Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι φυσικού αερίου και οικονομικά πακέτα

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, νουμπας εδω με το θεμα οποτε συγχωρειστε με. Διαβαζω τον τελευταιο μηνα το νημα και εχω ψιλοχασει τη μπαλα σχετικα...

1) Απο οτι εχω καταλαβει για καποιον που θελει σταθεροτητα, η ΜΟΝΗ επιλογη ειναι το 0,05 της ΔΕΗ. Αλλιως πρεπει να το παιξει με τις πιθανοτητες στα συμβολαια που κυμαινονται. Σε ενα καλο σεναριο με TTF ποσο θα μπορουσε να ειναι και ποσο σε ενα κακο, απο το 0,05? Για να καταλαβω πιθανο κερδος-ζημια.

2) Η εγκατασταση μου ειπαν να υπολογιζω σε κανενα 10ημερο. Αρα για να εχω και να το αναβω αμεσα πρεπει να κανω αιτηση απο τωρα ή να περιμενω τοτε? Ουσιαστικα καθυστερει πολυ μια νεα συνδεση σε παροχο?

3) Υπαρχει τροπος να υπολογισει καποιος τις kW ανα ωρα? Προφανως εχει να κανει με το χωρο και τα σωματα, αλλα απλα για να υπαρχει μια εικονα ποσα πληρωνεις ανα ωρα μη σκασει ο 1ος λογαριασμος με κανα τρελο νουμερο σκεφτομαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, petrox21 said:

Καλησπερα παιδια, νουμπας εδω με το θεμα οποτε συγχωρειστε με. Διαβαζω τον τελευταιο μηνα το νημα και εχω ψιλοχασει τη μπαλα σχετικα...

1) Απο οτι εχω καταλαβει για καποιον που θελει σταθεροτητα, η ΜΟΝΗ επιλογη ειναι το 0,05 της ΔΕΗ. Αλλιως πρεπει να το παιξει με τις πιθανοτητες στα συμβολαια που κυμαινονται. Σε ενα καλο σεναριο με TTF ποσο θα μπορουσε να ειναι και ποσο σε ενα κακο, απο το 0,05? Για να καταλαβω πιθανο κερδος-ζημια.

2) Η εγκατασταση μου ειπαν να υπολογιζω σε κανενα 10ημερο. Αρα για να εχω και να το αναβω αμεσα πρεπει να κανω αιτηση απο τωρα ή να περιμενω τοτε? Ουσιαστικα καθυστερει πολυ μια νεα συνδεση σε παροχο?

3) Υπαρχει τροπος να υπολογισει καποιος τις kW ανα ωρα? Προφανως εχει να κανει με το χωρο και τα σωματα, αλλα απλα για να υπαρχει μια εικονα ποσα πληρωνεις ανα ωρα μη σκασει ο 1ος λογαριασμος με κανα τρελο νουμερο σκεφτομαι

Αν τώρα υπήρχε ακόμα το 0,02 της ΔΕΗ δε το συζητούσα δαγκωτό. Το 0,05 εμένα προσωπικά με κάνει σκεπτική και εξηγώ γιατί:

έστω και η TTF ή η ΤΤΦα του ήρωνα πάει στα 100ε (0,1) που είναι υψηλό ποσό και ειδικά απο την στιγμή που ακόμα δεν έχεις ενεργοποιηθεί δύσκολα να φτάσει αυτό το επίπεδο απο εδώ και πέρα (φαίνονται ήδη κάποια σημεία αποκλιμάκωσης). Το πιθανότερο σενάριο για το επόμενο διάστημα νομίζβ είναι μια τιμή αρχική κοντά στο 0,06-0,08

στον ήρωνα πχ που είναι το ανταγωνιστικό προς την ΔΕΗ κυμαινόμενο θα πήγαινε 0,043- 0,052 ή 0,036- 0,044 για κάποιον που έχει και ρεύμα στον ήρωνα πραγμα που σημαίνει οτι θα ήταν πιο κάτω απο το 0,05. ΦΥΣΙΚΆ δε το ξέρει κανείς, μπορεί πχ να γίνει κάτι και το TTF να φτάσει 200 δολάρια. Μιλάω όμως με βάση τις τιμές που υπάρχουβ το τελευταίο διάστημα. Προσωπικά εγώ που το έχω κάνει double και στο 0,1 να πάει η ΤΤΦα η τελική τιμή θα είναι 0,058. Υψηλότερη απο της ΔΕΗ αλλά για πόσο θα έμενε εκεί; κανά μήνα; Για οποιαδήποτε τιμή TTF κάτω απο 80 πχ (χονδρικά, αφού υπολογίζει ΤΤΦα όχι TTF) νομίζω συμφέρει ο ήρωνας για κάποιον που έχει και το ρεύμα εκεί. 

υποκειμενική μου άποψη πάντα όμως

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1

Ξεκάρφωτο... η εφαρμογή myHΡΩΝ https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.heron.myheron που ανέφερες στο άλλο θέμα έχει και εγγραφή για τη παροχή του αερίου. Για δοκιμάστε όσοι περιμένετε λογαριασμό μήπως φαίνεται τίποτα.

• Thanks 1

39 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ξεκάρφωτο... η εφαρμογή myHΡΩΝ https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.heron.myheron που ανέφερες στο άλλο θέμα έχει και εγγραφή για τη παροχή του αερίου. Για δοκιμάστε όσοι περιμένετε λογαριασμό μήπως φαίνεται τίποτα.

στην εφαρμογή δηλ. μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό εγώ που έχω μόνο φυσικό αέριο απο ΗΡΩΝ;

Σε πρόσφατην επικοινωνία μου είπαν ότι ετοιμάζουν το myheron.gr ώστε να μπορεί και κάποιος που δεν έχει ρεύμα αλλά μόνο αέριο να παρακολουθεί λογαριασμούς, χρεώσεις κλπ 

50 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ωραίος 

Η εφαρμογή δεν ανοίγει κρασαρει συνέχεια,ευτηχως μπορείς και online πλέον 

10 ώρες πριν, tempo είπε

στην εφαρμογή δηλ. μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό εγώ που έχω μόνο φυσικό αέριο απο ΗΡΩΝ;

Ναι

10 ώρες πριν, tollisth είπε

Η εφαρμογή δεν ανοίγει κρασαρει συνέχεια

Σε έμένα τουλάχιστον λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

10 ώρες πριν, tollisth είπε

Ωραίος 

πως μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό online στο myheron.gr αν έχω μόνο φυσικό αέριο;; Στην διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού μου ζητάει αριθμό μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος!

9 λεπτά πριν, vali είπε

Ναι

καλό και αυτό....μέσα απο την εφαρμογή μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό, μέσα απο το site του ΗΡΩΝ όχι!

45 λεπτά πριν, vali είπε

Ναι

Σε έμένα τουλάχιστον λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Οσες φορες και να προσπάθησα δεν μπαίνει 

35 λεπτά πριν, tempo είπε

πως μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό online στο myheron.gr αν έχω μόνο φυσικό αέριο;; Στην διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού μου ζητάει αριθμό μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος!

καλό και αυτό....μέσα απο την εφαρμογή μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό, μέσα απο το site του ΗΡΩΝ όχι!

Μπες εδω 

https://my.heron.gr/login

• Like 1

On 06/11/2021 at 20:45, tollisth said:

Ωραίος 

σε iOS δουλευει κανονικά και ειναι πολυ καλη μαλιστα , επισης στην περιοχη του μετρητη βαζεις του αεριου αν δεν εχεις μετρητη ρευματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, HERTHAN said:

Με την εκπτωση.:P

πες το ψέμματα..τώρα οι τιμές που βλέπουμε TTF λογικά είναι τιμές για Νοέμβριο ημερήσιες. Μέσα στην μέρα έχει αυξομειώσεις (πχ 60 το πρωί, 80 το μεσημέρι, 64 τώρα). ο μέσος όρος είναι στο 60-70. Υπο άλλες συνθήκες η ΤΤΦα είχε μια λογική, ο σεπτεμβρης ωστόσο ήταν εντελώς παράταιρος. Αν πάει περίπου όπως διαμορφωνόταν ως τον αυγουστο η τιμή μπορεί να δούμε κανα 0,85-0,9. Αν πάνε με τον τρελό τρόπο που καθόρισαν ΤΤΦα τον Σεπτέμβριο, άνοιξε νέο thread για ξύλα και καλά παπλώματα (σαν να το βλέπω να ονομάζεται "παπλωματάρες για γερά γούστα") :P

Επεξ/σία από marmagia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...