Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, korakios είπε

φαρμακείο το βλέπω

46388834_.png.4ae38fde12fe0ba03f78924d3bd3c5eb.png

ΔΕΗ fix , ηρών flex και elin (εξαρτάται και πόσο αέριο καις) είναι φθηνά

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα καίω. 70τμ, τον χειμώνα 2 βαθμούς κάτω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 4μελης οικογένεια. Καλά κουφώματα, μέτρια θερμομόνωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, argimeg είπε

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα καίω. 70τμ, τον χειμώνα 2 βαθμούς κάτω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 4μελης οικογένεια. Καλά κουφώματα, μέτρια θερμομόνωση.

τότε διάλεξε πρόγραμμα αερίου χωρίς δέσμευση και βλέπεις αργότερα τι παίζει

• Thanks 1

4 ώρες πριν, Mule206 είπε

Φίλε μου εσύ που είσαι σε αυτό το πρόγραμμα (ή όποιος άλλος) μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποια χρέωση ΔΑΦΑ ή κάπως έτσι που την είπαν. Έτσι ονομάζεται η ρήτρα προμήθειας στο αέριο. 

Ευχαριστώ 

Ισχύει η ρήτρα σε όλα τα Fix του Ήρων και στο Gas Home Flex 24 / Double Home Flex 24.

Tα προγράμμματα Gas Home Flex (35% έκπτωση) / Double Home Flex (45% έκπτωση με dual energy ή χαριστικά σε μερικούς πελάτες χωρίς ρεύμα) και Gas Home Flex E (δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν έχει 35% ή 45% έκπτωση) δεν έχουν ρήτρα. Υπάρχει ο παρακάτω ειδικός όρος που ακυρώνει τον γενικό όρο περί ρήτρας.

1.jpg.583ebba6d7be394c077434c1f98f94b6.jpg

Επιβεβαίωσε όμως στη σύμβαση που θα σου στείλουνε ότι αναγράφεται αυτό το πράγμα... διότι αλλάζουν τις συμβάσεις κάθε τρεις και λίγο! Δεν τους προλαβαίνουμε...

1 ώρα πριν, argimeg είπε

Σίγουρα όχι Ελίν... μόνο το Large αξίζει (σε συνδιασμό με ρεύμα) και για πολύ μεγάλες καταναλώσεις.

Ήρων Flex με 35% έκπτωση θα είναι λίγο ακριβό αυτό το χειμώνα... εκτός κι αν κλείσει άμεσα συμφωνία η Ευρώπη με τους Ρώσους για να έρθει αέριο απ'το νέο αγωγό Gazprom2 (όπου ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες). Πολύ χλωμό το κόβω αν κρίνω απ'τις σημερινές ειδήσεις όπου η Μέρκελ πήγε να συζητήσει με τον Μπάιντεν!!! Πάρτο αλλιώς Αγκέλα... 🤪

https://www.naftemporiki.gr/story/1748586/nord-stream-2-skeptikismos-merkel-gia-lusi-kata-ti-sunantisi-tis-me-ton-mpainten

Άποψη μου είναι αν πάρεις επιβεβαίωση ότι το Gas Home Flex Ε του Ήρων είναι με 45% έκπτωση, να πας εκεί.

Αλλιώς ΔΕΗ για 1 χρόνο https://fysikoaerio.dei.gr/fysiko-aerio-gia-to-spiti/myhomegascontrol/

αλλά προσοχή σε κάθε λογαριασμό μην υπάρχει ανακοίνωση για αναπροσαρμογή τιμών.

Επίσης κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέχετε στη ΔΕΗ είναι πως αν λήξει η σύμβαση, ανανεώνεται αυτόματα (!) για 1 χρόνο στο Fix πρόγραμμα που ισχύει εκείνη τη περίοδο. Αν σκοπεύετε δηλαδή να πάτε σε άλλο πάροχο πρέπει α) να ενημερώσετε νωρίτερα τη ΔΕΗ γραπτώς ότι θα αλλάξετε πάροχο και δε θέλετε ανανέωση, β) να τους πείτε ότι απ'την επομένη της ημερομηνίας λήξης και μέχρι να γίνει η μετάβαση σε άλλο πάροχο να σας χρεώνει βάσει αρχική τιμής προμήθειας γ) να φροντίσετε η μετάβαση στο νέο πάροχο να γίνει μετά τη λήξη της σύμβασης στη ΔΕΗ γιατί αν βιαστείτε να κάνετε την αίτηση νωρίτερα (ώστε να γλυτώσετε μέρες) και έρθει σφαίρα να πάρει μέτρηση ο Διαχειριστής... το πρόστιμο πρόωρης αποχώρησης έστω και για 1 μέρα νωρίτερα είναι 40 ευρώ.

• Thanks 1

Στις 11/7/2021 στις 2:11 ΜΜ, korakios είπε

Έκανα Ηρων αίτηση , αν μου στείλουν την προσφορά με 45% οκ , αλλιώς το κόβω για ΔΕΗ .

και ακόμα περιμένω , βασικά δε μου ήρθε ούτε κάποιο email επιβεβαίωσης

@marmagia, @Mule206 μετά απο πόσες μέρες σας έστειλαν email ?

1 hour ago, korakios said:

Αν δεν τους έπαιρνα τηλ την ίδια μέρα που έκανα την αίτηση κάνοντας την ηλίθια παίζει ακόμα να μην μου είχαν στείλει τίποτα. Δεν παίρνουν και βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης.. αν στείλουν το αρχικό μειλ μετά κινούνται γρήγορα (απαντάνε και προχωράνε παρακάτω στα επόμενα στάδια σε καμία μέρα)

• Like 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

Όταν είχα ξεκινήσει μέσω e contact η διαδικασία προχωρούσε γρηγορά σε 2 ημέρες έπαιρνα απάντηση όταν είχα στειλει τα πάντα για την τελικη σύμβαση είχε κολλήσει ένα μηνά και μετα από δικά μου προτροπει  ολοκηρωθικε είχε κωλύσει λογου λάθους δικο τους αν εκανες και εσυ μεσω  e contact  παρε τηλέφωνο απεθειας εδώ είναι το αρμόδιο τμημα    2130075349

• Like 1

2 ώρες πριν, korakios είπε

Και μένα σε 2 μέρες αφού έστειλα τα δικαιολογητικά μου έστειλαν συμβόλαιο και μετά από μια μέρα μου έστειλαν το παρακάτω Mail 

"Σε συνέχεια του αιτήματος σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το αίτημά σας για τον ΗΚΑΣΠ **************, έχει προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα για έλεγχο και διεκπεραίωση προς την ΕΔΑΑ.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε περίπτωση που προκύψει κάποια εκκρεμότητα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Αν δεν επικοινωνήσουμε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα σχετικά με την αίτηση σας και αυτή προχωράει κανονικά."

Αυτό έγινε 8 Ιουλίου. 

Έκτοτε δεν μου έχει καμία ενημέρωση εξέλιξης. 

Ποσες μέρες παίρνει υπό νορμάλ συνθήκες να προχωρήσει η αίτηση; 

3 hours ago, Mule206 said:

Και μένα σε 2 μέρες αφού έστειλα τα δικαιολογητικά μου έστειλαν συμβόλαιο και μετά από μια μέρα μου έστειλαν το παρακάτω Mail 

"Σε συνέχεια του αιτήματος σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το αίτημά σας για τον ΗΚΑΣΠ **************, έχει προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα για έλεγχο και διεκπεραίωση προς την ΕΔΑΑ.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε περίπτωση που προκύψει κάποια εκκρεμότητα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Αν δεν επικοινωνήσουμε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα σχετικά με την αίτηση σας και αυτή προχωράει κανονικά."

Αυτό έγινε 8 Ιουλίου. 

Έκτοτε δεν μου έχει καμία ενημέρωση εξέλιξης. 

Ποσες μέρες παίρνει υπό νορμάλ συνθήκες να προχωρήσει η αίτηση; 

ακριβώς το ίδιο και εγώ. Οπότε υποθέτω οτι αφού τόσες μέρες δεν έχουν εμφανιστεί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι μου είχε πει η εταιρία που ανέλαβε την εγκατάσταση του αερίου οτι σε κανά μηνα απο την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΔΑ θα έρθου να βάλουν μετρητές. Πάνε 2 μήνες και είναι άφαντοι. Εγώ θα λείπω τον Άυγουστο. Λέτε απλά θα κάνουν την εγκατάσταση κάποια στιγμή απροειδοποίητα ή παίζει να τους κυνηγάμε τον Σεπτέμβριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, marmagia είπε

ακριβώς το ίδιο και εγώ. Οπότε υποθέτω οτι αφού τόσες μέρες δεν έχουν εμφανιστεί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι μου είχε πει η εταιρία που ανέλαβε την εγκατάσταση του αερίου οτι σε κανά μηνα απο την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΔΑ θα έρθου να βάλουν μετρητές. Πάνε 2 μήνες και είναι άφαντοι. Εγώ θα λείπω τον Άυγουστο. Λέτε απλά θα κάνουν την εγκατάσταση κάποια στιγμή απροειδοποίητα ή παίζει να τους κυνηγάμε τον Σεπτέμβριο;

Νομίζω αν θυμάμαι καλά και με τη περίπτωση μου ότι έρχονται απροειδοποιητα σκάβουν δρόμο και αφήνουν αναμονή στο σημάδι που θα μπει ο μετρητής. 

Και μετά από κάποιες μέρες έρχονται και τοποθετουν το μετρητη και τον συνδεουν με την αναμονη. 

Επεξ/σία από Mule206

42 λεπτά πριν, billyst είπε

Καλησπέρα σε όλους πελάτης nrg με χρέωσαν στον πρώτο λογαριασμό φυσκο αεριο 20 ευρώ επικουρικές υπηρεσίες.Τους πήρα τηλέφωνο και με είπανε είναι από το κράτος.Τι είναι αυτο

https://www.edathess.gr/uphresies/epikourikes/

Καλημέρα σε όλους. Είναι κάποιος που έχει ηδη αεριο να μας πει ποσο περιπου πληρωνει τους καλοκαιρινους μηνες ή τελος παντων τους μηνες που δεν κανει χρηση, θερμανση και ζεστο νερο. Εννοω ποσο ερχεται παγιο, λοιπες χρεωσεις, φπα κλπ με μηδενικη καταναλωση φυσικου αεριου. 

Καλησπέρα.Μια μικρή βοήθεια αν μπορείτε και γνωρίζετε.Είμαι πελάτης της nrg στο ρεύμα στο save 40,τα επακόλουθα δεν χρειάζεται να σας τα εξηγήσω όπως τα γνωρίζετε οι περισσότεροι,οπότε δεν έχω και καμία προτίμηση να γίνω πελάτης της τους και στο φυσικό αέριο.Διαβάζοντας εδώ κατέληξα ότι με συμφέρει ο Ήρων,απλά γνωρίζει κάποιο ποιο πρόγραμμά του είναι το πιο συμφέρον και συγκεκριμένα αν  εφαρμόζει ρήτρα αναπροσαρμογής;Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εξυπηρέτησή τους μου είπαν ότι το home fix δεν εφαρμόζει ρήτρα και είναι και το πιο φθηνό όλο το χρόνο;Ισχύει;

14 λεπτά πριν, diamantis k είπε

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εξυπηρέτησή τους μου είπαν ότι το home fix δεν εφαρμόζει ρήτρα και είναι και το πιο φθηνό όλο το χρόνο;Ισχύει;

εφαρμόζει κανονικά ρήτρα το fix (τουλάχιστον έχει δικαίωμα να εφαρμόσει), το flex όχι όπως αναφέρεται στους ειδικούς όρους

• Like 1

7 ώρες πριν, korakios είπε

εφαρμόζει κανονικά ρήτρα το fix (τουλάχιστον έχει δικαίωμα να εφαρμόσει), το flex όχι όπως αναφέρεται στους ειδικούς όρους

Κατανοητό.Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τα τώρα δεδομένα ποιο είναι πιο συμφέρον κατά την γνώμη σου;

11 λεπτά πριν, diamantis k είπε

Κατανοητό.Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τα τώρα δεδομένα ποιο είναι πιο συμφέρον κατά την γνώμη σου;

με τα σημερινά δεδομένα το flex , με προβλέψεις οτι παίζει να ανέβει η τιμή του αερίου ίσως το fix της ΔΕΗ. Αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις το large της Ελίν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...