ekrepali Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 52 λεπτά πριν, Funny__boy είπε Το GAS HOME FIX της Ζενίθ με 0.04991 έτσι ; Ωραία. Υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής ;; Αυτό δεν έχω καταλάβει. Συσχετίζεται με το ότι μπορούν να αλλάξουν τις τιμές στο εξάμηνο ;; αυτό εννοούμε ρήτρα αναπροσαρμογής ;; Η μπορούν και νωρίτερα άμα έχουν ζημιές εκείνοι ;; ΔΕΗ και Ζενίθ είναι τα μοναδικά σταθερά χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Σταθερά, δηλαδή πληρώνεις ό,τι υπογράφεις και δε μπαίνει καπέλο στη τιμή προμήθειας. Το 6μηνο είναι άλλο φρούτο. Έχουν το δικαίωμα να σου πούνε ότι αλλάζουν τιμή και την πάνε πχ 0.07. Αν θες κάτσε αν θες φύγε αζημίως. 2
Funny__boy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 19 λεπτά πριν, ekrepali είπε ΔΕΗ και Ζενίθ είναι τα μοναδικά σταθερά χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Σταθερά, δηλαδή πληρώνεις ό,τι υπογράφεις και δε μπαίνει καπέλο στη τιμή προμήθειας. Το 6μηνο είναι άλλο φρούτο. Έχουν το δικαίωμα να σου πούνε ότι αλλάζουν τιμή και την πάνε πχ 0.07. Αν θες κάτσε αν θες φύγε αζημίως. Σε ευχαριστώ κατάλαβα. περιμένω ακόμα την εγκατάσταση και ελπίζω να προλάβω μέχρι 31/10 την ζενίθ η την ΔΕΗ. Πιστεύω για το επόμενο εξάμηνο να είμαι καλυμμένος με ~0.05. Από Απρίλη βλέπουμε. Μόνο μην πάει 0.020 τον Απρίλη και σπάμε συμβόλαια!
korakios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Funny__boy είπε Μόνο μην πάει 0.020 τον Απρίλη και σπάμε συμβόλαια! σαμπάνια θα ανοίγεις , το σπάσιμο είναι το τελευταίο 1 1
userAnon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπέρα και απο εδώ θέλω να ρωτήσω για συγγενη ο οποίος έβαλε πέρυσι φυσικό αέριο. μου είπε (άσχετα πως το χρησιμοποιούσε) ότι του έβγαινε 150-170€ ο μήνας. (πάροχος φυσικό αέριο αλλά δεν γνωρίζω προγραμμα). Επειδή του είπα ότι σίγουρα φέτος θα του βγαίνει ακριβότερα και να προσέχει μπορείτε να μου δώσετε μια χονδρική εκτίμηση του πόσο πάνω είναι οι τιμές? χονδρικά αν έχω καταλάβει καλά το κόστος για την παραπάνω χρήση θα είναι το διπλάσιο ? χονδρικά ρωτάω, οι τιμές πως είναι (καταλαβαίνω τα προγράμματα κλπ) αλλά προς το παρόν δεν έχει ιδέα τι έχει Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από userAnon
ekrepali Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Με 160 άνοιξε σήμερα, 108 έκλεισε... χαμηλότερα κι από χτες. Τρελά πράγματα... Συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε το άλλο θέμα... πρέπει άμεσα στην Ευρώπη να καεί ληγνίτης, κάρβουνο, ας κάψουν και τον καρνάλαλο από τώρα δε μας ενδιαφέρει. Καλύτερα να ντουμανιάσουμε για μερικούς μήνες παρά οικονομικό κραχ. 5
korakios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, ekrepali είπε Συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε το άλλο θέμα... πρέπει άμεσα στην Ευρώπη να καεί ληγνίτης, κάρβουνο, ας κάψουν και τον καρνάλαλο από τώρα δε μας ενδιαφέρει. Καλύτερα να ντουμανιάσουμε για μερικούς μήνες παρά οικονομικό κραχ. απο τη στιγμή που στην ευρωβουλή πρότειναν την άμεση διακοπή χρηματοδότησης ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου (και θα γίνει απο το νέο έτος) και πρόταση για σταδιακή κατάργηση καύσης μεθανίου , καταλαβαίνεις .... τους παρακολοθούσα από την ηλεκτροκίνηση* ,αλλά δεν περίμενα οτι είναι τόσο επικίνδυνοι . Δηλαδή θέλουν να φέρουν κραχ για να περάσουν στο υδρογόνο με τιμές που θα είναι στα επίπεδα της κορύφωσης (δεν έχει ωριμάσει η τεχνολογία ακόμα ειδικά στο κομμάτι της αποθήκευσης) Spoiler *και η Ελλάδα ήταν πρώτη μαζί με άλλες ~7 χώρες που πρότεινε την κατάργηση των θερμικών κινητήρων το 2025 . Αυτά τα αναφέρω όχι για να πάω κόντρα σε άσχετο κομμάτι , αλλά για ενημέρωση, αν ενοχλεί κάποιους το βάζω όλο σε spoiler 2
SoulisMafia Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, μιας και νοίκιασα σπίτι ψάχνω να βρω σε ποιον να πάω για ρεύμα και αέριο. Έχετε να προτείνετε κάτι γιατί δεν έχω ιδέα από το αέριο μιας και πρώτη φορά θα βάλω;
korakios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, SoulisMafia είπε Καλησπέρα, μιας και νοίκιασα σπίτι ψάχνω να βρω σε ποιον να πάω για ρεύμα και αέριο. Έχετε να προτείνετε κάτι γιατί δεν έχω ιδέα από το αέριο μιας και πρώτη φορά θα βάλω; ρεύμα εδώ , αέριο κυμαινόμενο Ηρων Flex ή σταθερό ΔΕΗ gascontrol Μεταξύ των 2 ,διάβασε 5 σελιδούλες τελευταίες και αποφασίζεις
Fallen333 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, korakios είπε , αέριο κυμαινόμενο Ηρων Flex ή σταθερό ΔΕΗ gascontrol Κόρακα, γιατί Ήρων Flex? Το ίδιο με τον @kosmasgr έχει ο αδερφός μου και σκέφτομαι να τον αλλάξω (ΤΤΦα + 0,006) πάροχο. Ήδη έλαβε τον πρώτο λογαριασμό, θα μου τον στείλει αύριο αναλυτικά για να δούμε τί χρεώνουν.
korakios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Fallen333 είπε Κόρακα, γιατί Ήρων Flex? Το ίδιο με τον @kosmasgr έχει ο αδερφός μου και σκέφτομαι να τον αλλάξω (ΤΤΦα + 0,006) πάροχο. Ήδη έλαβε τον πρώτο λογαριασμό, θα μου τον στείλει αύριο αναλυτικά για να δούμε τί χρεώνουν. απλά να επιλέξει είπα , ο άλλος πχ ρισκάρισε , ο καθένας βλέπει και κρίνει 2
SoulisMafia Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 38 λεπτά πριν, korakios είπε ρεύμα εδώ , αέριο κυμαινόμενο Ηρων Flex ή σταθερό ΔΕΗ gascontrol Μεταξύ των 2 ,διάβασε 5 σελιδούλες τελευταίες και αποφασίζεις Άρα και τα 2 ΔΕΗ, ευχαριστώ πολύ. 1
kage Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler ...έκαναν το παιχνίδι με τα futures/χειραγωγήσαν λίγο τις τιμές για κέρδος και συζητήσεις .. πλέον το Αζερμπαϊτζάν θα στείλει έξτρα ποσότητες μέσω tap προς ευρωπη(περνάει κ από Ελλάδα).η Ρωσία εντελώς τυχαία θα στείλει και αυτή έξτρα και μέσω new nord 2 αγωγου... Απρίλιος 20(peak κορόνα)το πετρέλαιο ήταν τσάμπα αλλα οι παραγωγοί+η αποθήκευση ομαλοποιησαν τις τιμές άμεσα;)..ουδέποτε έφτασαν οι μειωμενες τιμές στην λιανική Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από kage 1
ekrepali Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, kage είπε Απόκρυψη περιεχομένων ...έκαναν το παιχνίδι με τα futures/χειραγωγήσαν λίγο τις τιμές για κέρδος και συζητήσεις Mια απλή δήλωση έκανε χτες ο Πούτιν κι άρχισαν όλοι να ξεφορτώνουν...50 μονάδες έπεσε το TTF σε μερικές ώρα. Ο άνθρωπος είναι puppet master. 😄 8 ώρες πριν, DxL είπε Γιατί, χρεώνουν και για την πάγια εντολή χρήματα?? Σε αέριο, επειδή είμαι στο αρχικό φυσικό αέριο Αττικής, χωρίς ιδιαίτερες καταναλώσεις. Τι μου προτείνεις? ΔΕΗ? EFA? Σταθερό ή κυμαινόμενο? Ή να παραμείνω εκεί που είμαι? Έχασες τα σταθερά συμβόλαια με 0.02 (ΔΕΗ Gas Control) και 0.026 (Zenith Gas Home Fix) που υπήρχαν τον Σεπτέμβρη. To πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσεις είναι το econtract της Ζενίθ όπου έχουν ξεχάσει το Gas Home Star με 0.025. Κατά 99% δεν ισχύει, καθώς η τιμή του προγράμματος στο site έχει διπλασιαστεί. Αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι... κάνε τη δήλωση ενδιαφέροντος και θα σε πάρουν τηλέφωνο. Αν δεν ισχύει αυτό... μετά οι επιλογές σου είναι είτε το σταθερό Δεη Gas Control με 0.05 (1 χρόνο δέσμευση, 40+φπα πέναλτυ μετά το εξάμηνο) είτε το κυμαινόμενο Home Flex του ΗΡΩΝ (αορίστου 35% έκπτωση) όπου η τελικές τιμές είναι περίπου 30% χαμηλότερες του ΤΤF https://www.barchart.com/futures/quotes/TG*0/futures-prices Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι κάπου στο 0.075 Μπορεί το κυμαινόμενο να ανέβει κι άλλο το χειμώνα και η ΔΕΗ να είναι η σωτηρία σου (βέβαια το 0.05 εξακολουθεί να είναι πανάκριβο αν καις πολλές κιλοβατώρες θέρμανση). Ή μπορεί ξαφνικά οι τιμές να πέσουν και να είναι ακριβότερο το 0.05 της ΔΕΗ απ'το Flex του ΗΡΩΝ. Εγώ πιστεύω ότι για το 6μηνο δε θα αλλάξει κάτι και η ΔΕΗ είναι η "καλύτερη" λύση. Επίσης προσοχή... όχι στο Fix του ΗΡΩΝ και στο Fix της Volterra, έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής. 1
Had9s Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Πρώτος λογαριασμός φυσικού αερίου από ΗΡΩΝΑ - 51,01😁. Λογικά είναι μέσα το 50αρι της εγγραφής και τι άλλο όμως...🤔 1
persover Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Οποτε για σταθερά εχουμε ΔΕΗ και Ζενιθ. Καθώς είμαι ηδη πελάτης της Ζενιθ (Gas Home T2), το 25% εκπτωση για καινουρια συμβολαια μάλλον δεν ισχυει. Οπότε ρωταω: Οι εταιρειες αεριου διαπραγματευονται τις τιμες (οπως οι παροχοι ιντερνετ) ή η ΔΕΗ ειναι μονοδρομος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις