arianosfc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, korakios είπε έχει αλλάξει απλά η ονομασία , δες όμως στο συμβόλαιό σου , πως υπολογίζεται η ρήτρα (κάνε search τη λέξη TTF ) ωστε να συγκρίνω Στο συμβόλαιο γράφει τα παρακάτω Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από arianosfc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, arianosfc είπε οκ ,δεν έχει αλλάξει κάτι , μικρή σημασία είχε , δες τα λινκ που σου έδωσα πριν , προχωράς με το έντυπο αμφισβήτησης , γράφεις στο περίπου το κείμενο , περιμένεις 10 εργάσιμες και μετά καταγγελία μέσω myrae Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianosfc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε οκ ,δεν έχει αλλάξει κάτι , μικρή σημασία είχε , δες τα λινκ που σου έδωσα πριν , προχωράς με το έντυπο αμφισβήτησης , γράφεις στο περίπου το κείμενο , περιμένεις 10 εργάσιμες και μετά καταγγελία μέσω myrae να κάνω αίτηση αλλαγής παρόχου σε κάποιον άλλο; επίσης το έντυπο που το στένω στον HRΩΝ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, arianosfc είπε να κάνω αίτηση αλλαγής παρόχου σε κάποιον άλλο; τώρα πέφτουν οι τιμές της χοντρικής , άγνωστο για πόσο και μέχρι πόσο , άργησες βασικά συγκρίνεις το 0,05 σταθερού της ΔΕΗ (άξιζε όταν ήταν στα 0,02) και βλέπεις τα κυμαινόμενα με βάση TTF εδώ: https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5285051 υπόψιν αλλάζουν καθημερινά, δεν μπορώ να προτείνω κάτι λόγω απρόβλεπτων διεθνών εξελίξεων και καιρικών συνθηκών . Το αγγούρι ήταν βέβαιο πριν μήνες γιαυτό και οι περισσότεροι φύγαμε απο κυμαινόμενα , τώρα θα δείξει 7 λεπτά πριν, arianosfc είπε επίσης το έντυπο που το στένω στον HRΩΝ? ε, ναι Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianosfc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε τώρα πέφτουν οι τιμές της χοντρικής , άγνωστο για πόσο και μέχρι πόσο , άργησες βασικά συγκρίνεις το 0,05 σταθερού της ΔΕΗ (άξιζε όταν ήταν στα 0,02) και βλέπεις τα κυμαινόμενα με βάση TTF εδώ: https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5285051 υπόψιν αλλάζουν καθημερινά, δεν μπορώ να προτείνω κάτι λόγω απρόβλεπτων διεθνών και καιρικών συνθηκών . Το αγγούρι ήταν βέβαιο πριν μήνες γιαυτό και οι περισσότεροι φύγαμε απο κυμαινόμενα , τώρα θα δείξει ε, ναι Μα δεν ήξερα καν οτι ειναι κυμμενόμενο για σταθερό μου το δώσαν το καλοκαίρι , και φαντάζομαι και άλλοι μαζί με εμένα την πάτησαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, arianosfc είπε και φαντάζομαι και άλλοι μαζί με εμένα την πάτησαν. εννοείται πάντως εδώ το λέμε ανα 2-3 σελίδες οτι έχει ρήτρα , ήταν μεγάλη παγίδα το συγκεκριμένο , παίζει γιαυτό και να αλλάξανε και το όνομα αφού μόνο fix δεν ήταν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DownUNDERground Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ ένα chart με ιστορικό των τιμών: https://finance.yahoo.com/quote/TTF%3DF/chart?p=TTF%3DF Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από DownUNDERground 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, stazzy1978 είπε Καλή Χρονιά! Ταπεινή μου άποψη κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία, είτε με πετρέλαιο, είτε με ΦΑ είτε με...πυρηνέλαιο είναι εκτός τόπου στις μέρες μας. Αυτονομία από την αρχή μέχρι το τέλος σε κάθε ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας και τέλος. Μαζι σου απλα η αυτονομηση εχει ενα Α σημαντικοτατο κοστος να αποκτησεις λεβητακι και να φερεις την εγκατασταση στο μπαλκονι σου συν τα μερεμετια να συνδεθει με το εσωτερικο κυκλωμα καλοριφερ του διαμερισματος και να αποκοπει απο το κοινοχρηστο. Το οποιο δυσκολα το αναλαμβανεις οταν με τις τιμες να ανεβαινουν η αποσβεση αυτους του κοστους φανταζει μακρινη εως δυσκολη. Αντιθετα οταν στο κοινοχρηστο ο λεβητας και ολη η υπολοιπη εγκατασταση που εχει βαλει ο κατασκευαστης ειναι εξαρχης διπλης ενεργειας (πετρελαιο/ΦΑ) και το μονο κοστος ειναι να συνδεθει η αναμονη στην εισοδο της πολυκατοικιας με το δικτυο στο δρομο (ουτε 3 μετρα), προφανως δεν υπαρχει κοστος εγκαταστασης μεγαλο μαλλον αλλα μονο ενεργοποιησης, το οποιο καποιοι ενδιαφερονται να δουν αν συμφερει τωρα να εκμεταλλευτουν. Το γιατι τοσα χρονια κοιμοντουσαν και δεν το εκαναν νωριτερα, αλλουνου παπα, ισως εφταιγε και η κριση γιατι οι περισσοτεροι δεν εκαιγαν καν τη θερμανση πετραλαιου, αρα ουτε το αεριο θα δουλευαν αν υπηρχε και δεν τους ενδιεφερε την εβγαζαν με κλιματιστικα. Τωρα με το ρευμα στην ανηφορα ταρακουνηθηκαν και παγωσαν κυριολεκτικα και μεταφορικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vali Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, Sebu είπε περισσοτεροι δεν εκαιγαν καν τη θερμανση πετραλαιου, αρα ουτε το αεριο θα δουλευαν αν υπηρχε και δεν τους ενδιεφερε την εβγαζαν με κλιματιστικα. Τωρα με το ρευμα στην ανηφορα ταρακουνηθηκαν και παγωσαν κυριολεκτικα και μεταφορικα. Από την στιγμή που δεν είχαν να πληρώσουν για πετρέλαιο, τι θα αλλάξει με το αέριο. Αν του άλλου του έρθει φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος, προφανώς και θα επιλέξει να πληρώσει το ρεύμα για να μην του το κόψουν, παρά να πληρώσει τα κοινόχρηστα της οικοδομής. Δεν γνωρίζω τους ενοίκους της οικοδομής σου, αλλά αν υπάρχει υπόνοια ότι έστω και ένας δεν θα είναι εντάξει και τυπικός στις υποχρεώσεις του, καλύτερα να πάτε στην αυτονόμηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, vali είπε Από την στιγμή που δεν είχαν να πληρώσουν για πετρέλαιο, τι θα αλλάξει με το αέριο. Αν του άλλου του έρθει φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος, προφανώς και θα επιλέξει να πληρώσει το ρεύμα για να μην του το κόψουν, παρά να πληρώσει τα κοινόχρηστα της οικοδομής. Δεν γνωρίζω τους ενοίκους της οικοδομής σου, αλλά αν υπάρχει υπόνοια ότι έστω και ένας δεν θα είναι εντάξει και τυπικός στις υποχρεώσεις του, καλύτερα να πάτε στην αυτονόμηση. Εχουν την ψευδαισθηση οτι το αεριο ειναι φθηνοτερο απο το πετρελαιο (εχουν μεινει αρκετα χρονια πισω νομιζουν οτι εχει ακομα τις τρελες διαφορες που ειχε) και με δεδομενο οτι η φθηνη εναλλακτικη που ειχαν μεχρι σημερα τα τελευταια 6+ χρονια δλδ το ρευμα/αντλια θερμοτητας-κλιματιστικο χαιρετησε αποτομα αυτο το χειμωνα, ψαχνουν να βρουν κατι πολυ φθηνοτερο, μη αντιλαμβανομενοι οτι πλεον δεν υπαρχει τετοια επιλογη και το επομενο διαστημα ο δρομος θα ειναι μονο ανηφορικος σε τιμες. Συγγνωμη για το off topic Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από Sebu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Στις 31/12/2021 στις 3:21 ΜΜ, korakios είπε ναι , έχεις ρήτρα αναπροσαρμογής , ποιο πρόγραμμα έχεις και απο ποια εταιρία ? μάλλον σου κάνανε αυτόματη ανανέωση συμβολαίου (παράνομο , ο κώδικας προβλέπει ενημέρωση απο πριν) nrg Gas 4U - 15% ,που φαινεται η ρητρα? πως να χειριστω την παρανομη ανανεωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι έγω περιμένω τελικό επειδή άλλαξα πάροχο. Επειδή μυρίζομαι ότι θα σκάσουν δύο λογαριασμοί μια από τον τωρινό μια από τον παλιό θέλω να ρωτήσω 1) μέχρι πόση καθυστέρηση μπορώ να τον αφήσω ανεξοφλητο τον τελικό; Αν τον πληρώσω σε δυο με τρεις μήνες θα έχω πρόστιμο η θα με κόψουν τ αέριο; 2) υπάρχει περίπτωση να δεχτεί η εταιρεία να τ σπάσω σε τέσσερις δόσεις ; Να βάζω ένα ποσό δλδ καθε μήνα για τέσσερις μήνες η τρεις ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, gponiris είπε nrg Gas 4U - 15% ,που φαινεται η ρητρα? "Χρέωση αναπροσαρμογής" , δεν το βλέπεις ? 1 ώρα πριν, gponiris είπε πως να χειριστω την παρανομη ανανεωση? καταρχάς πρέπει να τσεκάρεις για την εγγύηση μήπως ήταν μηδενική λόγω πάγιας εντολής που δεν εκτελέστηκε μετά δες και τυχών ειδοποιήσεις στο λογαριασμό σου για ανανέωση / λήξη κτλ Άρθρο 19 Αναφορά σε κείμενο Σε κάθε περίπτωση, ο Προμηθευτής υποχρεούται να υπενθυμίζει με ατομική ειδοποίηση, έγγραφη ή ηλε- κτρονική, στον Πελάτη την επερχόμενη λήξη της Σύμ- βασης ένα (1) μήνα πριν την επέλευση αυτής, καθώς και το δικαίωμα αλλαγής Προμηθευτή. άρα στο έντυπο αμφισβήτησης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής (αντικαθιστάς το "ΔΑΦΑ") ζητάς και την επιστροφή της εγγύησης μιας και δε συμφώνησες ποτέ να κάνεις ανανέωση , ούτε ειδοποιήθηκες , ούτε ενημερώθηκες ποτέ για αυτή (τσέκαρέ το) Αναφορά σε κείμενο 3. Προσυμβατική ενημέρωση του Πελάτη θ) Ελάχιστη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, όρους ανανέωσης, ενδεχόμενες ρήτρες πρόωρης καταγγελίας. (αν έγινε η ανανέωση ξαναλέω ή απλά δεν εκτελέστηκε πάγια εντολή και χρεώθηκε η εγγύηση) 1 ώρα πριν, billyst είπε 1) μέχρι πόση καθυστέρηση μπορώ να τον αφήσω ανεξοφλητο τον τελικό; Αν τον πληρώσω σε δυο με τρεις μήνες θα έχω πρόστιμο η θα με κόψουν τ αέριο; 2) υπάρχει περίπτωση να δεχτεί η εταιρεία να τ σπάσω σε τέσσερις δόσεις ; Να βάζω ένα ποσό δλδ καθε μήνα για τέσσερις μήνες η τρεις ; πλήρωσε τα μισά και κάνε διακανονισμό με τον τελικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σας, έχω μια απορία. Μέχρι και 28/9/2020 ήμουν στην Ζενίθ και μετά πήγα στην ΔΕΗ. Έγινε κανονικά η καταμέτρηση από την ΕΔΑ στις 29/9/2020 και μου ήρθε ο τελικός λογαριασμός να πληρώσω από την Ζενίθ, με κατανάλωση μέχρι και 28/9/2020. Από τότε δεν μου έχει έρθει κανένας λογαριασμός αερίου από την ΔΕΗ. Τους πήρα τηλέφωνο και μετά από μισάωρα αναμονής (μην κλείνετε το ακουστικό γρήγορα γιατί μετά πάλι από την αρχή η διαδικασία και η αναμονή) με σύνδεσαν με το τμήμα αερίου. Εκεί μου είπαν ότι όντως είμαι στην ΔΕΗ και όμως η ΕΔΑ αφού δεν τους έχει στείλει καμία καταμέτρηση, πώς μπορούν αυτοί να μου έχουν στείλει λογαριασμό; Πάρε την ΕΔΑ μου είπαν. Παίρνω την ΕΔΑ και μου λένε ότι έχει γίνει καταμέτρηση στις 29/9 (για αλλαγή παρόχου) και στις 25/10 (η κανονική) και έχει αποσταλεί στην ΔΕΗ. Πάρε την ΔΕΗ τηλέφωνο!!!!!!! Έχει έρθει λογαριασμός ΔΕΗ αερίου σε άλλον που έκανε αλλαγή την ίδια περίπου περίοδο; Μήπως θα μου έρθουν όλα μαζεμένα, δηλαδή 3-4 περίπου μήνες κατανάλωσης μαζεμένοι; Την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης την έχασα αφού δεν είχα λογαριασμό να τον καταθέσω μέχρι 31/12, αλλά αν καταθέσω τώρα αυτό που θα μου έρθει και θα έχει και περσινή κατανάλωση, λογικά δεν θα δικαιωθώ επίδομα και για αυτήν την κατανάλωση, αν τον καταθέσω τώρα τον λογαριασμό; Στις 31/12/2021 στις 2:46 ΜΜ, ekrepali είπε 3/9 υπέγραψα, 27/9 έγινε η αλλαγή παροχής... ακόμα δεν έχω πάρει σύμβαση. 🤭 Η τιμολόγηση μια χαρά πάντως. Σου έχουν στείλει λογαριασμό δηλαδή; Από την ΔΕΗ; Εγώ μέχρι 28/9 πλήρωσα Ζενίθ. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις