Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, korakios είπε

τουλάχιστον τα διεκδικείς και ήδη γλύτωσες τη ρήτρα αποχώρησης

άλλοι βαριούνται κιόλας και λένε άτιμη κενωνία 

Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, καλησπέρα,

Είμαι από τους άτυχους που υπέγραψα πρώτο συμβόλαιο με Protergia (single promo 40%) το Δεκέμβρη  που μας πέρασε (νέα σύνδεση), χωρίς να διαβάσω λεπτομέρειες για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Είμαι ακόμα στο πρώτο εξάμηνο οπότε ολα καλά, δεν έχει ενεργοποιηθεί, αλλά σκέφτομαι μήπως από τώρα αξίζει να αλλάξω σε ΔΕΗ gas control και να δώσω το 80άρι για την αλλαγή...

ή να περιμένω να περάσει τουλάχιστον το εξάμηνο? έχει νόημα? λέτε να ισχύσει η τωρινή προσφορά του gas control (0,05) και μετά τις 31/3?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις... παλιές και νέες... είστε θησαυρός πληροφοριών!

36 λεπτά πριν, Nikolas2002 είπε

Είμαι ακόμα στο πρώτο εξάμηνο οπότε ολα καλά, δεν έχει ενεργοποιηθεί

το έχει καταργήσει η Προτέργια αυτό (όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες που το εφάρμοζαν) ,

όποτε θέλει βάζει ρήτρα (λογικά σε εκκαθαριστικό) , διάβασε τις προηγούμενες σελίδες και απο σ.277 να είσαι έτοιμος για αμφισβήτηση λογαριασμού και μετά ΣτΚ ή ΡΑΕ

6 λεπτά πριν, korakios είπε

το έχει καταργήσει η Προτέργια αυτό (όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες που το εφάρμοζαν) ,

όποτε θέλει βάζει ρήτρα (λογικά σε εκκαθαριστικό) , διάβασε τις προηγούμενες σελίδες και απο σ.277 να είσαι έτοιμος για αμφισβήτηση λογαριασμού και μετά ΣτΚ ή ΡΑΕ

Ναι, τα διάβασα,. Ζω στο συννεφάκι οτι τα γλύτωσα προς το παρόν (με βάση τους δύο πρώτους λογαριασμούς, ένας κι ένας).... Θα είμαι σε επιφυλακή όμως. Ευχαριστώ!

Eχεις άποψη για το τι μέλλει γενέσθαι στη ΔΕΗ gas control από τον Απρίλη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2022 στις 12:57 ΠΜ, korakios είπε

άλλο η ρήτρα που σου βάλανε με ονομασία χρέωση αναπροσαρμογής (=ρήτρα αναπροσαρμογής TTF), αυτή θα προσβάλλεις

τη ρήτρα αναπροσαρμογή εννοεί αλλά αφού δε σου στείλανε και ποτέ το συμβόλαιο έχεις πάτημα στην ειδοποιηση

τελικα βρηκα ιδιο συμβολαιο απο γειτονα μαζι με τους ορους(ειναι το ιδιο καθως το καναμε μαζι σχεδον χρονικα)

οποτε οκτωβριο -νοεμβριο του 19, οπως ειχα υπολογισει,εγινε η συναψη του που σημαινει οτι εχει ληξει νοεμβριο- δεκεμβριο 21

(Αν απαντησει και η nrg ποτέ, ισως μαθω και ακριβη ημερομηνια )

Δεν βλεπω να αναφερει κατι για ρητρα....

το μονο που καταφερα να βρω υπερ μου ειναι το 6.2 καθως προχωρησε σε ανανεωση χωρις καμια ενημερωση,ουτε καν ειδοποιηση σε λογαριασμο.

(δεν φαινονται καθαρα οι εικονες.πως μπορω να τις ανεβασω να τις δεις?)

IMG_0002.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0004.jpg

IMG_0005.jpg

Επεξ/σία από gponiris

28 λεπτά πριν, gponiris είπε

τελικα βρηκα ιδιο συμβολαιο απο γειτονα μαζι με τους ορους(ειναι το ιδιο καθως το καναμε μαζι σχεδον χρονικα)

ωραία ,

μιας και για πολλοστή φορά με έγραψες στα σου , έχοντας αναφέρει τι που να διαβάσεις αλλά δε θες ,

σου λέω να κάνεις tag όταν φτιάξεις ένα κείμενο , μου στέλνεις pm ,

οκ σου απαντώ στο pm και σου λέω γράψε όλο το ιστορικό στο κεντρικό θέμα και τι ακριβώς να αναφέρεις σειρά σειρά , εσύ κάνεις μια παράθεση λες και θα κάτσω να μπω στο προφίλ σου να δω την περίπτωσή σου ....

φτιάξε όλο το ιστορικό σε ένα ποστ και μετά ζήτα απο κάποιον να γράψει ένα απλό κείμενο που θα το στείλεις αρχικά στην εταιρία,

παρακάτω είναι κομμάτια της νομοθεσίας

Spoiler

στ) Σαφή, εύλογα και διαφανή κριτήρια, βάσει των
    οποίων λαμβάνει χώρα η αναπροσαρμογή των Χρεώ-
    σεων Προμήθειας.

στ) Οποιοσδήποτε μηχανισμός αναπροσαρμογής
    των τιμολογίων πρέπει να είναι: α) διαφανής, με σαφώς
    ορισμένο τρόπο ενεργοποίησης και υπολογισμού και
    γνωστός στον Πελάτη εκ των προτέρων, β) να κατατείνει
    στην αποφυγή υπερβολικής μεταβλητότητας ως προς το
    ύψος της κατανάλωσης, γ) να προσφέρει, κατά το δυνα-
    τόν, επαρκείς επιλογές ως προς τη δυνατότητα διαχείρι-
    σης του κινδύνου διαχρονικής διακύμανσης των τιμών,
    και δ) να αποτελεί μέρος της Σύμβασης Προμήθειας.

ε) Πρέπει να είναι σαφής η χρονική διάρκεια ισχύος
    των χρεώσεων που συμφωνείται, π.χ. σταθερές χρεώσεις
    για ένα (1) έτος. Ιδίως για συμβάσεις με διάρκεια πάνω
    από ένα έτος, πρέπει να περιλαμβάνεται διαφανής με-
    θοδολογία αναπροσαρμογής των χρεώσεων, απλή και
    κατανοητή στον Πελάτη.

2. Για την τροποποίηση όρων της Σύμβασης Προμήθει-
    ας, ο Προμηθευτής υποχρεούται σε ατομική ενημέρωση
    των Πελατών του. Η ενημέρωση λαμβάνει χώρα τουλά-
    χιστον τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος των
    τροποποιήσεων και εφόσον είναι δυνατό και επαρκές,
    σε ειδικό πεδίο του Λογαριασμού Κατανάλωσης ή σε χω-
    ριστό έντυπο που διαβιβάζεται με αυτόν.

καλή επιτυχία και καλή συνέχεια απο μένα :)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@korakiosελεος δηλαδη καπου με αυτον τον καταιγισμο λες και σε ενοχλησαμε για κατι.

Αν ενοχλεισαι τοσο μην βοηθας ρε φιλε!Δεν θα μας βγαλεις και αγγουρια που προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη με τους μαλ...ες που μπλεξαμε!που θα μου πεις οτι σε εγραψα και στα μου..!

Δεν βλεπεις οτι προσπαθω?

Βρηκα και ανεβασα τους ορους.

Απο εκει ξεκιναμε ετσι δεν ειναι?και γιαυτο ρωταω αν ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ για να τους ανεβασω ξανα!γιατι εγω ΔΕΝ καταλαβαινω ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ και καποιος απο εδω μεσα που ειναι προθυμος να βοηθησει θα τους ζητησει για να συνταξουμε το κειμενο σωστα!

Θα ετοιμασω το κειμενο σιγα σιγα και σε ευχαριστω για τις ευχες :)

Επεξ/σία από gponiris

Παρακαλω σε διακοπη του συμβολαιου μου καθότι  σας εχω αποστειλει απο τον Ιανουαριο email προκειμενου να με ενημερωσετε για την ημερομηνια ληξης του ,καθως και  την επαναποστολη του σε αρχειο.

Ουδεμια απαντηση δεν εχω λαβει μεχρι σημερα.

Επισης στον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο που ελαβα εχετε βαλει χρεωση αναπροσαρμογης.

Στη συμβαση δεν αναφερεται πουθενα η χρεωση αυτη και παρακαλω σε αφαιρεση του ποσου αυτου,ως παρανομη.

17 λεπτά πριν, kirileman είπε

Κοίτα να δεις κάτι άτομα που υπάρχουν.

Ευτυχως δεν υπαρχουν για μενα γιατι μπαινουν σε αγνοηση σε χρονο dt.Το μονο κακο ειναι οτι βλεπω τι γραφουν απο τις παραθεσεις που κανουν οι αλλοι.

Ο korakios παντως φταιει.😝

9 ώρες πριν, korakios είπε

τουλάχιστον τα διεκδικείς και ήδη γλύτωσες τη ρήτρα αποχώρησης

άλλοι βαριούνται κιόλας και λένε άτιμη κενωνία 

Για καποιον παραξενο λογο μεσα στην αιτηση στο myrae μετα αφου εβαλα την απαντηση που μου εδωσες μου δινει την επιλογη αποδοχης και αρνησης αλλα δεν βλεπω καποια απαντηση απο την προτεργια.

Τι κουλο ειναι αυτο?!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Ευτυχως δεν υπαρχουν για μενα γιατι μπαινουν σε αγνοηση σε χρονο dt.Το μονο κακο ειναι οτι βλεπω τι γραφουν απο τις παραθεσεις που κανουν οι αλλοι.

Ο korakios παντως φταιει.😝

Τον Κοράκιο εννοούσα.

:D

Επεξ/σία από kirileman

19 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Για καποιον παραξενο λογο μεσα στην αιτηση στο myrae μετα αφου εβαλα την απαντηση που μου εδωσες μου δινει την επιλογη αποδοχης και αρνησης αλλα δεν βλεπω καποια απαντηση απο την προτεργια.

Τι κουλο ειναι αυτο?!

μήπως υπάρχει κενή απάντηση και το κείμενο είναι συνημμένο ? Νομίζω έχει ξαναγίνει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...