alejsalonica Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Στις 11/3/2022 στις 9:59 ΜΜ, korakios είπε αναφέρεται στα κεφάλαια τροποποίησης των (νόμιμων) όρων που υπογράφεις https://www.depa.gr/wp-content/uploads/2018/12/fek-v-1969_01_06_2018-kodikas-promitheias-fysikoy-aerioy-se-pelates.pdf απλά η νομοθεσία ορίζει 6μήνες ελάχιστης διάρκειας τιμών/όρων , άρα και δεν μπορεί ο πάροχος την επόμενη μέρα να σου στείλει χαρτί οτι σε 30 μέρες γίνονται αλλαγές όρων Σε αλλαγή τιμής όμως , η νομοθεσία δίνει δικαίωμα άμεσης εφαρμογής και η ειδοποίηση να βρίσκεται στον ίδιο αυξημένο λογαριασμό (δυστυχώς) , φυσικά όχι πριν του 6μήνου Και εννοείται φευγεις αζημίως 1. Στην σύμβαση με την ΔΕΗ δεν αναφέρει πουθενά σχετικό όρο. Αν είχε τέτοιο όρο προφανώς και θα ίσχυε αυτό που αναφέρεις. 2. Δεν έχεις καταλάβει το άρθρο 27. 27.β) Την ελάχιστη διάρκεια ισχύος των προσφερομένων Τιμολογίων Προμήθειας. Η διάρκεια αυτή δεν δύναται να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών Με το ανώτερο η νομοθεσία ορίζει ότι η διάρκεια ισχύος τιμολογίων σε μια σύμβαση ανάμεσα σε έναν πάροχο και έναν καταναλωτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 6 μηνών. Αυτό δεν δίνει αυτόματα το δικαίωμα σε έναν πάροχο να αλλάξει τιμές αν δεν το αναφέρει ρητά στη σύμβαση. Όταν κάνει λοιπόν σύμβαση με πάροχο για 24 μήνες σταθερή τιμή θα πρέπει να σου δώσει 24 μήνες σταθερή τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, alejsalonica είπε 1. Στην σύμβαση με την ΔΕΗ δεν αναφέρει πουθενά σχετικό όρο. Αν είχε τέτοιο όρο προφανώς και θα ίσχυε αυτό που αναφέρεις. https://www.dei.gr/media/5a2eghol/genikoi_oroi_aerio_dei.pdf 13.3 5 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Με το ανώτερο η νομοθεσία ορίζει ότι η διάρκεια ισχύος τιμολογίων σε μια σύμβαση ανάμεσα σε έναν πάροχο και έναν καταναλωτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 6 μηνών. Αυτό δεν δίνει αυτόματα το δικαίωμα σε έναν πάροχο να αλλάξει τιμές αν δεν το αναφέρει ρητά στη σύμβαση. δεν είπα το αντίθετο 5 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Όταν κάνει λοιπόν σύμβαση με πάροχο για 24 μήνες σταθερή τιμή θα πρέπει να σου δώσει 24 μήνες σταθερή τιμή. διάβασε το λινκ παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Ειχα βαλει της ΔΕΗ το mygas control τοτε με τα 2 λεπτα τη κιλοβατωρα. Επειδη τωρα το ενεργοποιησα το αεριο και εφοσον εχω μετρητη και βλεπω ανα πασα στιγμη τι εχω καψει,χοντρικα σε ποσο κοστος βγαινει το κυβικο που βλεπω να βγαζει στο μετρητη? Για να εχω μια ταξη μεγεθους του τι καιω τωρα στην αρχη καθως αλλαξα τροπο που χρησιμοποιω στη θερμανση (18 βαθμους ολη μερα και 20 το βραδυ,ενω πριν το ανοιγα μονο 3 ωρες το βραδυ) και μην ερθει ο πρωτος μηνας κανα 400αρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, Dantε είπε χοντρικα σε ποσο κοστος βγαινει το κυβικο που βλεπω να βγαζει στο μετρητη? https://www.zenith.gr/uploads/file/315c7e9d0c484cdc9ec8cd6766f3e5a6/Anotera_Thermogonos_Dinami.pdf 5 λεπτά πριν, Dantε είπε και μην ερθει ο πρωτος μηνας κανα 400αρι. 40άρι θες να πεις 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alejsalonica Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, korakios είπε https://www.dei.gr/media/5a2eghol/genikoi_oroi_aerio_dei.pdf 13.3 δεν είπα το αντίθετο διάβασε το λινκ παραπάνω Στους γενικούς όρους όντως αναφέρεται, σωστά τα λες. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι και καταχρηστικός όρος. Ποιος έχει την όρεξη βέβαια να τρέξει στα δικαστήρια. Από την μια οι ειδικοί οροί κι από την άλλη οι γενικοί. όπως καταλαβαίνει κανείς σε αυτό το σύστημα ο καταναλωτής δεν θα βρει ποτέ το δίκιο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Θα μπορούσες να πεις ότι είναι και καταχρηστικός όρος. (όπως και με το ρεύμα) συμφέρει και τον καταναλωτή 1. Η εταιρία θα χρέωνε αρκετά παραπάνω ώστε να είναι καλυμμένη σε περίπτωση ακραίας διακύμανσης (αλλιώς λουκέτο) 2. έχεις το δικαίωμα , πληρώνοντας ρήτρα αποχώρησης φυσικά, να φύγεις ανα πάσα στιγμή αν σε συμφέρει να πας αλλού , αλλιώς θα ήσουν υποχρεωμένος να τηρήσεις και εσύ όλη τη διάρκεια δέσμευσης (φυσικά δεν πληρώνεις κάποια ρήτρα αποχώρησης αν κάνει μεταβολή η εταιρία Το μόνο αγκάθι που παραμένει είναι το δικαίωμα της άμεσης εφαρμογή αλλαγής τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση , (με ειδοποίηση στον ήδη αυξημένο λογαριασμό) Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alejsalonica Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Με αφορμή την κουβέντα με τον @korakios να θυμίσουμε εδώ ότι οι πάροχοι αγοράσουν σε διάφορες τιμές και πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σε εξωχρηματιστηριακές αγορές παρά μέσω TTF. Την τιμή TTF την χρησιμοποιούν για να μας χρεώνουν. Ο όγκος του αερίου που διακινείται έκτος χρηματιστηρίου ενέργειας είναι πολλαπλάσιος του όγκου που διακινείται εντός. Τα χρηματιστήρια είναι ουσιαστικά το αποκούμπι τους αν δεν βρουν φθηνότερα. Όσοι έχουν ασχοληθεί με αγορά ενέργειας πιο παλιά θα θυμούνται τελείως διαφορετικά συμβόλαια. Εν ολίγοις, οι πάροχοι αγοράζουν αρκετά πιο φθηνά από τις τιμές TTF αλλά εμάς μας χρεώνουν με τιμές TTF + περιθώριο κέρδους. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 51 λεπτά πριν, korakios είπε https://www.zenith.gr/uploads/file/315c7e9d0c484cdc9ec8cd6766f3e5a6/Anotera_Thermogonos_Dinami.pdf Περιλαμβανει και τους φορους κτλ η τιμη που δινει η ειναι αυστηρα σε μοναδα ογκου? Μια χοντρικη αναγωγη ουσιαστικα θελω ,μιας και δε μου εχει ερθει λογαριασμος να την εκανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Dantε είπε Περιλαμβανει και τους φορους κτλ η τιμη που δινει η ειναι αυστηρα σε μοναδα ογκου? δεν περιλαμβάνει φόρους κτλ 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Μια χοντρικη αναγωγη ουσιαστικα θελω ,μιας και δε μου εχει ερθει λογαριασμος να την εκανα. κάνε μόνο την κιλοβατώρα , έτσι κι αλλιώς είχαν μπει επιδοτήσεις μέχρι Δεκέμβριο , κάποιοι είχαν και πιστωτικό αντί να χρεωθούν . Δηλαδή υπολόγισε εσύ μόνο με τιμή κιλοβατώρας για να είσαι μέσα και υποθέτω θα σου έρθει λιγότερο 9 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Εν ολίγοις, οι πάροχοι αγοράζουν αρκετά πιο φθηνά από τις τιμές TTF αλλά εμάς μας χρεώνουν με τιμές TTF + περιθώριο κέρδους. και κάποιοι TTF + περιθώριο κέρδους + ρήτρα αναπροσαρμογής στο TTF , χτυπάει νεύρο το συγκεκριμένο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 hour ago, Dantε said: Ειχα βαλει της ΔΕΗ το mygas control τοτε με τα 2 λεπτα τη κιλοβατωρα. Επειδη τωρα το ενεργοποιησα το αεριο και εφοσον εχω μετρητη και βλεπω ανα πασα στιγμη τι εχω καψει,χοντρικα σε ποσο κοστος βγαινει το κυβικο που βλεπω να βγαζει στο μετρητη? Για να εχω μια ταξη μεγεθους του τι καιω τωρα στην αρχη καθως αλλαξα τροπο που χρησιμοποιω στη θερμανση (18 βαθμους ολη μερα και 20 το βραδυ,ενω πριν το ανοιγα μονο 3 ωρες το βραδυ) και μην ερθει ο πρωτος μηνας κανα 400αρι. Υπολογισε και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ωστόσο γιατί η αναστολή είναι για το.ν Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 1 hour ago, Dantε said: Περιλαμβανει και τους φορους κτλ η τιμη που δινει η ειναι αυστηρα σε μοναδα ογκου? Μια χοντρικη αναγωγη ουσιαστικα θελω ,μιας και δε μου εχει ερθει λογαριασμος να την εκανα. Τώρα που το φίλτραρα αυτό που είπες, μάλλον θα χρεωθεις μόνο το πάγιο. Γιατί έχεις κόστος 0,02 και τόση είναι και η επιδότηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, marina8282 είπε Καλημέρα σε πόσες μέρες δλδ από την μέρα της αιτησης ήρθε ο τελικός από την ζενιθ;κ σε πόσες μέρες μπήκες στην ΔΕΗ; Η μία παροχή (αυτή που έγινε επιτόπια μέτρηση) έκανε 8 ημέρες να γίνει η αλλαγή παρόχου. Η άλλη παροχή (την ίδια μέρα έγιναν και δύο αιτήσεις) καθυστέρησε να φύγει από την ΔΕΗ (έκανε κάπου 12 ημέρες να φύγει) και η ΕΔΑ έκανε την αλλαγή παρόχου από την φωτογραφία την επόμενη ημέρα που την παρέλαβε. Η Ζενιθ έκανε σχεδόν ένα μήνα να εκδώσει τελικό λογαριασμό που δεν πρόλαβα να τους δω γιατι όταν ηρθε SMS οτι εκδόθηκαν λογαριασμοί και μπήκα στην Ζενιθ είχε διαγράψει τις παροχές και περίμενα να έρθουν με το ταχυδρομείο.... ευτυχώς στα SMS έλεγε το ποσό επιστροφής(που ήταν καλά ποσά, 160 για την μία και 110 για την άλλη) και ξεκίνησα άμεσα την διαδικασία για την είσπραξη της επιστροφής που ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα και κάτι.... 4 ώρες πριν, Giannis80x είπε Εμενα παντως sms δεν εχει ερθει. Μαζι τους που ειχα μιλησει μου ειπαν δεν ενημερωνομαι και παει συστημικα η μετρηση στους παροχους. Η ΕΔΑ Θεσσαλίας που είμαι εγώ απ ότι ξέρω στελνει SMS για επιτόπια μέτρηση. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από teot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marina8282 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, teot είπε Η μία παροχή (αυτή που έγινε επιτόπια μέτρηση) έκανε 8 ημέρες να γίνει η αλλαγή παρόχου. Η άλλη παροχή (την ίδια μέρα έγιναν και δύο αιτήσεις) καθυστέρησε να φύγει από την ΔΕΗ (έκανε κάπου 12 ημέρες να φύγει) και η ΕΔΑ έκανε την αλλαγή παρόχου από την φωτογραφία την επόμενη ημέρα που την παρέλαβε. Η Ζενιθ έκανε σχεδόν ένα μήνα να εκδώσει τελικό λογαριασμό που δεν πρόλαβα να τους δω γιατι όταν ηρθε SMS οτι εκδόθηκαν λογαριασμοί και μπήκα στην Ζενιθ είχε διαγράψει τις παροχές και περίμενα να έρθουν με το ταχυδρομείο.... ευτυχώς στα SMS έλεγε το ποσό επιστροφής(που ήταν καλά ποσά, 160 για την μία και 110 για την άλλη) και ξεκίνησα άμεσα την διαδικασία για την είσπραξη της επιστροφής που ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα και κάτι.... Η ΕΔΑ Θεσσαλίας που είμαι εγώ απ ότι ξέρω στελνει SMS για επιτόπια μέτρηση. Όταν λες ξεκινησες άμεσα να πάρεις την επιστροφή τι έκανες δλδ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, marina8282 είπε Όταν λες ξεκινησες άμεσα να πάρεις την επιστροφή τι έκανες δλδ;;; ΙΒΑΝ , ταυτότητα ή απο κατάστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marina8282 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε ΙΒΑΝ , ταυτότητα ή απο κατάστημα Μάλιστα ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, marina8282 είπε Μάλιστα ευχαριστώ πολύ. εννοείται οτι δικαιούσαι και οποιαδήποτε έκπτωση συνέπειας του τελικού με έκδοση έκτακτου πιστωτικού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις