Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Καλα εκανες για φετος αλλα σε βαθος χρονου θα ειναι καλυτερο το αεριο

Οταν δουλεψει ο Nord Stream 2 θα εχουμε πολυ αποτομη πτωση των τιμων 

Aν "ηξερα οτι θα δουλεψει ο Nord σε 3-6 μηνες δεν ειχα θεμα. Εδω ομως μιλαμε για αυξησεις 20% την ημερα και οι προβλεψεις ειναι δυσοιωνες. Τι να πω εχουμε γινει αναλυτες για να ζεστανουμε το σπιτι μας!

• Like 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

θα είναι ή τα (ακριβά) συμβόλαια έχουν κλείσει ? Αυτό δεν κατάλαβα

Εγω παλι δεν καταλαβα καθολου τι ρωτας,επαναδιατυπωσε το

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εγω παλι δεν καταλαβα καθολου τι ρωτας,επαναδιατυπωσε το

Είπες (άλλαξε η σελίδα)

17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οταν δουλεψει ο Nord Stream 2 θα εχουμε πολυ αποτομη πτωση των τιμων 

αλλά ο ekrapali λέει

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Χρηματιστήριο είναι. Αγορές συμβολαίων σε βάθος δεκαετίας.Δηλαδη οι traders που αγοράζουν τώρα με 48 για τον Σεπτέμβριο του '22... πιστεύουν ότι το αέριο του χρόνου θα είναι πάνω από 48. Αν τους επόμενους μήνες σταματήσουν να αγοράζουν, οι τιμές θα πέσουν.

και η ερώτησή μου είναι , αν οι εταιρίες έχουν αγοράσει ακριβά ποσότητες απο τώρα , όταν δώσει ο Nord Stream 2 θα πέσουν ή είναι fixed ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

και η ερώτησή μου είναι , αν οι εταιρίες έχουν αγοράσει ακριβά ποσότητες απο τώρα , όταν δώσει ο Nord Stream 2 θα πέσουν ή είναι fixed ?

Αυτο ειναι αρκετα περιπλοκο και δεν το ξερω σε ολο του το ευρος

Καθε εταιρεια μπορει να εχει διαφορετικα συμβολαια (βραχυχρονια και μακροχρονια) και να εχει hedge ή να εχει πιο ρισκαδορικη πολιτικη

Αλλα ειναι απολυτως βεβαιο οτι η πληρης λειτουργια του Nord Stream (που μαλλον δεν θα συμβει φετος) θα σημανει το τελος του πανικου 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

https://www.ethnos.gr/oikonomia/177052_anatropi-stin-epidotisi-gia-fysiko-aerio-diloseis-georgiadi

Τελικα η εκπτωση θα αφορα ολους τους λογαριασμους ρευματος και φυσικου αεριου χωρις αιτηση

η έκπτωση προς το παρών είναι αστεία έως γελοία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκαμε άτομο με το "Fix" του Ηρών 😁

@g_kor06 έχεις πρόσφατο λογαριασμό να ανεβάσεις να δούμε τι παίζει ?

(χωρίς να φαίνονται προσωπικά στοιχεία)

edit: Δεν έχει βγει ακόμα

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, korakios είπε

Βρήκαμε άτομο με το "Fix" του Ηρών 😁

@g_kor06 έχεις πρόσφατο λογαριασμό να ανεβάσεις να δούμε τι παίζει ?

(χωρίς να φαίνονται προσωπικά στοιχεία)

edit: Δεν έχει βγει ακόμα

Κόψε την πλάκα δεν υπάρχει Αη Βασίλης. 😆 Ωπ... τελικά υπάρχει!

Κάτσε να δούμε τι εκκαθαριστικός θα βγει. Εμένα στο my Heron για το ρεύμα λέει θα εκδωθεί λογαριασμός ως 15/10... λογικά ως τότε θα βγει εκκαθαριστικός και για το αέριο. @g_kor06 όταν σου έρθει mail/sms για το ποσό πληρωμής, πάρτους τηλέφωνο 2130333000 και ζήτα να σου στείλουν τον λογαριασμό μέσω mail. Διότι τα ταχυδρομεία καθυστερούν πολύ.

2 ώρες πριν, VirusX2gr είπε

image.png.b96cc4b4e92a0370ca8bc4fbbb96be2a.png

Δεν υπάρχουν σενάρια. Θα δοθεί όπως και πέρυσι, μέσω του επιδόματος θέρμανσης. Εκτός κι αν κάνουν καμιά μ#@#)(@ όπως στο ρεύμα, και δώσουν φέτος μόνο σε όσους έχουν κυμαινόμενο.

1 ώρα πριν, korakios είπε

Είπες (άλλαξε η σελίδα)

αλλά ο ekrapali λέει

Και στο χρηματιστήριο μπορεί να αγοράσεις τώρα μια μετοχή ακριβά και μετά από 1 μήνα να κατρακυλήσει. Το ίδιο είναι και το αέριο. Εγώ έβαλα fix με 0.026 πριν 2 χρόνια και τελικά το αέριο έπεσε στο 0.010.

Είναι πολλές οι παράμετροι. Κάποια στιγμή οι Ρώσοι θα στείλουν ποσότητες.

Η ζήτηση κάποια στιγμή θα πέσει... και επειδή θα βάλουν λουκέτο πολλές βιομηχανίες και γιατί ο κόσμος δε θα κάψει πολύ αέριο αρχές του χρόνου (μόλις φάει τη λυπητερή από τον εκκαθαριστικό Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου).

Επίσης πολλά συμβόλαια που αγοράζονται σήμερα δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρησιμοποιηθούν. Πολλοί traders παίζουν χρηματιστήριο με το αέριο. Σου λέει κάποιος θα αγοράσω εκατομύρια με 0.05 και θα το πουλήσω με 0.12.

Άλλος αγοράζει 0.12 για να το πουλήσει 0.20... αλλά πέφτει απότομα η ζήτηση και κοιτάει να το ξεφορτωθεί όσο όσο για να μην έχει μεγάλη ζημία.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Αντε πες εδω στο ινσομνια έχουμε εσας παιδιά και ενημερωνόμαστε τι γίνεται. Ο υπόλοιπος κοσμακης δεν παρακολουθεί τα futures του φυσικού αερίου δεν θα ξέρει απο που του ρθε.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ekrepali said:

Δεν υπάρχουν σενάρια. Θα δοθεί όπως και πέρυσι, μέσω του επιδόματος θέρμανσης. Εκτός κι αν κάνουν καμιά μ#@#)(@ όπως στο ρεύμα, και δώσουν φέτος μόνο σε όσους έχουν κυμαινόμενο.

Σε πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ πάντως σήμερα ειπώθηκε από στέλεχος της κυβέρνησης "Η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους" κι ότι μόνο για το πετρέλαιο θα είναι μέσω του επιδόματος θέρμανσης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kosmasgr είπε

Μόλις μου απέστειλαν τη σύμβαση από τον Ήρωνα . Ξεκινάμε και βλέπουμε 

ήμουν σίγουρος οτι θα πήγαινες Ηρών , φαινόταν εξαρχής , απλά να παρακολουθείς τιμές και έχε το σελιδοδείκτη 😁

• Like 1
Δημοσ.

Το GAS HOME FIX της Ζενίθ με 0.04991 έτσι ; Ωραία.
Υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής ;; Αυτό δεν έχω καταλάβει.

Συσχετίζεται με το ότι μπορούν να αλλάξουν τις τιμές στο εξάμηνο ;; αυτό εννοούμε ρήτρα αναπροσαρμογής ;; Η μπορούν και νωρίτερα άμα έχουν ζημιές εκείνοι ;; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...