Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από εκεί που χάρηκα 1η χρόνια με 860 τη σεζόν, ενώ με πετρέλαιο έφευγαν στην καλύτερη 1700 (σταθερά στους 21.5 όλο το 24ωρο και στις 2 περιπτώσεις), μας έρχεται αυτό φέτος... :(

Άστα φίλε μου και εγώ έτσι το δουλεύω 24ωρο 20 - 20.5 Νοέμβρη μέχρι τέλη απριλη δύο χρονιές τώρα το έχω ευχαριστηθεί αλλά από ότι φαίνεται δε γλιτώνουμε από πουθενά.. 

Επεξ/σία από Mule206
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από εκεί που χάρηκα 1η χρόνια με 860 τη σεζόν, ενώ με πετρέλαιο έφευγαν στην καλύτερη 1700 (σταθερά στους 21.5 όλο το 24ωρο και στις 2 περιπτώσεις), μας έρχεται αυτό φέτος... :(

Εγώ Οκτώβρη - Μάιο σε κυμαινόμενα Φυσικού Αερίου και μετά ΗΡΩΝ (περίπου 0.016), έδωσα 650.

Ενώ τη περίοδο Οκτώβρης 2018 - Μάιος 2019 με βαρύ χειμώνα και τιμές αερίου Τ2 Ζενίθ 0.03-0.32 (προς τον Μάιο έπεσε 0.027), έδωσα 1000ευρώ.

Τώρα το κυμαινόμενο είναι παραπάνω. Δε θέλω να το ξαναζήσω αυτό το πράγμα... γι'αυτό έφυγα τρέχοντας στο σταθερό της ΔΕΗ.

Στο 23 θα το βάλω και θα κυκλοφορώ με κοντομάνικο. 😁

• Like 1
Δημοσ.

Μωρέ το σταθερό της ΔΕΗ είναι πρώτο, η ΔΕΗ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Κάποιο μελος εδώ είχε βάλει παλιότερα το fix του Ήρων. 

Νομίζω ήταν ο @Depeche3.

Μπορεί ο φίλος να μας ενημερώσει αν βρίσκεται σε αυτό το πρόγραμμα ακόμα και το βασικότερο αν του έρχεται ανσπροσαρμογή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πολυκατοικια του πατερα μου καινε 2468 κυβικα μετρα και πληρωσανε περυσι 1440 ευρω σε 1054 ωρες στο φυσικο αεριο αττικης.Μπορει να μου πει καποιος ποσο θα πληρωσει φετος η πολυκατοικια με αν κανει την ιδια καταναλωση και ποσο θα πληρωνε στη δεη και στη ζενιθ στα προγραμματα που εχουν σταθερη χρεωση γιατι μπερδευομαι με τους υπολογισμους;

Επεξ/σία από vassilis211973
Δημοσ.

Δεν υπολογίζεις τα κυβικά μέτρα.

Πρέπει να προσθέσεις τις ετήσιες κιλοβατώρες των εκκαθαριστικών λογαριασμών.

332.jpg.62f2e192e276c33ef879e576c17703e2.jpg

Μετά πολλαπλασιάσεις το αποτέλεσμα με την χρέωση προμήθειας του κάθε παρόχου.

Το κυμαινόμενο του Φυσικού Αερίου θα πάει περίπου 0.05 τον Οκτώβρη (μαζί με την έκπτωση).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vassilis211973 είπε

Στην πολυκατοικια του πατερα μου καινε 2468 κυβικα μετρα και πληρωσανε περυσι 1440 ευρω σε 1054 ωρες στο φυσικο αεριο αττικης.Μπορει να μου πει καποιος ποσο θα πληρωσει φετος η πολυκατοικια με αν κανει την ιδια καταναλωση και ποσο θα πληρωνε στη δεη και στη ζενιθ στα προγραμματα που εχουν σταθερη χρεωση γιατι μπερδευομαι με τους υπολογισμους;

Επειδή οι τιμές είναι κυμαινομενες σε όλα σχεδόν τα προγράμματα αερίου και κάθε μήνα μεταβαλονται δε μπορείς να υπολογίσεις. 

Π.χ μπορεί όντως να πλήρωνες σχεδόν 0.05 τον Οκτώβριο όπως σου είπε και ο συμφορουμιτης αλλά τους υπόλοιπους μήνες η τιμή θα μεταβάλλεται, μπορεί προς τα πάνω αλλά μπορεί και κάτω. 

Γιαυτό καλό θα ήταν να είχαμε μια σταθερή τιμή ώστε να ξέραμε τι θα πληρώναμε όπως γίνεται και με τα fix προγράμματα ρεύματος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι μου φαινεται οτι για πολυκατοικια και κεντρικη θερμανση ο Ηρων ειναι πιο φτηνος απο τη ζενιθ;0.018 γραφει ο Ηρων και 0.023 η ζενιθ κανω κατι λαθος;

Υ.γ.με τις εξαγγελιες της ΔΕΘ εστω για 3 μηνες δεν σωζεται καπως η κατασταση ή μιλάμε για ψίχουλα;

Επεξ/σία από vassilis211973
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Thresh είπε

Είμαι στο κυμαινόμενο της ΔΕΗ (24μηνο) ήδη και σκέφτομαι να το σπάσω σε 1.5 μήνα που θα έχει περάσει το 12μηνο για να είναι 40 ευρώ η ποινή και να πάω στο fix της που είναι για 12 μήνες.

Προσεχε λιγο με την διαδικασια  Thresh γιατι ειναι ικανοι μεχρι και να στο κοψουν.Επισης να προσεξεις πολυ στο μελλον σε περιπτωση που πας ν'αλλαξεις παροχο γιατι εκει ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα.Και φυσικα μπορει να στο κοψουν.

Υπαρχει πιθανοτητα απο 1 Οκτωβριου να βγαλουν νεα προγραμματα γιατι αν θυμαμαι καλα ετσι ειχαν κανει και περυσι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, HERTHAN said:

Προσεχε λιγο με την διαδικασια  Thresh γιατι ειναι ικανοι μεχρι και να στο κοψουν.Επισης να προσεξεις πολυ στο μελλον σε περιπτωση που πας ν'αλλαξεις παροχο γιατι εκει ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα.Και φυσικα μπορει να στο κοψουν.

Υπαρχει πιθανοτητα απο 1 Οκτωβριου να βγαλουν νεα προγραμματα γιατι αν θυμαμαι καλα ετσι ειχαν κανει και περυσι.

Στα οποία φαντάζομαι ότι θα έχουν μεγαλύτερη χρέωση στο σταθερό?

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

edit: Eπίσης η τιμή του GasControl ισχύει για αιτήσεις ως 30/9. Μετά μπορεί να ανεβάσουν τη τιμή.

Ναι πιθανοτατα να κανουν κατι τετοιο οπω ειπα και στον Thresh οτι αλλαζουν τα προγραμματα.

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στα οποία φαντάζομαι ότι θα έχουν μεγαλύτερη χρέωση στο σταθερό?

Λογικα ναι.

Ετσι οπως ειναι η κατασταση το θεωρω σιγουρο να σου πω την αληθεια αλλα επειδη παντα κραταω μικρο καλαθι ας περιμενουμε και βλεπουμε.

Τωρ ποσα ειναι να δωσεις 80 ευρω για να φυγεις?Αν ηθελες σημερα εννοω.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, HERTHAN said:

Λογικα ναι.

Ετσι οπως ειναι η κατασταση το θεωρω σιγουρο να σου πω την αληθεια αλλα επειδη παντα κραταω μικρο καλαθι ας περιμενουμε και βλεπουμε.

Τωρ ποσα ειναι να δωσεις 80 ευρω για να φυγεις?Αν ηθελες σημερα εννοω.

Τα 80 είναι πριν το 6μηνο, πριν το 12μηνο είναι 60, πριν το 18μηνο είναι 40 και πριν το 24μηνο είναι 20.

Οπότε 60, τα οποία συμφέρουν και πάλι, ειδικά αν πχ πάει η σταθερή χρέωση 2-3x.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τα 80 είναι πριν το 6μηνο, πριν το 12μηνο είναι 60, πριν το 18μηνο είναι 40 και πριν το 24μηνο είναι 20.

Υπόψιν η 1η μέρα δεν είναι η μέρα που υπέγραψες, αλλά η μέρα που ενεργοποιήθηκε η σύμβαση (λίγες μέρες αργότερα).

Επεξ/σία από ekrepali
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, ekrepali said:

Υπόψιν η 1η μέρα δεν είναι η μέρα που υπέγραψες, αλλά η μέρα που ενεργοποιήθηκε η σύμβαση.

Και πάλι αν είναι να αλλάξω πριν την 1η Οκτωβρίου, δεν προλαβαίνω το 12μηνο, οπότε 6μηνο.

Όπως έγραψα βέβαια αν πράγματι προλάβω την περσινή σταθερή χρέωση και δεν την αλλάξουν σε όλους τους υφιστάμενους, το κέρδος είναι πολλαπλάσιο σε περίπτωση που πάνε στο θεό κι οι κυμαινόμενες κι οι νέες σταθερές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ... κοίτα να δεις. Αν ήμουν στη θέση σου θα πατούσα στον όρο "Ανωτέρα Βία".

111.jpg.5872242b8dfa09a9ba1155d9fe87c200.jpg

Εκεί που γράφει κ.ο.κ εμπίπτουν οι εξαιρετικές συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Με την ίδια λογική που οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών ή αλλαγές των ορίων ΟΤΣ χωρίς να ειδοποιήσουν 60 μέρες νωρίτερα και να δώσουν δικαίωμα αζημίως αποχώρησης σε όσους είχαν δέσμευση, επικαλούμενοι της εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς που εκτόξευσε τη τιμή χονδρεμπορίου...

πιστεύω ότι κι εσύ μπορείς να επικαλεστείς ότι ο 3πλασιασμός του TTF μέσα σε μόλις 6 μήνες έχει καταστήσει τη σύμβαση υπέρμετρα επαχθή

Spoiler

και επονείδιστη (που έλεγε κι η Κωνσταντοπούλου). 😁

https://quotes.ino.com/charting/?s=NYMEX_QTTF.V21

Γύρνα το δηλαδή σε Fix, πλήρωσε κανονικά και το πέναλτυ για να μην είσαι ληξιπρόθεσμος και κάνε αμέσως αμφισβήτηση λογαριασμού για να πάρεις πίσω τη ρήτρα με βάση τα όσα έγραψα επάνω. Δε νομίζω να στη δώσουν αμαχητί βέβαια, θα πρέπει να απευθυνθείς και στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Thresh είπε

Οπότε 60, τα οποία συμφέρουν και πάλι, ειδικά αν πχ πάει η σταθερή χρέωση 2-3x.

Ναι πιθανοτατα συμφερει και με τα 60 ευρω αν παει ψηλα τον χειμωνα η χρεωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...