Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

54 λεπτά πριν, billyst είπε

Για αλλαγή προμηθευτή μέσω καταστήματος τι δικαιολογητικά πρέπει να πάρω μαζί μου; ΣΟΣ παιδια θα κλείσω ραντεβού Δευτέρα 

• Φωτοτυπία Ταυτότητας / Διαβατηρίου.
  • Γνωστοποίηση ΑΦΜ.
  • ΗΚΑΣΠ (Ηλεκτρονικός Κωδικός Αναγνώρισης του Σημείου Παράδοσης) για τις ενεργές παροχές ή αντίγραφο της Σύμβασης Σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΕΔΑ), εφόσον αυτή έχει υπογραφεί.
  • Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού φυσικού αερίου, με τη σχετική απόδειξη πληρωμής εφόσον πρόκειται για αλλαγή προμηθευτή
  • Αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο, όπως ενδεικτικά αποδεικτικό υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από TAXIS, ή αντίγραφο συμβολαίου ιδιοκτησίας ή υπεύθυνη δήλωση κυριότητας ή χρήσης του ακινήτου.
  • Για νέες Συνδέσεις στο δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου: Σύμβαση Σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου (ΕΔΑ).
  • Φωτογραφία που να φαίνεται εσωτερικά όλο το περιεχόμενου του κουτιού, δηλαδή ο μετρητής (αριθμός μετρητή και ένδειξη) και οι σωληνώσεις.

Τα παραπάνω για ΔΕΗ.

Για παρόχους πλην ΔΕΗ, αρκεί μια φώτο με τον αριθμό του μετρητή και την ένδειξη. Εμένα το Φυσικό Αέριο και ο ΗΡΩΝ μου είχανε κάνει αλλαγή χωρίς να τους δώσω καθόλου φώτο, ήρθε απλα και μέτρησε η ΕΔΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, ekrepali είπε
  • Γνωστοποίηση ΑΦΜ.
  • ΗΚΑΣΠ (Ηλεκτρονικός Κωδικός Αναγνώρισης του Σημείου Παράδοσης) για τις ενεργές παροχές ή αντίγραφο της Σύμβασης Σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΕΔΑ), εφόσον αυτή έχει υπογραφεί.
  • Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού φυσικού αερίου, με τη σχετική απόδειξη πληρωμής εφόσον πρόκειται για αλλαγή προμηθευτή
  • Αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο, όπως ενδεικτικά αποδεικτικό υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από TAXIS, ή αντίγραφο συμβολαίου ιδιοκτησίας ή υπεύθυνη δήλωση κυριότητας ή χρήσης του ακινήτου.
  • Για νέες Συνδέσεις στο δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου: Σύμβαση Σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου (ΕΔΑ).
  • Φωτογραφία που να φαίνεται εσωτερικά όλο το περιεχόμενου του κουτιού, δηλαδή ο μετρητής (αριθμός μετρητή και ένδειξη) και οι σωληνώσεις.

Τα παραπάνω για ΔΕΗ.

Για παρόχους πλην ΔΕΗ, αρκεί μια φώτο με τον αριθμό του μετρητή και την ένδειξη. Εμένα το Φυσικό Αέριο και ο ΗΡΩΝ μου είχανε κάνει αλλαγή χωρίς να τους δώσω καθόλου φώτο, ήρθε απλα και μέτρησε η ΕΔΑ.

1) αφμ μπορώ να το πω προφορικά η θέλει καθαριστικό;

2)Ηκασπ πως θα τ δώσω χαρτί; Από τον λογαριασμό αντίγραφο;

3) αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο ; Πέρυσι νοίκιαζα.Απο Μάιο εμαι στο δικό μου 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 ώρες πριν, billyst είπε

1) αφμ μπορώ να το πω προφορικά η θέλει καθαριστικό;

2)Ηκασπ πως θα τ δώσω χαρτί; Από τον λογαριασμό αντίγραφο;

3) αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο ; Πέρυσι νοίκιαζα.Απο Μάιο εμαι στο δικό μου 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αντίγραφο λογαριασμού μπρος πίσω (και εξόφληση, μερικοί το ξεχνάνε). Εκεί φαίνεται και το ΗΚΑΣΠ και το ΑΦΜ.

Και Ε9, εκεί φαίνεται το ΑΦΜ και η σχέση με το ακίνητο.

--------------

Πηγαδάκι σήμερα στη γειτονιά... "θα πέσουν οι τιμές του αερίου". Πού το ακούσατε αυτό, ρωτάω.

Να μου λένε... κοίτα το πρωτοσέλιδο της Βραδυνής. 😆

11.jpg.2da088330a611056459e7eec62f202b2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, billyst είπε

Αν τ πάω τα χαρτιά στο πρώτο ραντεβού υπογράφω με ετοιμάζουν την σύμβαση και υπογράφω ; Η πρέπει να ξανά πάω ;

Να ξαναπάς να τους κεράσεις κάτι για τον κόπο τους... πάρε και τον HERΤHAN μαζί.

Στις 1/2/2021 στις 4:59 ΜΜ, tollisth είπε

Καλησπέρα πρόκειται να συνδεθώ στο δίκτυο φυσικού αεριου και είμαι σε αναζήτηση παροχου είναι κατι καινούργιο για εμένα και για την πολη μου και είμαι σχετικά από τους πρώτους οπότε δεν εχω και την ευκαιρία να δω τι παίζει γενικα,εχω κοιτάξει αρκετές εταιρίες πάνω κάτω μου φαίνονται τα ιδια βέβαια δεν ξερω πως μεταφράζεται στον τελικό λογαριασμό αυτό,όπως επίσης αν συμφέρει η σταθερή τιμή η κυμαινόμενη

Με ενδιαφέρει μόνο για αεριο,όχι κατι συνδυαστικο εχω ξεχωριση Δεη και Ηρων 

Κάθε συμβουλή δεκτη για το τι να προσέξω  

https://www.barchart.com/futures/quotes/TG*0/futures-prices

Αν μείνουν οι τιμές εκεί που είναι τώρα, σε συμφέρει σταθερό ΔΕΗ gas control με 0.05 και μετά το 6μηνο φεύγεις με 50 ευρώ πέναλτυ αν έχουν πέσει οι τιμές.

Αν νομίζεις ότι θα πέσουν οι τιμές πιο άμεσα, πας ΗΡΩΝ κυμαινόμενο Gas Home Flex και κάνεις το σταυρό σου https://www.myheron.gr/e-contract/

Προβλέψεις δεν υπάρχουν...  παίζονται όλα στην όρεξη των Ρώσων, την ηλιθιότητα της Ε.Ε και το πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας.

Κι επειδή δεν έχεις κάψει ποτέ αέριο να ξέρεις τι σε περιμένεις... μ'αυτές τις τιμές θα σε τσούξει. Εμείς μερικές χρονιές που πληρώσαμε 0.03 και μας φάνηκε πανάκριβο.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.heron.gr/news/

https://www.heron.gr/news/heron-anakoinosi-nea-onomasia-fx/

Άλλη μια ανακοίνωση του ΗΡΩΝ με ετεροχρονισμένη ημερομηνία. Σήμερα την είδα πρώτη φορά και λέει ότι την ανέβασαν στις 18/10.

Επεξ/σία από ekrepali

3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Η έκπτωση 15% που ανακοίνωσαν ξέρουμε τι απέγινε;

αν παίρνει αποκλειστικά απο ΔΕΠΑ κάποια στιγμή θα εφαρμοστεί, αλλά και πάλι απο 0,10 θα πέσει στα 0,85 (στο καλύτερο σενάριο δηλαδή)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2021 στις 8:41 ΠΜ, ekrepali είπε
  • Γνωστοποίηση ΑΦΜ.

Τα παραπάνω για ΔΕΗ.

Τι έγινε, άλλαξε και δεν ζητάνε πια φωτογραφία του κουτιού ;

Βλέπω στο myHomeGasControl  στα δικαιολογητικά για ιδιώτες....

"Ένδειξη του μετρητή φυσικού αερίου ή φωτογραφία του, εφόσον πρόκειται για ενεργή παροχή."

Και μια ερώτηση.... Αν κάνω ηλεκτρονικά την αίτηση στην ΔΕΗ για αλλαγή παρόχου   καθυστερεί πολύ σε σχέση με αν την κάνω σε κατάστημα;

Επεξ/σία από teot

13 hours ago, korakios said:

αν παίρνει αποκλειστικά απο ΔΕΠΑ κάποια στιγμή θα εφαρμοστεί, αλλά και πάλι απο 0,10 θα πέσει στα 0,85 (στο καλύτερο σενάριο δηλαδή)

ο λογαριασμός που ανέβασε είναι απο την φυσικό αέριο. Aν αυτές τις μέρες εκδοθεί και το περιλαμβάνει σε μένα θα επανέλθω

7 ώρες πριν, teot είπε

Τι έγινε, άλλαξε και δεν ζητάνε πια φωτογραφία του κουτιού ;

Βλέπω στο myHomeGasControl  στα δικαιολογητικά για ιδιώτες....

"Ένδειξη του μετρητή φυσικού αερίου ή φωτογραφία του, εφόσον πρόκειται για ενεργή παροχή."

Και μια ερώτηση.... Αν κάνω ηλεκτρονικά την αίτηση στην ΔΕΗ για αλλαγή παρόχου   καθυστερεί πολύ σε σχέση με αν την κάνω σε κατάστημα;

Ανέκαθεν αυτό έγραφε στο site, αλλά πλέον ζητάνε φώτο από όλο το κουτί εσωτερικά.

Ναι, οι συμβάσεις μέσω econtract η τηλεφώνου αργούν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ειμαι ετοιμος να κανω ραντεβου για να δωσω τα χαρτια και ειμαι στο τελικο διλλημα. Προκειται για εντελως νεα συνδεση, και γενικα ειμαι του σταθερου για να ξερουμε και τι μας ξημερωνει. Οποτε λεω να παω στο 0,05 της ΔΕΗ που ολοι λενε οτι ειναι το πιο συμφερον σε σταθερο. Απλα κοιταζω μολις και το ΗΡΩΝ Gas Home FX, το οποιο λεει με μονιμη εκπτωση 35% κλπ παει περιπου στο 0,02, και λεει οτι δεν εχει και χρονικη δεσμευση. Απλα στα ψηλα γραμματα αναφερει τη λεπτομερεια "Οι χρεώσεις του ως άνω πίνακα αφορούν αποκλειστικά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου για την προμήθεια Φυσικού Αερίου, υπό την προϋπόθεση μη ενεργοποίησης του δικαιώματος του προμηθευτή να εφαρμόσει όρους αναπροσαρμογής"

Οι οροι αναπροσαρμογης το κανουν ακριβως το ιδιο με το να βαζεις ουσιαστικα κυμαινομενο? Δηλαδη θα αλλαζουν καθε μηνα? Ειναι στανταρ πχ και προκειται απλα για κολπακι για να κοροιδεψουν τους "ιθαγενεις" που δεν ξερουν τι παιζει και νομιζουν οτι θα πληρωνουν σταθερο? Και στη συνεχεια ακομη και αν γινει η αναπροσαρμογη πιστευετε οτι απο 0,02 θα εκτοξευτει τοσο ωστε να παει πανω απο το 0,05 της ΔΕΗ? Γιατι ουσιαστικα μιλαμε για 2,5 φορες πανω απο τις ηδη υψηλες τιμες που ειναι σημερα. Γενικα επειδη μοιαζει καπως πιο συμφερον, ρωταω γιατι μηπως ως νεος στη φαση χανω καποια λεπτομερεια του γιατι ειναι προτιμοτερο της ΔΕΗ.

Επεξ/σία από petrox21

19 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Οι οροι αναπροσαρμογης το κανουν ακριβως το ιδιο με το να βαζεις ουσιαστικα κυμαινομενο?

ακριβότερο

20 λεπτά πριν, petrox21 είπε

για να κοροιδεψουν τους "ιθαγενεις" που δεν ξερουν τι παιζει και νομιζουν οτι θα πληρωνουν σταθερο?

αυτό

Έκανα Online αίτηση για μεταφορά της παροχής αερίου στο πρόγραμμα gas home flex της ΗΡΩΝ, σήμερα μου ήρθε mail με τη σύμβαση για το πρόγραμμα Double home flex το οποίο στο site αναφέρει οτι είναι για πελάτες που έχουν και ρεύμα στην ΗΡΩΝ. Φαινομενικά φαίνεται ίδιο, με τη διαφορά οτι έχει 45% έκπτωση αντί για 35%, γνωρίζει κανείς τι παίζει;  Η σύμβαση αναφέρει φυσικά μόνο αέριο. 

1 ώρα πριν, nrgakos35 είπε

Έκανα Online αίτηση για μεταφορά της παροχής αερίου στο πρόγραμμα gas home flex της ΗΡΩΝ, σήμερα μου ήρθε mail με τη σύμβαση για το πρόγραμμα Double home flex το οποίο στο site αναφέρει οτι είναι για πελάτες που έχουν και ρεύμα στην ΗΡΩΝ. Φαινομενικά φαίνεται ίδιο, με τη διαφορά οτι έχει 45% έκπτωση αντί για 35%, γνωρίζει κανείς τι παίζει;  Η σύμβαση αναφέρει φυσικά μόνο αέριο. 

Και εγώ ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα , έχει παροχή το διαμέρισμα που πρόσφατα μετακόμισα . Στην αίτηση θα επιλέξω έχω ήδη παροχή φυσικού αερίου ή νέα σύνδεση ; Γιατί έχω μπερδευτεί . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...