Σεπτεμβρίου δύσκολο .

Υποθετικά αν το ttf είναι 0,045 και το κόστος προμήθειας 0,05 για fix & flex αντίστοιχα

0,0165 + (0,004+0,045-0,015) = 0,0505

0,55*(0,006+0,05)=0,0308

Με μεγαλύτερες χρεώσεις ttf 0,08 και το κόστος προμήθειας 0,085 για fix & flex αντίστοιχα

0,0165 + (0,004+0,08-0,015) =0,085

0,55*(0,006+0,085)=0,0505

Συγγνώμη αλλά κάτι μου διαφεύγει τελείως, αν μπορείς να με βοηθήσεις.  

Στο flex τον τύπο τον καταλαβαίνω: (Τρέχουσα Τιμή Φυσικού Αερίου +0,006)*0,55

Στο fix γιατί δεν είναι σταθερή η τιμή; δηλαδή στα 0,0165/kwh; 

Αν εφαρμόζεις ρήτρα αναπροσαρμογής δεν πρέπει να το κάνεις και στα 2 προγράμματα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ektoraskappami είπε

Στο fix γιατί δεν είναι σταθερή η τιμή; δηλαδή στα 0,0165/kwh; 

γιατί το αναφέρουμε σχεδόν σε κάθε σελίδα οτι έχει αναπροσαρμογή , όπως και εσύ ο ίδιος το είπες

54 λεπτά πριν, ektoraskappami είπε

αφού και τα δύο έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής

αλλά νόμιζα οτι με αναπροσαρμογή εννοούσες τον όρο κυμαινόμενο για το flex ,δικό μου λάθος

Στους ειδικούς όρους που υπερισχύουν τους γενικούς γράφει οτι στο flex δεν εφαρμόζεται

_________________________________________________________________________________________________

Επίσης έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης 14 ημερών ,αν δεν μπορείς πλέον , στον πρώτο λογαριασμό του fix κάνεις αμφισβήτηση

Spoiler

ξεκινάς με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρησιμα έγγραφα")
Και
Ζητάς απο την εταιρία γραπτώς μέσω email :
τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρητρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
και γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή απο τη διαφημιζόμενη ,
επιστροφή όλου του ποσού
και να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Αν δεν απαντήσουν στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρησιμα έγγραφα" και αυτό)

Ανάλογα την απάντηση (ή μη ), κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο αν και ακόμα δε μου απάντησαν στο πως γίνεται η επίλυση και αν μπαίνει και ο ΣτΚ

Υπόψιν , κανένας δεν έχει ποστάρει λογαριασμό fix και δεν ξέρουμε αν απορροφά τη ρήτρα ο Ηρών ή μετακυλά ανάλογα τα κέφια

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, persover είπε

Οποτε για σταθερά εχουμε ΔΕΗ και Ζενιθ.

Καθώς είμαι ηδη πελάτης της Ζενιθ (Gas Home T2), το 25% εκπτωση για καινουρια συμβολαια μάλλον δεν ισχυει.

Οπότε ρωταω: Οι εταιρειες αεριου διαπραγματευονται τις τιμες (οπως οι παροχοι ιντερνετ) ή η ΔΕΗ ειναι μονοδρομος;

Iσχύει το 25% αλλά δεν αξίζει να δεσμευτείς 2 χρόνια με 0.05 και να περιμένεις μέχρι τον άλλο Οκτώβρη να σπάσεις το συμβόλαιο με 50 ευρώ αντί για 100ευρώ. που είναι το 1ο χρόνο. Αν αποφασίσεις για Fix πήγαινε ΔΕΗ gas control.

1 ώρα πριν, ektoraskappami είπε

Καλησπέρα στη παρέα. Ψάχνω κι εγώ με την σειρά μου να μεταβώ σε κάποιο πρόγραμμα φυσικού αερίου. Έχω καταλήξει στον ΗΡΩΝ στο fix πρόγραμμα με 0,0165. Μου το έδωσαν χωρίς να τους πάω και το ρεύμα που το έχω στη ΔΕΗ. Απλά δεν είμαι σίγουρος γιατί λέτε ότι καλύτερο είναι το flex από το fix του ΗΡΩΝ αφού και τα δύο έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής (παράγραφος Γ6.4) και πρακτικά αν εφαρμοστεί και στα 2 προγράμματα συμφέρει το fix.  

αίτηση-προμήθειας-double-home-flex.pdf 320 kB · 2 downloads αίτηση-προμήθειας-double-home-fix.pdf 317 kB · 1 download

Flex

1.jpg.3b9028b57e4db8c0a6a83c4422be0fb5.jpg

Fix

Ισχύουν οι Γενικοί Όροι με ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σπιτι που δεν θα καψει σχεδον τπτ για κανα 4μηνο απο φυσικο αεριο και ρευμα αξιζει να εχω καλυτερα προγραμμα με κυμαινόμενο η με fix η δεν παιζει ρολο?

Επεξ/σία από spocky
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, spocky είπε

Σε σπιτι που δεν θα καψει σχεδον τπτ για κανα 4μηνο απο φυσικο αεριο και ρευμα αξιζει να εχω καλυτερα προγραμμα με κυμαινόμενο η με fix η δεν παιζει ρολο?

υποθετικά σε 5 μήνες θα στρώνει το τοπίο . Αν όντως , τότε κοιτάς για το flex του Ηρών

έριξα τα χαρτιά και προβλέπω ΤΤΦα Ηρών για Σεπτέμβριο ~0,0495493875 (με αλγόριθμο  0,049), για να δούμε αν θα κάτσει 😁

Επεξ/σία από korakios
προσθαφαίρεση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

Εχω μια εβδομαδα που τον ειπα: Ειμαι σε flex ρε μλκ κανε κατι.:P

Μα δεν ειπε κατι περιεργο. Απλα" θελετε κυριοι αεριο? ελατε να κανουμε συμβολαιο οπως πριν αντι να τρεχετε να τζογαρετε".

Τα διαφορα ΜΜΕ παπαγαλακια που λενε οτι ο "κακος" Πουτιν ( και προφανως δεν υποστηριζω τον μαφιοζο μην παρεξηγηθω)  δεν αυξανει την προσφορα και εκεινος ευθυνεται τα ακουω βερεσε. Να αυξησει τι ακριβως χωρις συμβολαιο?

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, spocky είπε

Εξαρτάται πιο 4μηνο.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Μα δεν ειπε κατι περιεργο. Απλα" θελετε κυριοι αεριο? ελατε να κανουμε συμβολαιο οπως πριν αντι να τρεχετε να τζογαρετε".

Τα διαφορα ΜΜΕ παπαγαλακια που λενε οτι ο "κακος" Πουτιν ( και προφανως δεν υποστηριζω τον μαφιοζο μην παρεξηγηθω)  δεν αυξανει την προσφορα και εκεινος ευθυνεται τα ακουω βερεσε. Να αυξησει τι ακριβως χωρις συμβολαιο?

η ευρωπη πριν μηνες  για το αεριο ειχε πει δε θέλουμε συμβόλαιο η αγορά αυτορυθμίζεται , ε και αυτό ρυθμιστικε 🤣

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...