Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχει βγει μια (χαντακωμένη) ανακοίνωση ότι από 1/10 όταν λήγει το Fix, πάς αυτόματα στο Easy. https://www.zenith.gr/syxnes-erwthseis-promhtheia-fysikou-aerioy Ίσως είχες ειδοποιηθεί 2 μήνες νωρίτερα με ψιλά γράμματα στο λογαριασμό.

Βέβαια αν σου είπαν άλλα τηλεφωνικά κι αν όντως υπάρχει ηχογράφηση, είναι δεσμευμένοι να τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Από τώρα και μετά μπορούν αν σου πούνε όπα sorry λάθος θα τιμολογείσαι όπως λένε οι αναπροσαρμοσμένοι όροι.

Για να κυνηγήσεις τη διόρθωση τιμής από 18/10 μέχρι τώρα, κάνε καταγγελία στο myrae (επέλεξε αμφισβήτηση λογαριασμού). Κλείσε adblock.

Βάλε σε 1 PDF το λογαριασμό και τη ταυτότητα σου. Το PDF να είναι κάτω των 3MB, αλλιώς κάνε print σε PDF σε κλίμακα του γκρι.

Αν δε γίνεται upload του αρχείου (μαλακίζεται το site), τότε ανέβασε το στο googledrive κάνε και κάνε copy-paste το link (να είναι προσβάσιμο το αρχείο από όποιον έχει το link).

Ανέφερε στα σχόλια την ηχογραφημένη συνομιλία (όνομα υπαλλήλου, ημερομηνία, ώρα) και όλες τις λεπτομέρειες.

Η δική σου ηχογράφηση να ξέρεις δε γίνεται δεκτή.

Από κει και πέρα πρέπει να δεις πιο πρόγραμμα σε συμφέρει. Είτε ΔΕΗ σταθερό 0.05 (Gas Control) είτε ΔΕΗ κυμαινόμενο (GAS Benefit). Πρέπει να ρίξεις τα χαρτιά να δεις πού θα κυμανθεί το ΤΤF του χρόνου, τι ορέξεις θα έχουν οι Ρώσοι, πόσο θα μαλακιστούν οι Ευρωπαίοι κλπ

Ευχαριστω πολυ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Λίγο πιο κάτω γράφει ότι από την προωθητική ενέργεια εξαιρούνται ορισμένα μέλη του insomnia. Θα δω αν σε αναφέρει και θα σου στείλω pm.

Δεν χρειαζεται για μενα το εκαναν ειμαι σιγουρος.

33 λεπτά πριν, gregko είπε

Ευχαριστω πολυ! 

Πόσο γρήγορα μπορεί να έχει αποτελέσματα μια καταγγελία στο myrae? Στόχος είναι να μείνω στο πρόγραμμα που είχα με τις ίδιες τιμές όπως μου είπαν στο τηλέφωνο. Έχει διακαιωθεί κανείς σε κάτι τετοιό?  Έχει νόημα να περιμένω ή ξεκινάω διαδικασίες για αλλαγή παρόχου? 

6 ώρες πριν, kirileman είπε

Με πήραν σήμερα από το Φυσικό Αέριο να μου προτείνουν έκπτωση 20%; Για ποιο λόγο τώρα; Δεν θα έπρεπε να το κάνουν πριν την αλλαγή προμηθευτή;

Εμένα από 20% έκπτωση που ήταν το πρόγραμμα maxi που ήμουν μου κάνανε προταση με 25% έκπτωση για να μείνω. 

Φυσικά και έφυγα μιας και υπήρχε μεγάλη διαφορά στη τιμή σε σχέση με το flex του ηρωνα (τον Ιούλιο αυτό γιατί τώρα παίζει να είναι και ακριβότερο) 

1 ώρα πριν, gregko είπε

Πόσο γρήγορα μπορεί να έχει αποτελέσματα μια καταγγελία στο myrae?

Αν στείλεις αίτημα αμφισβήτησης απευθείας στον πάροχο, υποτίθεται πρέπει να απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων. Συνήθως αργούνε πέρα από 10 εργάσιμες και η απάντηση που δίνουν δε βοηθάει καθόλου και καταλήγεις να το πας ούτως ή άλλως μέσω ΡΑΕ. Αν κάνεις την αμφισβήτηση απευθείας στο myrae, συνήθως απαντάνε πιο γρήγορα... αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο.

1 ώρα πριν, gregko είπε

Στόχος είναι να μείνω στο πρόγραμμα που είχα με τις ίδιες τιμές όπως μου είπαν στο τηλέφωνο. Έχει διακαιωθεί κανείς σε κάτι τετοιό?  Έχει νόημα να περιμένω ή ξεκινάω διαδικασίες για αλλαγή παρόχου? 

Αν είχες συμφωνήσει στο τηλέφωνο για νέο κλειστό συμβόλαιο 2 χρόνια στην ίδια τιμή fix, τότε εννοείται ότι θα το διεκδικούσες. Αν όμως (όπως καταλαβαίνω από αυτά που έγραψες) το αφήσατε στο φλου ότι θα είσαι αορίστου χρόνου και θα χρεώνεσαι με την ίδια τιμή fix, τότε είσαι ξεκρέμαστος... καθώς έκανε λάθος η υπάλληλος και δεν ισχύει κάτι τέτοιο βάσει όρων. Σίγουρα μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση και να διεκδικίσεις να τιμολογηθείς με τις παλιές τιμές ως την ημερομηνία έκδοσης του τελευταίου λογαριασμού, βάσει της ηχογραφημένης συνομιλίας. Απο δω και στο εξής όμως εφόσον παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, το θεωρώ δύσκολο να συμφωνήσουν να σε τιμολογούν με τις παλιές τιμές... δεν είναι υποχρεωμένοι.

Ακόμα κι αν είχες ζητήσει στις 30/9 να κάνεις νέο κλειστό 2ετές συμβόλαιο, θα σου έδιναν τιμή 0.05 διότι μια μέρα νωρίτερα είχανε κάνεις αυξήσεις στα προγράμματα.

Oπότε η μια λύση είναι να πας στα σίγουρα και να διεκδικείς να τιμολογηθείς από 19/10 ως τώρα που εκδώθηκε λογαριασμός με τις παλιές τιμές fix... και μετά να σηκωθείς να φύγεις.

Αν θες να το παίξεις πιο επιθετικά θα επικαλεστείς την ηχογραφημένη συνομιλία και την παραπληροφόρηση σου... και θα ζητήσεις να σου δώσουν την παλιά τιμή σε νέο κλειστό συμβόλαιο, διαφορετικά θα ζητήσεις απ'τη ΡΑΕ την επιβολή ποινικής ρήτρας για κακό επίπεδο υπηρεσιών σύμφωνα με τον κώδικα προμήθειας. Ίσως και να τσιμπήσουν (το θεωρώ λίγο δύσκολο αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι).

• Like 2

Χρόνια πολλά καλη χρονια με υγεια!

Καθως το thread είναι τεραστιο, μπορεί κάποιος να με κατευθύνει (λ.χ. σε ποια σελιδα, αριθμο ποστ κτλ) ως προς τη μεταβαση πολυκατοικιας (με αυτονομη θερμανση) σε φυσικο αεριο απο πετρελαιο που ειναι τωρα? Αξιζει εναντι του πετρελαιου οικονομικα η μεταβαση (οχι μονο ως κοστος χρησης αλλα και με την επενδυση αλλαγης μεσα). Παλια απο οσο ειχα ψαξει η ΔΕΠΑ επιδοτουσε μερος της εγκαταστασης και τα τελη συνδεσης.

Για να μπορεσω να κατευθυνω πιο αξιοπιστα και στοχευμενα το διαχειριστη της πολυκατοικιας ο οποιος θελει απο το 2022 να ψαχτει για αεριο για να κανουμε συνελευση.

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Καθως το thread είναι τεραστιο, μπορεί κάποιος να με κατευθύνει (λ.χ. σε ποια σελιδα, αριθμο ποστ κτλ) ως προς τη μεταβαση πολυκατοικιας (με αυτονομη θερμανση) σε φυσικο αεριο απο πετρελαιο που ειναι τωρα?

χρόνια πολλά ,

ευτυχώς δεν εψαξες το thread μιας και δε θα έβρισκες κάτι oftopic

αν τυχών αποφασίσεις για αέριο ψάξε λίγο πρώτα για πάροχο/προγράμματα και πόσταρε εδώ :)

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sebu είπε

Καθως το thread είναι τεραστιο, μπορεί κάποιος να με κατευθύνει (λ.χ. σε ποια σελιδα, αριθμο ποστ κτλ) ως προς τη μεταβαση πολυκατοικιας (με αυτονομη θερμανση) σε φυσικο αεριο απο πετρελαιο που ειναι τωρα? Αξιζει εναντι του πετρελαιου οικονομικα η μεταβαση (οχι μονο ως κοστος χρησης αλλα και με την επενδυση αλλαγης μεσα). Παλια απο οσο ειχα ψαξει η ΔΕΠΑ επιδοτουσε μερος της εγκαταστασης και τα τελη συνδεσης.

Για να μπορεσω να κατευθυνω πιο αξιοπιστα και στοχευμενα το διαχειριστη της πολυκατοικιας ο οποιος θελει απο το 2022 να ψαχτει για αεριο για να κανουμε συνελευση.

Ευχαριστω

Νομίζω ότι ίσως είναι κακό το τάιμινγκ για να κάνετε την αλλαγή φέτος. Βάλτε τα κάτω και κάντε τους υπλογισμούς σας πριν κινηθείτε.

Επεξ/σία από DownUNDERground

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Νομίζω ότι ίσως είναι κακό το τάιμινγκ για να κάνετε την αλλαγή φέτος. Βάλτε τα κάτω και κάντε τους υπλογισμούς σας πριν κινηθείτε.

Αυτο πιστευω και εγω αλλα ο διαχειριστης επιμενει οτι το φυσικο αεριο ειναι φθηνοτερο σε σχεση με το πετρελαιο (το τελευταιο γεμισμα που εκανε στο 1+ ευρω το λιτρο).

Πως μπορω να τους πεισω για το αντιθετο στη συνελευση? Τι να συγκρινω με τι? Αυτοι εχουν μαθει να κοιτανε ωρες που εγραψε ο μετρητης του διαμερισματος οτι εκαψε η αυτονομη (Α ωρες) και χρεωση που ειχαν σε ευρω ανα διαμερισμα στα κοινοχρηστα (Β ποσο).

Αν δεν το κανω με καποιο τροπο συγκρισιμο δλδ μηλα με μηλα δεν θα βγει ακρη.

Και φοβαμαι οτι θα κανουν πατατα και θα την χρεωθουμε ολοι αν το αποφασισει το 50%+1 της συνελευσης.

Επεξ/σία από Sebu

19 ώρες πριν, Sebu είπε

Ευχαριστω

Καλή Χρονιά!

Ταπεινή μου άποψη κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία, είτε με πετρέλαιο, είτε με ΦΑ είτε με...πυρηνέλαιο είναι εκτός τόπου στις μέρες μας.

Αυτονομία από την αρχή μέχρι το τέλος σε κάθε ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας και τέλος. 

• Like 2

16 ώρες πριν, Sebu είπε

Αυτο πιστευω και εγω αλλα ο διαχειριστης επιμενει οτι το φυσικο αεριο ειναι φθηνοτερο σε σχεση με το πετρελαιο (το τελευταιο γεμισμα που εκανε στο 1+ ευρω το λιτρο).

Πως μπορω να τους πεισω για το αντιθετο στη συνελευση? Τι να συγκρινω με τι? Αυτοι εχουν μαθει να κοιτανε ωρες που εγραψε ο μετρητης του διαμερισματος οτι εκαψε η αυτονομη (Α ωρες) και χρεωση που ειχαν σε ευρω ανα διαμερισμα στα κοινοχρηστα (Β ποσο).

Αν δεν το κανω με καποιο τροπο συγκρισιμο δλδ μηλα με μηλα δεν θα βγει ακρη.

Και φοβαμαι οτι θα κανουν πατατα και θα την χρεωθουμε ολοι αν το αποφασισει το 50%+1 της συνελευσης.

Ρε βάλτε έναν λέβητα εμπλουτισμένου Ουρανίου να σωθείτε. Λίγη προσοχή στη συντήρηση θέλει μόνο.

• Like 1

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για το ΗΡΩΝ FIX εφόσον είχαμε σταθερή τιμή πως προέκυψε η ρητρα αναπροσαρμογης; ΔΑΦΑ? 

Τι κάνατε φύγατε και πήγατε ΔΕΗ? 

4 λεπτά πριν, arianosfc είπε

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για το ΗΡΩΝ FIX εφόσον είχαμε σταθερή τιμή πως προέκυψε η ρητρα αναπροσαρμογης; ΔΑΦΑ? 

πάντα υπήρχε , απλά δε σας ενημέρωσαν όπως προβλέπει η νομοθεσία και πλασάρανε και καλά σταθερή τιμή

αμφισβήτηση και καταγγελία μετά στις αρχές

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759172-πάροχοι-φυσικού-αερίου-και-οικονομικά-πακέτα/?do=findComment&comment=58990854
https://www.heron.gr/media/xpykgaiy/έντυπο-αμφισβήτησης-λογαριασμού-φυσικού-αερίου.pdf

• Like 2

Μόλις τώρα, arianosfc είπε

Στον φυσικό λογαριασμό γράφει πρόγραμμα Gas Home fix ενώ στον ηλεκτρονικό Gas home FX

έχει αλλάξει απλά η ονομασία , δες όμως στο συμβόλαιό σου , πως υπολογίζεται η ρήτρα (κάνε search τη λέξη TTF ) ωστε να συγκρίνω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...