Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε

Μονο την σωληνα απο μεσα θελουν; μην παιδευτω τσαμπα σαν τον νιντζα να βγαλω και  απ'εξω, δεν χωραω εκει :P

Σε 1 φωτό να φαίνεται όλο το κουτί εσωτερικά ξεκλειδωτο. Αριθμός μετρητή, ένδειξη κατανάλωσης και σωληνώσεις. 

Τώρα είδα τη φωτό που ανέβασες, καλη είναι...λίγο πιο ευθεία.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πούτιν – Αυστηρή προειδοποίηση στον Λουκασένκο να σταματήσει τις απειλές με το φυσικό αέριο

Αυτό το σήριαλ θα έχει πολλά επειδόδια... είπαμε να ξεμπερδέψουμε με Gasprom και Ουκρανικό... τώρα έχουμε τους Λευκορώσους. Δε μπορούμε να τους κάνουμε κυρώσεις αφού πρώτα γεμίσουμε αέριο; 😄

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα. Σας έχω πρήξει αλλά είμαι τελείως noobas 😅

Με πήρε ο ιδιοκτήτης πριν λίγο και μου είπε ότι ήρθε ο λογαριασμός έναντι στην προηγούμενη που νοίκιαζε, 80 κάτι ευρώ. Αλλά αυτή λέει έκαψε 6 ευρώ. (μήπως το πάγιο; μετά μου είπε ότι αυτή έφυγε το καλοκαίρι) 

Οποτε λέει να τα πληρώσω εγώ και όταν θα έρθει σε έμενα ο εκκαθαριστικός θα είναι το ίδιο πράγμα. Ισχύει κάτι τέτοιο; εγω που θα αλλάξω και εταιρεία; πως γίνονται κανονικά αυτές οι αλλαγές; ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από ExTaCy1337

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν μπήκες στο σπίτι έπρεπε να πάρεις την ένδειξη του μετρητή (η οποία είναι σε Νm3 δηλαδή κυβικά μέτρα). Το Σεπτέμβρη που μέτρησε η ΕΔΑ θα ήξερες πόσα Νm3 έκαψες και σε τι ποσοστό επι του λογαριασμού αντιστοιχεί.

4.jpg.7c06eaffdfa3b20142b8b2b3ea8c11bd.jpg

(Να το έχεις λοιπόν αυτό στα υπόψιν όταν θα φύγεις απ'το σπίτι, γιατί θα ζητήσεις άμεσα απ'τον ενοικιαστή ή το νέο ιδιοκτήτη να πάρουν τη παροχή στο δικό τους όνομα... και θα κρατήσεις αποδεικτικό πότε έλυσες το συμφωνητικό. Γιατί αν φύγεις χειμώνα και καίνε καλοριφέρ, θα έρθει σε σένα ο λογαρισμός. Η άλλη λύση είναι να ζητήσεις εκ των προτέρων διακοπή παροχής να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!)

Tώρα είναι αδύνατον να αποδείξεις πόσα έκαψες εσύ και πόσα ο προηγούμενος.  Ο έναντι που πήρες φαντάζομαι ότι είναι για το φθηνοπωρινό δίμηνο όπου έμενες εσύ μέσα. Η προγραμματισμένη καταμέτρηση είναι λογικά σε καμιά βδομάδα. Αν νομίζεις ότι έχεις κάψει παραπάνω από 80 ευρώ πλήρωσε τα... αλλιώς περίμενες μήπως γίνει η αλλαγή παρόχου και βγει μια και καλή τελικός.

Περαιτέρω δε μπορώ να βοηθήσω, δεν το ξανατραβάω το χτεσινό μαρτύριο χωρίς να έχω πλήρη εικόνα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

8 ώρες πριν, ekrepali είπε

Όταν μπήκες στο σπίτι έπρεπε να πάρεις την ένδειξη του μετρητή (η οποία είναι σε Νm3 δηλαδή κυβικά μέτρα). Το Σεπτέμβρη που μέτρησε η ΕΔΑ θα ήξερες πόσα Νm3 έκαψες και σε τι ποσοστό επι του λογαριασμού αντιστοιχεί.

4.jpg.7c06eaffdfa3b20142b8b2b3ea8c11bd.jpg

(Να το έχεις λοιπόν αυτό στα υπόψιν όταν θα φύγεις απ'το σπίτι, γιατί θα ζητήσεις άμεσα απ'τον ενοικιαστή ή το νέο ιδιοκτήτη να πάρουν τη παροχή στο δικό τους όνομα... και θα κρατήσεις αποδεικτικό πότε έλυσες το συμφωνητικό. Γιατί αν φύγεις χειμώνα και καίνε καλοριφέρ, θα έρθει σε σένα ο λογαρισμός. Η άλλη λύση είναι να ζητήσεις εκ των προτέρων διακοπή παροχής να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!)

Tώρα είναι αδύνατον να αποδείξεις πόσα έκαψες εσύ και πόσα ο προηγούμενος.  Ο έναντι που πήρες φαντάζομαι ότι είναι για το φθηνοπωρινό δίμηνο όπου έμενες εσύ μέσα. Η προγραμματισμένη καταμέτρηση είναι λογικά σε καμιά βδομάδα. Αν νομίζεις ότι έχεις κάψει παραπάνω από 80 ευρώ πλήρωσε τα... αλλιώς περίμενες μήπως γίνει η αλλαγή παρόχου και βγει μια και καλή τελικός.

Περαιτέρω δε μπορώ να βοηθήσω, δεν το ξανατραβάω το χτεσινό μαρτύριο χωρίς να έχω πλήρη εικόνα.

Ωπα σορρυ επειδή ποσταρω σε δύο θέματα, αέριο κ ρεύμα. Δεν έχω κάψει τίποτα. Έχει περίπου ένα μήνα που ξεκίνησα να βάφω το σπίτι και να το φτιάχνω. 1 του μηνός έκανα μισθωτήριο και μέχρι να μου δώσει λογαριασμό της ΔΕΗ έκανα αίτηση για ΔΕΗ Homeonline 4 του μηνός και ακόμα δεν έχω καν ρεύμα. Δεν έχω κάψει τίποτα έχω και φωτογραφία του μετρητή.

Απλά φαντάζομαι μιας και της ήρθε έναντι θα ήταν random μέτρηση επειδή αυτή έφυγε και ο έναντι βγαίνει τυχαια. 

7 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Ωπα σορρυ επειδή ποσταρω σε δύο θέματα, αέριο κ ρεύμα. Δεν έχω κάψει τίποτα. Έχει περίπου ένα μήνα που ξεκίνησα να βάφω το σπίτι και να το φτιάχνω. 1 του μηνός έκανα μισθωτήριο και μέχρι να μου δώσει λογαριασμό της ΔΕΗ έκανα αίτηση για ΔΕΗ Homeonline 4 του μηνός και ακόμα δεν έχω καν ρεύμα. Δεν έχω κάψει τίποτα έχω και φωτογραφία του μετρητή.

Απλά φαντάζομαι μιας και της ήρθε έναντι θα ήταν random μέτρηση επειδή αυτή έφυγε και ο έναντι βγαίνει τυχαια. 

Ωραία... θα δείξεις στον ιδιοκτήτη την ένδειξη του μετρητή, θα του πεις ότι απ'τη μέρα που μπήκες στο σπίτι δεν έχεις κάψει ούτε 1 κυβικό μέτρο. Δε μπορεί να το αμφισβητήσει αφού ακόμα δεν έχεις πάρει ρεύμα.

Αν στον τελευταίο εκκαθαριστικό (αυτόν που έδωσες σαν δικαιολογητικό για την αίτηση αερίου), η τελευταία ένδειξη που πήρε η ΕΔΑ είναι μικρότερη από την ένδειξη της φωτογραφίας σου... τότε αυτή η κατανάλωση έγινε απ'τον προηγούμενο ένοικο. Εσύ μέχρι στιγμής το μόνο που χρωστάς είναι το μισό πάγιο του Νοεμβρίου + ΦΠΑ, τίποτ'άλλο.

Εφόσον ο λογαριασμός που ήρθε τώρα είναι έναντι (σε ποια εταιρία είναι?), γνώμη μου είναι να μην τον πληρώσεις. Γιατί αν έρθει ο τελικός λογαριασμός πιστωτικός θα πρέπει πάρει τα λεφτά ο ιδιοκτήτης σε IBAN και να στα δώσει πίσω, ή να τα πατσίσει με το ενοίκιο. Το ποσό έναντι είναι κατά προσέγγιση βάσει της περσινής κατανάλωσης.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ωραία... θα δείξεις στον ιδιοκτήτη την ένδειξη του μετρητή, θα του πεις ότι απ'τη μέρα που μπήκες στο σπίτι δεν έχεις κάψει ούτε 1 κυβικό μέτρο. Δε μπορεί να το αμφισβητήσει αφού ακόμα δεν έχεις πάρει ρεύμα.

Αν στον τελευταίο εκκαθαριστικό (αυτόν που έδωσες σαν δικαιολογητικό για την αίτηση αερίου), η τελευταία ένδειξη που πήρε η ΕΔΑ είναι μικρότερη από την ένδειξη της φωτογραφίας σου... τότε αυτή η κατανάλωση έγινε απ'τον προηγούμενο ένοικο. Εσύ μέχρι στιγμής το μόνο που χρωστάς είναι το μισό πάγιο του Νοεμβρίου + ΦΠΑ, τίποτ'άλλο.

Εφόσον ο λογαριασμός που ήρθε τώρα είναι έναντι (σε ποια εταιρία είναι?), γνώμη μου είναι να μην τον πληρώσεις. Γιατί αν έρθει ο τελικός λογαριασμός πιστωτικός θα πρέπει πάρει τα λεφτά ο ιδιοκτήτης σε IBAN και να στα δώσει πίσω, ή να τα πατσίσει με το ενοίκιο. Το ποσό έναντι είναι κατά προσέγγιση βάσει της περσινής κατανάλωσης.

Το ξερει ο ιδιοκτητης οτι δεν υπαρχει ρευμα ακομη, τωρα αυτος και καλα μου ειπε να τα πληρωσω εγω ωστε στον επομενο λογαριασμο που θα μετρησουν, θα εχω προπληρωμενο το αεριο οποτε θα μου βγει το ιδιο πραγμα. Να με φαει λεφτα δεν νομιζω, απλα μαλλον δεν γνωριζει αυτο που μολις ειπες, οτι θα του τα κανουν καταθεση;

Θα παω αυριο να κανω αιτηση για ΔΕΗ σταθερο, αλλα ο λογαριασμος που μου εδωσε ειναι 17/02 εως 19/04 (Εκκαθαριστικος) και η διαφορα του με τον μετρητη ειναι 50 κυβικα. Η προηγουμενη ενοικιαστρια εφυγε καπου το καλοκαιρι (και μαλλον το αεριο ηταν στο ονομα του ιδιοκτητη; Μιας και αυτος που μου εδωσε ειναι στο ονομα του). Εταιρεια ειναι στην ΖΕΝΙΘ. Ο τελικος λογαριασμος θα ερθει σε αυτον μολις γινει η αλλαγη στο ονομα μου; οποτε και θα παει σε αυτον πιστωτιτκο; πως ακριβως δουλευει; για να ησυχασω και εγω τον ανθρωπο, γιατι ουτε το πιστοποιητικο ΥΔΕ δεν ηξερε τι ητανε...πηγα και το εβγαλα εγω και μου το εκοψε απο το νοικι.

Επεξ/σία από ExTaCy1337

28 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

1) Το ξερει ο ιδιοκτητης οτι δεν υπαρχει ρευμα ακομη, τωρα αυτος και καλα μου ειπε να τα πληρωσω εγω ωστε στον επομενο λογαριασμο που θα μετρησουν, θα εχω προπληρωμενο το αεριο οποτε θα μου βγει το ιδιο πραγμα. Να με φαει λεφτα δεν νομιζω, απλα μαλλον δεν γνωριζει αυτο που μολις ειπες, οτι θα του τα κανουν καταθεση;

2) Θα παω αυριο να κανω αιτηση για ΔΕΗ σταθερο, αλλα ο λογαριασμος που μου εδωσε ειναι 17/02 εως 19/04 (Εκκαθαριστικος) και η διαφορα του με τον μετρητη ειναι 50 κυβικα.

Η προηγουμενη ενοικιαστρια εφυγε καπου το καλοκαιρι (και μαλλον το αεριο ηταν στο ονομα του ιδιοκτητη; Μιας και αυτος που μου εδωσε ειναι στο ονομα του). Εταιρεια ειναι στην ΖΕΝΙΘ. Ο τελικος λογαριασμος θα ερθει σε αυτον μολις γινει η αλλαγη στο ονομα μου; οποτε και θα παει σε αυτον πιστωτιτκο; πως ακριβως δουλευει; για να ησυχασω και εγω τον ανθρωπο, γιατι ουτε το πιστοποιητικο ΥΔΕ δεν ηξερε τι ητανε...πηγα και το εβγαλα εγω και μου το εκοψε απο το νοικι.

1)Καλά στα λέει αν έμενες στον ίδιο πάροχο, αλλά εσύ θες να φύγεις.

2) Με τόσο παλιό λογαριασμός δε ξέρω αν θα γίνει δεκτή η αίτηση. Πάρε για καλό και για κακό και τον τελευταίο μαζί σου.

3) Ο τελικός αν είναι σε αυτόν και είναι πιστωτικός, δίνει IBAN στη Ζενίθ και του βάζουν τα λεφτά. Δε ξέρω αν έχει δώσει και εγγύηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

1)Καλά στα λέει αν έμενες στον ίδιο πάροχο, αλλά εσύ θες να φύγεις.

2) Με τόσο παλιό λογαριασμός δε ξέρω αν θα γίνει δεκτή η αίτηση. Πάρε για καλό και για κακό και τον τελευταίο μαζί σου.

3) Ο τελικός αν είναι σε αυτόν και είναι πιστωτικός, δίνει IBAN στη Ζενίθ και του βάζουν τα λεφτά. Δε ξέρω αν έχει δώσει και εγγύηση.

Επειδη μιλησα στο τηλεφωνο και ρωτησα τα δικαιολογητικα (στο site λεει τελευταιος λογαριασμος + αποδειξη πληρωμης) μου ειπε οτι δεν χρειαζονται μιας και ειμαι ο ενοικιαστης, και δεν σχετιζομαι με τον αλλο. Μου ζητησε μονο ΗΚΑΣΠ και τα στοιχεια του ιδιοκτητη σε ενα χαρτι..!

Ο τελικος ξερουμε περιπου ποτε θα του ερθει; Αμεσα με την διακοπη; Πως βρισκουν αυτοι την τελικη μετρηση, θα την παρουν απο την ΔΕΗ που θα κανω εγω την εναρξη; ερχεται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και βλεπει τον μετρητη οταν γινεται αλλαγη ονοματος; διοτι ειναι στο μπαλκονι μεσα. Θα πρεπει να ειμαι εκει.

Επεξ/σία από ExTaCy1337

Μόλις τώρα, ExTaCy1337 είπε

Ο τελικος ξερουμε περιπου ποτε θα του ερθει; Αμεσα με την διακοπη; Πως βρισκουν αυτοι την τελικη μετρηση, θα την παρουν απο την ΔΕΗ που θα κανω εγω την εναρξη;

Δε μου έχεις πει ποιον πάροχο έχει. Η Ζενίθ τα βγάζει σχετικά γρήγορα.

Για μέτρηση έρχεται η ΕΔΑ, σου έρχεται SMS. Φρόντισε να υπάρχει πρόσβαση στο μετρητή.

Την ίδια μέρα που θα μετρήσει η ΕΔΑ ξεκινάει η εκπροσώπηση απ'τη ΔΕΗ.

Η μέτρηση στέλνεται και στον παλιό πάροχο.

3 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Επειδη μιλησα στο τηλεφωνο και ρωτησα τα δικαιολογητικα (στο site λεει τελευταιος λογαριασμος + αποδειξη πληρωμης) μου ειπε οτι δεν χρειαζονται μιας και ειμαι ο ενοικιαστης, και δεν σχετιζομαι με τον αλλο. Μου ζητησε μονο ΗΚΑΣΠ και τα στοιχεια του ιδιοκτητη σε ενα χαρτι..!

Αν είναι έτσι μη πηρώσεις τον έναντι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δε μου έχεις πει ποιον πάροχο έχει. Η Ζενίθ τα βγάζει σχετικά γρήγορα.

Για μέτρηση έρχεται η ΕΔΑ, σου έρχεται SMS. Φρόντισε να υπάρχει πρόσβαση στο μετρητή.

Την ίδια μέρα που θα μετρήσει η ΕΔΑ ξεκινάει η εκπροσώπηση απ'τη ΔΕΗ.

Η μέτρηση στέλνεται και στον παλιό πάροχο.

Ζενιθ ειχε ο ιδιοκτητης, το ειπα πιο πανω:P

Τελεια, αν ερχεται και SMS με την ωρα, γιατι εγω αυριο παω να καταθεσω τα χαρτια για την αλλαγη και θα λειπω ολη την εβδομαδα εκτος, για να ξερω να στειλω καποιον στο σπιτι...

Σ'ευχαριστω πολυ!!

Επεξ/σία από ExTaCy1337

1 λεπτό πριν, ExTaCy1337 είπε

Ζενιθ ειχε ο ιδιοκτητης, το ειπα πιο πανω:P

Δε τη παλεύω σήμερα, κούραση. Βγάζει έναντι η Zενίθ; Όταν ήμουν εγώ έρχονταν μόνο εκκαθαριστικοί ανά διμηνο ή το καλοκαίρι 4μηνο.

Στην ημερομηνία πέφτουν μέσα, στην ώρα όχι. Μπορεί να λέει 12 το SMS, αλλά οι τεχνικοί βγάζουν το δρομολόγιο ανάλογα και με άλλες δουλειές που έχουν... μπορεί να έρθει 9.

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δε τη παλεύω σήμερα, κούραση. Βγάζει έναντι η Zενίθ; Όταν ήμουν εγώ έρχονταν μόνο εκκαθαριστικοί ανά διμηνο ή το καλοκαίρι 4μηνο.

Στην ημερομηνία πέφτουν μέσα, στην ώρα όχι. Μπορεί να λέει 12 το SMS, αλλά οι τεχνικοί βγάζουν το δρομολόγιο ανάλογα και με άλλες δουλειές που έχουν... μπορεί να έρθει 9.

Ελα ντε δεν ξερω τι παιχτηκε. Δεν τον ειδα τον τελευταιο λογαριασμο απλα μου ειπε οτι ηρθε, δεν ξερω αν εκανε αλλαγη στο ενδιαμεσο, μια τρελα η κατασταση.

Καλα που μου το ειπες και αυτο για να εχω το νου μου, να στειλω την κοπελια να αραξει χωρις ρευμα(ΔΕΗ HomeOnline αιτηση στις 4-11 online, ακομα περιμενω να δουν τα δικαιολογητικα που ζητησαν 9-11)  απο το πρωι να τους περιμενει :P

4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Βγάζει έναντι η Zενίθ;

μόνο αν δεν πάρουν μέτρηση

14 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Μου ζητησε μονο ΗΚΑΣΠ και τα στοιχεια του ιδιοκτητη σε ενα χαρτι..!

υποθέτω και το ενοικιαστήριο μαζί με τα υπόλοιπα

• Like 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

μόνο αν δεν πάρουν μέτρηση

υποθέτω και το ενοικιαστήριο μαζί με τα υπόλοιπα

Ολα τα ξες εσυ καλλιτεχνη μου!! :D

Φωτοτυπια ταυτοτητας + αφμ γραμμενο πανω με στυλο.

Μισθωτηριο,ΗΚΑΣΠ, στοιχεια ιδιοκτητη, φωτογραφια μετρητη να φαινονται οι σωληνες.

Αυτα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...